Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o Avantador

MVP Charlie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zróbcie z tego Easy. Z pewnością zarobicie i będziecie mieli ogromną ilość graczy.

Bomb robi świetne sety co na pewno przyciągną wielu graczy.

Żadnego easy !

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To chyba ty jestes dzieciakiem wynajetym przez administracje tego badziewnego serwera i bedziesz ich bronil nogami i rekami ale prawda jest taka ze byl bug na sm oraz ze ten serwer będzie stał ok. miesiaca :) Pragnę zauważyć że nie liczni wiedzieli o tym bugu a administracja nic z tym nie robiła bo nie chciała robić rozgłosu , co z tego ze po 2 dniach bugowania banowała jak po zrobieniu 2 konta bug na sm dalej był :)

Pozdrawiam i zapraszam za miesiąc na avantador v3 :)

Kolego, a raczej pionku czy troglodyto, bo nie wiem jak już do Ciebie się zwracać.

Pierw trujesz kilka postów o bugu YANG, a teraz piszesz o bugu SM, wiec ukierunkuj się, bo jesteś tak stabilny jak Olejek Wygnania.

Avantadora V3 raczej nie będzie, więc przestań siać panikę, bo nie żyjemy już w czasach Jagiellonów i nikt nie potrzebuje tu błaznów.

nlUSIa9.png

Opublikowano

serwer jak najbardziej na + podobał mi sie tylko ta ilosc graecz w sczycie max 200 os porażka mam nadzieje ze z nst startem nie poniesiecie takiej porazki bo serwer godny uwagi

Opublikowano

To chyba ty jestes dzieciakiem wynajetym przez administracje tego badziewnego serwera i bedziesz ich bronil nogami i rekami ale prawda jest taka ze byl bug na sm oraz ze ten serwer będzie stał ok. miesiaca :) Pragnę zauważyć że nie liczni wiedzieli o tym bugu a administracja nic z tym nie robiła bo nie chciała robić rozgłosu , co z tego ze po 2 dniach bugowania banowała jak po zrobieniu 2 konta bug na sm dalej był :)

Pozdrawiam i zapraszam za miesiąc na avantador v3 :)

Nie rozmieszaj mnie, jedyne bany jakie szły to za wh lub reklamy jakiś gówien, bo innych banów nie rozdaliśmy, a żadnego bugu na sm czy to na yangi nie było. No chyba że masz schizofrenie i wszędzie u konkurencji widzisz bugi, a na serwerze na jakim grasz lub jesteś administratorem nic nie widzisz. Pozdrawiam, a bardziej "rozumnych" graczy zapraszam na forum do pisania jakichkolwiek oczywiście normalnych propozycji.

PS: Ciekawi mnie też kiedykolwiek jakieś zgłoszenie na twoje owe bugi były, bo ja ani jednego nie dostałem, a gracze pisali do mnie non stop zgłaszając to i owo. 

Opublikowano

Jaki to będzie typ serwera? Hard?

Medium tak jak był. z Hardem nie miał nic wspólnego jak już.

@topic Czekam an start oby tym razem było to 1k+ osób online.

Opublikowano

Jak juz ktos wyzej wspomnial, zrobcie z tego serwera serwer easy z solidnie dopieszczonym pvp (czyli cos, co niby jest w co drugiej prezentacji, a tak naprawde na serwie tego nie ma). Osobiscie nie mam czasu sie bawic w mediumy ani nawet trudniejsze easy bo po prostu na zabawe w metiny i inne mam za malo czasu(kochana szkola), a do tego robie sie niemily jak za dlugo siedze i bawie sie we wbijanie levela.

Jak zobaczylem, ze Bomb wrzucil na fb ten pierwszy set mieczy i napisal, ze bedzie serwer easy, to sie cieszylem, ze w koncu bedzie jakis fajny serwer z broniami, w ktore moglbym sie wpatrywac godzinami, kolejne sety - uciecha rosla, do momentu w ktorym napisal, ze serwer jednak bedzie mediumem.

Ogladajac prezentacje bylem zalamany tym, ze tak dopracowany serwer z wieloma cieszacymi pierdolkami bedzie serwerem typu medium, na ktory nie zawitam, bo medium.

Serwery powyzej Easy nie ciesza sie zbyt duza popularnoscia, wiec w sumie niskie zainteresowanie mnie nie dziwi. Gdybyscie przerobili serwer na taki o wiele bardziej easy (nie tylko z nazwy!) i postarali sie o reklame, pewnie graloby wiecej osob. Sklad teamu tego serwa z reszta to potwierdzi, Arianea byla serwerem easy dopracowanym jak Avantador i ludzi bylo od groma(najlepszy serw z jakim mialem stycznosc od zawsze), sam tam duzo ugralem (a przestalem tylko i wylacznie dlatego, ze uznalem, ze serwer nie jest dostosowany do tak duzej ilosci graczy, jaka sie przez niego przewijala, przez co z lekka zaczelo mnie trafiac na 190lv).

