Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o grze ELOA?

Oerte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ja wiem czy nuda? Gdy znajdziesz gildię, zawsze jest co robić, czy rozmawiać an ts, czy daily guild questy robić:P

Osobiscie zapraszam do Husarii :P

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy ja wiem czy nuda? Gdy znajdziesz gildię, zawsze jest co robić, czy rozmawiać an ts, czy daily guild questy robić:P

Byłam w Husarii i nudą tam wieje. W sensie - nikt się tam do siebie nie odzywa. xD Ludzie grają tam sami. Wolę pobyć w gildii mniejszej, ale "przytulniejszej". Czyli GameOver, którego wodzem jest @554461402688252517908.png Blaaszka :D

No i o to w tym chodzi. Jak się gra z kimś to gra przestaje być nudna i wciąga. 

Opublikowano

Byłam w Husarii i nudą tam wieje. W sensie - nikt się tam do siebie nie odzywa. xD Ludzie grają tam sami. Wolę pobyć w gildii mniejszej, ale "przytulniejszej". Czyli GameOver, którego wodzem jest @554461402688252517908.png Blaaszka :D

No i o to w tym chodzi. Jak się gra z kimś to gra przestaje być nudna i wciąga. 

Czy ja wiem? Jestem w tej gildii, oferują mi pomoc jak i innym graczom z low levelem, do tego radzą i jest naprawde fajna atmosfera :P

Opublikowano

Za chwilę zamknięcie serwerów #webzen

Czy ja wiem, czy zamknięcie serwerów? Mu Online jakoś po x latach dalej działa, tak samo jak Rappelz. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Przy każdym MMO możesz tak napisać :p Fakt, lepiej gra się, gdy ma się z kim. Po prostu chodzi o to, że nudne jest non stop wybijanie mobków. Tak, wiem, że na tym polega MMO. Pogrywam sobie w ELOA, ponieważ grafika jest sympatyczna i podoba mi się "przybliżenie" do postaci, urocze emocje {H}, tylko te dźwięki >_<

Opublikowano

Przy każdym MMO możesz tak napisać :p Fakt, lepiej gra się, gdy ma się z kim. Po prostu chodzi o to, że nudne jest non stop wybijanie mobków. Tak, wiem, że na tym polega MMO. Pogrywam sobie w ELOA, ponieważ grafika jest sympatyczna i podoba mi się "przybliżenie" do postaci, urocze emocje {H}, tylko te dźwięki >_<

No niestety - na tym polega MMO, tak jak napisałaś. Questy polegają na zabijaniu mobków, pogadaniu z kimś, zebraniu czegoś. Taka jest rozgrywka w prawie każdym MMO. I fakt - dźwięki dochodzące z NPC są dziwaczne. xD

Opublikowano

Czy ja wiem, czy zamknięcie serwerów? Mu Online jakoś po x latach dalej działa, tak samo jak Rappelz. 

Ale MU i Rappelz(???) były dobre i miały/nadal mają rzeszę fanów. Ta gra jest słaba i nudna, nie przyciąga do siebie na dłużej, nie wprowadza niczego nowego do gatunku co wiąże się ze stopniową utratą graczy (zobaczycie, znudzi się wam po tygodniu czy dwóch, chyba że będziecie grać na siłę i się katować) a w końcu z zamknięciem serwerów, bo kochany Webzen nie ma pieniążków z itemshopu.

Opublikowano

Ale MU i Rappelz(???) były dobre i miały/nadal mają rzeszę fanów. Ta gra jest słaba i nudna, nie przyciąga do siebie na dłużej, nie wprowadza niczego nowego do gatunku co wiąże się ze stopniową utratą graczy (zobaczycie, znudzi się wam po tygodniu czy dwóch, chyba że będziecie grać na siłę i się katować) a w końcu z zamknięciem serwerów, bo kochany Webzen nie ma pieniążków z itemshopu.

Ale to, czy coś jest fajne zależy od gracza. Tobie się nie podoba, ale to nie znaczy, że innym nie będzie. Według mnie gra jest ciekawa i wciąga. Chce się do niej wrócić. ;) 

Opublikowano

Strasznie gra przypadła mi do gustu. :)

Tylko nie wiem, czy na moim drewnie (komputerze) ta gra wejdzie. ._.

@Karusia Stworzysz temat "Ile FPSów wyciągne?" ;_;

Opublikowano

Strasznie gra przypadła mi do gustu. :)

Tylko nie wiem, czy na moim drewnie (komputerze) ta gra wejdzie. ._.

@Karusia Stworzysz temat "Ile FPSów wyciągne?" ;_;

Ale nie ma jakiegoś wylewu tematów tego typu, więc możesz być pierwszym, który utworzy taki wątek. xD

Opublikowano

Ale to, czy coś jest fajne zależy od gracza.

Co?  o.O

Według ciebie to gracz decyduje o tym czy gra jest fajna/dobra/wciągająca? Od zawsze myślałem że to devsy tworzące grę mają całkowity wpływ na to, jaka będzie gra, ale najwyraźniej się myliłem ;f

Opublikowano

Co?  o.O

Według ciebie to gracz decyduje o tym czy gra jest fajna/dobra/wciągająca? Od zawsze myślałem że to devsy tworzące grę mają całkowity wpływ na to, jaka będzie gra, ale najwyraźniej się myliłem ;f

Tak, bo dla niektórych latające kucyki mogą być fajne i chętnie pograją w taką grę, a dla niektórych może być to słabe i nie sięgną po taki tytuł. 

Opublikowano

Tak, bo dla niektórych latające kucyki mogą być fajne i chętnie pograją w taką grę, a dla niektórych może być to słabe i nie sięgną po taki tytuł. 

