Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting opłaca się bardziej wybrać - Pukawka.pl czy Enderchest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Razem z kumplami chcemy kupić serwer bez limitów ram i slotów. Ceny są podobne, wszystko jest podobne tylko co wybrać? Pukawka czy Enderchest?

Promuje serwery na mclista skype ak.4772

Opublikowano

Z czystym sumieniem mogę polecić pukawkę. Wszystko działa szybko, sprawnie (wliczając w to pomoc techniczną. Gdy miałem problem to bardzo szybko uzyskałem zrozumiałą odpowiedź), a łączenie się z ftp w porównaniu do enderchesta to bajka. Posiadają również estetyczny Layout, który na pewno docenisz w trakcie korzystania.

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Żaden z tych "hostingów", a tym bardziej żaden z tych pakietów…

Obydwa z podanych serwerowni to gówna jakich mało... Już patrze na oferte hostingu enderchest:

•16GB RAM i 10% CPU co to k***a jest... Taki procesorek to nadaje sie tylko do kalkulatora przy 16GB ram....

•c*****y bok

•c*****y panel

•c*****e maszyny jednym słowem All U need :DPolecam Magda Gessler

Przy limicie procesora 10% nie ma szans by wykorzystać 16GB RAM *sorry*

Oferta pukawka.pl:

@kjuba225 idąc Twoim krokiem, podążając Twoją myślą...

Jak ty sobie wyobrażasz funkcjonowanie takiej maszyny????

Ja powiem tyle...

Jest to jedno wielkie oszustwo

http://maxcraft.pl/bezlimitu/

"2. Pamięć RAM procesu serwera nie jest limitowana. Serwer zajmuje taki rozmiar w pamięci RAM, jaki wynika z jego bieżącego zapotrzebowania."

Technicznie niemożliwe, JVM wymaga ustalenia parametru -Xmx czyli maksymalnej pamięci heap - kłamią w ofercie.

"3. Zasoby procesora nie są limitowane, przy założeniu optymalnej pracy serwera."

Brak dokładnych informacji o przydzielanym CPU, w dodatku abstrakcyjne i niekonkretne pojęcie "optymalna praca serwera"

"4. Przestrzeń dyskowa nie jest limitowana, przy założeniu, że większość serwerów nie wymaga więcej niż 10 GB miejsca na dysku (średnio jest to poniżej 4 GB)."

Czyli dysk nie jest limitowany ale tylko jeżeli zużywasz mniej niż 10GB? Czyli jednak jest limitowany?

"5. Należy pamiętać, że każda fizyczna jednostka serwerowa posiada ograniczone zasoby sprzętowe. Dlatego każdy serwer gry powinien optymalnie i w granicach zdrowego rozsądku korzystać z tych zasobów w ramach hostingu współdzielonego."

Jeżeli serwer nie będzie działał optymalnie to będzie lagował tylko siebie, siebie i inne serwery, czy po prostu go wyłączą kiedy ludzie chcą grać? No i znowu opis "optymalna praca serwera". Czyli jaka? Nie podają żadnych konkretnych informacji.

Coś ode Mnie:

Pakiety tak zwane "bez limitu" nie są tak prawdziwie pozbawione limitów. Aby to było opłacalne dla hostingu, konieczne jest maksymalne wykorzystanie zasobów maszyny, a zatem "upychanie" serwerów. Jak nie trudno się domyślić, wpływa to wyraźnie na ich wydajność.

Jeśli juz chcesz zakładać serwer i oszczędzać (czas, stresy bycia w wspolpracy z dzieciakami z enderchesta, nawet kase) weź coś prawdziwego [VPS/Dedyk].... Niekiedy bardzo sie oplaca.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Homer, te pakiety nie powstają z myślą o dużych serwerach. To co oferuje pukawka przy dobrej paczce bezproblemowo utrzyma 100 graczy [testowane] (co ty gadasz o włączaniu limitów? Obecnie korzystam z ich pakietu [gram z kumplami na modach] i nigdy nie dostałem żadnej wiadomości od nich/nigdy nie uruchomili mi automatycznego limitu. Gra tam na raz max 5 osób, a używam 10gb ramu.), a na początku nie ma sensu bawić się w umowy z np. homepay skoro nie wiesz czy serwer się opłaci. 

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Jeżeli miałbym (ja) wybierać z pośród tych dwóch to polecam Ci EnderChest.

Moim zdaniem zalety jakie posiada to:

+ Ładny przejrzysty Panel.

+ W miarę wydajne maszyny.

+ Szybki Support (Przynajmniej w moim przypadku).

// Pozdrawiam AveTrus.