Teraz popatrzylem na fb BombWorka, nowe sety idealnie by sie wkomponowaly w ta mysl (zielony przyprawia o opad szczeny <3 ), zwiekszcie lv do np 200, dodajcie te nowe sety itepe itede co tam trzeba, zeby serwer medium przerobic na easy :)

Jako argument za moge podac to, ze pan, ktorego duze litery w nicku to DS prowadzacy serwer zaczynajacy sie na M konczacy na S tez startowal z serwem medium, ktory nie wypalil, a odslona easy cieszy sie popularnoscia rzedu 800-1000 online, daje do myslenia nie? :)

Mam nadzieje, ze ktos to przeczyta i najlepiej przyjmie jako sensowna opcje, ktora warto wprowadzic. Jesli idea serwa easy sie przyjmie, to trzymam kciuki i widzimy sie na starcie, w innym wypadku tylko trzymam kciuki (szkoda by bylo zmarnowac tyle pracy).

Opublikowano

Jak juz ktos wyzej wspomnial, zrobcie z tego serwera serwer easy z solidnie dopieszczonym pvp (czyli cos, co niby jest w co drugiej prezentacji, a tak naprawde na serwie tego nie ma). Osobiscie nie mam czasu sie bawic w mediumy ani nawet trudniejsze easy bo po prostu na zabawe w metiny i inne mam za malo czasu(kochana szkola), a do tego robie sie niemily jak za dlugo siedze i bawie sie we wbijanie levela.

Jak zobaczylem, ze Bomb wrzucil na fb ten pierwszy set mieczy i napisal, ze bedzie serwer easy, to sie cieszylem, ze w koncu bedzie jakis fajny serwer z broniami, w ktore moglbym sie wpatrywac godzinami, kolejne sety - uciecha rosla, do momentu w ktorym napisal, ze serwer jednak bedzie mediumem.

Ogladajac prezentacje bylem zalamany tym, ze tak dopracowany serwer z wieloma cieszacymi pierdolkami bedzie serwerem typu medium, na ktory nie zawitam, bo medium.

Serwery powyzej Easy nie ciesza sie zbyt duza popularnoscia, wiec w sumie niskie zainteresowanie mnie nie dziwi. Gdybyscie przerobili serwer na taki o wiele bardziej easy (nie tylko z nazwy!) i postarali sie o reklame, pewnie graloby wiecej osob. Sklad teamu tego serwa z reszta to potwierdzi, Arianea byla serwerem easy dopracowanym jak Avantador i ludzi bylo od groma(najlepszy serw z jakim mialem stycznosc od zawsze), sam tam duzo ugralem (a przestalem tylko i wylacznie dlatego, ze uznalem, ze serwer nie jest dostosowany do tak duzej ilosci graczy, jaka sie przez niego przewijala, przez co z lekka zaczelo mnie trafiac na 190lv).

Teraz popatrzylem na fb BombWorka, nowe sety idealnie by sie wkomponowaly w ta mysl (zielony przyprawia o opad szczeny <3 ), zwiekszcie lv do np 200, dodajcie te nowe sety itepe itede co tam trzeba, zeby serwer medium przerobic na easy :)

Jako argument za moge podac to, ze pan, ktorego duze litery w nicku to DS prowadzacy serwer zaczynajacy sie na M konczacy na S tez startowal z serwem medium, ktory nie wypalil, a odslona easy cieszy sie popularnoscia rzedu 800-1000 online, daje do myslenia nie? :)

Mam nadzieje, ze ktos to przeczyta i najlepiej przyjmie jako sensowna opcje, ktora warto wprowadzic. Jesli idea serwa easy sie przyjmie, to trzymam kciuki i widzimy sie na starcie, w innym wypadku tylko trzymam kciuki (szkoda by bylo zmarnowac tyle pracy).

GównoS -.- a nie MalygoS.

Ja tam dalej jestem za tym, by to był serwer typu Medium.  Nikt nie będzie zmieniał całego serwera dlatego, że kilka graczy nie ma czasu na grę i dlatego, że podobno panuje moda na serwery Easy. Wszystko zależy od zaangażowania, podejścia itp. bo przecież jeśli dobrze wiesz, to jest pełno serwerów Easy, gdzie gra ledwo po 500-600 osób ?

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

GównoS -.- a nie MalygoS.

