Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon na lekcji

SумвιαN

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co tu duzo pisać 

Jak z taką gównażerią muszą się męczyć to co się dziwisz?

Gownażeria? o k***a pisze to ty majacy 16 lat :D udaje zolwia na scianie i sie smieje z tego co piszesz.

Wyjdź... nie chcesz się uczyć? ZREZYGNUJ ZE SZKOŁY. Nie ma "głupich" przedmiotów są jedynie "głupi" ludzie.

Jeśli A działa dobrze na B to B działa dobrze na A, to jest FAKT. Może niektórzy nauczyciele do miłych nie należą, ale z brakiem szacunku to się jeszcze u żadnego nie spotkałem i raczej takiego nie znajdę.

Skoncz pierdolic bo od 1 strony hejcisz autora tematu :- ) rozumiem ze w szkole cie chlopaki bili dlatego ?.I tu sie mylisz moj 16 latku :D sa glupie przedmioty np taka informatyka po co to ? skoro tego mozna sie w domu nauczyc spokojnie albo nawet wiecej niz na takich lekcjach muzyka po co? skoro w prawdziwym zyciu sie nie przyda  wos? strata czasu lepiej na komorce posiedzieć 

Powinien być zakaz przynoszenia telefonów na lekcje przynajmniej wśród gimnazjalistów.

Jest 2015 no dobra prawie 2016 prawie kazdy czlowiek na ziemi ma komorke wiec o czym ty piszesz? co ma sie ze szkol zrobic sredniowiecze ? przyniesiesz kase do szkoly jeb linija w lape ? przyniesiesz komorke czarna magia utopic go w wodzie xD? ohh super gimnazjalistów? dlaczego? czym sie rozni gimnazjalista od innych? aa no tak "gimbus" :D.

Uzależnieni od telefonów mocno, nie rozumiem jak można nie wytrzymać 40 minut bez patrzenia się na ekranik.

Tak zakaz zabawy telefonem na lekcji jest całkowicie słuszny, już nawet przez szacunek dla nauczyciela taki jaki powinno się mieć do każdego człowieka, jakbyście się czuli jakbyście gadali do 30 osób a słuchały by was dwie bo reszta by siedziała mordami w telefonach?

Czy ty bez tych swoich japonskich bajek wytrzymal bys 40 min? 

Topick Nie miala ci prawa zabrac telefonu po co jej telefon? niech sobie sama kupi to ze siedziales na tele to powinna sie tym smucic ze jest taka nudna :D.70% osob hejtujacy autora poprosu miala smutne czasy w szkole albo ma :/ typowy tryhard w szkole albo ocena 5,6 albo lanie kablem w domu  :yay:  :yay:.Ja mialem tak ze gralem w angrybirds na telefonie podczas matematyki  pani powiedziala zebym odłożył telefon a ja do niej ze skoncze tylko 2 poziomy i sie zasmiala ja skonczylem te poziomu odłożyłem telefon :D dalo sie? dalo sie.W  60% szkolach masz jakies nauczycielki starej daty jak odezwiesz sie na lekcji to wpierdoli ci uwage do czy nagane a jak zaczniesz z nia gadac to tak samo :D z mlodymi nauczycielami mozesz pogadac na spokojnie pożartować.

Opublikowano

Gownażeria? o k***a pisze to ty majacy 16 lat :D udaje zolwia na scianie i sie smieje z tego co piszesz.

Karolu weź maść na ból pupki, bo zaczynasz świrować. Po pierwsze mam 15 lat, a nie 16. ;) Dla mnie to kolosalna różnica. Jak chcesz dalej ze mną dyskutować to daruj sobie przekleństwa, bo to nie mój poziom, a wracając do tematu, jeśli ktoś jest chory umysłowo i nie ma szacunku do nauczyciela to należy mu się dożywotnie zabranie telefonu i wyrzucenie ze szkoły.

Opublikowano

KOLEDZY ! WIdze, że wyzywacie mnie, a zpaomnialem napisac. To nie było na lekcji.

Po lekcjach bylem godzine na swietlicy, wszyscy sobei siedzieli na fonach a ta baba byla wkurwiona na mnie wiec kazala mi oddac fona, a ja nie oddalem, i dobrze.
NA lekcji bym schowal, bo jednak do nauczycielki szacunek mam, a ta baba ze swietlicy uwziela sie na mnie i tylko mi kazala schowac fona :v

Opublikowano

KOLEDZY ! WIdze, że wyzywacie mnie, a zpaomnialem napisac. To nie było na lekcji.

