Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tanavis.pl [Dedyk] [Easy/Medium]

Gość Tanavis.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, że jest nas (bajkopisarek) troszkę dużo, sugeruję wejść i sprawdzić samemu. 

Ilość osób, która jarała się serwerem, a ilość osób, która po starcie faktycznie na nim została mówi sama za siebie.

Licznik nie podkręcony gra 300 osób + trochę mało ale bedzie dużo więcej jako gracz tak to widze /

Jak by był licznik podkręcony to po wyłączeniu serwera była by liczba +++ !!!

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Licznik nie podkręcony gra 300 osób + trochę mało ale bedzie dużo więcej jako gracz tak to widze /

Jak by był licznik podkręcony to po wyłączeniu serwera była by liczba +++ !!!

Podkręcony, czy nie... Liczba i tak jest zbyt mała aby serwer miał jakąkolwiek przyszłość, przynajmniej na stan, w którym zobaczymy go dzisiaj.

Administracja musiałaby dokonać technicznego cudu, aby przyciągnąć tu jakąkolwiek większą liczbę osób.... Póki co mieli problem z utrzymaniem bety.

Pozdrawiam, dziękuję, dyskusja nie ma sensu - wychodzę. 

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Podkręcony, czy nie... Liczba i tak jest zbyt mała aby serwer miał jakąkolwiek przyszłość, przynajmniej na stan, w którym zobaczymy go dzisiaj.

Administracja musiałaby dokonać technicznego cudu, aby przyciągnąć tu jakąkolwiek większą liczbę osób.... Póki co mieli problem z utrzymaniem bety.

Pozdrawiam, dziękuję, dyskusja nie ma sensu - wychodzę. 

Racja jest z tym że licznik nie jest podkręcony, jeżeli chodzi o błędy tu sprawa wygląda trochę dziwnie, udało nam się wczoraj naprawić błędy z padaniem serwera wszystko pięknie ładnie dopóki nie dostałem info że teraz sprawa wygląda tak że znów sypie channele a jako takich błędów sugerujących ich wyłączenie takowych nie ma. 

Edit: Rozumiem jakimi gównami jesteśmy, ale niestety błędów z fusów nie wywróżymy, co było to wyłapaliśmy teraz tylko zostały informacje które nie mają nic wspólnego z padaniem serwera.

Opublikowano

Racja jest z tym że licznik nie jest podkręcony, jeżeli chodzi o błędy tu sprawa wygląda trochę dziwnie, udało nam się wczoraj naprawić błędy z padaniem serwera wszystko pięknie ładnie dopóki nie dostałem info że teraz sprawa wygląda tak że znów sypie channele a jako takich błędów sugerujących ich wyłączenie takowych nie ma. 

Edit: Rozumiem jakimi gównami jesteśmy, ale niestety błędów z fusów nie wywróżymy, co było to wyłapaliśmy teraz tylko zostały informacje które nie mają nic wspólnego z padaniem serwera.

Skoro luzie narzekają, a serwer pada coś być musi.

Jeśli umiejętności twoje/kolegi kończą się na sprawdzaniu syserr/syslog taki jest tego efekt.

Kto ma zrobić to za was? Ludzie? Beta testerzy?

Masz u mnie plus za odwagę, jedyny potrafisz przyznać się do swoich umiejętności.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Skoro luzie narzekają, a serwer pada coś być musi.

Jeśli umiejętności twoje/kolegi kończą się na sprawdzaniu syserr/syslog taki jest tego efekt.

Kto ma zrobić to za was? Ludzie? Beta testerzy?

Masz u mnie plus za odwagę, jedyny potrafisz przyznać się do swoich umiejętności.

Nie tylko patrzymy na syserr, pomagałem głównemu adminowi naprawiać bugi na Becie, wszystko ok pięknie cacy, udało się rozwiązać dużo problemów z serwerem. Na starcie troszkę inaczej ale za to są lepsze wiadomości, channele przestały padać(na razie jest wszystko z nimi w porządku), mapy przestały się znowu bugować, drop z mobów jest uszkodzony jednak już są łaty robione, eq które nie powinno mieć miejsca zgłosiłem jeszcze dzisiaj w nocy, też zostanie to wywalone. Ja nie uważam się za osobę mądrą ani głupią jednak to co się teraz dzieje przekracza ludzkie pojęcia. 