Ja tam dalej jestem za tym, by to był serwer typu Medium.  Nikt nie będzie zmieniał całego serwera dlatego, że kilka graczy nie ma czasu na grę i dlatego, że podobno panuje moda na serwery Easy. Wszystko zależy od zaangażowania, podejścia itp. bo przecież jeśli dobrze wiesz, to jest pełno serwerów Easy, gdzie gra ledwo po 500-600 osób ?

Nie mowie, ze wyzej wymieniony serwer jest jakis wybitny, bo mnie osobiscie denerwuje tym jak jest zrobiony. I 500/600 osob to i tak 5/6 razy wiecej niz gralo na tym serwie, wiec bylby progres. Doliczajac do tego to, ze te easy, ktore maja po 500/600 graczy sa tak interesujace ze 90% z nich nawet calej prezentcji nie przejzalem bo nie bylo po co (a jednak sa ludzie, ktorzy na tym graja w porownaniu do zajebicie zrobionego mediuma ;) ). Na mediumach to mi sie chcialo grac gdzies tak ze 4 lata temu ja mialem czas i zwisalo mi nawet to, ze 4 dni wbijalem od 100 do 101 lv, a na nastepnych mapch musialem latac co pol godziny po nowe zmianki, zeby mixowac recznie (z nielegalnych bsow nie korzystalem) i bylem szczesliwy, ze mam co robic. Niestety moje podejscie sie troche zmienilo, teraz liczy sie dla mnie to, czy najlepsza bron i zbroja sa ladne i czy da sie w miare szybko zrobic eq etc i stac w m1/lac sie z kim popadnie :)

I panuje moda na easy, nie da sie nie zauwazyc, ze przentacje serwerow medium sa malo oblegne w porownaniu z tymi easy, po co wiec pakowac sie na niechcane tereny? Troche logiki, jak z mediuma zrobi sie easy to bedzie plakac 50 osob, a ucieszy sie pewnie kilkaset

Opublikowano

Nie mowie, ze wyzej wymieniony serwer jest jakis wybitny, bo mnie osobiscie denerwuje tym jak jest zrobiony. I 500/600 osob to i tak 5/6 razy wiecej niz gralo na tym serwie, wiec bylby progres. Doliczajac do tego to, ze te easy, ktore maja po 500/600 graczy sa tak interesujace ze 90% z nich nawet calej prezentcji nie przejzalem bo nie bylo po co (a jednak sa ludzie, ktorzy na tym graja w porownaniu do zajebicie zrobionego mediuma ;) ). Na mediumach to mi sie chcialo grac gdzies tak ze 4 lata temu ja mialem czas i zwisalo mi nawet to, ze 4 dni wbijalem od 100 do 101 lv, a na nastepnych mapch musialem latac co pol godziny po nowe zmianki, zeby mixowac recznie (z nielegalnych bsow nie korzystalem) i bylem szczesliwy, ze mam co robic. Niestety moje podejscie sie troche zmienilo, teraz liczy sie dla mnie to, czy najlepsza bron i zbroja sa ladne i czy da sie w miare szybko zrobic eq etc i stac w m1/lac sie z kim popadnie :)

I panuje moda na easy, nie da sie nie zauwazyc, ze przentacje serwerow medium sa malo oblegne w porownaniu z tymi easy, po co wiec pakowac sie na niechcane tereny? Troche logiki, jak z mediuma zrobi sie easy to bedzie plakac 50 osob, a ucieszy sie pewnie kilkaset

Akurat Avantador na starcie miał jedną zapowiedź a potem 2-3 i na tym się skończyło.

Niestety nic nie poradzimy, że w dzisiejszych czasach większość przyszłych graczy szuka serwerów na których dana osoba która wykonuje " zawód jutuber " nagrywa aktualnie serie na danym serwerze. 

Dobry serwer medium sam się obroni, nie jest powiedziane, że serwery medium lub hard są od razu skreślone. 

Akurat z GównoS było tak, że rzeczywiście ich medium to był starszny nie wypał a teraz jest Easy i dla mnie też jest nie wypałem, ale jak widać póki co, cieszy się popularnością. 

