Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiosna 2016

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przydatne strony:

- https://www.livechart.me/spring-2016/tv

http://anichart.net/spring

http://myanimelist.net/anime/season/2016/spring

Znaleźliście już coś co Was zaciekawiło? Jak chodzi o mnie to przeglądam sobie zwiastuny PV i co moje oczy widzą już prawie na samym początku? Anime Hundred a w nim:

99XP8EL.jpg

gMmtoIx.jpg

WTF?! Ach te Japońce, nigdy im się to nie znudzi.

Na 100% zaglądnę do:

Mayoiga

Sword Gai

Koutetsujou no Kabaneri ("Scenarzysta Code Geass, reżyser tytanów i przy okazji Death Note'a, muzyka od Sawano, ładna na trailerze animacja, steampunkowy świat oraz walka z pseudo-zombiakami i motyw przetrwania, no Ja jestem podjarany" by Buki. Ja też, może to być coś świetnego)

Joker Game (Militaria, seinen. Dobrze się zapowiada)

https://www.youtube.com/watch?v=bB9fCXYj1og

Bungou Stray Dogs

Naruto Shippuuden: Itachi Shinden-hen ~Hikari to Yami~

Bungou Stray Dogs

- God Eater

- Boku no Hero Academia!

- Big Order (Czyżby drugie Mirai Nikki?)

Jeszcze coś

Ciekawostki:

1. Bungou Stray Dogs z tego sezonu, dostanie kontynuacje na jesień 2016

http://www.animezone.pl/news/przedstawiamy-wam-wiosenny-sezon-anime-2016

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge na pewno

Skończe God Eatera i obejrze dla dalszych wydarzeń drugi sezon GTA.

Mayoiga może być ciekawa, chętnie zobacze co to będzie

Nic więcej jak na razie, coraz większa kupa wychodzi, same cycki i haremy.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Po szybkim rozeznaniu myślę, że tym tytułom przyjrzę się bliżej:

Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta?

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu

Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge

Sword Gai

Terra Formars: Revenge

Magi: Sinbad no Bouken (TV)

Gakusen Toshi Asterisk 2nd Season

Bungou Stray Dogs

Hundred

Boku no Hero Academia

Big Order (TV)

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

Te pierwszy spoiler - NIGDY SIĘ NIE ZNUDZI. Dadzą to zawsze, hehe. :<

Mnie zaintrygowało:

Oczywiście na pierwszym miejscu GTA. :D

Macross Δ Ze względu na gautnki, muzyka do mecha akcji i czegoś tam jeszcze, no chętnie zobaczę.

Hundred - K***a... No to ten spoiler oczywiście. GTA - Ayato, naciska na cyca, harem, Ecchi, buja się w jednej. Hundred - Hayato, naciska na cyca, harem, Ecchi pewnie zabuja się w tej jednej... Oczywiście widać tam system mieczyków, pewnie to samo co w GTA... I TAK OBEJRZĘ, ryj tej macanej laski mnie kupił. :D

Reszta wyjdzie w praniu za kilka miech :3

Arcymistrz
Opublikowano

Dokończenie God Eatera, Bungou Stray Dogs, Joker Game, Mayoiga, Terra Formars: Revenge, Koutetsujou no Kabaneri, Naruto Shippuuden: Itachi Shinden-hen ~Hikari to Yami~.

Takie szybie rzucenie oka po ulubionych gatunkach i kontynuacjach. Nawet ok się zapowiada. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Już zostały dodane wszystkie animce które maja wyjść w spring 2016 czy jeszcze jakieś zostaną dodane?

Moje zainteresowanie wzbudziło:

• Beyblade Burst - lubie latające dyski, kojarzą mi się z dzieciństwem także dla samego sentymentu to zobaczę.
  • Bakuon!! - dziewczyny? są. motory? są. oznaczone jako sportowe anime? yep   ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Bungou Stray Dogs - okładka od razu kojarzy się z Gangstą, mamy też dwójkę typków z super mocami i pewnie ten Atsushi się z nimi spiknie i będzie wesoło.
  • flying witch - nie wiem sam, ale jakoś intrygująco się zapowiada.
  • Joker Game - czy muszę cokolwiek tutaj mówić?
  • Boku no Hero Academia - manga autora OPM w dodatku pewnie będzie komiksowa animacja czy cos w tym stylu
Opublikowano

@1373230489-U611928.pngBasille

Im więcej, tym lepiej. Chciałbym już dostać Nanatsu no Taizai :3 lub jakąś inną kontynuacje dobrego anime. 

