Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiosna 2016

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widzę tam z ~7 anime, o które zahaczę. Na 100% będę ciągle śledzić Koutetsujou no Kabaneri, reszta, nie oszukujmy się, pójdzie drop po 2-3 epkach max. Z ostatniego sezonu nie skończyłem ani jednego anime, a zacząłem chyba z 8, potem dałem sobie siana. xD Liczę, że w tym chociaż Koutetsujou no Kabaneri będzie dobre, a takie się zapowiada. c;

Opublikowano

Widzę tam z ~7 anime, o które zahaczę. Na 100% będę ciągle śledzić Koutetsujou no Kabaneri, reszta, nie oszukujmy się, pójdzie drop po 2-3 epkach max. Z ostatniego sezonu nie skończyłem ani jednego anime, a zacząłem chyba z 8, potem dałem sobie siana. xD Liczę, że w tym chociaż Koutetsujou no Kabaneri będzie dobre, a takie się zapowiada. c;

Coś czuję, że będę miał podobnie. Chociaż z braku laku i ewentualnych trudnościach z dostępem do starszych serii coś się zobaczy.

Opublikowano

10 odcinek God Eatera jest super. Polecam. 9 zresztą też nie był taki zły. Fajnie jakby

Lenka zmarł i przekazał tą siłę komuś innemu?

Co o tym myślicie?

@Why

Jak tam u ciebie z oglądaniem tego?

Arcymistrz
Opublikowano

10 odcinek God Eatera jest super. Polecam. 9 zresztą też nie był taki zły. Fajnie jakby

Co o tym myślicie?

@Why

Jak tam u ciebie z oglądaniem tego?

Obejrzałem ten 10 odcinek. Był ok, na razie nie myślałem o jakimś konkretnym zakończeniu. 

Opublikowano

Co o tym myślicie?

Miło by było w końcu dostać "inne" zakończenie. Chociaż następny odcinek będzie o tym, jaki on jest OP, więc może 13 przyniesie coś ciekawego.

Opublikowano

Co o tym myślicie?

Miło by było w końcu dostać "inne" zakończenie. Chociaż następny odcinek będzie o tym, jaki on jest OP, więc może 13 przyniesie coś ciekawego.

Z pewnością, jeszcze może sam wszystkie monstra zabije i uratuje Lindowa xD

Dla ciekawiskich

Pojawiła się nowa notka na temat Kabaneri http://www.animenewsnetwork.com/news/2016-03-16/kabaneri-of-the-iron-fortress-ending-theme-listed-from-aimer-egoist-chelly/.99857

Seiyuu takie nawet. Głos Erena (SnK) Iki Hiyori (Noragami) Yamada (Yamada-kun to 7 nin no Majo) Killua (HxH) Chciałbym więcej moich ulubionych aktorów głosowych. 

Oprócz tych anime, które wymieniłem w pierwszym poście (Death Note, SnK) reżyser Kabaneri, był odpowiedzialny/pomagał również przy Guilty Crown, SAO, Black Lagoon, Highschool of the Dead.

PS. 

Bajka się jeszcze nie miała premiery, ale i tak znajdą się ludzie, którzy dadzą już ją do ulubionych, obejrzanych na MAL

­

Opublikowano

@indywidualistaA

HYPE

Nowy zwiastun 

Soundtracki

11 Maja premierę będzie miało 5-trackowe CD z utworem „ninelle”. 18 maja wyjdzie ścieżka dźwiękowa anime, a 28 maja singiel z openingiem.

Opublikowano

­@Eftar

11 ep specjalnie nie zachwycił. Na moje oko to nie postarali się tu z animacją. 

Utsugi ze swoim maleństwem

L4sq7cr.jpg

Opublikowano

­@Eftar

L4sq7cr.jpg

Chyba 12^_^ Jedynie ciekawa była

śmierć Rindowa

. Pod sam koniec wskoczył wątek poboczny(?) i tak nijako się zrobiło. Z finałem może być różnie, gdyż mogą zrobić furtkę do drugiego sezonu.