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Arianea w dniu startu miala tylko prezentacje w ktorej byl ukazany z*******y serwer, tyle wystarczylo, zeby bylo ludzi od groma na starcie, wiec sie da :)

Co do kierowania sie jutuberami to nie wiem jak jest, bo mam na nich 'lekka' wyjebke, bo i tak nic ciekawego nie pokazuja

I co do tego, ze dobry serwer sam sie wybroni to troche fail patrzac na to, ze twor BombWorka zapewne byl najlepiej zrobionym mediumem zaprezentowanym na tym forum, a jednak byli zmuszeni go zamknac ze wzgledu na mala ilosc ludzi. Jak by nie patrzec ten serwer mial praktycznie wszystko, czego mozna wymagac od serwera medium(czyli to, co odstrasza wiekszosc :v) + sliczne sety i zainteresowanie administracji, czego wiec mu brakowalo? Reklama wiele nie da, skoro jak sam mowisz ludzie sa, poki sa jutuberzy, wiec problem musial tkwi w czym innym (lenistwie graczy)

I co do jak to okreslasz GownoS'a to sam widzisz, serwer jest niedorobiony i nieprzemyslany, w wersji medium padl, a wersja easy chociaz ulomna trzyma duza liczbe graczy (poniewaz yebac logike), ale ratuje go pewnie to, ze jest easy nie medium (wiem powtarzam sie).

Decyzja i tak nalezy do zalozycieli, pewnie sie upra przy mediumie niestety, moze tym razem styknie (chociaz pewnie znajdzie sie paru co bedzie sie przypierdzielac, ze drugi start etc etc)

EDIT: Mam parę rzeczy, które chyba administracja byłaby w stanie przyjąć, a które mogłyby wpłynąć pozytywnie na liczbę ludziów online ;) (więcej informacji za parę h, jak wszystko zbiorę w kupę i skończę książkę)

Opublikowano

Mam nadzieje ze IS zostanie jaki byl. Bo to bylo mega rozwiazanie akurat. Jedyny server na ktorym np najlepsze pety pvp mozna bylo zdobyc TYLKO w grze.

Mam nadzieje ze w tej kwestii nic sie nie zmieni.

Ja np wywalilbym te sklepy z map 75+, w ktorych mozna bylo kupic eq+9, kamienie duchowe, egzo itd... Przeciez to jest smieszne jak na server medium :P

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Mam nadzieje ze IS zostanie jaki byl. Bo to bylo mega rozwiazanie akurat. Jedyny server na ktorym np najlepsze pety pvp mozna bylo zdobyc TYLKO w grze.

Mam nadzieje ze w tej kwestii nic sie nie zmieni.

Ja np wywalilbym te sklepy z map 75+, w ktorych mozna bylo kupic eq+9, kamienie duchowe, egzo itd... Przeciez to jest smieszne jak na server medium :P

Nie można było kupować itemów +9, a +6. Co do wywalenia sklepów - zgodzę się z Tobą, bo w nich nie było nic ciekawego.

Dodaje propozycję do spoilera.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Nie można było kupować itemów +9, a +6. Co do wywalenia sklepów - zgodzę się z Tobą, bo w nich nie było nic ciekawego.

Dodaje propozycję do spoilera.

Nawet jesli to nie powinno tego byc. 

Kamienie duchowe np i tak byly. Glupota :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Przeglądnąłem dokładnie prezentację i szczerze mówiąc, trochę mnie nie dziwi, że ludzi ubywało, bo pod minimum jednym względem serwerowi było niebezpiecznie bliżej do harda niż do mediuma

No to po kolei:

Mały wstęp do tego, co najgorsze:

Zacznijmy od tego, co mnie osobiście najbardziej mogłoby zrazić w tym serwerze, mianowicie wszystko co kręci się dookoła bonowania ekwipunku i samych bonusów (jest to gdzieś tak 90% tego, co sprawia, że serwer jest bue, odpychający i nie do przetrawienia.

Od zawsze głównym czynnikiem wpływającym na to, czy zabawię na serwerze na dłużej było to, czy w momencie, którym serwer zaczyna mnie denerwować mam chociaż w pełni wymixowane eq - jeżeli nie, bye bye bez żalu, jeżeli wszystko jest perf i tylko czekam na ulepki to serwer dostaje drugą, trzecią, czwartą szansę, dopóki coś mnie nie złamie tak dobitnie w rozgrywce. W wypadku tego serwera (o ile w ogóle bym go ściągnął po zobaczeniu tego, co zobaczyłem w prezentacji), raczej nie miałbym problemów z opuszczeniem go.

Na potencjalną niechęć w tej płaszczyźnie mogą składać się następujące rzeczy:

1.)Wartości maksymalne niektórych bonusów

2.)Fakt, iż bonusy nie wchodzą na maksa

3.)Zdobywanie zmianek

Ad1

Niektóre bonusy mają tak niskie wartości, że to jest aż śmieszne. 3% na otrucie w wersji max? Nie wiem jak długo trzeba by coś tłuc, żeby to w końcu zatłuc (zwłaszcza z matematyką Metina). Jak na mój gust wypadałoby zwiększyć wartość maksymalną szybkości zaklęcia (do 25%), regeneracji PŻ (do 30%) szansy na otrucie i omdlenie (do 8/10%), szansy na kryta/szycie i silny przeciwko ludziom (do 10%) [jakoś nie widzę tych zastępów graczy, którzy na serwerze medium mają po 4 klasowe miecze z kd powtórki i kryta, więc to podkręcenie wiele nie zaszkodzi] (dodatkowo parę uwag co do prezentacji, bonus szybkość ataku i ruchu nie występuje na serwerze? I z tej ślicznej tabelki wynika, że odp na omdlenie i spowolnienie nie da się wbić w żaden item :) ).

