Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca - zawód doskonały

nexores2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym, abyście wymienili mi zawody, w których można coś osiągnąć bez pleców, wysokiego wykształcenia (zazwyczaj trzeba pleców na dostanie się na uczelnie).

Po prostu mają liczyć się umiejętności i nie chodzi mi tu o sport.

Oczywiście mam na myśli pracę dla kogoś, a nie jako prywaciarz.

Opublikowano

Kierowca Trucka

Znajomy zaczynał od kuriera, a dziś może się pochwalić zarobkami sięgającymi 7000 euro to wszystko zależy od pasji i tego jak się jej oddajesz. :> Bo pracowanie dla "pieniędzy" przynosi mizerne efekty, a jeżeli traktujemy prace jako hobby to wtedy naprawdę mamy mnóstwo pieniędzy zawsze i wszędzie. :)

Opublikowano

Zależy od szczęścia, niestety ale taka jest prawda

dobrze żyć i zarobić można PRAKTYCZNIE w każdej pracy

tak jak kolega cycu napisał, przedsiębiorczość dodatkowo dorzucam nieruchomości tyle że tam już trzeba mieć lekkawo(a nawet bardzo lekkawo) wyższe wykształcenie.

Programiści, jest to trochę trudne do wytłumaczenia ale za płacę programisty c,java,web(front/end) etc.Idzie ładnie żyć,Zaraz znajdą się tacy którzy wytkną mi że bycie programistą wymaga ukończenia jakiś wyższych szkół..

duża ilość pracodawców patrzy na twoją wiedzę i aktualne projekty, bo niestety ale ten fach wymaga takiej cechy jak samokształcenie.. dużo musisz poznać samemu, musisz napisać tysiące linijek kodu aby zrozumieć błędy

Powiem tyle.. życzę ci powodzenia przy wyborze byle nie na lakiernika, mechanika samochodowego bo ich mamy nadmiar

Kierowca Trucka

Znajomy zaczynał od kuriera, a dziś może się pochwalić zarobkami sięgającymi 7000 euro to wszystko zależy od pasji i tego jak się jej oddajesz. :> Bo pracowanie dla "pieniędzy" przynosi mizerne efekty, a jeżeli traktujemy prace jako hobby to wtedy naprawdę mamy mnóstwo pieniędzy zawsze i wszędzie. :)

Rzeczywiście, kierowca trucka może się pochwalić dużą płaca.. tak samo jak godzinami poza domem/rejonem/krajem ;c wszystko ma swoje minusy

tumblr_mvmbjq2EGs1s3ulybo1_500.gif

Jeśli to czytasz, znaczy to że się opierdalasz :)

Opublikowano

mechanik od samochodów, samolotów, łodzi. Zawsze jest popyt, bo maszyn się psują, a dobrzy profesjonaliści w tych branżach na pewno nie będą narzekać na zarobki.

Osobiście jestem na mechanice pojazdów samochodowych

536061453511031953381.png

Opublikowano

artysta, grafik, malarz, rzeźbiarz, muzyk - w każdym tego słowa znaczeniu

jak jesteś dobry i coś dobrze robisz to ktoś Cię zauważy i doceni Twoje dzieła, prace.

Opublikowano

Witam, chciałbym, abyście wymienili mi zawody, w których można coś osiągnąć bez pleców, wysokiego wykształcenia (zazwyczaj trzeba pleców na dostanie się na uczelnie).

Po prostu mają liczyć się umiejętności i nie chodzi mi tu o sport.

Oczywiście mam na myśli pracę dla kogoś, a nie jako prywaciarz.

