Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Boku Dake ga Inai Machi - dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strasznie "nieprzewidywalne" to było xD Raczej mnie już bajka niczym wielkim nie zaskoczy, chociaż jak czytałem różne komentarze to ludzie pisali, że będą plot-twisty, jestem ciekaw jakie :D Wyczuwam podróż w czasie. Teraz Satoru będzie wiedział kto jest zabójcą, a zabójca nie będzie zdawał sobie sprawy z tego, że ktoś o nim wie, a może to nie ten gostek jest mordercą.

Czuć wielki niedosyt. Mogło być przynajmniej więcej odcinków i mogli nie skracać rozdziałów z mangi.

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zważywszy na ostatnie sekundy ostatniego odcinka wydaje mi się, że

nauczyciel go uratuje i wyciągnie z samochodu. Nie wiem, dlaczego tak mi sie wydaje, ale sam fakt, że Satoru wykrzyczał mu, że zna jego przyszłość, a on z tego powodu lekko się zszokował może na to wskazywać.
No chyba, że jednak zostanie to cholernie mocno podkoloryzowane i Satoru jakimś cudem wydostanie się na powierzchnie i zapierdzielając kilka kilometrów, przemoczony przy temperaturze na minusie dotrze do miasta.

No, a nawet jeżeli nagle zyskamy szybki zwrot akcji i okaże się, że to nie on jest zabójcą, to w przeciągu dwóch odcinków raczej nie zrobią z tego jakiejś rewolucji i wielkiej niespodzianki, trzymającej w napięciu i dającej satysfakcję z obejrzenia anime.

igNMhIy.png

Opublikowano

Obejrzałem te wszystkie 10 odcinków, ale im dalej tym nudniej było, bo 

anime miało być o 29 latku który się cofa w czasie o kilka minut żeby kogoś uratować i myślałem, że jakoś lepiej się to rozwinie po śmierci jego matki, ale ratowanie maltretowanej dziewczynki, a potem tego ziomka i drugiej dziewczynki nie było aż takie "z*******e". Co do nauczyciela, podejrzewałem go też już dawno, ale ja akurat czekałem, aż ten główny bohater zobaczy jego ślady butów na śniegu :D Nie mówię, że anime jest złe, ale skoro większość oglądających od początku wiedziała kto jest zabójcą, to coś jest nie tak chyba. Anime ma też swoje plusy, np. ten jego kolega blondyn, bo lubię takie inteligentne postacie w anime, ta cała akcja ratowania jakoś skojarzyła mi się z Another, że dzieciaki w szkole coś odkrywają. Ciekawi mnie jak to się zakończy.

Opublikowano

Albo zabieg "to był sen", albo powróci do teraźniejszości, albo cofnie się w czasie. Przez chwilę zakładałem opcję "hehe żartowałem, chciałem sprawdzić twoją reakcję i potwierdzić domysły", jednak trochę za daleko to zaszło.

Jeśli będzie wykorzystana inna opcja (typu to co Kagura napisała, czyli nagłe uratowanie się), to anime u mnie zejdzie jeeeeeeeszcze niżej z oceną. Na MALu spadło o jedno miejsce (zawsze jakiś progress), oby zeszło jeszcze niżej. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

To cofanie się w czasie nie może być snem, bo 

poprzednim razem zmienił datę śmierci tej dziewczynki o 2 dni

Chodzi mi o 

utopienie mc i ogółem akcja z nauczycielem

a nie o samo cofnięcie się.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dla mnie jest to anime sezonu, chociaż bardzo się zawiodłem, kiedy po drugim odcinku było wiadome kto był mordercą :( Można to też stwierdzić po openingu, endingu jak też

ogółem o nauczycielu to co mówi, zachowanie etc

. Jednak bardzo mi się podoba fabułą i ogólnie postacie (prócz ust jego matki xD) Najbardziej ciekawi mnie jego przyjaciel Kenya, który jest najbardziej tajemniczą postacią w tym anime. Nic o nim nie wiemy, prócz tego, że jest przyjacielem Satoru i chodzi z nim do klasy

w mandze po wypadku pomaga mu znaleźć nauczciela o ile sie nie myle

Zastanawiam się jak wyjdą teraz te 2 odcinki i co będą zawierać ;o

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Podgoniłem odcinki Ajina i jeśli chodzi o fabułę to Ajin pokonuje Boku Dake. Nawet jakby w Boku Dake mieliby coś poprawić, a w Ajinie miałoby się coś popsuć pod tym względem, to jakoś bardzo nie wpłynie na moją ocenę. Tak myślę. 

