Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co się stało z systemem rang?

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż grałem sobie ostatnio w CS. Moja ranga to MG 2. Miałem 4 wygrane pod rząd i naprawdę dobrze grałem a tutaj przegrana 13-16, bylem 2 w tabeli i cos kolo 4 mvp, i nagle spadłem. O co chodzi z tym systemem rang co teraz się dzieje? Jeszcze niedawno potrafiłem przegrać 4 i nie spaść a teraz po 1 ??? I z tego co wiem to nie tylko ja tak mam

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

I bardzo dobrze! Za dużo osób było co miały rangi wysokie a grać nie potrafiły.

Wreszcie to poprawili.

No tak, tyle, że teraz zrobili tak, że możesz grać na poziomie o wiele wyższym, otwierać przez 10 meczy, a potem mieć mecz z jakimiś trollami i spadniesz, więc tak trochę bez sensu to jest. 

tenor.gif

Opublikowano

Grajcie swoje a nie się przejmujecie że wam ranga spadła.

@OdpalonyDesign

Czemu ktoś miałby zrezygnować z csa bo mu ranga spadła?

Akurat te zmiany w systemie rang to bardzo dobra sprawa bo już od jakiegoś czasu mecze na globalach rzadko były wyrównane albo ty zniszczyłeś przeciwników do np 3-4 albo sam zostałeś pociśnięty.

Zmiany z patcha z R8 zostały cofnięte, R8 został znerfiony tak że już nikt z nim nie gra więc w czym problem? :D

Opublikowano

w sumie bez sensu lepiej jak by sie cheaterami zajeli niż nerfic rangi... na global elite zostana Ci mocni oraz cheaterzy bo im to bez roznicy i tak widza przez sciany... 

Opublikowano

@2UP

ja gram jeszcze z rewolwera

a do tematu dopowiem że najlepiej jest nie przejmować sie rangą . Sam spadłem do s2 bo zagrałem sobie meczyk i w drużynie przeciwnej 2 cheaterów.(gościu pestkami rozwalił 4 strzelających w niego ,,full auto'')

Opublikowano

No tak, tyle, że teraz zrobili tak, że możesz grać na poziomie o wiele wyższym, otwierać przez 10 meczy, a potem mieć mecz z jakimiś trollami i spadniesz, więc tak trochę bez sensu to jest. 

Minie trochę czasu i będzie mało trolli na wyższych rangach bo bd mieli słabsze rangi proste :)

Opublikowano

Minie trochę czasu i będzie mało trolli na wyższych rangach bo bd mieli słabsze rangi proste :)

Tyle, że volvo pisało, że dobieranie graczy do MM'ów będzie wg. jakiegoś tam systemu, którego działanie jest znane tylko im, więc tym bardziej jest to bez sensu. Już lepiej te rangi usunąć i tyle.

tenor.gif

Opublikowano

Za dużo noobów w GE, jak najbardziej na plus ta zmiana, dawniej ludzie zaczynali od silv i problemu nie było :)

I dalej by tak było gdyby do mnożnika skilla (elo) nie były dodawane dodatnie punkty. Przez to że grałeś kontra LEM'y które w szarej rzeczywistości były silverami samemu dostawałeś DMG-LEM'a i nagle zdziw "jaki to ja jestem dobry".

Najlepszą rzeczą dla volvo był by reset rang, usunięcie tych 2 meczy na 24h dla graczy którzy już range posiadali (nic szczególnie trudnego) oraz zmniejszenie dodatnich pkt. skilla. Wtedy możecie liczyć na ciekawszą grę.

Oczywiście dużym problemem by było to że prawdziwe GE grały by kontra noobów i jechali ich do 0. Ale góra ~miesiąc i wszystko by wróciło do normy sprzed 2(?) lat.

graphic.png
Opublikowano

Dla mnie zmiana nie jest na plus, bo ja walczyłem pół roku by mieć mg2 a tutaj 1 przegram i już spadam.

Powinni zrobić tak, że ciężko dostać awans i też ciężko dostać spadek i kazdy by zaczynał z max s4, teraz taki Izak niedługo spadnie do LEMA

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Mi to nie przeszkadza, na LEM co mecz miałem noobow co nie potrafili kolesia w plecy zabić, teraz tylko trzeba wyczekać aż spadną ci którzy nie umieją grać

ALe według mnie spadek rangi powinien nie być sumowany z przegranych meczy ale powinno być ryzyko że od jakichś tam ELO jest możliwy spadek

graphic.png

Opublikowano

Mogli by usunąć te wszystkie rangi i by byl święty spokoj :D.

