Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o Avantador

MVP Charlie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

W dniu dzisiejszym administracja postanowiła nadać "Nowy początek" serwerowi Avantador z racji małej liczby graczy.

Jest to zrozumiałe zachowanie, bo serwer był w ok 90% dopracowany. Jeśli chodzi o bugi nie było ich zbyt wiele. 

Na serwerze było wprowadzone kilka nietypowych rozwiązań, które niestety nie przyjęły się zbyt dobrze (np ekwipunek).

Administracja robiła średnio co 2 dni przerwę techniczną z jakimiś poprawkami, które wychodziły z uwag graczy.

Ilość graczy niestety nie powiększała się miedzy innymi z powodu: braku reklamy jak i braku handlu.

Nowi gracze, którzy pojawiali się na serwerze widzieli w m1 10 sklepów i 15 osób.

Proste jest to, że serwer mający tydzień nie będzie wypełniony w m1 samymi graczami, bo jednak trzeba wszystko dropić,

ale niestety licznik na stronie głównej (który nie był oszukany) pokazywał liczbę online ok 200, a max 300 osób.

Administracja przy "Nowym początku" ma w planach zwiększenie ilości yang na serwerze, które niestety, ale w 

pierwszej odsłonie ledwo starczały na ulepszanie. Miejmy także nadzieje, że mądrze dobiorą youtuberów i nie będą nagradzać ich

za same zapowiedzi, bo to mija się z celem [Zapowiedź serwera to na ten moment żadna reklama].

Serwer w tym momencie liczy na Waszą pomoc. 

Jeśli zauważyliście jakieś niedociągnięcia lub rzeczy, które wg Was były zbędne, albo wręcz rzeczy jakich brakowało na serwerze

NAPISZCIE TO W TYM TEMACIE.

Team bardzo zwraca uwagę na to czy graczom dobrze jest na serwerze i starają się dogodzić "większości".

Wiadomo, że są osoby, które będą narzekać, że 90% na ulepszenie to za mało, ale takich ludzi po prostu pomińmy.

Planowany "Nowy Początek" 15 stycznia 2016 roku.

W spoilerze znajdują się propozycje, które otrzymuję na priv lub wymyślamy wspólnie z graczami.

# Azrael, zmniejszyć hp bram i metinów.

[Moim zdaniem zbędne]

# Nemere, większy spoty, ale mniej expa (większa szansa na pieczątki) .

[Z tego co zauważyłem to pod koniec serwa pieczątki miały chyba zwiększoną szanse na przyjęcie, bo jeśli oddaliśmy w dobrej kolejności to przyjmowało od razu]

# Mapa Kandelir, usunięcie miliona krzaków, bo karty graficzne wariowały oraz zmniejszenie obrażeń gargulca na ciosach krytycznych.

[Tutaj zgodzę się z każdym punktem]

# Mniejsza szansa na dropienie eq do misji.

[Drop moim zdaniem był dobry, bo jeden item został zdobyty z pierwszym spotem, a przy innym miałem pecha i dropiłem z 30 minut]

# Powiększenie spotów w v2, bo lepiej expiło się na ognistej ziemi.

[spoty były małe na każdej mapie niestety i bardziej opłacało się expić na metkach, bo było więcej potworów, ale zobaczymy jak to teraz rozwiążą]

# Naprawienie cięcia na eventowych wierzchowcach.

[Trafna uwaga, bo jednak event ma pomóc, a nie utrudniać, a cięcie z siodła to podstawa]

# Lepsze rzeczy w IS'ie żeby inwestujący mieli łatwiej.

[Według mnie totalna głupota, bo jedni inwestują pieniądza, a inni inwestują czas i czemu Ci drudzy maja mieć gorzej? IS był idealny]

# Wprowadzenie całego setu ekwipunku do expa (hełmy, buty, zbroje).

[Najlepszy dotychczasowy pomysł, bo sam ze swojego doświadczenia wiem, że nie raz zmixowałem eq do pvp pod mape przypadkiem]