Opublikowano

Polecam wykupić ofertę na ram lub bez limitu nie wiem jak tam jest z procesorem ale w ofercie bez limitu masz od 25GB do 32GB ramu czyli wystarczy. Tylko zobacz jaki procesor dają :)

Opublikowano

Ja osobiście wziąłbym VPSa który bardziej się opłaca no ale jak się nie jest pełnoletnim to macie pewno problem że sklepiku sms nie będzie bo trzeba mieć konto bankowe, dowód osobisty itp.

Jeżeli już musisz z tego wybrać to jestem bardziej przekonany do pukawki niż do tego enderchesta.

Te pakiety bez limitu są przekłamane lekko, robiłem kiedyś test z kolegami, tak obciążaliśmy maszyne że w końcu support nałożył nam ostrzeżenie (enderchest) xD

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

a ja na twoim miejscu nie kupowałbym lub robił serwera bo pewnie wyjdzie tak jak wszystkie gówno serwery.

@AntyWarn

Wybieraj pukawkę 

+ niskie ceny

+ szybka pomoc boku 

+ wydajne serwery

+ dobre maszyny........

.....

.....

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

Osobiście polecam Enderchest, fachowa i szybka pomoc w Biurze Obsługi Klienta,

prosty i szybki w obsłudze system dodawania pluginów oraz konsola.

Możliwość tworzenia subkont (np. Dla dodatkowych adminów).

Polecam.

Opublikowano

W sumie bardziej przekonuje się do Pukawki, miałem serwer tego typu na Enderchest i gdy mój kolega przez przypadek dla trollu postawił 6400000 tnt na mapie przy pomocy //wand. Procesor nie wytrzymał i wywalało serwa. Vps za drogi jak dla mnie ;D Projekt to tylko 100-150 graczy aby utrzymać.

Opublikowano

Moim  zdaniem EnderChest sam mam serwer od nich i jestem bardzo zadowolony.

Można także zarządzać serwer poprzez wersję telefoniczną:

http://m.enderchest.pl/

1.Łatwy panel obsługi

2.Prosta Konfiguracja

3.Możliwość posiadania własnej domeny np. TwojaNazwa.ench.pl

4.Gotowe paczki pluginów oraz mapy

5.Strona serwera oraz jej konfiguracja

6.FTP,WebFTP

7.Reklama serwera na MCLista

8.Moduł dotacji

9.Własny ItemShop

10.Instalator pluginów

11.Pluginy na Anty Boty np. EnderLock

4.png

Opublikowano

Osobiście polecam Ci Enderchest. Jeśli miałem wybierać pomiędzy Pukawką a właśnie tym, wybrałbym Francuski hosting. Ma wszystko, silniki są bardzo dobre. Wad żadnych nie zauważyłem, ale na pewno jakieś są.

Opublikowano

Żaden z tych "hostingów", a tym bardziej żaden z tych pakietów…

Obydwa z podanych serwerowni to gówna jakich mało... Już patrze na oferte hostingu enderchest:

•16GB RAM i 10% CPU co to k***a jest... Taki procesorek to nadaje sie tylko do kalkulatora przy 16GB ram....

•c*****y bok

•c*****y panel

•c*****e maszyny jednym słowem All U need :DPolecam Magda Gessler

Przy limicie procesora 10% nie ma szans by wykorzystać 16GB RAM *sorry*

Oferta pukawka.pl:

@kjuba225 idąc Twoim krokiem, podążając Twoją myślą...

Jak ty sobie wyobrażasz funkcjonowanie takiej maszyny????

Ja powiem tyle...

Jest to jedno wielkie oszustwo

http://maxcraft.pl/bezlimitu/

"2. Pamięć RAM procesu serwera nie jest limitowana. Serwer zajmuje taki rozmiar w pamięci RAM, jaki wynika z jego bieżącego zapotrzebowania."

Technicznie niemożliwe, JVM wymaga ustalenia parametru -Xmx czyli maksymalnej pamięci heap - kłamią w ofercie.

"3. Zasoby procesora nie są limitowane, przy założeniu optymalnej pracy serwera."

Brak dokładnych informacji o przydzielanym CPU, w dodatku abstrakcyjne i niekonkretne pojęcie "optymalna praca serwera"

"4. Przestrzeń dyskowa nie jest limitowana, przy założeniu, że większość serwerów nie wymaga więcej niż 10 GB miejsca na dysku (średnio jest to poniżej 4 GB)."

Czyli dysk nie jest limitowany ale tylko jeżeli zużywasz mniej niż 10GB? Czyli jednak jest limitowany?

"5. Należy pamiętać, że każda fizyczna jednostka serwerowa posiada ograniczone zasoby sprzętowe. Dlatego każdy serwer gry powinien optymalnie i w granicach zdrowego rozsądku korzystać z tych zasobów w ramach hostingu współdzielonego."