Edit: Tak wiem serwer nie powinien mieć miejsca z tymi bugami, ja sam poświęcam teraz czas by odpisywać wam i się z wami dogadać, rozumiem wasz hejt na nas bo sam jestem graczem i nie raz zdarzały się wpadki innych serwerów. Jednak staram się patrzeć z innej strony na takie akcje, jeżeli serwer ma problemy, bugi itp to je zgłaszam gorzej wygląda z większością graczy którzy nie rozumieją że nie jesteśmy w stanie sprawdzić wszystkiego na serwerze w jeden dzień, dostajemy najbardziej po dupie od bardzo niezadowolonych graczy chociaż są ludzie też bardzo wyrozumiali.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania na temat serwera proszę kierować się do mnie na PW, temat nie jest miejscem do kłótni a do wyrażania swojej opinii.

Opublikowano

Na forum jest napisane wstępnie 24 jak się będzie przedłużać mają o tym informować

Jest problem z silnikiem gry, niestety klient będzie zmieniany, problemy komunikacji client-serwer.

Opublikowano

Gówno, gówno i jeszcze raz gówno.

Nie dość, że serwer dziurawy jak ser szwajcarski to jeszcze startuje od 3 dni, administracja nie potrafi dodać dropu (tak, to jest jeden z głównych problemów na tym serwerze..), dodać możliwości porozmawiania z strażnikiem DT, Katakumb...

Dodatkowo Pani GA tego serwera jest po prostu śmieszna, kiedy gracze pytają się ją na TS kiedy będzie działać serwer ona odpowiada, że KIEDYŚ ... po czym stwierdza, że jest to głupie pytanie.

Przerwy techniczne trwają po 7/8h i nic nie wnoszą do serwera. Podobno cały team tego serwera to Informatycy ale jak tak na to patrze to mam wrażenie, że to mogą być co najwyżej "Informajtki".

Gracze którzy zostaną na tym serwerze powinni otrzymać medal za cierpliwość, bo brak informacji, zlewanie z strony administracji oraz zero zaangażowania jest tam na najwyższym poziomie!

Ogólnie nie polecam, straciłem tylko 3 dni czekania na ten szmelc. (na starcie w piątek czekało 700 osób, zostało 200..)

Ps. w cliencie powinno być zmienione "tanavis World of Magic!" na tanavis World of Bug! ...

b_560_95_1.png

Opublikowano

Gówno, gówno i jeszcze raz gówno.

Nie dość, że serwer dziurawy jak ser szwajcarski to jeszcze startuje od 3 dni, administracja nie potrafi dodać dropu (tak, to jest jeden z głównych problemów na tym serwerze..), dodać możliwości porozmawiania z strażnikiem DT, Katakumb...

Dodatkowo Pani GA tego serwera jest po prostu śmieszna, kiedy gracze pytają się ją na TS kiedy będzie działać serwer ona odpowiada, że KIEDYŚ ... po czym stwierdza, że jest to głupie pytanie.

Przerwy techniczne trwają po 7/8h i nic nie wnoszą do serwera. Podobno cały team tego serwera to Informatycy ale jak tak na to patrze to mam wrażenie, że to mogą być co najwyżej "Informajtki".

Gracze którzy zostaną na tym serwerze powinni otrzymać medal za cierpliwość, bo brak informacji, zlewanie z strony administracji oraz zero zaangażowania jest tam na najwyższym poziomie!

Ogólnie nie polecam, straciłem tylko 3 dni czekania na ten szmelc. (na starcie w piątek czekało 700 osób, zostało 200..)

Ps. w cliencie powinno być zmienione "tanavis World of Magic!" na tanavis World of Bug! ...