W sezonach Fall 2015, Winter 2015/2016 wyszło około 45-65 bajek. W sezonie spring 2016 jest z 40,41 już. Czyli pewnie jeszcze od kilku do kilkunastu. Warto patrzeć na wszystkie te strony co podałem, czasami jednego anime nie ma na livechart, to jest na anichart i na odwrót. 

// EDIT

Zapraszam do pierwszego posta ;)

Opublikowano

­Właśnie zapoznałem się z 2 chapterami Big Order. Nie ukrywam, zaciekawiło mnie. Kto jest zainteresowany, może rzucić okiem: http://centrum-mangi.pl/Big-Order/ Polecam ;) Kilku scen się nie spodziewałem. Czas na spoiler

Czy ta laska nie jest czasem yangire?  xD Aż mi się normalnie Yuno Gasai przypomniała (yandere) Pojedynki na magiczne moce

Oby to tylko dobrze zekranizowali. Odpuszczam sobie dalsze czytanie mangi, mam nadzieję, że mnie wiele razy zaskoczy i że poziom z odcinka na odcinka będzie stale rósł :P

Pierwszy epizod pewnie skończyłby się w momencie kiedy to

główny bohater odkrywa, że dziewczyna chce go zabić, czyli połowa pierwszego rozdziału

@1373230489-U611928.pngselweron Podobało się?

// EDIT

Tutaj znalazłem Ovkę

https://www.youtube.com/watch?v=g0uJKUMkbQc

Co to? Jakieś wydarzenia pomieszane, za wiele nam to nie mówi, a ten chłopak wygląda jak Yukiteru Amano z Mirai Nikki xD tylko nieco starszy? 

Kreska ładna.

Opublikowano

Kilka anime, które ostatnio zostały dodane na livechart (łącznie jest ich 50) Na pierwszy rzut: słabe.

qS0hCqI.jpg

Możemy chyba zapomnieć, że pojawi się jeszcze coś nowego - dobrego na liście. 

PS.

W Onigiri grałem, słabe i czemu anime nie ma w kategorii ecchi? 

Opublikowano

Nie miałem zbytnio czasu przyjrzeć się wiośnie jako że listy były jako tako niepełne.

Teraz już można co nieco sprawdzić i napisać.

Po pierwsze, http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-12-17/attack-on-titan-team-kotetsujo-no-kabaneri-anime-trailers-reveal-premise-april-premiere/.96632

@Sil√eR masz małpkę bo mnie małpowałeś to się doczekałeś posta

No ja chętnie obejrzę to Kabaneri. Takich anime jak shingeki no kyojin nigdy za wiele, a skoro kopiują połowę i wsadzają w inne oprawki to mam nadzieję że w połączeniu z tą osobą dzięki której słuchaliśmy tej fajnej muzy w aldnoahu wyjdzie coś lepszego niż kyojiny. Seiyuu też spoko są w trailerze

Poza tym,

chyba nikt o tym nie wspomniał,

Boku no Hero Academia!

To jest ten shounen o którym mówiło się, że zastąpi naruto z tego co pamiętam (oczywiście na forach dyskusyjnych o mandze). Ogólnie jest to shounen typu właśnie innych już istniejących. Schemat na schemacie, od zera do bohatera ale tym razem w wersji super bohaterów. Mnie tam się podobało nawet bo jak na takiego tradycyjnego shounena to prezentował się nieźle i ciekawie, śledziłem odkąd drugi chapter mangi był na necie. Widać bardzo szybko dobiło się ekranizacji anime, jak to zresztą przewidywano.

O, co ja tu widzę!

Sakamoto desu ga? to kolejna, wait wait jaka kolejna, to po prostu z*******a manga. MC jeden z lepszych jakich widziałem z anime i mang, fabuła też ciekawa :) Czekałem na mangę, bo dawali chaptery raz na ruski rok, ale skoro idzie anime, to hohoho! Chociaż nie jestem do końca pewien jak to wypada dalej w fabule bo nie miałem materiału, no ale cóż mam na co czekać :D

Kolejne, o którym już wspominałem również to Re: Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu. To jest nie wiem jak to określić, dobre połączenie fantasy-cofania czasu. Mamy fajną laskę antagonistkę, bohaterów do polubienia, oraz ciekawe zwroty akcji. No i ten schemat save'u - czyli jeśli bohaterowi uda się ominąć śmierci bohaterów i przeminąć wątek cofa go później do tego momentu po wątku też jest spoko. Nie wspominając już o tym że trafił do świata fantasy ale to przeniesienie gra małą rolę. Ważne że przytrafia się trochę złych rzeczy przy każdym resecie aż do save'u, dość ciekawie i mam nadzieję dadzą dobre seiyuu. Manga też szła jak Sakamoto czyli jak krew z nosa jeśli chodzi o chaptery.