Opublikowano

­@Eftar

L4sq7cr.jpg

Chyba 12^_^ Jedynie ciekawa była

śmierć Rindowa

. Pod sam koniec wskoczył wątek poboczny(?) i tak nijako się zrobiło. Z finałem może być różnie, gdyż mogą zrobić furtkę do drugiego sezonu.

No 12 sorry. Ciekawa, jednak czy naprawdę

zginął?

Nie wiem jak jegomość to przyjął, ale uśmiałem na akcji z Alisą

Jak waliła na wszystkie strony

Ciąg dalszy nastąpi. 

­

Opublikowano

zginął?

Ciąg dalszy nastąpi. 

W sumie tę scenę mogli lepiej zrobić.

Kolejny raz wpada w amok, przeszła "pranie mózgu" i pomaga jej gadka głównego bohatera. No pls ;d

I czy zginął? Moim zdaniem tak. Zwłaszcza, że na monitorze pokazane było, jak znika jego postać z mapy.

Opublikowano

Co jest k***a? Big Order? Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że to na serio Mirai Nikki 2 xD

Aż chyba będzie to moim priorytetem w oglądaniu.

@Eftar no tak, o to mi chodziło, tylko nie mogłem słów dobrać.

Opublikowano

Co jest k***a? Big Order? Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że to na serio Mirai Nikki 2 xD

Raczej podróba. Jak Koutetsujou no Kabaneri i SnK.

Opublikowano

Raczej podróba. Jak Koutetsujou no Kabaneri i SnK.

­

Polecam zajrzeć do mangi Big Ordera lub OVA. Mind f**k i zadowolenie na twarzy :P Okaże się czy podróba pobije oryginał.

Sugerując się zombiakami, które wolę bardziej od tych dziwnych tytanów xD ścieżką audio, osobami odpowiedzialnymi za Kabaneri itp. myślę, że to będzie 2 razy lepsze od SnK. 

Opublikowano

Polecam zajrzeć do mangi Big Ordera lub OVA. Mind f**k i zadowolenie na twarzy :P Okaże się czy podróba pobije oryginał.

Sugerując się zombiakami, które wolę bardziej od tych dziwnych tytanów xD ścieżką audio, osobami odpowiedzialnymi za Kabaneri itp. myślę, że to będzie 2 razy lepsze od SnK. 

Jeżeli bohater nie będzie pizdą, co sugeruje 1 rozdział, to odniesie sukces.

To że zombi zawsze generowało pieniądze to inna sprawa. Wręcz oczywista. Najlepsze jest to, że nawet ekipa jest ta sama.

Z ciekawości zobaczę z odcinek lub dwa. Nie wiąże z tymi tytułami jakichś nadziei.  :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o Big order...Obejrzałem OVA i nie specjalnie zachęciło do wzięcia się za serie - lub się mylę, i tytuł ten okaże się najlepszym w sezonie xD.

Gdy były zbliżenia na oczy bohatera (nie pamiętam jak się nazywał), było widać podobieństwo do Yuukiego, to samo tyczy się tej dziewczyny.

Co do sezonu, mam 4 tytuły - szału nie ma, ale zawsze coś :P

gfgdf

Opublikowano

zginął?

Ciąg dalszy nastąpi. 

W sumie tę scenę mogli lepiej zrobić.

Kolejny raz wpada w amok, przeszła "pranie mózgu" i pomaga jej gadka głównego bohatera. No pls ;d

I czy zginął? Moim zdaniem tak. Zwłaszcza, że na monitorze pokazane było, jak znika jego postać z mapy.

Znika, nie znika, bywa różnie.

Po ostatnim odcinku. 

Niby zginął, ale może niekoniecznie? xD

Taka notka na temat Rindou z mal

He holds a serious secret and was reported MIA (Missing In Action) during the Moon in the Welkin mission.