Po lekcjach bylem godzine na swietlicy, wszyscy sobei siedzieli na fonach a ta baba byla wkurwiona na mnie wiec kazala mi oddac fona, a ja nie oddalem, i dobrze.

NA lekcji bym schowal, bo jednak do nauczycielki szacunek mam, a ta baba ze swietlicy uwziela sie na mnie i tylko mi kazala schowac fona :v

W sumie, nigdy nie byłem na świetlicy, ale to chyba coś takiego jak godzina wychowawcza (?). Lekcja czy nie, chyba byłeś pod opieką tej nauczycielki, więc mogła ci zwrócić uwagę. Jeżeli natomiast cała grupa osób która tam przebywała, korzystała z telefonów, a ta kobieta miała problem tylko do ciebie, to coś jest nie tak i ja w takiej sytuacji nie oddalbym jej telefonu tylko zaczął z nią dyskusje.

No chyba, że napierdalałeś basem z tej komórki na całe pomieszczenie, słuchając gangu Albanii. Wtedy jej wkurw na twoją osobę byłby według mnie uzasadniony.

Opublikowano

elcio

dzisiaj sobie gram na lekcji w giere na fonie i facetka kazala mi wylaczyc fona. no to nie wylaczylem mysle se j**** ją. podglosnilem tylko muze. kazala mi oddac telefon i powiedziala ze wezmie do sekretariatu na caly rok wiec mysle se chyba cie jeblo i nie oddajje. upieram sie i nie oddalem, poszedlem do dyrka on mi kazal wracac i nie wyciagac wiecej fona i dostalem uwage na pol strony za telefon :v

Mieliscie podobne sytuacje : ?

Gimbo się bawi. Jeszcze złóż skargę na nauczycielkę, że zabrała ci telefon za granie na lekcji.

Gdybyś jej oddał po grzeczności nadal go byś miał.

gfgdf

Opublikowano

elcio

dzisiaj sobie gram na lekcji w giere na fonie i facetka kazala mi wylaczyc fona. no to nie wylaczylem mysle se j**** ją. podglosnilem tylko muze. kazala mi oddac telefon i powiedziala ze wezmie do sekretariatu na caly rok wiec mysle se chyba cie jeblo i nie oddajje. upieram sie i nie oddalem, poszedlem do dyrka on mi kazal wracac i nie wyciagac wiecej fona i dostalem uwage na pol strony za telefon :v

Na miejscu tego nauczyciela pierdolnąłbym ci dziennikiem w łeb po czym pewnie zostałbym bezrobotny ^.^ Jeśli masz chodzić do szkoły to chyba po to by coś zapamiętać, jeśli chodzisz tam grać na telefonie to sobie odpuść bo szkoda twoich nerwów i przede wszystkim nerwów nauczycieli. Po twoim podejściu do sprawy śmiem stwierdzić, ze uczęszczasz do szkoły gimnazjalnej lub jeszcze nie. Nie, nie myślę sobie "jestem Bogiem , wszystko wiem najlepiej " tylko po prostu niedawno sam chodziłem do gimnazjum i wiem jak to jest. Sam postaw się na miejscu nauczyciela , chcesz nauczyć swoich "podopiecznych" czegoś co im się przyda a oni zamiast słuchać twoich wypocin przygotowanych przed zajęciami grają na telefonie lub jeden debil to robi , przeszkadzając tym całej klasie. Sam pomyśl co zrobiłbyś Ty w takiej sytuacji.

No chyba nie.

Jak mi w techbazie dopierdzielają idiotyczne przedmioty, nie wiadomo po co, jak wok czy wos albo informatyka czy takie, które mnie nic nie obchodzą, bo i tak maturę zdawał będę tylko z matmy, polskiego i angielskiego, to też nie uważam. Bo niby dlaczego miałbym? I tak mi to jest niepotrzebne. Grunt to nie przeszkadzać tym, którzy słuchać chcą. Wszelkie gadanie i utrudnianie prowadzenia lekcji to oznaka idiotyzmu, ale słuchanie nauczyciela na lekcji jest dobrowolną sprawą. Bo to ani nie nasza, ani nie jego wina, że system edukacji jest, jaki jest.