Praca na kasie w markecie   xD

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Programiści, jest to trochę trudne do wytłumaczenia ale za płacę programisty c,java,web(front/end) etc.Idzie ładnie żyć,Zaraz znajdą się tacy którzy wytkną mi że bycie programistą wymaga ukończenia jakiś wyższych szkół..

duża ilość pracodawców patrzy na twoją wiedzę i aktualne projekty, bo niestety ale ten fach wymaga takiej cechy jak samokształcenie.. dużo musisz poznać samemu, musisz napisać tysiące linijek kodu aby zrozumieć błędy

Jeśli ktoś by napisał, że do bycia programistą ważne jest wyższe wykształcenie, to by się tylko skompromitował swoją wypowiedzią. Wystarczy wejść na stronę z ogłoszeniami o pracę, wybrać kilka pierwszych lepszych ofert i sprawdzić. W 95% nie będzie mowy o wykształceniu, a jedynie o znajomości języków programowania.

Ja od siebie polecam sprzedaż (nie chodzi tu o pracę na kasie w supermarkecie) - dostajesz towar od jakiejś firmy, z każdej sprzedanej rzeczy bierzesz np. 20%, jak jest się w tym dobrym to sporo można zarobić (wszystko zależy od umiejętności przekonania klienta do kupna przedmiotu).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jeśli ktoś by napisał, że do bycia programistą ważne jest wyższe wykształcenie, to by się tylko skompromitował swoją wypowiedzią. Wystarczy wejść na stronę z ogłoszeniami o pracę, wybrać kilka pierwszych lepszych ofert i sprawdzić. W 95% nie będzie mowy o wykształceniu, a jedynie o znajomości języków programowania.

O, pierdolenie.

Słuchaj kolego, pracuje jako admin i w moim przypadku muszę mieć wyższe wykształcenie, by mieć godną płacę. I pierwszym, najważniejszym wymaganiem zwykle jest wykształcenie wyższe. Gówno obchodzi pracodawcę że potrafisz robić na drutach stopami - musisz mieć ten papier i tyle. Umiejętności są ważne, ale bledną jeżeli nie masz wykształcenia wyższego. Na rozmowie usłyszysz "co dalej, dlaczego, jakie są twoje cele" i inne pytania, które z pracą mają tyle związanego co Italia z warszawskimi Włochami. Co do programisty sprawa jest dosyć skomplikowana, ale nigdy nie jest tak, że jest to niepotrzebne (zwróć proszę uwagę na słowa jakich używam). Jak myślisz, kogo przyjmie pracodawca:

Pana X, który ma 5 projektów za sobą i szkołę wyższą z tytułem inżyniera,

Pana Y, który ma 8 projektów za sobą i wykształcenie techniczne,

Pana Z, który ma 3 projekty za sobą, ale ma inżyniera i magistra?

Szansę największe mają X i Z. Tego nie zmienisz. Żyjemy w czasie, w którym zdobycie tytułu wiążę się z małym nakładem sił i każdy idiota może mieć licencjat i magistra. Aby chociaż spróbować to zrozumieć, postaw się na miejscu pracodawcy. Zadaj sobie pytania, które on by sobie zadał.

OPie, jak ktoś wcześniej napisał - zawody czysto techniczne. W informatyce na 100% nie będziesz potrzebował pleców, ale jeżeli chcesz dostawać dosyć niezłą kasę + mieć spokój ze studiami to poszukaj pracy państwowej. Prywaciarz wyciśnie z Ciebie soki, jeżeli będzie taka potrzeba. Ja nie zwróciłem na to uwagi i teraz (może nie bardzo, ale) żałuję.

Nie potrzebujesz pleców by dostać się na uczelnię - po prostu zapłać.

Jeżeli tak jak mówisz szukasz pracy "bez pleców i wykształcenia" to poszukaj jako kierowca TIRów. Wiem, że ze tego są niezłe pieniądze i da się jakoś godnie wyżyć, mimo długiej nieobecności w domu.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

O, pierdolenie.