# Ulepszanie broni na 75 lvl, ale nie usuwać dropu nowych broni ze szkat.

[Pomysł dobry i kosztowny, bo jeśli jedni będą ulepszać sobie np Trute na miecz na 90 to będą mogli mieć 2x diabły, ale wiadomo, że wyniesie to drożej (ulepszanie)]

# Misje za ryby niech dają jakieś dodatkowe bonusy (coś jak biolog).

[Jeżeli wejdzie coś takiego to na pewno nie przy ilości 5 Karasi itd, bo wydaje mi się, że to za małą ilość ryb jak na takie bonusy]

# Dungeony solo jak i Dungeony grupowe.

[uważam, że to bardzo dobry pomysł, ale trzeba by zrobić selekcje dungów i jedno utrudnić, a drugie ułatwić. Drop oczywiście dopasować z głową]

# Prywatne DT.

[Proponowałem to już wcześniej, ale byli nieugięci i nie chcieli dodać]

# Dodanie NPC z marmurami (wymiana KD np +5 na marmury).

[Co fakt kamieni w pewnym momencie nawet się nie zbierało, bo nie było co z nimi robić, a marmury by się przydały]

# Dodanie alchemii.

[Dodatkowe bonusy zawsze się przydadzą w szczególności, że to serwer medium, ale nie może być łatwe ich zrobienie]

# Cięższe zdobycie przepustki na nemere.

[Prawda jest taka, że był ich nadmiar i bronie z nich były tańsze od broni z Azraela]

# Usunięcie sklepów z map +70.

[Trafna uwaga, bo nie znajdowało się w nich nic ciekawego]

# Założenie gildii od mniejszego poziomu.

[Najlepiej byłoby zakładać gildię od poziomu 75, bo sporo ludzi i tak zostawało na tym poziomie, a 100 lvl to przesada]

# Poprawa szamana z odpychaniem przez potwory.

[To fakt, że np na DT łuczniki przesuwały Nam postać i było to bardzo uciążliwe]

nlUSIa9.png

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Postoi postoi ;) Wierzę w możliwości administracji. A szczególnie ze względu że wykonanie było świetne - tyle roboty na 100% nie chcieli by zmarnować dla miesiąca.

2pza0c5.png

Opublikowano

Serwer dobry ale aktualny system biżuterii był słaby jak i spoty były małe dopiero po zmianach serwer wstawał na nogi nawet już było te 400online ale nic nie pomogło. Osobiście zagram na reaktywacji jeśli poprawią yangi i drop z bossów bo było za łatwo z eq.

Opublikowano

Serwer dobry ale aktualny system biżuterii był słaby jak i spoty były małe dopiero po zmianach serwer wstawał na nogi nawet już było te 400online ale nic nie pomogło. Osobiście zagram na reaktywacji jeśli poprawią yangi i drop z bossów bo było za łatwo z eq.

Tak, już wiemy, że na "Nowym początku" nie będzie dropić biżuteria epicka +0, bo większość graczy jednak na to się żaliła, gdyż nie chciało się nikomu ulepszać, skoro mógł dropnąć na ostatni level, a nic przy tym nie tracił.

Jeśli chodzi o yangi to administracja wprowadzi drop oparty o moje propozycje, bo jednak ich brakowało na serwerze. Niby wprowadzili 2 dni przed offem serwera, ale nie do końca tak jak ja to zaproponowałem i niestety nic to nie pomogło, ale już wiedzą o co chodzi, więc kwestia yang jest już wyjaśniona i dropiącego ekwipunku.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Serwer jest bardzo mocno dopracowany, kontakt a administracją rewelacyjny - zawsze pomagali gdy ktoś miał problem.

Wszystko to czego brakowała, będzie. Od yangów przez biżuterię i drop po liczbę osób online :)

Opublikowano

Tak jak wam już kiedyś pisałem, serwer był naprawdę jak na aktualne realia dobrze dopracowany, nie miał żadnych większych bugów itp.

