Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Boku Dake ga Inai Machi - dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla zainteresowanych:

Wczoraj pojawił się na manga-fox 35 chapter mangi. 

Trzeci odcinek jest od 9 rozdziału 8 strony do końca 10. Myślałem, że jeszcze to pokażą przynajmniej: (SPOILER) http://z.mfcdn.net/store/manga/10596/011.0/compressed/o014.jpg

Scena, w której

Matka Hinazuki leczy jej twarz, mogła zostać pokazana nieco bardziej ... drastycznie?

Poprzeczka jest wysoko postawiona, mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie. Odpuszczam sobie też dalsze czytanie mangi :P 

Opublikowano

Mam nadzieję, że matka Hinazuki potknie się na schodach i przez przypadek otworzy się parasol :D I znowu odcinek szybko minął, pierdziele takie oglądanie xD

Ciekawe o czym pod koniec rozmawiał ten przyjaciel z nauczycielem?

17 miejsce na MALu xD

gfgdf

Opublikowano

Nie tykam mangi, bo wolę anime sezonu (przewidywane) obejrzeć.

Ogólnie trzeci odcinek mnie rozjebał, serce mi się kroiło gdy zobaczyłem co ta matka robi. Tj. wiem, że jest w świecie od groma dzieci, które tak mają, dlatego po prostu ciarki mnie przechodziły.

A ten ojciec... Ciekawe, które to tak ją urządziło, bo wiadome, jedno może bić, a drugie tylko "sprzątać". W sumie, co za różnica, oboje z rodziców potraktowałbym kijem jak psy.

Opublikowano

@indywidualistaA

Coś mi tutaj

Anotherem

zajeżdża ^_^­ Odcinki strasznie szybko mijają. Jakby co to pojawił się 3 odcinek na polskich łonlajnach. Myślę, czy nie zaczekać aż wyjdzie całe i później na raz :D

@SeleXZbytWieleG

Ja już też nie xD

MAL - porównanie anime itd.

17 już? Wczoraj miało bodajże 26. Jeszcze może się wiele zmienić, zejść niżej albo wyżej. Takie Steins;Gate jest na 2 miejscu i jeszcze cały czas się na nim utrzymuje. 1 sezon CG na 22 zaś 2 sezon ma 11. 

Ile osób ogląda anime z obecnego sezonu, jak ocenia na chwilę obecną i tak dalej: 

s74aFPr.jpg

Boku ładnie prowadzi ;) ... Hai to Gensou no Grimgar ogląda 45 tyś osób. Nie zdziwiłbym się jakby miało najwięcej 8,9 czy 10 jak SSAŁO czy TG xD

PS.

Lecę oglądać 3 odcinek Shoujo-tachi...

Opublikowano

Śilver, bo to właśnie z tego xD Cóż, myślę, że śmierć adekwatna :P

Odcinki strasznie szybko mijają. Jakby co to pojawił się 3 odcinek na polskich łonlajnach. Myślę, czy nie zaczekać aż wyjdzie całe i później na raz 

:D

Też się nad tym zastanawiam, ale z drugiej strony, nie chce mi się czekać tych 3 miesięcy :P

Jakie tam 17 miejsce, już 16 xD

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Jakie 16? 14 już xD 

Wyszedł nowy odcinek więc przydałoby się refnąć temat. Jestem właśnie świeżo po jego skończeniu, był zacny. Nawet samo

spotkanie młodziaków sprawiło, że dostałem gęsiej skórki

:P Chyba faktycznie będę musiał jakoś to przeboleć i poczekać aż wyjdą wszystkie epy.

Polskie łonlajny - prawdopodobnie najwcześniej dzisiaj, gdzieś na wieczór. Na animesub też pewnie będzie najwcześniej dzisiaj około wieczora.

Z ang. napisami - strony gogoanime / kissanime. 

Opublikowano

Również po 4 odcinku.

Można było się spodziewać, że nie zobaczymy Happy Endu odcinka. Ogółem romansidło między młodziakami jakoś wychodzi i seria dalej trzyma poziom. Im nowszy odcinek tym bardziej chce się kolejny oglądać.