Opublikowano

Po obejrzeniu 11 epka- "Już bardziej tego zagmatwać i zwalić nie mogli?" ;_;

Taa, 15 lat był w śpiączce, teraz zapewne będzie ratował życie tej dziewczynce chorej na białaczkę. Jaki w tym wszystkim był sens?

igNMhIy.png

Opublikowano

Taa, 15 lat był w śpiączce, teraz zapewne będzie ratował życie tej dziewczynce chorej na białaczkę. Jaki w tym wszystkim był sens?

Tak jak 10 odcinek był mizerny (od początku praktycznie wiedzieliśmy kto jest zabójcą) tak uważam, że 11 odcinek trochę polepszył sytuacje temu anime. Myślałem, że znowu

cofnie się w czasie, wypłynie lub ten nauczyciel go uratuje

Przeżyłem małe zaskoczenie. Trochę sensu jest

Aktualnie Kayo żyje i ma się dobrze, Hiromi tak samo

Napisane po przejrzeniu kilku chapterów mangi

Twórcy poszli na łatwiznę. W tym odcinku widzimy tylko jak chomik się kręci, w mandze jest temu poświęcony cały rozdział (32). Następne okrojone i tak pewnie będzie do końca bo jakoś muszą to zmieścić. 

W mandze ta osoba zabrała tym chłopakom aparat i przy okazji

walnęła w gębę

http://z.mfcdn.net/store/manga/10596/06-035.0/compressed/e047.jpg

Tak oto Satoru

pogadał sobie z Airi

Nie dali tego :(

To polecam zobaczyć: http://z.mfcdn.net/store/manga/10596/07-036.0/compressed/g030.jpg

Zatrzymałem się na 39 rozdziale i już odechciało mi się dalej szukać. Tyle zmienione/nie dodane. 

­

Opublikowano

Tak jak 10 odcinek był mizerny (od początku praktycznie wiedzieliśmy kto jest zabójcą) tak uważam, że 11 odcinek trochę polepszył sytuacje temu anime. Myślałem, że znowu

Twórcy poszli na łatwiznę. W tym odcinku widzimy tylko jak chomik się kręci, w mandze jest temu poświęcony cały rozdział (32). Następne okrojone i tak pewnie będzie do końca bo jakoś muszą to zmieścić. 

walnęła w gębę

Tak oto Satoru

pogadał sobie z Airi

To polecam zobaczyć: http://z.mfcdn.net/store/manga/10596/07-036.0/compressed/g030.jpg

Zatrzymałem się na 39 rozdziale i już odechciało mi się dalej szukać. Tyle zmienione/nie dodane. 

­

Ale jak mógł gadać z Airi jak jej nawet nie znał? Przecież poznał ją dopiero w tej pizzerii.

Opublikowano

walnęła w gębę

Tak oto Satoru

pogadał sobie z Airi

­

Ale jak mógł gadać z Airi jak jej nawet nie znał? Przecież poznał ją dopiero w tej pizzerii.

Bo w mandze ją spotkał zamiast nauczyciela. Od spotkania nauczyciela jest to filler ;/

Opublikowano

W jeden dzień obejrzałem 11 odcinków. Bardzo mi te anime się podobało. Moja ocena to takie 8,5/10. W jakimś stopniu podobne do Steinsgate. Zna może ktoś podobne anime ^^ ?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Ból u niektórych widzów już duży. Nagle wiele osób odkryło, że ERASED to w rzeczywistości nie jest wcale komiks z gatunku romans. Ocena na MAL-u już poszła w dół (zjazd z 6 miejsca na 10. w ciągu dwóch dni! :D ), niektóre komentarze są bardzo emocjonalne

walnęła w gębę

Tak oto Satoru

pogadał sobie z Airi

­

Bo w mandze ją spotkał zamiast nauczyciela. Od spotkania nauczyciela jest to filler ;/

