Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon na lekcji

SумвιαN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elcio

dzisiaj sobie gram na lekcji w giere na fonie i facetka kazala mi wylaczyc fona. no to nie wylaczylem mysle se j**** ją. podglosnilem tylko muze. kazala mi oddac telefon i powiedziala ze wezmie do sekretariatu na caly rok wiec mysle se chyba cie jeblo i nie oddajje. upieram sie i nie oddalem, poszedlem do dyrka on mi kazal wracac i nie wyciagac wiecej fona i dostalem uwage na pol strony za telefon :v

Mieliscie podobne sytuacje : ?

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest coś takiego jak regulamin/statut szkoły. Do szkoły idziesz po to, żeby się uczyć. Ja też na uczelni korzystam z telefonu, w szkole też korzystałam, ale robiłam to na tyle dyskretnie, żeby nie przeszkadzać w prowadzeniu lekcji / nie rzucać się w oczy. Z szacunku dla nauczyciela powinieneś schować telefon i wytrzymać te kilkanaście minut do końca zajęć, przywiązany łańcuchem chyba nie jesteś. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Jest coś takiego jak regulamin/statut szkoły. Do szkoły idziesz po to, żeby się uczyć. Ja też na uczelni korzystam z telefonu, w szkole też korzystałam, ale robiłam to na tyle dyskretnie, żeby nie przeszkadzać w prowadzeniu lekcji / nie rzucać się w oczy. Z szacunku dla nauczyciela powinieneś schować telefon i wytrzymać te kilkanaście minut do końca zajęć, przywiązany łańcuchem chyba nie jesteś. 

Biedzie umysłowej tego nie wytłumaczysz. Takie osobniki myślą, że szkoła to więzienie. ;) Za parę lat jak będą kopać rowy to co najwyżej możesz mu pokiwać ze swojego porsche. ;)

Opublikowano

miałem podobną sytuacje w podstawówce, ale miałem kose plecaku i mówię do profesora albo się odpierdolisz dziadu albo ta kosa wyląduje w twoich żebrach potem wziął mnie za fraki i do dyrektora, dyrektor miły człowiek zadzwonił na policje sprawa trafiła do prokuratury ja dostałem kuratora i zawieszenie na 2 tygodnie ..

Taki ze mnie ziomal 

Opublikowano

Ale mnie za to zastanawia jedna rzecz, jak chciałeś sobie w giery grać, to na c**j do szkoły szedłeś? Mogłeś sobie w domciu zostać i sobie w te giery grać nawet do końca życia. Przynajmniej jednego nieuka i pajaca mniej. xDD

W sumie się nie dziwie reakcji nauczyciela, ja chodzę do prywatnej szkoły i tutaj raczej nie ma takich sytuacji tzn. jak ktoś potrzebuje sprawdzić coś, odpisać krótko na SMS-a, to nie ma z tym żadnego problemu, ale ja na miejscu tego nauczyciela bym Cię za drzwi wypierdzielił. No przecież chamstwo i ignorancja w czystej postaci. Koleś się stara, robi jakiś wykład, parę lat studiował, za marne grosze musi się użerać z gównażerią i jeszcze patrzy a tam jeden z drugim w telefon sobie patrzą i ostentacyjnie pokazują, że mają w dupie to co on mówi. Ja Was nie rozumiem, no to po co poszedłeś do tej szkoły raz jeszcze pytam? Przynajmniej innym, którzy chcą się uczyć nie będziesz przeszkadzał.

Oczekiwałeś poklasku na forum, zabłysnąć chciałeś?

Odpowiadając na pytanie - nie, nie miałem takiej sytuacji, bo nie jestem chamem i ignorantem.  :lenny:

#edit: jeszcze taka mała dygresja - ja się dziwiłem ostatnio jak to możliwe, że 1/3 matury nie zdała. No, to teraz już wiem jak to się dzieje.

5465845486.png

Opublikowano

elcio

dzisiaj sobie gram na lekcji w giere na fonie i facetka kazala mi wylaczyc fona. no to nie wylaczylem mysle se j**** ją. podglosnilem tylko muze. kazala mi oddac telefon i powiedziala ze wezmie do sekretariatu na caly rok wiec mysle se chyba cie jeblo i nie oddajje. upieram sie i nie oddalem, poszedlem do dyrka on mi kazal wracac i nie wyciagac wiecej fona i dostalem uwage na pol strony za telefon :v

Mieliscie podobne sytuacje : ?

Nie. Czego oczekujesz? Empatii? Hehehe, dobrze Ci tak leniwcu.