Serwer nie wypalił przez to, że na starcie była jedna zapowiedź ( zapowiedź to nie reklama ) i to było głównym powodem tego.

O serwerze mało kto wiedział. Jak tylko pytałem sie kogoś o ten serwer to wszyscy byli zdziwieni, że takie coś w ogóle istnieje.

Więc moja rada, dopracujcie te 10% które wam brakowało i zainwestujecie w porządne reklamy, gdzie tylko się da ! bo jeśli człowiek węża w kieszeni będzie miał to nigdy to nie wypali !

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Jeśli chcecie wystartować w tym okresie z jakimkolwiek efektem to musicie naprawdę spiąć pośladki i zrobić to tak jak trzeba.

W tym okresie startuje serwer medium na którego właściciele nie będą żałowali ani złotówki na reklamę, nawet rozdawali na targach ulotki z kuponami SM, więc gruby projekt konkurencyjny.

Dopracujcie to co macie dopracować i nie żałujcie na reklamy !!! Serwer ma bardzo duży potencjał, ale niestety został nie wykorzystany.

Za bardzo były przesadzone ceny w is oraz byście musieli zainwestować w lepszą reklamę, ponieważ same zapowiedzi nic nie dadzą.

Nie ma drugiego takiego serwera, gdzie w IS są gorsze itemy niż te które można zdobyć w grze... Tutaj IS był trafiony w same sedno.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Za bardzo były przesadzone ceny w is oraz byście musieli zainwestować w lepszą reklamę, ponieważ same zapowiedzi nic nie dadzą.

Głupoty gadasz, ceny były idealne a nawet sporo przedmiotów się opłacało kupować. Serwer w żadnym stopniu nie był po IS.

Kiedy start

15 styczeń

Opublikowano
Powiem tak:

Serwer po prostu miód malina, idealnie wpasowany w gusta graczy, którzy byli znudzeni monotonicznością z innych serwerów, serwer na pierwszy rzut oka nie wyróżniał się niczym ale jak już zagrało się pierwsze 30min to widziało się, że to jest właśnie to, jedynym mankamentem była mała ilość graczy, przez co chcąc nie chcąc i właśnie Ci sympatycy serwera musieli odejść, bo przecież nikt nie będzie grał sam, bo nie o to tutaj chodzi, Metin to rywalizacja a jak nie ma z kim rywalizować to i chęci do gry opadają.

"Pójdę w tą ciemność, a ty mnie poprowadź

bym mógł podziękować za twoją obecność.."

Opublikowano

i  tak jak pisalem serwer nawet nie postoi 1 miesiaca :( bug na yangi + 100 osob online :)

Żadnego bugu na yangi nie było, a pod sam koniec serwera było ponad 100 osób online. Co do serwera to poprawki będą, a graczy którzy chcą nam pomóc zapraszam na forum. Pozdrawiam.

Opublikowano

serwer byl dobry ale yang + te spoty na mapkach .. (zeby wbic lvl lepiej bylo bic metki na pd niz latac po spotach i ,,szukac mobow")
bosy za dlugo sie respily (lub ktos naprawde za kazdym razem ubijal je na bierzaco)
mi serwer sie podobal tez ze wzgledu na drop ;) nie widzialem wiecej serwerow na ktorych mozna bylo dropnac itemki z is w grze (mniejsze wartosci ale szansa byla i nie 0,001% :) )
dodal bym prywatne dt i je lekko zmodyfikowal np. dodac kolejne pietro z bosem lub cos

zrezygnowalem jednak ze wzgledu na ilosc os online .. no nie byla powalajaca a widzialem ze ludzie nie mieli co robic wiec sam nie wbijalem lv :)

Opublikowano

Wszystkie propozycję będę dodawać w spoilerze w pierwszym poście tego tematu, a następnie zostanie to rozpatrzone przez odpowiednie osoby. 