Może twórcy chcą zrobić tak samo jak to jest w Openingu https://www.youtube.com/watch?v=EoDJcPh8BEg#t=1m11s Zatrzymać na 1:12

Postać nauczyciela wygląda identycznie jak w OP. Bohater spada i się cofa. Jedynie co się różni to zamiast deszczu, świeci słońce oraz bohater nie jeździ na wózku

­

Opublikowano

Szkoda też, że dwa ostatnie odcinki to fillery ;/ bo mogli by to pociągnąć i zrobić więcej odcinków i polecieć na podstawie mangi i to by było bardziej ciekawe ;(

Opublikowano

Najgorsze było to, że sama końcówka nie wywarła żadnego wrażenia, bo to było w 100% do przewidzenia. Samo w sobie anime dobre, ale końcówka ni w c**j ni w oko xD

Opublikowano

Obejrzałem prawie "na raz". Ogółem mogę powiedzieć, że w końcu coś co mnie zatrzymało i konkretnie wciągnęło. Nie ukrywam, iż fabularnie jeżeli chodzi o tego mordercę to bardzo przewidywalnie i szkoda tych ostatnich 3 odcinków, które to niestety zjebały możliwość dania temu tytułowi najwyższej oceny. Nie mniej jednak takie zasłużone 9/10 się należy i pora wziąć się za mangę :P 

106071453484304291456.jpeg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dam krótką recenzję, bo dopiero co skończyłem i zaraz idę spać.

Anime od samego początku dostawało ode mnie sporo minusów za ciągłą przewidywalność, chociaż, relacja głównych bohaterów (Kayo i Satoru) w zupełności pokrywała te luki z głównego wątku fabuły. Związek młodziaków był dla mnie czymś na prawdę dobrym i z każdym kolejnym odcinkiem coraz bardziej mi się podobało... aż do 11 odcinka, gdzie nastąpiło coś niespodziewanego (to chyba jedyna rzecz której się nie spodziewałem w tej serii)... w tym momencie moja jedyna dobra opinia o tej chińskiej bajce uległa całkowitemu rozpadowi. 2 ostatnie odcinki były katorgą w oglądaniu, czułem się poirytowany z każdą kolejną minutą i tak aż do końca.

Było dobrze... było na prawdę dobrze. Ciekawa kreska, bardzo dobra muzyka, animacje na całkiem dobrym poziomie, no i najważniejsze... ciekawy pomysł na fabułę... niewykorzystany w pełni ciekawy pomysł na fabułę :)

Moja cena: 6+/10.

Macie w formie wykresu:

x - odcinek

y - ocena

da0e650664e130f28df200bd36ab5eeb.png

"Know Your Place"

Opublikowano

@Up Powiem Ci jak by przedłużyli tą serie i pojechali jak jest w mandze byłoby naprawdę mega, ale cóż chyba mieli jakiś powód dlaczego tego nie zrobili :(

Opublikowano

Anime było świetne (do czasu), szkoda że to nie coś czego się spodziewałem po pierwszych odcinkach.

W swoim poście Silver celnie zauważył że, ludzie byli nastawieni bardziej na romans (w tym i ja), a jak wiemy romansu.. nie było.

Nie będę oceniać tego tytułu, chciałbym tylko zauważyć, że pomimo farsy w ostatnich 2-3 odcinkach całe show było naprawdę dobre. Mówię tutaj o oprawie dźwiękowej, fabule, postaciach no i seyuu, które jakoś mi przypasowały. Kreska w moim odczuciu była przeciętna, co oczywiście nie znaczy, że zła. Co to, to nie.

Jedyna rzecz jaka nie ma dla mnie sensu w tym anime to fakt, że Kayo była rysowana na partnerkę dla głównego bohatera przez dobre kilka odcinków i nagle co? Satoru budzi się po 15 latach, a dziewczyna ma dziecko z jego bliskim przyjacielem. Nie mogę pojąć czemu akurat tak się to skończyło, no ale cóż, najwidoczniej nie miało tu być krzty romantyzmu. Jeśli chodzi o Airi, dla mnie to był półprodukt, a więc zakończenie jak najbardziej na minus.

Cholera, czuję niedosyt.

f5183481dbbe4524b0df8abfcbb22cb2.png

Może czas najwyższy wznowić oglądanie anime? :v

417711489342956987022.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...