Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Robert Lewandowski

Ravoner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam.

Zapraszam do dyskusji na temat polskiego napastnika.

Dzisiaj z Hanoverem tylko słupek i kilka strzałów, które nie wpadły do siatki.

Podszedł do jedenastki, Muller zabrał mu piłkę i skończyło się na 49 bramkach w tym roku, przy czym Messi 50, Ronaldo 53.

Dużo się też w ostatnim czasie słyszy o transferze do Realu Madryt. Na wielu serwisach sportowych pojawiła się też informacja o tym, że United oraz PSG interesuje się polskim zawodnikiem.

636451494245979649038.gif

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Aktualnie przejście do ManU byłoby krokiem wstecz. Do Realu też raczej nie przejdzie, Benzema zaczął coś strzelać ostatnio. Widziałbym go w duecie z Ibrą w PSG.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

­No jak dla mnie trochę się on męczy w tym Bayernie, któremu napastnik jest praktycznie zbędny.

Ciągle grane prostopadłe piłki na skrzydła i wymiany podań w środku. Dzisiaj po zdobyciu bramki na 1-0 żadnej inicjatywy. I tak już od paru ładnych kolejek.

Sam cofa się do tyłu, żeby coś ugrać.

Opublikowano

50 goli. Jezu. Jaka przepaść między najlepszym wynikiem w karierze, a rekordem Messiego :O 41 goli

Powinien zostać w Bayernie do końca ew. do Lecha transfer xD

hYYRv6d.png

Opublikowano

Ta, podania do skrzydła zejście do środka, douglasa który jest mega kozakiem i większość akcji tak się kończy.

W duecie z Ibrą atak marzeń, obydwoje potrafią się zastawić, strzelić sprzed pola, dobre warunki fizyczne.. Choć ja osobiście chciałbym go zobaczyć w PL.

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Mam nadzieję, że nasz napastnik mimo wszystko przejdzie do Realu i że razem z nim Hazard, a James Rodriugez zostanie tam gdzie jest i nie przejdzie do Chelsea (to są akurat plotki). Co do transferu Lewego do United, byłby to zły ruch w jego karierze, zaś w PSG nie wiem czy by dobrze mu szło zaaklimatyzowanie się tam, najlepszym wyborem byłby właśnie RM. Do tego gdyby Benitez podjął drugą próbę zdobycia Davida De Gea i by mu się udało, to ich skład byłby nie z tej ziemi, a w FIFIE prezentowałby się mniej więcej tak: http://www.futhead.com/16/squads/6137647/

Co prawda, Hazard nie za bardzo to ŚP, ale przecież za Ronaldo na pewno trener nigdy go nie zastąpi. 

Opublikowano

­Guardiola do City, Ancelotti trenerem Bayernu.

Jak on nie będzie próbował zmienić taktyki gry Guardioli, to jak dla mnie Lewandowski powinien zmienić klub.

Opublikowano

­Real to na pewno piękne zwieńczenie kariery i każdy chciałby tam grać.

Tym bardziej, że Lewandowski jest kibicem tej drużyny. Z drugiej strony jak już ma iść, to żeby tam grał, a nie tak jak za dawnych czasów Higuain wymieniał się z Benzemą na ławce.

Opublikowano

­Real to na pewno piękne zwieńczenie kariery i każdy chciałby tam grać.

Tym bardziej, że Lewandowski jest kibicem tej drużyny. Z drugiej strony jak już ma iść, to żeby tam grał, a nie tak jak za dawnych czasów Higuain wymieniał się z Benzemą na ławce.

To będzie bez sensu jeśli będzie wymieniany z Benzema, nie wyjdzie mu to na dobre.

Jak myslicie jest szassa, że  nastepnym sezonie bedzie w pierwszej trójcie ZP?

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

­

To będzie bez sensu jeśli będzie wymieniany z Benzema, nie wyjdzie mu to na dobre.

Jak myslicie jest szassa, że  nastepnym sezonie bedzie w pierwszej trójcie ZP?

Możliwe, tylko raczej nie w Bayernie przy takiej grze drużyny.

Opublikowano

­

Możliwe, tylko raczej nie w Bayernie przy takiej grze drużyny.

Też mi się tak wydaje szczególnie jeśli będzie grał Robben xD

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Z jednej strony chciałbym go w Realu, bo napastnikiem jest topowym i do tego Polak. Z drugiej strony w Realu niestety czasem jest trochę cyrków i jak miałby się zmarnować, to niech lepiej zostaje w Bayernie. Póki gra Ronaldo, myślę że Lewy za bardzo by nie istniał w Madrycie. (Nie chodzi o to, że CR7 go zjada czy coś, tylko po prostu drużyna jest nastawiona bardziej pod niego i mimo, że jest skrzydłowym często zabierałby miejsce dla Roberta na ataku). 

denzel.png

Opublikowano

­

Z jednej strony chciałbym go w Realu, bo napastnikiem jest topowym i do tego Polak. Z drugiej strony w Realu niestety czasem jest trochę cyrków i jak miałby się zmarnować, to niech lepiej zostaje w Bayernie. Póki gra Ronaldo, myślę że Lewy za bardzo by nie istniał w Madrycie. (Nie chodzi o to, że CR7 go zjada czy coś, tylko po prostu drużyna jest nastawiona bardziej pod niego i mimo, że jest skrzydłowym często zabierałby miejsce dla Roberta na ataku). 

Robben w Bayernie zabiera mu praktycznie cały czas jak gra.