Chyba nie do końca rozumiesz co piszesz.

Opublikowano

Chyba nie do końca rozumiesz co piszesz.

Po prostu stwierdzam, że to zależy od tego, czy ludziom gra przypadnie do gustu. Bo niektórych może wciągać, a niektórych nie. ;) To tak samo jak z muzyką - jedni lubią popową kupę, inni nie.  

I widać to po nas: Tobie się nie podoba, a mi się podoba. ;)

Opublikowano

Zasada jest prosta.

Żeby firma dobrze prosperowała, potrzebni są ludzie, dlatego większość jest uzależniona od ludzi i ich potrzeb i stopniowo jest rozbudowane. 

Ja nie gram w pierwszą produkcję webzenu, więc wiem, że ELOA będzie się rozwijać, bo ma swoją rzeszę fanów już, mimo, że jest świeżą grą, bo ma zaledwie kilka miesięcy po becie to przyciąga i wciąga, tylko albo trzeba lubić taki klimat gry, albo i nie.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Gra jest dobra. Nakład na współprace przy dungeonach jest dla mnie wielkim plusem.

W sumie większość gry jesteśmy prowadzeni " za rączke ".

Wbiłem prawie dwudziesty lvl i przerwałem granie jedynie jeśli chodzi o bossy to farmią wyższe lvle na tych słabszych bossach.

Opublikowano

Gra jest dobra. Nakład na współprace przy dungeonach jest dla mnie wielkim plusem.

W sumie większość gry jesteśmy prowadzeni " za rączke ".

Wbiłem prawie dwudziesty lvl i przerwałem granie jedynie jeśli chodzi o bossy to farmią wyższe lvle na tych słabszych bossach.

@Chikara Zależy jaka jest różnica lvli, bo jak ja chciałam ubić słabszego bossa to nic nie poleciało. Najlepszy drop jest w dungeonach. :) 

Opublikowano

Jak na razie może się wydawać nudny, bo max lvl szybko się wbija, ale gra jest cały czas rozwijana i niedługo zostanie wprowadzony patch z nowym lvl cap. ;)

tylko ze tu nie ma nic wiecej do roboty niz grindowanie lvla i eq. zabawa sie skonczy wraz z lvl cap. i nie prawda jest ze mmo polega na zabijaniu mobow, owszem slabe na tym polegaja

ta gra jest skazana na smierc z jednego powodu: zamknieto ja juz w korei, co oznacza iz po wypuszczeniu wszystkich dodatkow jakie tam byly dostepne do europy webzen najzwyczajniej zabije serwery gry, bo utrzymywanie tego nie bedzie oplacalne. watpie, iz ktokolwiek rozwija ta gre, wprowadzaja to co juz bylo w korei, a ze serwera w tym kraju nie ma, to nie ma co rozwijac, webzen wydal juz gotowe i jedynie dawkuje to co juz ma 

jak mowilem wczesniej, fajny hack n slash, ale na dluzsza mete to nie ma co robic, jak w wiekszosci hns

­

Opublikowano

tylko ze tu nie ma nic wiecej do roboty niz grindowanie lvla i eq. zabawa sie skonczy wraz z lvl cap. i nie prawda jest ze mmo polega na zabijaniu mobow, owszem slabe na tym polegaja

ta gra jest skazana na smierc z jednego powodu: zamknieto ja juz w korei, co oznacza iz po wypuszczeniu wszystkich dodatkow jakie tam byly dostepne do europy webzen najzwyczajniej zabije serwery gry, bo utrzymywanie tego nie bedzie oplacalne. watpie, iz ktokolwiek rozwija ta gre, wprowadzaja to co juz bylo w korei, a ze serwera w tym kraju nie ma, to nie ma co rozwijac, webzen wydal juz gotowe i jedynie dawkuje to co juz ma 

jak mowilem wczesniej, fajny hack n slash, ale na dluzsza mete to nie ma co robic, jak w wiekszosci hns

Żeby wycraftować dobry ekwipunek potrzeba czasu, więc to też jest jakieś zajęcie pomiędzy wbijaniem lvli. :) 

Opublikowano

Co do właśnie cukierkowości to prawda niestety, chociaż lubię tą grę i czasami sobie popykam, chodź coraz mniej zabawy gry mi teraz dają.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Mógłby ktoś przybliżyć atuty tej gry?

Słyszałem trochę o niej i ludzie chwalą, ale czy warto?

Ktoś niech odpowie, ktoś kto gra już trochę.

Opublikowano

Każda postać posiada trzy typy broni i dla każdej broni osobne skille (8 x 3 = łącznie 24 skille). Jest to fajne, bo żeby być dobrym trzeba wyczuć kiedy przełączać broń i jakich umiejętności używać. :) Dla mnie atutem też jest to, że lvl wbijamy na questach (zadania to oczywiście typowe przynieś, zabij, pogadaj). Do wszystkiego można dojść tutaj samemu (czyt. nie musisz grać z kimś), bo żeby zrobić dungeony wcale nie potrzebny jest partner, tylko umiejętność unikania skilli przeciwnika. Oczywiście wtedy istnieje możliwość, że będziesz padać oraz, że wydasz dużo na potki. :) Ale pod dungeonem Guntara (tym naaajtrudniejszym) stoi dużo osób, które szukają grupy. Atutem na pewno też jest ładna grafika (baśniowa, wzorowana na anime). Chociaż nie każda postać podoba mi się z wyglądu. Podczas robienia questów gra "prowadzi nas za rączkę". Nie musimy sami niczego szukać. Lokalizacja tego, co musimy ubić, pojawia się nam na mapie.

Opublikowano

w skrocie: bardziej cukierkowe diablo 3

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...