Nie zapominajmy też o Ushio to Tora 2, odnowionej ekranizacji dość dobrego choć już oldschoolowego shounena.

Jest jeszcze sword gai, ale za chooja nie mogę sobie przypomnieć o tym tytule, ale skądś go kojarzę więc chyba coś pokaże.

Co do Joker Game, pierwszy raz o tym słyszę. Chyba jakiś plebs albo czarny konik. Na moje oko nie wybija się spoza obrębu Gangsta czy Kaiji.

Podsumowując: Kabaneri (liczymy na coś lepszego od attack on titan), boku no hero no academia (świeży shounen od zera do bohatera), Sakamoto desu ga? (jak dla mnie najważniejszy tytuł z wszystkich zapowiedzianych), Re: Zero Kara (coś z innej paczki z cofaniem w czasie-reset i save'm w formie mniej skomplikowanej).

Jestem podekscytowany, w końcu sezon na który WARTO czekać i w którym w końcu BĘDĘ miał co oglądać - o ile nie przesuną dat premier :(

Opublikowano

Nowe bajeczki pojawiły się na livechart. Pierwsza nosi nazwę: ­Sousei no Onmyouji.

Co o niej wiemy?

Studio: Pierrot: taa, Tokyo Ghoul, ostatnio Naruto. Nic dobrego to chyba nie wróży.

Gatunki: Akcja, romans, super moce, komedia, shounen, jak wyżej.

Opening: Wagakki Band, przesłuchałem kilka utwór, w ogóle mi muzyka nie podchodzi.

Ending: Hitomi Kaji, tu już bardziej.

Opis:

Gwiazda muzyki, a może piłkarz? Rokuro miał plan i wielkie aspiracje. Fakt, może nie zbyt konkretne, ale wszystko byle tylko nie zostać egzorcystą! Po prostu nie leży mu pójście w ślady domowników. Pewnego razu pojawia się tajemnicza Benio z którą tworzą duet nazwany Twin Star Exorcists. Dowiadują się także, że ich przeznaczeniem jest małżeństwo…
Czy Rokuro uda się uciec przeznaczeniu?
Kiedy znika jego przyjaciel Ryogo Nagitsuji, musi prosić Benio o pomoc w dostaniu się do Magano aby uratować Ryogo.
W wyniku pewnych wydarzeń dowiadujemy się, że nasz bohater był kiedyś obiecującym adeptem, lecz z jakiegoś powodu zrezygnował. Zmuszony do walki będzie musiał na nowo zmierzyć się ze swoimi lękami i tragiczną przeszłością. 

Pierwsze co rzuciło się w oczy to "egzorcystą" kojarzone z Ao no Exorcist, w moich oczach mega słabe i "duet" kojarzone z "Absolute Duo", Ja jednak wolę to nazywać "Absolutne Dno"
@1373230489-U611928.pngselweron zdradzisz mi, czy to według Ciebie chociaż odrobinę może być watchable? 

Druga baja: 12-sai.: Chicchana Mune no Tokimeki Jakaś pierwsza miłość 12 letniej dziewczynki? ;-;

Tyle ode mnie na chwilę obecną. Wam może się cuś spodoba ;p

Opublikowano

@indywidualistaA

Nowe PV w wykonaniu Egoist ;)

Właśnie miałem o tym pisać, że EGOIST zrobi Opening dla tego anime :)

http://www.animenewsnetwork.com/news/2016-02-11/egoist-creates-opening-song-for-kabaneri-of-the-iron-fortress-show-from-attack-on-titan-animators/.98573

PV oczywiście niezłe. Zapowiada się dużo akcji, dużo krwi <3 ... i oczywiście kolejna bajka w czołówce MAL? xD Jeśli chodzi o samą muzykę, ujdzie. 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...