Opublikowano

Robert Lewandowski dobry pilkarz ale tylko wtedy jak zespół gra z nim włącznie. Messiemu pięty może wąchać, jest zbyt sztywny, praktycznie 0 kiwki. Pozdro :)

Opublikowano

Imo transfer na wyspy definitywny bo to jest jego marzenie, mówił  w którymś wywiadzie, teraz pytanie do której ekipy. Do Chelsea by pasował bo oni akurat maja problem z napastnikiem, w Arsenalu bym go widział jakby Mahreza kupili jeszcze ale to sa marzenia scietej glowy.

Transfer do Realu jest spoko dla jego kariery, bo Benzema przy nim nie istnieje, prawda jest ogólnie taka z Lewy poradzi sobie wszędzie bo to jest niesamowicie  elastyczny zawodnik który dopasuje sie do każdej taktyki, może grać na odgrywającego i może też grać jako lis. Ale jak dla mnie, najważniejsze jest dla niego teraz Euro na którym w ostateczny sposób zadeklaruje jakim jest piłkarzem, bo będzie go ogladac cały świat.

Opublikowano

Aktualnie przejście do ManU byłoby krokiem wstecz. Do Realu też raczej nie przejdzie, Benzema zaczął coś strzelać ostatnio. Widziałbym go w duecie z Ibrą w PSG.

­

Przecież Ibra odchodzi po tym sezonie, a co do Lewandowskiego to ja widziałbym w którymś z angielskich klubów Chelsea/Arsenal do Realu nie przejdzie, bo priorytetem dla Florka jest Aguero jako 9.

805491408806070489277.png

Opublikowano

niech ten sezon dokończy w Bayernie bo zapewne nawet sam nie chciałby odchodzić w połowie sezonu

za rok niech leci do Chelsea London lub Real Madrid

w Chelsea miałby dobrze bo wszystkie piłki leciałyby do niego tam nie ma "gwiazdeczek" takich jak w Bayern czy Real i gdyby Hazard miał okazje do strzału, a widziałby lepiej ustawionego Lewego to znając Edzia podałby Lewemu tak samo każdy inny piłkarz Chelsea

nie wiem kto będzie prowadził Chelsea w kolejnym sezonie ale ten klub już niedługo zdominuje BPL tak jak kiedyś ManU

bez Mourinho będzie tylko lepiej

Opublikowano

Przecież Ibra odchodzi po tym sezonie, a co do Lewandowskiego to ja widziałbym w którymś z angielskich klubów Chelsea/Arsenal do Realu nie przejdzie, bo priorytetem dla Florka jest Aguero jako 9.

Do arsenalu na 100% nie przejdzie, wiem, że ibra odchodzi, pewnie do malmo. Ale widziałbym ich razem w PSG.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

­Jak w ogóle oceniacie dzisiejsze zachowanie Mullera?

Wyszarpał Lewandowskiemu karnego i nie dał strzelić jubileuszowej bramki, gdy już przymierzał się do strzału.

Opublikowano

­Jak w ogóle oceniacie dzisiejsze zachowanie Mullera?

Wyszarpał Lewandowskiemu karnego i nie dał strzelić jubileuszowej bramki, gdy już przymierzał się do strzału.

Typowy Niemiec, no ale jest hierarchia i to on pierwszy wykonuje rzuty karne, gdyby wynik był np 2:0 dla Bayernu to myślę, że by pozwolił mu strzelać.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

­Czasem mam wrażenie przez takie sytuacje, że tam żadnej solidarności wśród zespołu nie ma.

Byleby strzelić pierwszą bramkę i wygrać mecz. No niby tak, ale jak oglądałem te mecze w lidze to mnie zaczynają nudzić.

Opublikowano

­Czasem mam wrażenie przez takie sytuacje, że tam żadnej solidarności wśród zespołu nie ma.

Byleby strzelić pierwszą bramkę i wygrać mecz. No niby tak, ale jak oglądałem te mecze w lidze to mnie zaczynają nudzić.

Masz może filmik jak Muller zabiera mu piłkę?

@1373230489-U611928.png.Pestka.

Piszesz głupoty, Ibra z Lewandowskim w jednym zespole? Ibra grał już w Barcy i jak się skończyło? Każdy chyba wie, poza tym zobacz co się stało ze świetnym Cavanim z Napoli, który tyle bramek ładował. Przeszedł do P$G i gra piach. Ibrahimovic to świetny zawodnik, ale on jest gwiazdą w ataku danego zespołu. Lewandowski jest bardzo dobrym zawodnikiem i idealnie pasuje do PL, kierunek Chelsea/Arsenal. Zresztą nawet widziałbym go w duecie z Diego Costą, który niestety coś ostatnio zawodzi.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Osobiście mam odczucie, że Bayern trzyma Lewandowskiego jedynie bo strzela bramki.

Przy lekkim spadku formy, zapewne by grzał na rezerwie.

Polak w zespole, który trzyma większy poziom, niż 80% zespołu musi liczyć się z takimi sytuacjami.

Opublikowano

Mógłby ktoś podesłac wideo z ta sytuacja pomiedzy Lewandowskim a Mullerem bo jakoś nie chce mi sie w to wierzyc i uwazam ze zdecydowanie przesadzacie aczkolwiek nie zapominajcie ze w Niemczech najwazniejszy jest Niemiec a Lewandowskiego sie ponoc nienawidzi. W Bayernie sytuacja w szatni jest bardzo napieta bo tam nie ma pierwszego składu, wychodzi ten kto jest najlepszy takze kazdy po prostu daje z siebie wszystko nawet jesli moze to oznaczac dzialanie na niekorzysc druzyny #robben

O tym sie tak bardzo nie mówi bo co sie dzieje w szatni, zostaje w szatni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...