Ad2

Może to i serwer medium, ale wbijanie 4x20 + hp zajmie wieki przy obecności bonusów na moby, maksymalne wbijanie absów na bronie zapewne zostałoby pozytywnie rozpatrzone przez potencjalnych graczy :v

Ad3

Sam szatan by tego gorzej nie wymyślił! Dostępność zmianek stoi dosłownie na poziomie serwerów hard (zdarzyło mi się raz o jednego otrzeć i tam zdobywanie zmianek było równie denne, chociaż nie wiem, czy jednak nie było łatwiejsze). Wrzucić zmianki i dodania w ilości np 200/500 do handlary w jakiejś rozsądnej cenie, a we wszystkie miejsca, gdzie można je było zdobyć (np. rybak) wrzucić dodanie 5 bonusu (wilk syty i owca cała)

Samo pozytywne rozpatrzenie tego co wypisałem wyżej już zapewne poprawiłoby serwer w oczach oglądających prezentację (zwłaszcza, jeżeli zostanie to wzmienione w prezentacji)

Reszta rzeczy to już czysta kosmetyka:

1.) Skoro dodajecie nowe zbroje, to zwiększcie % na ulepszenie obecnych już na serwerze zbroi, bo skończy się to kolejnymi spadkami i koniec końców na ulepszenie zbrój na max lv będzie 5% szans (po istnieniu serwera co się nazywał Temida, lepiej z góry napisać, że to marny pomysł ;) )

2.) Fioletowe i zielone poty za PO? Bardzo słaby pomysł, lepiej się przyjmą u handlary :)

3.) Mamy 2016 rok, poty w wersji policzalnej są już praktycznie niespotykane, wprowadzenie tych nieskończonych to zawsze mała rzecz, która zapewne jednak zostanie odebrana pozytywnie

4.) To już taka prośba pod własną osobę, niech ten zielony set co ostatnio wylądował na fb będzie będzie tym na maksymalny level, jest przecudny :)

Jak więc widać, najgruntowniejszej przemiany trzeba dokonać na poziomie bonusów i bonowania eq, a od tej jednej pierdoły serwer nie stanie się serwerem easy jak bardzo by się nie postarał (ilość misji, które trzeba wykonać w trakcie całej rozgrywki jest wystarczająco duża, dodatkowo żeby to wszystko zdobyć trzeba się narobić tyle, że cały czas ciężko byłoby nazwać serwa nawet typem Easy/Medium)

Mam nadzieję, że coś z tego (zwłaszcza pierwsze 3 punkty) się przyjmą, osobiście na tak przerobionym serwie nawet jeśli dalej jest typem medium zagrałbym z wielką chęcią :)

Opublikowano

Ale wy pieprzycie głupoty czasami.... Coś mi się zdaje że z natłoku różnych dziwnych serwerów zatarła wam się granica między mediumami, hardami czy innymi rodzajami serwerów. 4 dni na wbicie max lvl, i zrobienie eq - to ma być hard ?? Przestańcie już gadać głupoty z tym typem serwera, że za trudny, że hard że to... Jak komuś medium nie pasuje, to wypad. Bo za chwile przez takie głupie propozycje, serwer się tak zrypie i spieprzy że już w ogóle nie będzi  grywalny.  Chyba mało kto z was grał na czymś innym niż 4fun / easy / pvp. 

Dostępność zmianek była taka, że po 3-4 dniach grania nie było już co z nimi robić - więc nie gadajcie bzdur. 

Bonusy nie wchodzą na maxa bo to nie serwer easy. 

Co do całej reszty - jesteście leniami, nic więcej. Próbujecie wywrzeć presję, żeby ktoś zrobił wam serwer jeszcze łatwiejszy, bo po prostu grać wam się nie chce. 

Jak dla mnie jedynym minusem było to że trzeba robić Dungi w pt. I Mam nadzieję że wszystkie, WSZYSTKIE będzie  można robić solo, bo zmuszanie ludzi, mimo iż jest to serwer medium , do robienia 2 kont, czy szukania na siłę kogoś na ten dung jest bezsensem. I odstraszało wielu ludzi od 18stego grudnia. Tym bardziej , kiedy przyjdzie do wbijania 2 kont na 140 lvl, gdzie exp wcale , przy takim układzie spotów na mapach nie był tu zbyt przyjemny i fajny. I tym bardziej, że planują zrobić cześć solo , a część w PT - jeszcze większy bezsens. 

