Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiosna 2016

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mayoiga. Jeden z pierwszych tytułów (18h do premiery. Napisy za 2-3 dni jak zwykle) jakie dostajemy na wiosnę i na pierwszy rzut oka jest on bardzo ciekawy. ­

Anime opiera się na historii 31 młodych osób, którzy z różnych osobistych powodów decydują się na rozpoczęcie swojego życia od nowa. Wszyscy uznani za zaginionych udają się na wycieczkę do wioski opuszczonej Nanakimura, aby tam, wolni od swoich poprzednich problemów i zobowiązań, zacząć wszystko na nowo. Jaka jest prawdziwa historii wioski? Liczne zwroty akcji i ciekawa fabuła, nie pozwolą opuścić ci choćby jednego odcinka!

Liczę na to, że pojawią się te liczne zwroty akcji. Pierwszy sekundy wyglądają na komedie, nie miałbym jednak nic przeciwko, jakby z komedii przeszli do rzeźni xD Jakie Wasze propozycje?

http://wakai.pl/video-promocyjne-mayoiga/ Skoro już podałem link do PV, słuchacie radia na tej stronie/wakai.pl? Niekiedy lecą wyśmienite utwory.

O kurde, ciekawe jak to wyjdzie w praniu?

Szczerze, to nie sądzę by była rzeźnia, ale zawsze można mieć nadzieję xD.

Zahaczę na pewno, fajnie, że w piątek wychodzi - takie dobre rozpoczęcie weekendu :P.

Byle nie były to 5 min. odcinki (nie patrzyłem na MALa).

gfgdf

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mayoiga. Jeden z pierwszych tytułów (18h do premiery. Napisy za 2-3 dni jak zwykle) jakie dostajemy na wiosnę i na pierwszy rzut oka jest on bardzo ciekawy. ­

Anime opiera się na historii 31 młodych osób, którzy z różnych osobistych powodów decydują się na rozpoczęcie swojego życia od nowa. Wszyscy uznani za zaginionych udają się na wycieczkę do wioski opuszczonej Nanakimura, aby tam, wolni od swoich poprzednich problemów i zobowiązań, zacząć wszystko na nowo. Jaka jest prawdziwa historii wioski? Liczne zwroty akcji i ciekawa fabuła, nie pozwolą opuścić ci choćby jednego odcinka!

Liczę na to, że pojawią się te liczne zwroty akcji. Pierwszy sekundy wyglądają na komedie, nie miałbym jednak nic przeciwko, jakby z komedii przeszli do rzeźni xD Jakie Wasze propozycje?

http://wakai.pl/video-promocyjne-mayoiga/ Skoro już podałem link do PV, słuchacie radia na tej stronie/wakai.pl? Niekiedy lecą wyśmienite utwory.

O kurde, ciekawe jak to wyjdzie w praniu?

Szczerze, to nie sądzę by była rzeźnia, ale zawsze można mieć nadzieję xD.

Zahaczę na pewno, fajnie, że w piątek wychodzi - takie dobre rozpoczęcie weekendu :P.

Byle nie były to 5 min. odcinki (nie patrzyłem na MALa).

W gatunkach widnieje Drama,mystery. Zapewne bez psycholki/psychola się nie obejdzie. Spojrzałem na studio Diomedea  i jego kilka dotychczasowowych produkcji: Campione, Kantai Collection i wisienka na torcie Kuusen Madoushi ;-; 

PS.

Jak już mowa o psycholoach, to nie jeden, a mają wyjść dwa sequele Dangaronpy :)

­

Opublikowano

12 odcinków na 30 postaci.

Nie ma szans żeby porządnie rozwinęli wątek chociaż 10 postaci. 

Na razie nic nie wskazuje, że to horror, więc gwałciciela/kanibala/mordercę/fana sword art online grasujacego po wiosce można wykluczyć.

Pomysł nawet dobry, ale jak będzie z wykonaniem ?

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ciekaw jestem jak wyjdzie ta podjebka od tytanów.

Ale cieszę się z jednej strony, bo ost będzie chyba od EGOIST, a oni wykonali mój ulubiony ost w Guilty Crown.

Opublikowano

Odnośnie Lindow'a

... przeżył, postać na końcu odcinka (ta niby dziewczynka co puszki z żarciem rzucała pod jego buty) to aragami, który przybrał postać człowieka. Z uwagi na utratę bransolety odpowiedzialnej za iniekcję Bias Factor'u (który jako tako kontroluje komórki aragami w ciele każdego God Eater'a), Lindow przemieni się w to.

mmd_god_eater___hannibal_by_renzo_senpai

Pod tekstem oznaczonym tym kolorem kryje się pewna ciekawostka, mianowicie Soma (syn Johannes'a) posiada unikalną zdolność do wytwarzania Bias Factor'u w swoim organizmie.

God Eater pomimo problemów z emisją odcinków, wkurzających postaci typu Alisa, Kota, jest moim zdaniem bardzo dobrym animcem.