A no i telefon również może zostać spokojnie na rok.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ale mnie za to zastanawia jedna rzecz, jak chciałeś sobie w giery grać, to na c**j do szkoły szedłeś? Mogłeś sobie w domciu zostać i sobie w te giery grać nawet do końca życia. Przynajmniej jednego nieuka i pajaca mniej. xDD

W sumie się nie dziwie reakcji nauczyciela, ja chodzę do prywatnej szkoły i tutaj raczej nie ma takich sytuacji tzn. jak ktoś potrzebuje sprawdzić coś, odpisać krótko na SMS-a, to nie ma z tym żadnego problemu, ale ja na miejscu tego nauczyciela bym Cię za drzwi wypierdzielił. No przecież chamstwo i ignorancja w czystej postaci. Koleś się stara, robi jakiś wykład, parę lat studiował, za marne grosze musi się użerać z gównażerią i jeszcze patrzy a tam jeden z drugim w telefon sobie patrzą i ostentacyjnie pokazują, że mają w dupie to co on mówi. Ja Was nie rozumiem, no to po co poszedłeś do tej szkoły raz jeszcze pytam? Przynajmniej innym, którzy chcą się uczyć nie będziesz przeszkadzał.

Oczekiwałeś poklasku na forum, zabłysnąć chciałeś?

Odpowiadając na pytanie - nie, nie miałem takiej sytuacji, bo nie jestem chamem i ignorantem.  :lenny:

#edit: jeszcze taka mała dygresja - ja się dziwiłem ostatnio jak to możliwe, że 1/3 matury nie zdała. No, to teraz już wiem jak to się dzieje.

Ale ty ostatnio migrujesz. Raz Niemcy, a teraz Londyn. W Polsce prywatne szkoły to zlepowisko debili, którzy nie radzą sobie w normalnej szkole lub pajaców, którzy nie tolerują biedniejszych. Osobiście nie wiem jak to wygląda w Londynie, ale z pewnością dużo lepiej. Z resztą się zgadzam. Wyrzucić za drzwi to za mało. Wyrzucenie ze szkoły byłoby lepszym rozwiązaniem. U mnie czegoś takiego nie doświadczyłem jeszcze. Oczywiście w tabeli kar jest odpowiedni paragraf, za używanie telefonu na lekcji bez zgody nauczyciela -20 punktów. Na start dostajesz 200, jeśli liczba spadnie poniżej 100-150 to drzwi się zamykają. ;) Dwie ucieczki ze szkoły -100 i teoretycznie wylatujesz natychmiast, a za palenie jakie kary... hoho

Opublikowano

Zadzwonil mi telefon i kazala oddac to oddalem, ale chwile pozniej jej zadzwonil i ja kazalem jej oddac to mi oddala.

Opublikowano

Karta nauczyciela nie zezwala na zabieranie uczniowi telefonu.

Jeśli podczas lekcji nauczyciel zabrał Ci telefon i wracasz do domu bez niego, to oznacza iż zostałeś okradziony.

Zadzwonil mi telefon i kazala oddac to oddalem, ale chwile pozniej jej zadzwonil i ja kazalem jej oddac to mi oddala.

"śmiechłem"

Takie sytuacje zdarzają się często nauczycielom.

Co do pytania, to raz mi się zdarzyła podobna sytuacja, jednak o wiele częsciej miałem problem z czytaniem książki na lekcji.

,,Umysł potrzebuje książek, podobnie jak miecz potrzebuje kamienia do ostrzenia."

~Tyrion Lannister

6.jpg

Opublikowano

Nigdy nie spotkałem się z tą sytuacją.

I że na cały rok chcieli Ci zabrać telefon? ZA CO? :O - że miałeś muzę puszczoną?

6BhO6OQ.png

Lubię rajstopy koloru powyższego - ciemno-czarne. :)

Opublikowano

Nigdy nie spotkałem się z tą sytuacją.

I że na cały rok chcieli Ci zabrać telefon? ZA CO? :O - że miałeś muzę puszczoną?

Jakby mu zabrali telefon to moglby zglosic kradziez. Nauczyciel nie ma prawa skonfiskowac jakakolwiek rzecz ucznia.

Opublikowano

Jakby mu zabrali telefon to moglby zglosic kradziez. Nauczyciel nie ma prawa skonfiskowac jakakolwiek rzecz ucznia.

Ja bym zgłosił głupotę, a nie sory tego się nie leczy to choroba permanentna jak bany na mpc. Używanie telefonu na lekcji = brak szacunku lub jak kto woli oznaka biedy umysłowej "cebulozy".

Opublikowano

Ja bym zgłosił głupotę, a nie sory tego się nie leczy to choroba permanentna jak bany na mpc. Używanie telefonu na lekcji = brak szacunku lub jak kto woli oznaka biedy umysłowej "cebulozy".

Nauczyciele nie maja szacunku do ucznia, a sami chca go miec.