Słuchaj kolego, pracuje jako admin i w moim przypadku muszę mieć wyższe wykształcenie, by mieć godną płacę. I pierwszym, najważniejszym wymaganiem zwykle jest wykształcenie wyższe. Gówno obchodzi pracodawcę że potrafisz robić na drutach stopami - musisz mieć ten papier i tyle. Umiejętności są ważne, ale bledną jeżeli nie masz wykształcenia wyższego. Na rozmowie usłyszysz "co dalej, dlaczego, jakie są twoje cele" i inne pytania, które z pracą mają tyle związanego co Italia z warszawskimi Włochami. Co do programisty sprawa jest dosyć skomplikowana, ale nigdy nie jest tak, że jest to niepotrzebne (zwróć proszę uwagę na słowa jakich używam). Jak myślisz, kogo przyjmie pracodawca:

Szansę największe mają X i Z. Tego nie zmienisz. Żyjemy w czasie, w którym zdobycie tytułu wiążę się z małym nakładem sił i każdy idiota może mieć licencjat i magistra. Aby chociaż spróbować to zrozumieć, postaw się na miejscu pracodawcy. Zadaj sobie pytania, które on by sobie zadał.

OPie, jak ktoś wcześniej napisał - zawody czysto techniczne. W informatyce na 100% nie będziesz potrzebował pleców, ale jeżeli chcesz dostawać dosyć niezłą kasę + mieć spokój ze studiami to poszukaj pracy państwowej. Prywaciarz wyciśnie z Ciebie soki, jeżeli będzie taka potrzeba. Ja nie zwróciłem na to uwagi i teraz (może nie bardzo, ale) żałuję.

Jeżeli tak jak mówisz szukasz pracy "bez pleców i wykształcenia" to poszukaj jako kierowca TIRów. Wiem, że ze tego są niezłe pieniądze i da się jakoś godnie wyżyć, mimo długiej nieobecności w domu.

Ale nie myl tutaj pracy programisty i administratora, bo to zupełnie co innego. Firmy często przyjmują programistę samouka po szkole średniej, który po prostu na własną rękę uczy się języków.

Opublikowano

O, pierdolenie.

Gdybym miał być przedsiębiorcą i zatrudnić kogoś do programowania to wybrałbym zdecydowanie pana Y, szczególnie jeśli te jego projekty byłyby lepsze od pozostałych panów. 

Opublikowano

Game developer ^_^

Imho coś najlepszego w świecie. Pieniążki oczywiście mogą być marne, jeśli nie potrafisz się przebić ze swoimi projektami, ale mogą też być dość ciekawe, jeśli się uda.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Nie wiem jak to sie dokladnie nazywa, ale oficer morski jesli sie nie myle

Po technikum masz najniższy stopień, a już dobre kilka kafli wpada co miesiąc, no ale jesteś przydupasem tych wyżej. Idziesz na studia, awansujesz na przedostatniego, robisz godziny na plywaniu i jestes na najwyzszym stopniu i nic nie robisz bo kazdy pod toba usluguje, wiec jedynie rozkazujesz 

Fajna sprawa, bo na to popyt raczej bedzie ciagle, nie trzeba plecow tylko papierkow i czasu

­

Opublikowano

Ja od siebie polecam sprzedaż (nie chodzi tu o pracę na kasie w supermarkecie) - dostajesz towar od jakiejś firmy, z każdej sprzedanej rzeczy bierzesz np. 20%, jak jest się w tym dobrym to sporo można zarobić (wszystko zależy od umiejętności przekonania klienta do kupna przedmiotu).

Gdybym miał być przedsiębiorcą i zatrudnić kogoś do programowania to wybrałbym zdecydowanie pana Y, szczególnie jeśli te jego projekty byłyby lepsze od pozostałych panów.

Do pracy w dużej firmie z perspektywami na awans potrzebne jest wykształcenie. Bicie się z gimnazjalistami o jakieś marne zlecenia to niewielkie ambicje.
Opublikowano

O, pierdolenie.

@Kodexior

Zamiast pisać takie głupoty, to mogłeś sprawdzić czy pisał prawdę, a pisał prawdę. Prawie żadna firma szukająca programisty nie wymaga wykształcenia wyższego, tylko bardzo dobrej znajomości podanych przez nich języków programowania. Nie wierzysz, to sobie sprawdź. Wpisz w google- programista praca. Takie trudne?