Opublikowano

@Sil√eR widzę coś ćpałeś żeby informować nas o tym że dany odcinek zawiera te i te chaptery.. jeszcze te porównania i kiedy emisja ;d

Zacznijmy od tego, że tych anime nie powinno się oceniać zanim się nie skończą. Te oceny na mal'u to nic tylko oszacowana ocena której pewnie większość po 1szym epie nie zmieniała.

Boku Dake idzie git i będzie szło git bo tak miało od początku iść i nie ma tu nic nieprzewidywalnego. Tego nie można było zepsuć.

Co do reszty to szkoda słów

@Zeciarz jakiej normalnej kresce? Jest przecież lepsza od pierwowzoru czyli tytuł wychodzi naprzód

Opublikowano

Jakby to zrobili w normalnej kresce to moim zdaniem, z większą przyjemnością obejrzałbym 1 odc. Poczekam do kwietnia/maja na wersję BD, skończę i zabiorę się za mangę.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Żeby nie było to zwykłe odśnieżenie tematu, dodałem coś więcej od siebie ;)

Coś w tym jest, że powinno się oceniać po skończeniu, ale mimo tego, te oceny chyba o czymś świadczą. Z dnia na dzień coraz więcej osób zaczyna oglądać itd. Można powiedzieć tak: "Obejrzałem te kilka odcinków, fabuła idzie git, muzyka git, akcja git .... na chwilę obecną podoba mi się na 9-10/10" xD

Bardziej mnie zaskakują osoby, które dają bajkę do ulubionych po 1 odcinku, bajkę do obejrzanych po 1 odcinku i takie tam.

Jesteś pewien, że tego nie można zepsuć? Może nie całkiem, ale w jakimś stopniu to byłoby możliwe :D ... Oby nie. 

EDIT.

Napisy się pojawiły na animesub :P

Opublikowano

Wyczuwam ból dupy o ranking xD xD xD Nie no, żartuje :P jakie 14 Śilver, 13 :P Jednak myślę, że ocena adekwatna do tego, co dostajemy, prawda?

Znowu mnie dopadło pytanie, jakbym się czuł będąc łebkiem z umysłem teraźniejszego Ja? 

Wracając, odcinek jak zawsze szybko się skończył... A co gorsza, jak szybko mijają te tygodnie o.O Powiem szczerze, że przez cały odcinek waliło mi serce xD I ta końcówka... 

"Powaliło cię?" W sumie to tak...

gfgdf

Opublikowano

Coś w tym jest, że powinno się oceniać po skończeniu, ale mimo tego, te oceny chyba o czymś świadczą. Z dnia na dzień coraz więcej osób zaczyna oglądać itd. Można powiedzieć tak: "Obejrzałem te kilka odcinków, fabuła idzie git, muzyka git, akcja git .... na chwilę obecną podoba mi się na 9-10/10" xD

Ranking na MALu to rak i o niczym nie świadczy, zresztą właśnie na przykładzie tego anime to widać.

Co do bajki - źle nie jest, ale też jakoś mnie nie chwyciło. Fabuła, kreska i OSTy są spoko, jednak wszystko jest cholernie przewidywalne i nic mnie nie zaskakuje. Taki sobie średniak, może dalszy przebieg wydarzeń będzie lepszy, to wtedy będę mógł dać ocenę. 

A recenzje?

1pCqOEb.png

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@KlauS.

Co do tej recenzji, muszę Ci przyznać całkowitą rację xD "3 of 12 episodes seen" :P i komentarz u tego gościa w profilu:

OCg3D6S.jpg

Nie wiem ile ma skończonych serii, może nie dodał wszystkich.