Na lekcji robisz co chcesz , tylko nie przeszkadzasz innym uczniom , to znak szkoły ponadgimnazjalnej. Jednak nie rozumiem pojęcia " nie potrzebuję tego przedmiotu ". W szkole ponadgimnazjalnej z większością nauczycieli można się dogadać co do tematów lekcji / obecności , zależne jest to tylko od nauczyciela. Nie obchodzi Cie wok, wos, historia, geografia i fizyka? Czyli nie obchodzi Cię życie? Nie mówię, że masz być prymusem; wręcz odwrotnie , na takich lekcjach możesz zalać nauczyciela masą pytań z codziennych sytuacji. Jeśli tylko masz o czym dyskutować , lekcja leci bardzo szybko. Te niepotrzebne lekcja mają również wpłynąć na twoje myślenie. dali dali dali skończyła mi się wene, jednak sądzę, że nie wylałem tutaj bezsensownych słów

Opublikowano

elcio

W podstawówce był zeszyt na uwagi. W tym zeszycie każdy uczeń miał jedną stronę na pozytywne uwagi, drugą na negatywne, czyli całą kartkę. Nauczyciele pisali kratka w kratkę i uwierzcie lub nie, ale mój znajomy miał zapchane obie strony + doklejone pół kartki a5 negatywnymi uwagami.

Ja natomiast w liceum miałem zachowanie naganne za kilka incydentów.

1. Wyrzuciłem krzesło przez okno z drugiego piętra na dach sali gimnastycznej. 3 nogi krzesła wbiły się w papę.

2. Opryskałem połowę piętra serpentyną w spray'u.

3. Przyłapali mnie na paleniu papierosa w kiblu.

4. Całą łazienkę okleiłem kilkunastoma kawałkami mokrego papieru toaletowego. Dokonałem tego z pomocą kolegów, ale wziąłem wszystko na siebie, bo i tak już miałem zachowanie naganne.

Efekt? 2 pobyty na dywaniku i wiszenie na włosku do końca 1 klasy liceum.

giphy.gif

Kocur™

Opublikowano

Odpowiadając na pytanie - nie, nie miałem takiej sytuacji, bo nie jestem chamem i ignorantem. :lenny:

#edit: jeszcze taka mała dygresja - ja się dziwiłem ostatnio jak to możliwe, że 1/3 matury nie zdała. No, to teraz już wiem jak to się dzieje.

Ignorant to nie jest osoba, która, kolokwialnie mówiąc, ma w dupie wszystko w okół siebie.

Przeczytaj dedinicje słowa zanim zaczniesz go używać.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

No chyba nie.

Jak mi w techbazie dopierdzielają idiotyczne przedmioty, nie wiadomo po co, jak wok czy wos albo informatyka czy takie, które mnie nic nie obchodzą, bo i tak maturę zdawał będę tylko z matmy, polskiego i angielskiego, to też nie uważam. Bo niby dlaczego miałbym? I tak mi to jest niepotrzebne. Grunt to nie przeszkadzać tym, którzy słuchać chcą. Wszelkie gadanie i utrudnianie prowadzenia lekcji to oznaka idiotyzmu, ale słuchanie nauczyciela na lekcji jest dobrowolną sprawą. Bo to ani nie nasza, ani nie jego wina, że system edukacji jest, jaki jest.

z woku też jest matura ;) <w skałdzie z polskim>.

­

Opublikowano

Ja nigdy nie miałam takiej sytuacji, w gimnazjum nie używałam telefonu na lekcjach, natomiast w liceum i teraz na studiach używam, ale nie robię tego ostentacyjnie i na złość nauczycielowi. Nauczyciel to też człowiek i należy mu się szacunek. Jeśli Ty będziesz w porządku w stosunku do niego, to i on będzie w stosunku do Ciebie. Opłaci Ci się to na przyszłość bardziej niż kilkanaście minut zabawy w telefonie, zapewniam.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Do szkoły idziesz się uczyć a nie siedzieć z telefonem w łapie więc ja bym był za tym żeby wam zabierali telefon i tyle :D

ta, a jak to niby zrobią? przeszukanie przed wejsciem do klasy? xD

Opublikowano

Mi nie raz zabrała ale kończyło się tylko na straszenie policja itd. 

A i tak zawsze oddawala na koniec lekcji xD

Ogólnie to u mnie w budzie wyciągać nawet nie można XDD Beka w uj... All myślą że nie mamy i źle myślą xD

Chwalenie się czymś takim jest co najmniej żałosne.

Opublikowano

Każdy miał podobne bardziej lub mniej emocjonujące sytuacje. Z biegiem czasu dochodzę do wniosku, że telefon w szkole zabrał mi przyszłość. Gdyby nie on, nie ucząc się w domu wyniósł bym coś w głowie z lekcji a teraz pozostaje mi być głąbem pracującym za grosze i dobijanie się czemu byłem taki głupi :)

z3qek1ki4c8v.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie miałem ale na miejscu nauczycielki zabralbym ci go na 2 lata xD

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...