Ludzie pograją do momentu "SOLO", kiedy przyjdzie im szukać kogoś do pt, robić drugie konto , żeby zrobić dung , zaczną z serwera uciekać jak poprzednio. A jeśli przykładowo , dungi - do 120 lvl solo, później pt - tym bardziej zaczną spieprzać, bo kto normalny będzie chciał grać i expić drugie konto na 120 lvl, żeby móc zdobyć najlepsze przedmioty w grze, na najwyższych levelach. 

Co do pisania o tym ze serwerowi bliżej harda - nie ośmieszajcie się już. Serwer był tak prosty że bliżej mu było do easy / medium , a  z hardem nie miał nic wspólnego. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Ale wy pieprzycie głupoty czasami.... Coś mi się zdaje że z natłoku różnych dziwnych serwerów zatarła wam się granica między mediumami, hardami czy innymi rodzajami serwerów. 4 dni na wbicie max lvl, i zrobienie eq - to ma być hard ?? Przestańcie już gadać głupoty z tym typem serwera, że za trudny, że hard że to... Jak komuś medium nie pasuje, to wypad. Bo za chwile przez takie głupie propozycje, serwer się tak zrypie i spieprzy że już w ogóle nie będzi  grywalny.  Chyba mało kto z was grał na czymś innym niż 4fun / easy / pvp. 

Dostępność zmianek była taka, że po 3-4 dniach grania nie było już co z nimi robić - więc nie gadajcie bzdur. 

Co do całej reszty - jesteście leniami, nic więcej. Próbujecie wywrzeć presję, żeby ktoś zrobił wam serwer jeszcze łatwiejszy, bo po prostu grać wam się nie chce. 

Jak dla mnie jedynym minusem było to że trzeba robić Dungi w pt. I Mam nadzieję że wszystkie, WSZYSTKIE będzie  można robić solo, bo zmuszanie ludzi, mimo iż jest to serwer medium , do robienia 2 kont, czy szukania na siłę kogoś na ten dung jest bezsensem. I odstraszało wielu ludzi od 18stego grudnia. Tym bardziej , kiedy przyjdzie do wbijania 2 kont na 140 lvl, gdzie exp wcale , przy takim układzie spotów na mapach nie był tu zbyt przyjemny i fajny. I tym bardziej, że planują zrobić cześć solo , a część w PT - jeszcze większy bezsens. 

Ludzie pograją do momentu "SOLO", kiedy przyjdzie im szukać kogoś do pt, robić drugie konto , żeby zrobić dung , zaczną z serwera uciekać jak poprzednio. A jeśli przykładowo , dungi - do 120 lvl solo, później pt - tym bardziej zaczną spieprzać, bo kto normalny będzie chciał grać i expić drugie konto na 120 lvl, żeby móc zdobyć najlepsze przedmioty w grze, na najwyższych levelach. 

Co do pisania o tym ze serwerowi bliżej harda - nie ośmieszajcie się już. Serwer był tak prosty że bliżej mu było do easy / medium , a  z hardem nie miał nic wspólnego.

Czytaj dokladnie panie "przypierdzielam sie do wszystkiego". Pisze jak to wyglada z perspektywy prezentacji, nie wiem jak ty, ale ja nie sciagam czego popadnie bez ogladania prezentacji lub nawet jesli cos mi nie przypasuje. I serio az tak duzo tego zostawalo? A ile eq robisz, jeden zestaw 4x15+hp czy 3 lub wiece?j(ja robie minimum 3, na nude nie narzekam) Mixowanie jest wkurzajace nawet jak bonusy wchodza na maksa, wiec ciekawe, ze na mediumie tak o to latwo.

I 4 dni na max lv i eq? Chyba nic innego nie robiles poza graniem, gdyby serio bylo tak latwo to po kilku dniach M1 na pewno nie swiecilyby pustkami odstraszajac graczy, tylko stal by tam jakis max lv i nic nie robil. Uwielbiam jak takie no life'y mowia wszystkim, ze wszystko jest latwe, a nawet za latwe. Jezeli serio jest tak izi jak twierdzisz, to wiadomo czemu ludzie olali, na poczatku prezentacji pisalo, ze bedzie ciezko, a sie okazuje, ze wszystko co trzeba ma sie w 4 dni, wszystko sie wyasnilo :)))))