Jeżeli serwer nie będzie działał optymalnie to będzie lagował tylko siebie, siebie i inne serwery, czy po prostu go wyłączą kiedy ludzie chcą grać? No i znowu opis "optymalna praca serwera". Czyli jaka? Nie podają żadnych konkretnych informacji.

Coś ode Mnie:

Pakiety tak zwane "bez limitu" nie są tak prawdziwie pozbawione limitów. Aby to było opłacalne dla hostingu, konieczne jest maksymalne wykorzystanie zasobów maszyny, a zatem "upychanie" serwerów. Jak nie trudno się domyślić, wpływa to wyraźnie na ich wydajność.

Jeśli juz chcesz zakładać serwer i oszczędzać (czas, stresy bycia w wspolpracy z dzieciakami z enderchesta, nawet kase) weź coś prawdziwego [VPS/Dedyk].... Niekiedy bardzo sie oplaca.

Miałem pukawkę przez pół roku, syf jakiego mało. Przy 200 osobach było około 11 TPS xD (na dedyku równe 20.0 TPS przy 250 online - Tryb Survival). Brak limitu CPU??? xD!! Szkoda, że każdy serwer będzie wyłączany z powodu "przeciążenia". Nawet autorestart powoduje że serwer się wyłącza ponieważ start serwera zużywa sporo CPU.

NIE POLECAM PUKAWKI

@booterxyz

Który z tych hostingow jest francuski? Loll

Opublikowano

Czyli lepiej brać enderchest.pl? Limit procka wytrzyma 150 grraczy? limit to chyba 10% xD

A co myślicie na temat Craftserve.pl ??

Opublikowano

Oczywiscie ze enderchest.pl , Tanio , Aktywnych serwerow: 7500 , dziennie 12000tys online graczy , mclista.pl , Pukawka.pl - gow** lagi , drogo . malo serwerow aktywnych max 4000online razem z cs:go , bungecord :D

Opublikowano

booterxyz

Chciałeś postawić serwer, którego obciążenie wymaga serwera dedykowanego. Zgadza się?
I chciałeś to zrobić za 28 zł?
Nie widzisz w tym sprzeczności?
Dostałeś od nas info, że Twoja konfiguracja nie nadaje się na hosting współdzielony, poszedłeś na dedyka i jest ok.

Więc dla czego nas za to obwiniasz?

HOMER12

Nie prawda.
Nie wymaga.
Możesz zostawić bez parametru.
Wtedy domyślnie masz 32 GB ram.
My tego nie ustawiamy. Serwery które potrzebują 32 GB ram to są serwery na dedyki, a nie na hosting współdzielony.
Nie wiesz, nie znasz się, a nas oczerniasz.

Tak. Ale nie nas sztywno.
Czyli serwer ze 100 graczami może brać 10 GB, ale jak ma 5 graczy to niech idzie eksperymentować na vps lub dedyka.

Nie podają żadnych konkretnych informacji.

Bo ciężko podać konkrety, kiedy opieramy się za pewny zrozumieniu z obu stron.
Staramy się maksymalnie udostępnić nasze zasoby, ale w granicach rozsądku.
Jeżeli wychodzi z założenia, żeby wyciągnąć ile się da za najniższą kasę, to weź dedyka lub vps.

Nasza oferta jest odpowiedzią na ofertę Craftserve i tak samo zrobiła reszta hostingów, tak więc zgadzamy się, że oferty Bez limitów mają limity i są dość kontrowersyjne.
Ale są za to bardzo tanie. Jest wiele serwerów ze 100 slotami, które dają radę za te 28 zł i nie są wyłączane itp..

Ale nie wszyscy chcą zarabiać na serwerach. Wiesz, że są też gracze? Oni płacą albo z własnej kieszeni, abo zrzucają się na utrzymanie serwera.
Dla nich hosting współdzielony jest idealny.
To właśnie głównie do nich jest adresowana nasza oferta, a nie do cwaniaków, którzy za 28 zł chcą rozkręcić serwer z przychodami po 1500 zł miesięcznie.
Jak chcesz zarabiać 1500 zł miesięcznie to zainwestuj w dedyka 500 zł miesięcznie minimum.

KrzysieK.

Jeżeli to ma być serwer dla Ciebie, kumpli i ekipy, to śmiało bierz serwer z hostingu.
Jeżeli chcesz z tego robić biznes, to musisz zainwestować w dedyka.

MsDaniel55

Skąd masz te dane o 7500 serwerów?
Czy jest jakaś strona z tymi danymi?
Drogo?
Policz ceny już za 2 GB ram.

Sprawdź też http://serwery.pukawka.pl

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

booterxyz

Chciałeś postawić serwer, którego obciążenie wymaga serwera dedykowanego. Zgadza się?

I chciałeś to zrobić za 28 zł?

Nie widzisz w tym sprzeczności?