I dalej by tak było gdyby do mnożnika skilla (elo) nie były dodawane dodatnie punkty. Przez to że grałeś kontra LEM'y które w szarej rzeczywistości były silverami samemu dostawałeś DMG-LEM'a i nagle zdziw "jaki to ja jestem dobry".
Najlepszą rzeczą dla volvo był by reset rang, usunięcie tych 2 meczy na 24h dla graczy którzy już range posiadali (nic szczególnie trudnego) oraz zmniejszenie dodatnich pkt. skilla. Wtedy możecie liczyć na ciekawszą grę.

Oczywiście dużym problemem by było to że prawdziwe GE grały by kontra noobów i jechali ich do 0. Ale góra ~miesiąc i wszystko by wróciło do normy sprzed 2(?) lat.

o jakich ty punktach pierdolisz? to ze grasz  np na kalachu i zagrasz z lemem to ci nic nie da smurfowalem na goldzie 2 gralem z lemami i po 6 meczach dostalem awans xD a staty byly po 70 pkt XDD dodatnie punkty skilla   :((  :((  :((  :((  :(( .

Dla mnie zmiana nie jest na plus, bo ja walczyłem pół roku by mieć mg2 a tutaj 1 przegram i już spadam.

Powinni zrobić tak, że ciężko dostać awans i też ciężko dostać spadek i kazdy by zaczynał z max s4, teraz taki Izak niedługo spadnie do LEMA

A uj obchodzi kogos izak xD moze byc nawet w silverze ranga nie gra a zeby traktować mmy na serio trzeba byc debilem :D.

I pozdrawiam, koniec raków w kałaszkach itd.

TO SIĘ STANEŁO ŻE NOWEGO RANKINGA DAŁO, TERAZ RAKI NIE BĘDĄ KOZAKAMI, GZ VOLVO.

Raki sa dalej np takie jak ty :D "koniec rakow w kalaszkach" tam sie gre robi 1v5 elo xD no raczej ze robisz 4/19 jak użytkownik tego forum RushAndGoToWin.

Opublikowano

Tyle, że volvo pisało, że dobieranie graczy do MM'ów będzie wg. jakiegoś tam systemu, którego działanie jest znane tylko im, więc tym bardziej jest to bez sensu. Już lepiej te rangi usunąć i tyle.

Z tym się nie zgodzę ;/ Zauważ, że w głównej mierze te rangi "motywują" do dalszego grania, aczkolwiek po części to jest zasługa poprzednika (1.6).

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

W 1.6 nie było rang i jakoś ludzie grali.

Przynajmniej nie byłoby tylu dzieci grających tylko dla rangi.

heh pewnie masz jakiegoś golda i dlatego tak mówisz :D ktoś jak ma orzelka to wiadomo, ze ma blisko do globala i chce go wbic... :P kazdy gra jak chce jeden dla rangi inny dla skinow a inny dla zbity i trollowania 

Opublikowano

heh pewnie masz jakiegoś golda i dlatego tak mówisz :D ktoś jak ma orzelka to wiadomo, ze ma blisko do globala i chce go wbic... :P kazdy gra jak chce jeden dla rangi inny dla skinow a inny dla zbity i trollowania 

Może mieć też globala i mieć wyje*ane na rangi, bo i tak nie gra mm'ów, tylko na faceicie, esei itp.

Jakby usunęli rangi by było ciekawie, więcej osób by się przerzuciło na faceit'a itp. Granie dla rangi jest tak trochę idiotyczne :v Sam to zrozumiałem i gram tylko dla zabawy, a nie, że skaczę z mostu, bo w enemy był cheater, który strzelał plecami i z kałacha robił ace 1 strzałem, przez co ranga w dół.

tenor.gif

Opublikowano

Może mieć też globala i mieć wyje*ane na rangi, bo i tak nie gra mm'ów, tylko na faceicie, esei itp.

Jakby usunęli rangi by było ciekawie, więcej osób by się przerzuciło na faceit'a itp. Granie dla rangi jest tak trochę idiotyczne :v Sam to zrozumiałem i gram tylko dla zabawy, a nie, że skaczę z mostu, bo w enemy był cheater, który strzelał plecami i z kałacha robił ace 1 strzałem, przez co ranga w dół.

Wiecej by zrezygnowalo bo Faceit itp to nie tanie zabawki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...