I nigdzie nie napisalem, ze to jest hard bezposrednio. Naucz sie czytac i nie interpretuj po swojemu, pisalem to, co mogl odczuc ktos ogladajac ta prezentacje bedac przyzwyczajonym do obecnych standardow (ktore z reszta i tak sa gorsze niz byly, bo nie przypominam sobie, zebym np 2/3 lata temu musial latac po trute gdzies indziej niz do handlarza bronia, teraz juz nawet z tym kombinuja jak kon pod gore, wiec gadanie, ze teraz wszystko jest izi to pieprzenie od rzeczy, kiedys mediumy byly przyjemniejsze(nie latwiejsze) od obecnych easy (chcialo sie na nich wbijac ten 120 na 121 z 250 leveli dwie godziny, albo po prostu zmienily sie zwyczaje i serwery niektorych rodzajow po prostu ludziom zbrzydly, albo po prostu uwielbiaja hejtowac serwery easy, siedzac 24h/dobe przez pierwszy tydzien, ze sa za latwe i isc na inny serwer easy. Zreszta, prywatny metin sie konczy, kwestia paru miesiecy az nie bedzie juz w ogole sensownych serwerow ;)

Opublikowano

Czytaj dokladnie panie "przypierdzielam sie do wszystkiego". Pisze jak to wyglada z perspektywy prezentacji, nie wiem jak ty, ale ja nie sciagam czego popadnie bez ogladania prezentacji lub nawet jesli cos mi nie przypasuje. I serio az tak duzo tego zostawalo? A ile eq robisz, jeden zestaw 4x15+hp czy 3 lub wiece?j(ja robie minimum 3, na nude nie narzekam) Mixowanie jest wkurzajace nawet jak bonusy wchodza na maksa, wiec ciekawe, ze na mediumie tak o to latwo.

I 4 dni na max lv i eq? Chyba nic innego nie robiles poza graniem, gdyby serio bylo tak latwo to po kilku dniach M1 na pewno nie swiecilyby pustkami odstraszajac graczy, tylko stal by tam jakis max lv i nic nie robil. Uwielbiam jak takie no life'y mowia wszystkim, ze wszystko jest latwe, a nawet za latwe. Jezeli serio jest tak izi jak twierdzisz, to wiadomo czemu ludzie olali, na poczatku prezentacji pisalo, ze bedzie ciezko, a sie okazuje, ze wszystko co trzeba ma sie w 4 dni, wszystko sie wyasnilo :)))))

I nigdzie nie napisalem, ze to jest hard bezposrednio. Naucz sie czytac i nie interpretuj po swojemu, pisalem to, co mogl odczuc ktos ogladajac ta prezentacje bedac przyzwyczajonym do obecnych standardow (ktore z reszta i tak sa gorsze niz byly, bo nie przypominam sobie, zebym np 2/3 lata temu musial latac po trute gdzies indziej niz do handlarza bronia, teraz juz nawet z tym kombinuja jak kon pod gore, wiec gadanie, ze teraz wszystko jest izi to pieprzenie od rzeczy, kiedys mediumy byly przyjemniejsze(nie latwiejsze) od obecnych easy (chcialo sie na nich wbijac ten 120 na 121 z 250 leveli dwie godziny, albo po prostu zmienily sie zwyczaje i serwery niektorych rodzajow po prostu ludziom zbrzydly, albo po prostu uwielbiaja hejtowac serwery easy, siedzac 24h/dobe przez pierwszy tydzien, ze sa za latwe i isc na inny serwer easy. Zreszta, prywatny metin sie konczy, kwestia paru miesiecy az nie bedzie juz w ogole sensownych serwerow ;)

Powiem ci tyle, bo widzę, i czytam "ja na medium nie gram". Zapytaj na forum / zapytaj administracji ile ludziom zajęło wbicie max lvl na tym serwerze. U mnie zajęło to ponad tydzień, i prawie 2 konta zrobiłem. Ci co grali 24/7 wbijali szybciej robiąc równocześnie eq - bo potrafią grać - jeden leci na topkę inny gra na spokojnie , po pracy, czy w wolnej chwili. Twoje pojęcie jest takie jak o graniu w pasjansa na win 98.

To co było 2-3 lata temu , było i nie wróci. 

Obecnie pojęcie medium, easy, hard mają zupełnie inny obraz i "wydźwięk" niż kiedyś. I serwery wygladają zupełnie inaczej. A Administracje, jeżeli ulegają takiej dziecinadzie, bo ten to, tamten , to chce inaczej tamto - takie serwery już dawno nie istnieją, bo wprowadzają durne i głupie zmiany tylko dlatego żeby nie było presji - później serwer okazuje się gównem, i jest kompletnie niegrywalny. 