Dostałeś od nas info, że Twoja konfiguracja nie nadaje się na hosting współdzielony, poszedłeś na dedyka i jest ok.

Więc dla czego nas za to obwiniasz?

Powtórzę 10-ty raz.

Nie mówię o ofercie za 28 złoty, tylko o ofercie gdzie się płaci 1,50 (czy ileś tam) za 150MB RAM!

Miałem serwery za kwotę około 300 zł/mies. i działały koszmarnie.

Opublikowano

Widze, że lubimy dyskutować, w takim razie nie bede sie sprzeciwial prosze bardzo

Czyli kłamiecie klientowi pisząc "serwery bez limitu tylko w maxcraft.pl" na stronie głównej? Kłóciłbym się o wiele rzeczy, jednakże aż tak bardzo nie chce Ciebie oczerniać. Zapytam więc, kiedy mówisz prawdę ( 2 wersje ):

a) "Serwery bez limitu tylko w Maxcraft.pl, w porównaniu do konkurencji nasze serwery faktycznie są bez żadnych limitów"

B) "tak więc zgadzamy się, że oferty Bez limitów mają limity i są dość kontrowersyjne."

Robicie 10cio latkowi wode z mózgu :).

@mine_master

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Powtórzę 10-ty raz.

Nie mówię o ofercie za 28 złoty, tylko o ofercie gdzie się płaci 1,50 (czy ileś tam) za 150MB RAM!

Miałem serwery za kwotę około 300 zł/mies. i działały koszmarnie.

Co oznacza nie mniej, nie więcej, że serwer powinien być na dedyku, a nie na hostingu współdzielonym.

Po prostu niektóre konfiguracje nie nadają się na shared hosting i tyle.

Można to prosto limitować jak w vps, czyli % cpu, MB ram i HDD, albo podejść do tego elastycznie tak jak my.

Widze, że lubimy dyskutować, w takim razie nie bede sie sprzeciwial prosze bardzo

Czyli kłamiecie klientowi pisząc "serwery bez limitu tylko w maxcraft.pl" na stronie głównej? Kłóciłbym się o wiele rzeczy, jednakże aż tak bardzo nie chce Ciebie oczerniać. Zapytam więc, kiedy mówisz prawdę ( 2 wersje ):

a) "Serwery bez limitu tylko w Maxcraft.pl, w porównaniu do konkurencji nasze serwery faktycznie są bez żadnych limitów"

B) "tak więc zgadzamy się, że oferty Bez limitów mają limity i są dość kontrowersyjne."

Robicie 10cio latkowi wode z mózgu :).

@mine_master

Nie, nie kłamiemy. Serwery faktycznie mają ani ustawionego limitu na cpu, ani limitu na ram, w poleceniu startowym nie ma tego.

Przykładowe polecenie startowe: /java/bin/java -XX:MaxPermSize=128M -jar bukkit_1.8.3.jar nogui

A poniżej w ofercie są już opisane granice tej oferty.

Oczywistą granicą jest nawet wydajność samego sprzętu.

Ale jako jedyny hosting potrafimy przyznać, że to jest kontrowersyjna oferta.

Taką ofertę wprowadził Craftserve, reszta nie miała wyboru i musiała odpowiedzieć tym samym. 

Jeżeli reszta hostingów się z niej wycofa to my także.

10 latek nie ma prawa kupować u nas. Trzeba mieć minimum 13 lat.

Do tego:

1. dajemy serwer na 14 dni testów za darmo - wystarczy napisać

2. zawsze tłumaczymy na czym polega ten brak limitów - nie ukrywamy tego.

Tu masz przykładową rozmowę z człowiekiem na FB. Był zainteresowany taką ofertą:

http://wklej.org/id/1860658/

@HOMER12

To teraz Ty mi odpowiedz na kilka pytań:

- dla czego czepiasz się tylko Pukawka.pl?

- dla czego nigdy nic złego nie napisałeś na Enderchest?

- dla czego tak bardzo czepiasz się braku sztywnych limitów w ofercie Bez Limitu?

- dla czego na siłę starasz się udowodnić, że nasza przewaga w zakresie pomocy technicznej nie istnieje?

Tak się dziwnie składa, że:

- my nie mamy limitów, a konkurencja na E limituje na sztywno

- my mamy support pon-pt 10:00-20:00 w tym również telefoniczny i w dni wolne również bardzo dostępny, konkurencja informuje, że tylko po 17:00 i nie podają telefonów

​Oczerniasz nas tylko w zakresie naszych przewag nad konkurencją na E

Dla tego śmiem podejrzewać, że pracujesz w firmie konkurencyjnej, a dla nie poznaki piszesz do coś tam o dedykach czy vps-ach.

Tyle zostało z Twojej wiarygodności, a teraz grzecznie się przyznaj, albo zamknij to konto.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...