Prosiłbym o niepowtarzanie wielokrotnie jednej sprawy (np słabego dropu yang).

Proszę o pisanie propozycji w tym temacie, a nie o wysyłanie mi ich na PW jak to do tej pory wygląda :)

nlUSIa9.png

Opublikowano

Żadnego bugu na yangi nie było, a pod sam koniec serwera było ponad 100 osób online. Co do serwera to poprawki będą, a graczy którzy chcą nam pomóc zapraszam na forum. Pozdrawiam.

był był i zapewne na nastepnym starcie tez bedzie :) i dalej serwer padnie po 1 miesiacu max :) 

Opublikowano

Nieprzemyślane było zaprojektowanie tego dziwnego dropu.

Expię sobie, lecą mi jakieś dopalacze i ulepszacze prosto do ekwipunku, a później straszny syf miałem - bo wszystko porozwalane po wszystkich stronach.

Zróbcie jakąś skrzynkę zamiast to rozdrabniać.

Nie czuć było tam żadnego klimatu, ani poczucia, że expiąc jesteśmy lepsi od innych.

Nic nie możemy zdobyć z expa, co umocniłoby nas, że robimy jakieś kroki (czyli grając do 50lvl byłem tak samo bogaty jak 1lv zaczynający grę, nie biorąc pod uwagę mojego podstawowego EQ).­

Z pewnością nie zagram drugim razem, bo wieje nudą. :)

­

Opublikowano

i  tak jak pisalem serwer nawet nie postoi 1 miesiaca :( bug na yangi + 100 osob online :)

Bug na yangi, wyjdź dzieciaku bo juz pokazałeś na co cię stać. Nie wiem, czy google nie zwraca ci innych wyników, czy po prostu szukasz kumpli w sieci bo w realu z takimi tekstami każdy obchodzi cię bokiem... Jesteś gorzej niż żałosny. Pewnie wyleciałeś z serwa za wh, bo inaczej grać nie potrafiłeś i teraz powtarzasz ciągle jedno i to samo. Kończę z tobą, bo widać nie dorastasz ludziom do pięt , pisząc takie bzdury :) 

Nie było zadnego buga na yangi. Na serwie w ogóle nie było bugów które mogły by komuś "pomóc". 

Ponowny start - jeśli tym razem reklama wypali - jak najbardziej na tak. Bo serwer naprawdę jest kozacki, i mało tak fajnych projektów jest. 

Mam tylko nadzieję ze tym razem zrobicie dungi solo, bo sry, ale jak bd musia znowu robić 2 konta, i wbijac n a nich max, żeby coś podropić - chyba zrezygnuję. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Bug na yangi, wyjdź dzieciaku bo juz pokazałeś na co cię stać. Nie wiem, czy google nie zwraca ci innych wyników, czy po prostu szukasz kumpli w sieci bo w realu z takimi tekstami każdy obchodzi cię bokiem... Jesteś gorzej niż żałosny. Pewnie wyleciałeś z serwa za wh, bo inaczej grać nie potrafiłeś i teraz powtarzasz ciągle jedno i to samo. Kończę z tobą, bo widać nie dorastasz ludziom do pięt , pisząc takie bzdury :)

Nie było zadnego buga na yangi. Na serwie w ogóle nie było bugów które mogły by komuś "pomóc". 

Ponowny start - jeśli tym razem reklama wypali - jak najbardziej na tak. Bo serwer naprawdę jest kozacki, i mało tak fajnych projektów jest. 

Mam tylko nadzieję ze tym razem zrobicie dungi solo, bo sry, ale jak bd musia znowu robić 2 konta, i wbijac n a nich max, żeby coś podropić - chyba zrezygnuję. 

Ja również liczę na to, że dungeony będę mógł robić solowo. Nie wyobrażam sobie robić dwa konta na takim serwerze, po prostu brak czasu nawet by grać na jakimkolwiek serwerze i co to za przyjemność z gry.