Gram w metina od jego początków na świecie, i na pewno mam o nim większe pojecie niż ty, analizując twoje wypowiedzi. W wolnym czasie, po pracy czasami wygodnie zagrać w coś tak niszowego i prostego jak metin, czy choćby nawet żeby odpocząć od CSów i innych rzeczy.  A jak masz jakieś obiekcje - zapraszam na pw. Nie mam zamiaru się przekrzykiwać z jakimś anonimem z forum, i wirtualnego świata, którego w życiu na oczy nie widziałem. 

I nie obrażaj kogoś od nolife'ów, bo sądząc po twojej aktywności, nie robisz niczego innego poza graniem w metina. W którego chyba nie potrafisz grać, skoro piszesz takie a nie inne rzeczy, bo Tobie nie pasuje. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

kolega mówił, ze serwer fajny jak na nim grał. Kiedy kolejny start bo chcemy z ekipa wbic ?

15 stycznia

"Pójdę w tą ciemność, a ty mnie poprowadź

bym mógł podziękować za twoją obecność.."

Opublikowano

dokładnie dobrze mówisz ja wbiłem do zborjki 3x 15 hp i 200 ataku przed aktualizacja która jeszcze poprawiała wbijanie bonusów na 132 lvl mozna w dzien było nadropić ponad 30k zmianek wiec to nie jest jakiś hard ze zmiankami

Opublikowano

dokładnie dobrze mówisz ja wbiłem do zborjki 3x 15 hp i 200 ataku przed aktualizacja która jeszcze poprawiała wbijanie bonusów na 132 lvl mozna w dzien było nadropić ponad 30k zmianek wiec to nie jest jakiś hard ze zmiankami

E to jak one tez tak o podczas expa to chyba faktycznje nie ma problemu z nimi, w takim razie dlaczego przelicznik zmianki-rybki jest taki niski?

Opublikowano

E to jak one tez tak o podczas expa to chyba faktycznje nie ma problemu z nimi, w takim razie dlaczego przelicznik zmianki-rybki jest taki niski?

Właściwie to nie wiem czy ktoś ryby na zmianki wymieniał, bo miały one większą wartość Yang. Najbardziej opłacało się wymieniać rune za 30 zmianek, ale te niestety za często nie leciały.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Powiem ci tyle, bo widzę, i czytam "ja na medium nie gram". Zapytaj na forum / zapytaj administracji ile ludziom zajęło wbicie max lvl na tym serwerze. U mnie zajęło to ponad tydzień, i prawie 2 konta zrobiłem. Ci co grali 24/7 wbijali szybciej robiąc równocześnie eq - bo potrafią grać - jeden leci na topkę inny gra na spokojnie , po pracy, czy w wolnej chwili. Twoje pojęcie jest takie jak o graniu w pasjansa na win 98.

To co było 2-3 lata temu , było i nie wróci. 

Obecnie pojęcie medium, easy, hard mają zupełnie inny obraz i "wydźwięk" niż kiedyś. I serwery wygladają zupełnie inaczej. A Administracje, jeżeli ulegają takiej dziecinadzie, bo ten to, tamten , to chce inaczej tamto - takie serwery już dawno nie istnieją, bo wprowadzają durne i głupie zmiany tylko dlatego żeby nie było presji - później serwer okazuje się gównem, i jest kompletnie niegrywalny. 

Gram w metina od jego początków na świecie, i na pewno mam o nim większe pojecie niż ty, analizując twoje wypowiedzi. W wolnym czasie, po pracy czasami wygodnie zagrać w coś tak niszowego i prostego jak metin, czy choćby nawet żeby odpocząć od CSów i innych rzeczy.  A jak masz jakieś obiekcje - zapraszam na pw. Nie mam zamiaru się przekrzykiwać z jakimś anonimem z forum, i wirtualnego świata, którego w życiu na oczy nie widziałem. 

I nie obrażaj kogoś od nolife'ów, bo sądząc po twojej aktywności, nie robisz niczego innego poza graniem w metina. W którego chyba nie potrafisz grać, skoro piszesz takie a nie inne rzeczy, bo Tobie nie pasuje. 

Według mnie oznaki " nołlajfienia " to właśnie granie na dwa konta. 

Bo jak już wspomniałeś, że zagrać w wolnym czasie, odpocząć i zrelaksować, będę prosił by wszystkie dungeony były z możliwością robienia ich solowo. 

Jestem osobą która nie ma zbytnio czasu na gre, gram jedynie 1-2h dziennie i to tyle, więc dla mnie gra na dwa konta lub po prostu szukanie ludzi i łaskawie prosić by ktoś zrobił ze mną dungeon ( a potem i tak druga osoba zbiera najlepszy drop -.- ) jest po prostu bezsensu. 

2e7beb469d579.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...