Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting opłaca się bardziej wybrać - Pukawka.pl czy Enderchest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co oznacza nie mniej, nie więcej, że serwer powinien być na dedyku, a nie na hostingu współdzielonym.

Po prostu niektóre konfiguracje nie nadają się na shared hosting i tyle.

Można to prosto limitować jak w vps, czyli % cpu, MB ram i HDD, albo podejść do tego elastycznie tak jak my.

Nie, nie kłamiemy. Serwery faktycznie mają ani ustawionego limitu na cpu, ani limitu na ram, w poleceniu startowym nie ma tego.

Przykładowe polecenie startowe: /java/bin/java -XX:MaxPermSize=128M -jar bukkit_1.8.3.jar nogui

A poniżej w ofercie są już opisane granice tej oferty.

Oczywistą granicą jest nawet wydajność samego sprzętu.

Ale jako jedyny hosting potrafimy przyznać, że to jest kontrowersyjna oferta.

Taką ofertę wprowadził Craftserve, reszta nie miała wyboru i musiała odpowiedzieć tym samym. 

Jeżeli reszta hostingów się z niej wycofa to my także.

10 latek nie ma prawa kupować u nas. Trzeba mieć minimum 13 lat.

Do tego:

1. dajemy serwer na 14 dni testów za darmo - wystarczy napisać

2. zawsze tłumaczymy na czym polega ten brak limitów - nie ukrywamy tego.

Tu masz przykładową rozmowę z człowiekiem na FB. Był zainteresowany taką ofertą:

http://wklej.org/id/1860658/

@HOMER12

To teraz Ty mi odpowiedz na kilka pytań:

- dla czego czepiasz się tylko Pukawka.pl?

- dla czego nigdy nic złego nie napisałeś na Enderchest?

- dla czego tak bardzo czepiasz się braku sztywnych limitów w ofercie Bez Limitu?

- dla czego na siłę starasz się udowodnić, że nasza przewaga w zakresie pomocy technicznej nie istnieje?

Tak się dziwnie składa, że:

- my nie mamy limitów, a konkurencja na E limituje na sztywno

- my mamy support pon-pt 10:00-20:00 w tym również telefoniczny i w dni wolne również bardzo dostępny, konkurencja informuje, że tylko po 17:00 i nie podają telefonów

​Oczerniasz nas tylko w zakresie naszych przewag nad konkurencją na E

Dla tego śmiem podejrzewać, że pracujesz w firmie konkurencyjnej, a dla nie poznaki piszesz do coś tam o dedykach czy vps-ach.

Tyle zostało z Twojej wiarygodności, a teraz grzecznie się przyznaj, albo zamknij to konto.

Rozmowa ciekawa, szkoda że wprowadziliście pytającego w błąd.

Pukawka.pl
17 listopada 13:16
Np serwery na 200 lub 400 slotów które potrzebują maszyn 2 x Xeon i 256 GB ram.
2xXeon 2620v2 128 GB ram i 2x ssd 265 GB

256 GB RAM i dwa procesory na 200 osób? To jest chyba jakiś żart xDD

Ktoś chce kupić serwer dla max. 40 osób (OK, Z MODAMI) i radzicie mu zakupić jedną z najdroższych maszyn na rynku pomijając fakt, że ten procesor ma zegar jedynie 2,1GHz... 

Opublikowano

Oczywiście @mine_master , z przyjemnoscią Ci odpowiem na Twoje pytania.

- dla czego czepiasz się tylko Pukawka.pl?

Mam swoje powody, o których możesz poczytać, bo staram się wypowiedzieć pod każdym wątkiem dotyczącym wyboru hostingów. Nie czepiam się tylko Was, poczytaj moje wypowiedzi na temat hostingów craftserve, enderchest, fiberhost (...).

- dla czego nigdy nic złego nie napisałeś na Enderchest?

Czytałeś wgl Moje wątki i posty?!

Żaden z tych "hostingów", a tym bardziej żaden z tych pakietów…

Obydwa z podanych serwerowni to gówna jakich mało... Już patrze na oferte hostingu enderchest:

•16GB RAM i 10% CPU co to k***a jest... Taki procesorek to nadaje sie tylko do kalkulatora przy 16GB ram....

•c*****y bok

•c*****y panel

•c*****e maszyny jednym słowem All U need :DPolecam Magda Gessler

Przy limicie procesora 10% nie ma szans by wykorzystać 16GB RAM *sorry*

. No to znasz moją opinie o hostingu EnderChest.

- dla czego tak bardzo czepiasz się braku sztywnych limitów w ofercie Bez Limitu?