Opublikowano

Nauczyciele nie maja szacunku do ucznia, a sami chca go miec.

Jak z taką gównażerią muszą się męczyć to co się dziwisz?

Opublikowano

No chyba nie.

Jak mi w techbazie dopierdzielają idiotyczne przedmioty, nie wiadomo po co, jak wok czy wos albo informatyka czy takie, które mnie nic nie obchodzą, bo i tak maturę zdawał będę tylko z matmy, polskiego i angielskiego, to też nie uważam. Bo niby dlaczego miałbym? I tak mi to jest niepotrzebne. Grunt to nie przeszkadzać tym, którzy słuchać chcą. Wszelkie gadanie i utrudnianie prowadzenia lekcji to oznaka idiotyzmu, ale słuchanie nauczyciela na lekcji jest dobrowolną sprawą. Bo to ani nie nasza, ani nie jego wina, że system edukacji jest, jaki jest.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Jak z taką gównażerią muszą się męczyć to co się dziwisz?

Cos za cos. Chca szacunek to nieech sami go maja.

Opublikowano

Szkoda ze cie nie wyrzucili ze szkoły za cwaniakowanie :(

Nie miałem takiej sytuacji nigdy.

Nie moga za takie cos wyrzucic z PUBLICZNEJ szkoly.

Opublikowano

No chyba nie.

Jak mi w techbazie dopierdzielają idiotyczne przedmioty, nie wiadomo po co, jak wok czy wos albo informatyka czy takie, które mnie nic nie obchodzą, bo i tak maturę zdawał będę tylko z matmy, polskiego i angielskiego, to też nie uważam. Bo niby dlaczego miałbym? I tak mi to jest niepotrzebne. Grunt to nie przeszkadzać tym, którzy słuchać chcą. Wszelkie gadanie i utrudnianie prowadzenia lekcji to oznaka idiotyzmu, ale słuchanie nauczyciela na lekcji jest dobrowolną sprawą. Bo to ani nie nasza, ani nie jego wina, że system edukacji jest, jaki jest.

Wyjdź... nie chcesz się uczyć? ZREZYGNUJ ZE SZKOŁY. Nie ma "głupich" przedmiotów są jedynie "głupi" ludzie.

Cos za cos. Chca szacunek to nieech sami go maja.

Jeśli A działa dobrze na B to B działa dobrze na A, to jest FAKT. Może niektórzy nauczyciele do miłych nie należą, ale z brakiem szacunku to się jeszcze u żadnego nie spotkałem i raczej takiego nie znajdę.

Opublikowano

Wyjdź... nie chcesz się uczyć? ZREZYGNUJ ZE SZKOŁY. Nie ma "głupich" przedmiotów są jedynie "głupi" ludzie.

Jeśli A działa dobrze na B to B działa dobrze na A, to jest FAKT. Może niektórzy nauczyciele do miłych nie należą, ale z brakiem szacunku to się jeszcze u żadnego nie spotkałem i raczej takiego nie znajdę.

To, że wskazał on pewną wade (może byc nawet subiektywna) systemu edukacji, odpowiednio to argumentując, co się ceni - nie znaczy, że ma się wypisywac ze szkoly, to nawet niemożliwe w jego wieku, bo trzeba mieć 18 lat, a on ma prawie 16 z tego co wiem.

I tu widac różnice między jego wypowiedzią, a twoją. 

On pokazał swój punkt widzenia wyjaśniając dlaczego jest taki, a nie inny.

Cóż, Ty również wskazales swojąperspektywe, napisales, ze nie ma glupich przedmiotów tylko są głupi ludzie.

Co z tego skoro tego typu opinia jest bezwartościowa, bo nie ma żadnego poparcia argumentacyjnego?

Moim zdaniem to co napisał arrines to dobry punkt widzenia, bo sam tez tak uważam. Masz prawo uważać inaczej, ale dopóki mnie nie przekonasz do swojego punktu widzenia sensownie to nadal będe uważał, że bezsensownie jest uczyć się czegoś, co i tak nas gówno obchodzi, zapomnimy to szybko i nie będzie to mialo wplywu na naszą przyszlosc.

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

Opublikowano

No bo nie ma!

Albo, że telefon będzie w sejfie, w sekretariacie i że uczeń jak będzie zakończenie roku szkolnego może odebrać telefon.

I jak zabiorą mu telefon w wrześniu x roku, to może odebrać dopiero w czerwcu nastepnego x roku.

Np. wrzesień 2015 - czerwiec 2016, bo teraz rok szkolny trwa.

ROK BEZ TELEFONU, to normalnie koszmar.

6BhO6OQ.png

Lubię rajstopy koloru powyższego - ciemno-czarne. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...