To chyba ty wyłapałeś bana na pyska jak się nie mylę, ale mniejsza zacznijmy od tego że drop jest cały czas dobrze ustawiony problemem był uszkodzony silnik gry, zostaliśmy oszukani z nim i wyszło jak wyszło że w trybie natychmiastowym musieliśmy zmieniać go, Questy na serwerze zostały wyłączone by się nie pobugowały, to już moja sprawka z tym, jeżeli moje odpisywanie wam jest zlewaniem to chyba żeś serwery pomylił, dzisiaj serwer będzie już uruchomiony, na starcie w piątek 200 osób ? hmm bo myśmy wyłapali w pewnym momencie prawie 600 osób w dniu 05.12.15, godziny nie podam bo nie pamiętam, reklamy nawet nie ma jeszcze zwłaszcza że na rynku metina problemy ze startem to chleb powszedni i ludzie jakoś potem po starcie grają.

Polecam na przyszłość zapoznać się ze słowem "Dziurawy" bo chyba nawet nie wiesz co to oznacza, DT nawet na serwerze nie ma a ten dalej swoje jak nie na forum to tutaj.

W sprawie GA, spróbuj robić serwer i zajmować się ludźmi, poprosiliśmy ją o to by uspokoiła trochę sytuacje, wyszło jak wyszło ale to nie jej wina.

Opublikowano

To chyba ty wyłapałeś bana na pyska jak się nie mylę, ale mniejsza zacznijmy od tego że drop jest cały czas dobrze ustawiony problemem był uszkodzony silnik gry, zostaliśmy oszukani z nim i wyszło jak wyszło że w trybie natychmiastowym musieliśmy zmieniać go, Questy na serwerze zostały wyłączone by się nie pobugowały, to już moja sprawka z tym, jeżeli moje odpisywanie wam jest zlewaniem to chyba żeś serwery pomylił, dzisiaj serwer będzie już uruchomiony, na starcie w piątek 200 osób ? hmm bo myśmy wyłapali w pewnym momencie prawie 600 osób w dniu 05.12.15, godziny nie podam bo nie pamiętam, reklamy nawet nie ma jeszcze zwłaszcza że na rynku metina problemy ze startem to chleb powszedni i ludzie jakoś potem po starcie grają.

Polecam na przyszłość zapoznać się ze słowem "Dziurawy" bo chyba nawet nie wiesz co to oznacza, DT nawet na serwerze nie ma a ten dalej swoje jak nie na forum to tutaj.

W sprawie GA, spróbuj robić serwer i zajmować się ludźmi, poprosiliśmy ją o to by uspokoiła trochę sytuacje, wyszło jak wyszło ale to nie jej wina.

Dziurawy czytaj z masą błędów ^^

Bana nie dostałem a tym bardziej nie na "pysk" jak to szanowany Pan napisał (kultura poziom hard... ),

Ciekawe o której godzinie w sobotę miałeś 600 osób skoro serwer ruszył o 12:30, o 13:20 była "krótka" przerwa techniczna która trwała do 19:00 i skończyła się tak, że dalej były pobugowane postacie i kanały ^^

Serwer w sobotę był online max kilka godzin a licznik nie przekroczył 300 graczy dlatego nie możesz podać konkretnej godziny ^^

Na starcie ponoć nie mieliście żadnych problemów z serwerem (bo zapewnialiście, że przecież fakt, że wrzuciliście pacher PL zamiast swojego serwera to nie problem..) tylko były "olbrzymie ataki" ddos i dlatego serwer nie mógł wystartować.

Jesteście dwulicowymi i kłamliwymi "Informajtkami" którzy nawet nie potrafią się przyznać od razu do błędów.

Nie szanujecie graczy, przez trzy dni nie było na stronie żadnych informacji. Dopiero od wczoraj jak doszedł nowy technik na forum po 20:00 zaczęły pojawiać się jakieś informacje...

Jak ma się z czymś problem i się wie, że zajmie to sporo czasu to się pisze od razu, a nie robicie z graczy debili. Masa ludzi siedziała na ts i czekała na serwer, niestety się nie doczekała .. (wczoraj o 13:40 zrobiliście przerwę, zapewnialiście że serwer niedługo ruszy, następnie pisaliście, że o 19:00 będzie online, później że o 20:00 a skończyło się tak, że wyłączony jest do tej pory ^^)

b_560_95_1.png

Opublikowano

Liczba graczy była mała, ponieważ było dużo błędów, problemy z logowaniem, padaniem channeli itp. Dziś wszystko będzie ogarnięte i przerw już raczej nie powinno być. Gracze zobaczą, że wszystko śmiga i sami przyjdą, bo po co mieli czekać po kilka godzin na serwer jak mogą przyjść jak wszystko będzie działać? Wytrzymają bez metin jakiś czas. :)

