Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca - zawód doskonały

nexores2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kierowca Trucka

Znajomy zaczynał od kuriera, a dziś może się pochwalić zarobkami sięgającymi 7000 euro to wszystko zależy od pasji i tego jak się jej oddajesz. :> Bo pracowanie dla "pieniędzy" przynosi mizerne efekty, a jeżeli traktujemy prace jako hobby to wtedy naprawdę mamy mnóstwo pieniędzy zawsze i wszędzie. :)

7000 euro? To kim on jest w tej firmie? Bo na pewno nie kierowcą. Chyba, że lata na 4 kartach (co jest fizycznie nie możliwe). 

Oczywiście do tego dochodzi szereg wad - problemy z kręgosłupem/weekendy na parkingach/dzieci mówią do Ciebie "pan"

magazynier to najlepszy zawód :)

za 2 lata nim będę to zdam relacje

ogólnie nic nie robisz tylko nadzorujesz roboli i robisz dokumenty (PW, PZ, WZ, itd)

Podziwiam ludzi u których szczytem ambicji jest nic nie robienie. 

Praca musi dawać satysfakcje i przy okazji nie może kolidować z życiem prywatnym. Trzeba mieć pomysł na siebie, podejmować ryzko i stawiać sobie wysoko poprzeczkę wtedy na pewno dotrze się do celu. 

Współczuje tylko ludziom, którzy jako cel stawiają sobie wyjazd do niemiec i tyranie na chłodniach czy magazynach. Chociaż w sumie.. To świat jest głównie zbudowany z roboli, także.. Zapraszam w lecie na dachowe robótki gdy odczuwalna temp. to ponad 45 stopni. 

lownfast

Admin Cienia
Opublikowano

Zdziwił mnie nieco tytuł Twojego tematu, ponieważ nie ma czegoś takiego jak zawód doskonały. Każda praca niesie za sobą dane wymagania i oczekiwania pracodawcy, w dzisiejszych czasach lepiej postawić na kryterium stabilności i możliwości zatrudnienia, niż na konkretny "wymarzony" zawód.

@plokijR kilka wpisów w Google nie zawsze da Ci pracę.

1294477714-U1.png

Opublikowano

@TCQ
Tak jak studia nie zawsze dadzą Ci pracę ;) Tylko trzeba zrozumieć, że starając się o zawód programisty bardziej liczą się twoje umiejętności, a nie studia. Tam idziesz z jakimś swoim projektem, pokazujesz go(a przy tym także swoje umiejętności) i masz o wiele większą szansę, niż człowiek, który przychodzi po 5 letnich studiach. Taka jest prawda i dlatego właśnie w dużej ilości ogłoszeń pracodawcy nie wymagają wyższego wykształcenia przy tym zawodzie.

Admin Cienia
Opublikowano

@plokijR ok, przy czym miałem tu bardziej na myśli ogół ofert pracy, nie tylko te dotyczące zawodu programisty. Wiadomo, że rynek pracy jest bardzo rożny, czasem o zdobyciu danej oferty nie musi decydować samo wykształcenie, ale także inne czynniki, jak np. wymogi pracodawców, ich potencjalna ilość lub nawet miejsce zamieszkania (w rejonach gminnych/wiejskich o pracę jest trudniej). Biorąc to pod uwagę, nie twierdzę że studia=zdobycie zatrudnienia, jednak ich ukończenie może stanowić dodatkowy atut kandydata ubiegającego się o zatrudnienie.

1294477714-U1.png

Opublikowano

@TCQ
Nie wiem dlaczego miałeś na myśli ogół pracy skoro ja ciągle dyskutowałem o programiście i nie mówiłem nic o innych. Nie wiem o co Ci chodzi z tym atutem. Po co o tym piszesz skoro ja mówię tylko o tym, że jest więcej ofert gdzie nie wymagane jest wyższe doświadczenie. Nigdzie nie mówię o tym kiedy jest trudniej albo łatwiej. WTF? Na pewno piszesz do mnie? xD

Admin Cienia
Opublikowano

@plokijR skomentowałem jedynie temat, ponieważ od tego mamy forum, zahaczając po drodze o Twoją wypowiedź. Nic poza tym ;)

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...