Spodziewałem się, że

naczelnik coś knuje. Miałem racje, ale i tak mnie zaskoczyli. Plot-twist

Lenka

zadał ostateczny cios. Nie ma się co dziwić, skoro taką broń dostał. Żyje nadal i do tego jest kapitanem :D

­

Arcymistrz
Opublikowano

Zakończenie God Eatera nawet dobre. 
Rindou

może przerwał namierzanie poprzez oderwanie sobie ręki? W końcu coś musiał emitować sygnał, a prawdopodobne jest, że właśnie maszyna była źródłem tego.

Dokładnie samych początków nie pamiętam, więc mogłem nie trafić.
Lenka lepiej w blondzie się prezentował, a gadka do Alisy trochę naciągana, ale w końcu to nie jest Naruto, żeby słuchać przemów przez 10 odcinków :makka:

Opublikowano

Odnośnie Lindow'a

... przeżył, postać na końcu odcinka (ta niby dziewczynka co puszki z żarciem rzucała pod jego buty) to aragami, który przybrał postać człowieka. Z uwagi na utratę bransolety odpowiedzialnej za iniekcję Bias Factor'u (który jako tako kontroluje komórki aragami w ciele każdego God Eater'a), Lindow przemieni się w to.

mmd_god_eater___hannibal_by_renzo_senpai

Pod tekstem oznaczonym tym kolorem kryje się pewna ciekawostka, mianowicie Soma (syn Johannes'a) posiada unikalną zdolność do wytwarzania Bias Factor'u w swoim organizmie.

God Eater pomimo problemów z emisją odcinków, wkurzających postaci typu Alisa, Kota, jest moim zdaniem bardzo dobrym animcem.

Grafika na pewno wyróżnia go spośród tłumu, ścieżka dźwiękowa trzymała poziom od początku do końca, animacje były wysokich lotów, choć zdarzały się momenty, kiedy fajerwerki na ekranie powodowały u mnie mindfuck pokroju "co ja właśnie obejrzałem?".

Myślę, że nikt kto lubi oglądać walki poprzeplatane z wiszącą w powietrzu tragedią nie pogardzi tym anime, gorąco polecam.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Lenka lepiej w blondzie się prezentował, a gadka do Alisy trochę naciągana, ale w końcu to nie jest Naruto, żeby słuchać przemów przez 10 odcinków :makka:

Też uważam, że Lenka lepszy w blondzie.

Nie miałbym nic przeciwko, jakby przynajmniej

połowa teamu zginęła. Już trochę dostali, poza tym ta niepewność, lekkomyślność itp.

@TheMadMan9512

ale

paskuda

­

Opublikowano

Mayoiga. Jeden z pierwszych tytułów (18h do premiery. Napisy za 2-3 dni jak zwykle) jakie dostajemy na wiosnę i na pierwszy rzut oka jest on bardzo ciekawy. ­

Anime opiera się na historii 31 młodych osób, którzy z różnych osobistych powodów decydują się na rozpoczęcie swojego życia od nowa. Wszyscy uznani za zaginionych udają się na wycieczkę do wioski opuszczonej Nanakimura, aby tam, wolni od swoich poprzednich problemów i zobowiązań, zacząć wszystko na nowo. Jaka jest prawdziwa historii wioski? Liczne zwroty akcji i ciekawa fabuła, nie pozwolą opuścić ci choćby jednego odcinka!

Liczę na to, że pojawią się te liczne zwroty akcji. Pierwszy sekundy wyglądają na komedie, nie miałbym jednak nic przeciwko, jakby z komedii przeszli do rzeźni xD Jakie Wasze propozycje?

http://wakai.pl/video-promocyjne-mayoiga/ Skoro już podałem link do PV, słuchacie radia na tej stronie/wakai.pl? Niekiedy lecą wyśmienite utwory.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...