Opublikowano

Dziurawy czytaj z masą błędów ^^

Bana nie dostałem a tym bardziej nie na "pysk" jak to szanowany Pan napisał (kultura poziom hard... ),

Ciekawe o której godzinie w sobotę miałeś 600 osób skoro serwer ruszył o 12:30, o 13:20 była "krótka" przerwa techniczna która trwała do 19:00 i skończyła się tak, że dalej były pobugowane postacie i kanały ^^

Serwer w sobotę był online max kilka godzin a licznik nie przekroczył 300 graczy dlatego nie możesz podać konkretnej godziny ^^

Na starcie ponoć nie mieliście żadnych problemów z serwerem (bo zapewnialiście, że przecież fakt, że wrzuciliście pacher PL zamiast swojego serwera to nie problem..) tylko były "olbrzymie ataki" ddos i dlatego serwer nie mógł wystartować.

Jesteście dwulicowymi i kłamliwymi "Informajtkami" którzy nawet nie potrafią się przyznać od razu do błędów.

Nie szanujecie graczy, przez trzy dni nie było na stronie żadnych informacji. Dopiero od wczoraj jak doszedł nowy technik na forum po 20:00 zaczęły pojawiać się jakieś informacje...

Jak ma się z czymś problem i się wie, że zajmie to sporo czasu to się pisze od razu, a nie robicie z graczy debili. Masa ludzi siedziała na ts i czekała na serwer, niestety się nie doczekała .. (wczoraj o 13:40 zrobiliście przerwę, zapewnialiście że serwer niedługo ruszy, następnie pisaliście, że o 19:00 będzie online, później że o 20:00 a skończyło się tak, że wyłączony jest do tej pory ^^)

Ataki były, ustały licznik nie kłamie zwłaszcza że w jednej chwili zostało zarejestrowanych online 510-40 kont lub graczy(liczba jest zliczana z ostatnich 10 min) , gdybyś przeczytał dokładnie co napisałem to serwer nie ma bugów związanych z samymi plikami które były przez nas edytowane, czyli mapy, drop mobów,szkat itp jest sprawny(testowane na innym game) wyszła taka sprawa że po starcie wyszły wszystkie problemy z silnikiem który został zakupiony(innymi słowy wyruchali nas za przeproszeniem), source dopiero wczoraj załatwialiśmy w godzinach wieczornych bo wtedy była osoba która takowy source posiada, my jesteśmy winni tylko temu że zaufaliśmy oszustowi który nas wystawił do wiatru, owszem nie było problemu włączyć serwera o 19 czy nawet o 17 tylko wtedy jakby ktoś chciał kupić coś w sklepie lub w tobołku to by z automatu położyło CH. 

Nie byliśmy w stanie stwierdzić czy naprawa potrwa 5 min czy nawet 2-3 dni, nie tylko ty jesteś wkurzony tą całą sytuacją, myślisz że ja ani Dekador nie jesteśmy wkurzeni ? wy gracze to pikuś w porównani z nami gdy się okazuje po jakimś czasie naprawiania(udanym) zostaliśmy wyruchani po raz drugi w dzień startu, gdyby nam tego nie zrobili to od soboty każdy by już sobie na spokojnie expił i wyczyniał inne cuda na kiju. Dziury ma tylko game nie sam serwer.

Opublikowano

Dzisiaj serwer startuje, problemy zażegnane tylko modyfikujemy clienta by był w 100% zgodny, patcher został dodany jeżeli komuś nie będzie działał zalecane będzie zainstalowanie net framework 2.0+. Patcher w późniejszym czasie zostanie zmieniony.

Opublikowano

Mam na kompie, mam konto, a nawet mi się odpalić nie chce czytając to co tu piszą :c

Jak postoi jeszcze 2 tyg i będzie 500os + i pozytywna opinia to wbijam :3

Z takim podejściem jakby każdy podchodził to żaden serwer by w ogóle nie przetrwał tygodnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...