@Temat

Może spróbuj dostać się ogólnie do wojska. Żeby awansować na coś "wyższego" niby potrzebujesz wyższego wykształcenia, ale jeśli miałbyś umiejętności, to raczej nie widziałbym problemu ^^

Opublikowano

@Kodexior

Zamiast pisać takie głupoty, to mogłeś sprawdzić czy pisał prawdę, a pisał prawdę. Prawie żadna firma szukająca programisty nie wymaga wykształcenia wyższego, tylko bardzo dobrej znajomości podanych przez nich języków programowania. Nie wierzysz, to sobie sprawdź. Wpisz w google- programista praca. Takie trudne?

@Temat

Może spróbuj dostać się ogólnie do wojska. Żeby awansować na coś "wyższego" niby potrzebujesz wyższego wykształcenia, ale jeśli miałbyś umiejętności, to raczej nie widziałbym problemu ^^

Od kandydatów oczekujemy:

• wykształcenia wyższego (preferowane ukończenie kierunku: informatyka, elektronika itp.)

Szukamy kandydatów o specjalności informatyka, elektronika, telekomunikacja i/lub pokrewne

Od kandydatów oczekujemy:

• ukończonych studiów wyższych (preferowane kierunki: informatyka lub pokrewne techniczne),
  • minimum dwuletniego doświadczenia w budowaniu aplikacji w oparciu o .NET,

(Nr ref.: SDEV_ESR-1/2016)

Miejsce pracy: Warszawa

Wymagania:

• wykształcenie wyższe,
  • posiadanie certyfikatu MSCD,

Pierwsze z pracuj.pl. Weź coś najcięższego obok siebie i pieprznij się tym w łeb.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie szukałem pracy i naprawdę jest ciężko bez wykształcenia wyższego. Mam nadzieję, że jeżeli idziesz na zaoczne studia, przejdziesz przez trud szukania pracy i sam się o tym przekonasz.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Pierwsze z pracuj.pl. Weź coś najcięższego obok siebie i pieprznij się tym w łeb.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie szukałem pracy i naprawdę jest ciężko bez wykształcenia wyższego. Mam nadzieję, że jeżeli idziesz na zaoczne studia, przejdziesz przez trud szukania pracy i sam się o tym przekonasz.

Czy ciężko jest ci zrozumieć, że my nie piszemy tu ogólnie o informatykach, tylko o PROGRAMISTACH?

Po co komuś co programuje np. jakieś aplikacje na Androida studia z telekomunikacji? Przecież te dwie rzeczy prawie nic wspólnego ze sobą nie mają.

Zajrzyj sobie też na inną stronę np. Olx, tam się zdziwisz ile ogłoszeń jest bez wymaganego wykształcenia. Na pracuj.pl z tego co zauważyłem pracodawcy sami nie piszą chyba tych ogłoszeń tylko zaznaczają pewnie jakieś okienka z wymaganiami przy dodawaniu ogłoszenia, bo zdania są identyczne składniowo w większości z nich.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Polecam 2 z rankingu najnudniejszych zawodów świata, czyli zawód pilota :)

Polecam 2 z rankingu najnudniejszych zawodów świata, czyli zawód pilota :) Teoretycznie nie musisz mieć ukończonych studiów wyższych, wystarczy średnie wykształcenie i zrobienie licencji, plecy również nie są potrzebne tylko kasa na start :D

1363095337-U286162.png
Opublikowano

magazynier to najlepszy zawód :)

za 2 lata nim będę to zdam relacje

ogólnie nic nie robisz tylko nadzorujesz roboli i robisz dokumenty (PW, PZ, WZ, itd)

Opublikowano

zawód doskonały to sportowiec, ale tylko jeśli ktoś ma talent i trenuje od małego. zarobki najlepszych sportowców to kwoty rzędu 10-40mln euro rocznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...