Proponowałbym idealne rozwiązanie.

Dungeony w PT - trudniejsze od tych solowych, dłuższe - drop lepszy.

Dungeony solo - łatwiejsze od tych w PT, krótsze - drop gorszy.

Tyle, że trzeba było by drop z tych dungeonów idealnie dopasować by po prostu osoby robiące dungi w PT i solowo nie byli między sobą poszkodowani.

Według mnie to złoty środek i chciałbym by taki sposób istniał na serwerze Avantador.

Bo to, że MT2 było kiedyś grą zespołową to w pewnym stopniu w dzisiejszych czasach minęło, nie warto na przymus dążyć do tego, bo przez te lata wszystko się zmieniło, gracze się zmienili, pogląd na gre się zmienił i przede wszystkim przez tyle lat każdy poznał tą gre na wylot, to nie dawne czasy MT2...

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Ja również liczę na to, że dungeony będę mógł robić solowo. Nie wyobrażam sobie robić dwa konta na takim serwerze, po prostu brak czasu nawet by grać na jakimkolwiek serwerze i co to za przyjemność z gry.

Proponowałbym idealne rozwiązanie.

Dungeony w PT - trudniejsze od tych solowych, dłuższe - drop lepszy.

Dungeony solo - łatwiejsze od tych w PT, krótsze - drop gorszy.

Tyle, że trzeba było by drop z tych dungeonów idealnie dopasować by po prostu osoby robiące dungi w PT i solowo nie byli między sobą poszkodowani.

Według mnie to złoty środek i chciałbym by taki sposób istniał na serwerze Avantador.

Bo to, że MT2 było kiedyś grą zespołową to w pewnym stopniu w dzisiejszych czasach minęło, nie warto na przymus dążyć do tego, bo przez te lata wszystko się zmieniło, gracze się zmienili, pogląd na gre się zmienił i przede wszystkim przez tyle lat każdy poznał tą gre na wylot, to nie dawne czasy MT2...

Większość dungów jest już solo, dokładny rozpis będziecie mogli zobaczyć w nowej prezentacji.

Opublikowano

Po pierwsze ortografia :) Po 2 co ty możesz wiedzieć o tym bugu jak wbiłeś max 30 lvl? 

Opublikowano

Po pierwsze ortografia :) Po 2 co ty możesz wiedzieć o tym bugu jak wbiłeś max 30 lvl? 

Po dwa dziecko, wbiłem max lvl ;p A tobie brakuje argumentów i zaczynasz pisać co popadnie - mam gdzieś ortografię ;p

Ty nawet nie grałeś na tym serwie, tylko jesteś ****** opłacaną zapewne przez konkurencję albo samego Małysza czy PifPafa. Polecam - poza kompem, własnym pokojem istnieje świat realny. Jeśli masz problemy znajdziemy dobrego specjalistę. 

I skończ pisać o bugach itp itd, i tak każdy się z ciebie śmieje, bo wszyscy wiedzą ze ów bugów na tym serwerze nie było i nie będzie. A gdybyś miał coś co się zwie "jaja" ( współczuję braku ) napisałbyś co gdzie i jak odnośnie tego buga, może wtedy ktoś w końcu brałby cię na poważnie - ale ze go nie ma i nie było potrafisz tylko pisać bajki :) Dziwie się że jeszcze nikt cię nie zbanował za pisanie takich bzdur. 

I polecam skończyć z graniem na WH - nie będziesz płakał "Co to za serwer ze grać na WH nie można". 

Co do samego serwera, @pieczara22 mam nadzieję ze "przedłużycie " na nowym starcie jakoś event świąteczny, bo prawdę mówiąc "skończył" się wcześniej niż zaczął ;p A drop petów do expa był bardzo fajny i przydatny, bo te fenki na 2 dni, w porównaniu z całą resztą , prawdę mówiąc tyko zaśmiecały eq.... 