Mówie jedynie co myśle, bo tego chcą ode Mnie użytkownicy MPCforum. Nie zauważyłem bym się czepiał nie do zniesienia, bardzo ladnie odpierasz moje argumenty, za co + dla Ciebie.

- dla czego na siłę starasz się udowodnić, że nasza przewaga w zakresie pomocy technicznej nie istnieje?

Ściemniał nie będe, obserwowałem Twój hosting od 2013, w tedy zaczynałem też tworzyć pierwsze swoje serwery. Z początku (przed rozpoczęciem współpracy do 2 miesiecy po zakupie serwera) Twoi koledzy/pracownicy bardzo szybko, prosto i bardzo na temat odpisywali na wszystkie moje "zaczepki". Po 2 miesiącach sytuacja bardzo się zmienila. Odpowiedzi, byly któtkie i jedynie zachaczające o wątek.

Bardzo dziękuje Ci za te pytania :)

Dla tego śmiem podejrzewać, że pracujesz w firmie konkurencyjnej, a dla nie poznaki piszesz do coś tam o dedykach czy vps-ach.

Tyle zostało z Twojej wiarygodności, a teraz grzecznie się przyznaj, albo zamknij to konto.

Wybacz, nie stety nie masz racji, jestem bezrobotny i jeszcze nie pełnoletni (17 lat). Wątpie by jakiolwiek hosting miałby/móglby/chciałby ochotę zatrudnić mnie. Nawet zbytnio nie interesuje mnie praca dla hostingów minecraft (niskie płace).

Jeszcze raz dziękuje za pytania.

Życzę miłego dnia.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Widzisz. Sporo się zmieniło. A do dokładniej w czerwcu 2015 zapadła decyzja o zmianie sposobu działania pomocy tech.

Od 2006 roku do czerwca 2015 roku pomoc techniczna ograniczała się TYLKO do spraw jeżeli serwer działał niepoprawnie z winy hostingu.

Czyli masz problem z modem? To nie nasza sprawa.

Od czerwca 2015 zaczęliśmy się przestawiać na tryb działania:

Masz problem z modem? Zrobimy co się da, żeby Ci pomoc, ale wiadomo, złego moda nie napiszemy na nowo.

Obecnie znacznie mocniej angażujemy się w pomoc klientom.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Witam, najbardziej opłacalnym wyborem jest maszyna VPS lub dedykowana. Powody? Cena, stabilność, możliwości.
Żaden dziecinny hosting "bez limitów" Ci tego nie zagwarantuje. A maszyny typu VPS znajdziesz już od 20 zł.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAventer - VPS od 20 zł, taki VPS za 20 zł utrzyma 10-15 graczy przy "NORMALNEJ" (tj. nie problematycznem) rozgrywce (serwer pracujący bez obciążenia).

Zdecydowanie polecam Ci serwis pukawka.pl, o populistycznym enderchescie proszę zapomnij :)

cccae149d21a4.png

Już w krótce!

Wszelkie prawa zastrzeżone! 2015r. ]

Opublikowano

Wybrałem już kilka dni temu Pukawke i jak na razie nie mam problemu z niczym. Temat do zamknięcia dziękuje za wypowiedzi postaram zaplusować :D

Edit/ Nie chcę zbijać na tym kasy tylko czerpać radość po prostu :D

Promuje serwery na mclista skype ak.4772

Opublikowano

Siemka,

Ja mam takie zdanie, że... Nie kupuj żadnego z tych. Jak myślisz? Pewnie cena tu i tu wynosi 30 zł a inne serwery z ram 21 GB na Enderchescie kosztuje ok. 100 zł. Sam nie kupowałem takiej oferty ale wydaję się to dość dziwne. Polecałbym Tobie (osobiście) hosting FiberHost.pl (1,70 zł za 1 Slot co przypada 250 MB na slot). Tego najwięcej ludzie piszą i nie narzekają... Więc to jest moje zdanie ;)

Pozdrawia, Jursare. 

50 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 / 450 / 500 / 550 / 600 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAventer - VPS od 20 zł, taki VPS za 20 zł utrzyma 10-15 graczy przy "NORMALNEJ" (tj. nie problematycznem) rozgrywce (serwer pracujący bez obciążenia).

Zdecydowanie polecam Ci serwis pukawka.pl, o populistycznym enderchescie proszę zapomnij :)

Witaj, wiem dokładnie ile graczy utrzyma taka maszyna.

Miałem na myśli stosunek możliwości do ceny :)

Przykładem może być oferta OVH VPS SSD gdzie VPS z 8GB ramu kosztuje 59,03PLN brutto

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...