Czasami się trafią takie oszołomy, co zrobić :)

Koniec ostatniego odcinka

był mocno przewidywalny, ale ogólnie i tak mi się bardzo podobał. Chciałbym, żeby nie raz mnie zaskoczyło, jakieś duże plot-twisty

Opublikowano

Ehhhh, niestety zaczynamy ciężkim westchnieniem. Cóż, nie podoba mi się w jakim kierunku próbują to ciągnąć, wciąż liczę na chorą jatkę. Na kategorię: psychologiczne trzeba zasłużyć. 3 odcinek, nic nowego, nuda. 4 odcinek mimo, że zakradła się namiastka zawahania, napięcia, był bardzo przewidywalny, podejrzewam, że nie tylko ja odgadłem końcówkę, nim ta nastąpiła. Jedyne co zaspokoiło mój gust to monologi i dialogi następujące równocześnie, ponadto piękna dykcja Seiyū Satoru. Wciąż liczę na komplikację, coś w stylu, zmiana jednego wydarzenia, toku historii, niesie za sobą ciąg nieodwracalnych, innych zdarzeń, tych niekoniecznie na rękę naszemu 'wieszczowi' :)

Opublikowano

maLkiniak

Jak się historia potoczy według mnie

Hinazuki umrze, zostanie uratowana za drugim razem

był bardzo przewidywalny, podejrzewam, że nie tylko ja odgadłem końcówkę, nim ta nastąpiła. Jedyne co zaspokoiło mój gust to monologi i dialogi następujące równocześnie, ponadto piękna dykcja Seiyū Satoru. Wciąż liczę na komplikację, coś w stylu, zmiana jednego wydarzenia, toku historii, niesie za sobą ciąg nieodwracalnych, innych zdarzeń, tych niekoniecznie na rękę naszemu 'wieszczowi' :)

Zgadzam się z tym ;)

Opublikowano

Kilka linków, może kogoś akurat zaciekawi, w oczekiwaniu na kolejny epizod można poczytać.

Odnośnie końca mangi: http://www.animenewsnetwork.com/news/2016-02-02/boku-dake-ga-inai-machi-erased-manga-ends-in-march/.98204

ewentualnie jak kto woli, tu po polsku: http://www.animei.pl/2016/02/02/manga-boku-dake-ga-inai-machi-konczy-sie-w-marcu/

Tutaj także podsyłam przemyślenia jednej osoby, "rzut okiem" na 4 odcinek serii: http://www.animei.pl/2016/02/02/boku-dake-ga-inai-machi-erased-odcinek-4-rzutem-oka-spoilery/ W pewnym stopniu interesujące, z niektórymi rzeczami się mogę zgodzić. Ja tak byłem pochłonięty przez odcinek, że kompletnie nie wpadłem na to, co tam ta osoba opisała xD Możecie podawać swoje własne: Co jakby, co się stało itp. 

// EDIT

Nie polecam oglądać trailera live actionu xD

Opublikowano

­Napisy polskie są już do ściągnięcia na animesub­.

Co mi się podobało, co nie i tak dalej...

Od samego początku, a raczej od tego momentu (niby początek, ale duży spoiler. Screenshot):

5x1ODKS.jpg

do samego końca, trzyma w napięciu, mniej, bardziej, ale nadal przyjemnie się ogląda, niczym dobry thriller, tylko, że animowany  ;)

Co do tego, co pisałem wcześniej, jakby się seria miała potoczyć

nabiera kolorów, tak raczej będzie na 99%

Podobało mi się zachowanie tej postaci <3 (screenshoty):

lJiRkAU.jpg

VQ17v6U.jpg

To też nawet, nawet (screenshot)

lCa6a8b.jpg

+ retrospekcja ;)

Matka Hinazuki. Screenshot

aAWmnHy.jpg

B***h, witch. Kiedy

wyrzucała rękawiczki

;((

Czekam na kolejny ep. Oni wiedzą jak "dobrze" zakończyć (od połowy gdzieś, koniec staje się przewidywalny. Screenshot) odcinek  :( :

hvOL7At.jpg

a Ty się tylko zastanawiasz, czy to się przydarzy

Airi

czy

osobom, z którymi mieszka

^^

Manga spadła już z około 64 miejsca na 28, teraz kolej na anime :D

Opublikowano

Trochę spóźnione, ale co tam xD

Nie sądziłem, że Airi jest zdolna do

rozkwaszenia nosa swojemu kierownikowi

xD

Oczywiście najlepsze na sam koniec zostawili...

btw. jakie ja mam zaległości z tymi nowymi seriami...

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...