P.S

A tak, był jeden bug "na yang" ;p Przypomniałem sobie, i zastanawiam się ( znając poczucie humoru ekipy tego serwera - Wonsz Rzeczny ;P :D ) czy to też nie był kawał dla funu :P A mianowicie , nie pamiętam już dokładnie cen - jak kupowało się item u NPCta (broń, zbroję etc )  , kosztowała ona przykładowo 200.000 yang, chciało się ją sprzedać ponownie u NPC ( bądź po wydropieniu itemu sprzedać go u NPC ) , cena sprzedaży wyświetlała się 100.000 yang, a dostawało się tylko 50.000 ;p Wiec tak , był bug na yangi - ale działał odwrotnie - nie dodawał, tylko zabierał pazernym jeszcze więcej :D

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Po dwa dziecko, wbiłem max lvl ;p A tobie brakuje argumentów i zaczynasz pisać co popadnie - mam gdzieś ortografię ;p

Ty nawet nie grałeś na tym serwie, tylko jesteś ****** opłacaną zapewne przez konkurencję albo samego Małysza czy PifPafa. Polecam - poza kompem, własnym pokojem istnieje świat realny. Jeśli masz problemy znajdziemy dobrego specjalistę. 

I skończ pisać o bugach itp itd, i tak każdy się z ciebie śmieje, bo wszyscy wiedzą ze ów bugów na tym serwerze nie było i nie będzie. A gdybyś miał coś co się zwie "jaja" ( współczuję braku ) napisałbyś co gdzie i jak odnośnie tego buga, może wtedy ktoś w końcu brałby cię na poważnie - ale ze go nie ma i nie było potrafisz tylko pisać bajki :) Dziwie się że jeszcze nikt cię nie zbanował za pisanie takich bzdur. 

I polecam skończyć z graniem na WH - nie będziesz płakał "Co to za serwer ze grać na WH nie można". 

Co do samego serwera, @pieczara22 mam nadzieję ze "przedłużycie " na nowym starcie jakoś event świąteczny, bo prawdę mówiąc "skończył" się wcześniej niż zaczął ;p A drop petów do expa był bardzo fajny i przydatny, bo te fenki na 2 dni, w porównaniu z całą resztą , prawdę mówiąc tyko zaśmiecały eq.... 

P.S

A tak, był jeden bug "na yang" ;p Przypomniałem sobie, i zastanawiam się ( znając poczucie humoru ekipy tego serwera - Wonsz Rzeczny ;P :D ) czy to też nie był kawał dla funu :P A mianowicie , nie pamiętam już dokładnie cen - jak kupowało się item u NPCta (broń, zbroję etc )  , kosztowała ona przykładowo 200.000 yang, chciało się ją sprzedać ponownie u NPC ( bądź po wydropieniu itemu sprzedać go u NPC ) , cena sprzedaży wyświetlała się 100.000 yang, a dostawało się tylko 50.000 ;p Wiec tak , był bug na yangi - ale działał odwrotnie - nie dodawał, tylko zabierał pazernym jeszcze więcej :D

To chyba ty jestes dzieciakiem wynajetym przez administracje tego badziewnego serwera i bedziesz ich bronil nogami i rekami ale prawda jest taka ze byl bug na sm oraz ze ten serwer będzie stał ok. miesiaca :) Pragnę zauważyć że nie liczni wiedzieli o tym bugu a administracja nic z tym nie robiła bo nie chciała robić rozgłosu , co z tego ze po 2 dniach bugowania banowała jak po zrobieniu 2 konta bug na sm dalej był :) 

Pozdrawiam i zapraszam za miesiąc na avantador v3 :) 

Opublikowano

Zróbcie z tego Easy. Z pewnością zarobicie i będziecie mieli ogromną ilość graczy.

Bomb robi świetne sety co na pewno przyciągną wielu graczy. 

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...