Grafika na pewno wyróżnia go spośród tłumu, ścieżka dźwiękowa trzymała poziom od początku do końca, animacje były wysokich lotów, choć zdarzały się momenty, kiedy fajerwerki na ekranie powodowały u mnie mindfuck pokroju "co ja właśnie obejrzałem?".

Myślę, że nikt kto lubi oglądać walki poprzeplatane z wiszącą w powietrzu tragedią nie pogardzi tym anime, gorąco polecam.

Czyli tak jak myślałem. Jednak

jego przemiana

zaskakuje. Czy wiesz coś więcej o grze?

Opublikowano

12 odcinków na 30 postaci.

Nie ma szans żeby porządnie rozwinęli wątek chociaż 10 postaci. 

Na razie nic nie wskazuje, że to horror, więc gwałciciela/kanibala/mordercę/fana sword art online grasujacego po wiosce można wykluczyć.

Pomysł nawet dobry, ale jak będzie z wykonaniem ?

­

No to wczoraj sobie zrobili żart prima aprilisowy i napisów po angielsku nie było. Jak dzisiaj wstałem to dopiero zauważyłem, że się pojawiły. 

Może nie rozwiną, wcześniej uśmiercą z połowę? :D Kilka osób w komentarzach pisało, że prawdopodobnie

albo zaczną ginąć / albo zaczną się zabijać / a może już nie żyją, są w jakimś czyśćcu

Openingiem, nawet dobry. Kreska ładna. 

Reżyser Anothera i Blood-C. Może to będzie podobne? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Prośba o założenie tematu "lato" i od razu podsumowanie:

- Kabaneri - klon Shingeki w innym uniwersum. Myślałem że będzie trochę inne ale się przeliczyłem, wszystko prawie tak samo tylko inna kreska i potworki.

- Boku no Hero Academia - z deczka gorzej od mangi, a że widownia skupia się na młodych chłopcach to raczej bez polotu oklepana fabuła źle wstawiony dźwięk itd.

- Sakamoto desu ga? - jak i pierwowzór, więc do niczego uczepić się nie mogę. Sama seria to komedia więc nic specjalnego.

- Re: Zero Kara - postarali się z ekranizacją, dobre klimatyczne sceny z śmierciami. Udanie i dobrze.

- Ushio to Tora 2 - jak to klasyczny shounen, czyli to już nie na moją generacje.

- Sword Gai - przeniesiona ekranizacja.

I reszta:

- Sousei no Onmyouji - średniawo zrobione, fabuła już miliony razy klepana i wyszedł taki misz masz.

- Bungou Stray Dogs - wyszło przeciętnie z płytką komedią. Seiyuu tylko nieźle wpasowali.

- Joker Game - koncept dość ciekawy, ale to anime robi z mc jakiegoś wyrośniętego dzieciaka bez mózgu. Strasznie słabo przedstawione postacie w porównaniu do otoczenia w jakim się znajdują.

Słabo oj słabo. Jedyne co się ta du oglądać to Kabaneri, Re: (w sumie jak każde Re: których jeszcze nie ma pośród anime), Sakamoto desu ga?.

Opublikowano

Też się przeliczyłem na Kabaneri, AoT było o wiele bardziej wciągające i klimatyczne w moim odczuciu. 

Boku no hero academia to wg mnie jedna z lepszych serii w tym sezonie, prawdą jest że to typowy shounen ale co tam. Jaki sezon takie anime :D

Re: Zero chyba najlepsza seria sezonu, dobra historia, ładnie przedstawiona, wciągająca i nie widziałem żeby gdzieś kreska strasznie kaleczyła.

Sousei no Onmyouji to typowy średniak, jednak mi się podoba bo szukałem czegoś żeby po prostu obejrzeć i się wyłączyć, co prawda coś z tego może być bo słyszałem od czytelników mangi że dopiero teraz (9 odcinek) zacznie się coś wreszcie dziać konkretnego, 9 odcinek był najlepszym do tej pory. Jeżeli chcesz obejrzeć i nie oczekujesz fajerwerków to można obejrzeć, ale jeżeli oczekujesz czegoś niesamowitego to się zawiedziesz.

Magi:Sinbad no Bouken kolejne magi, nic dodać, nic ując. Bardzo porządna seria jak dla mnie. Dobrze wykonana, ciekawa. Jak ktoś oglądał Magi to się raczej nie zawiedzie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ostatnie odcinki Sousei no Onmyouji to kompletne dno, a seria ma mieć ponad 40 odcinków jak nie więcej... Kabaneri ostatnie odcinki to też syf. Boku no hero się dobrze rozkręca a do końca sezonu 2 odcinki (serio ? wtf) 

Opublikowano

@Bezimienny.

Nic nie zrobisz takie czasy, że dzisiaj anime to już tylko i wyłącznie promocja mangi, aby więcej ludzi kupowało Jumpa (czy gdzie to tam serializowane) no i tomiki... 

this is business 

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...