Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o dzisiejszych serwerach Minecraft i ich administracji?

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak czytam sobie ten temat i chyba aż sam się wypowiem w tej kwestii bo jako admin serwerów mc mam już ok. 4 letnie doświadczenie

Administracja:

Tak czytam sobie posty i co drugi mówi o tym że administracja to same 12 latki i że na serwerze ciągle jest toksyczne zachowanie. Ja sam pierwszy raz jaką kolwiek rengę administacyjną dostałem w wieku 12 lat nikt się na mnie nie skarżył i panowała przyjemna atmosfera na serwerze ale jak teraz patrzę i widzę te tematy gdzie administracja jest niby 18+ ale zrekrutowana na forach typu MPC i pierwszy raz rozmawiamy z tą osobą i już daje się jej rangę to się nie dziwcie że na serwerach gracze srają wyżej niż dupe mają ponieważ widziałem nie jeden serwer gdzie admini sprzedawali na boku unbany czy inne dobra na serwerze a z racji że masz znajomości z adminem to możesz łamać regulamin bo i tak dostaniesz UB.Zamiast takiego czegoś powinno się rekrutować na forum serwerowym gdzie widzisz że gracz ma jakiś dłuższy staż na serwerowni dobrze się zachowuje i ma pozytywne opinie to można mu dać rangę która ma jakieś drobne permisje (np kick i mute do pilnowania czatu żeby nie było tej słynnej toksyczności) i tak powoli zwiększać z rangę wyżej permisje i jeszcze co do wieku to nie raz widziałem sytuacje gdzie 12 latek był owiele bardziej "dorosły mentalnie" od osoby która miała 16 czy tam 18 lat

Autorskie pluginy:

No nie wiem czy to taki atrybut i nie powinno się narzekać na to że ktoś używa jakiś z neta  ponieważ znam serwerownie gdzie właściciel praktycznie wszystko od początku pisał w tym banowanie ale na serwerze wielu funkcji brakuje czy też się coś buguje i osobiście bym wolał żeby części używał z neta niż tracić czas na takie błahe sprawy

Robienie serwerów dla pieniędzy:

Jak chcecie porządny serwer bezlagów a nie jakieś gówno z hostingu "nolimit za 30 zł" to musicie się liczyć z faktem że utrzymanie dobrej maszyny trochę kosztuje + jeśli chcecie by serwer szybciej się rozwijał bądź dodawano do niego jakieś nowe autorskie pomysły trzeba zapłacić technikowi za robociznę co również będzie trochę kosztować w zależności od tego jak bardzo zaawansowany jest plugin 

Zagłosuj na najbardziej oczekiwany typ serwera!

http://www.mpcforum.pl/s/c7d6554

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szczerze ? Jedyne co widać to tylko EasyHC+Gildie i tak w kółko codziennie na tym forum są setki takich serwerów a jak wiadomo, wszyscy mają ich już dość. Tak jakby nie mogło być innego typu serwerów.

Opublikowano

Ja w ogóle się dziwie jak można rekrutować na posadę funkcyjną jakiegoś randoma z Internetu. Te tematy typu "Zostane administratorem/moderatorem..." to taka beka nie tylko z autorów ale i z właścicieli co ich rekrutują.

Opublikowano

Cóż, może nie to, że wszystkie serwery są beznadziejne, ale wg. mnie na polskich serwerach po prostu wieje nudą. Survival, SkyBlock itp. - to już wszystko jest oklepane. Zdecydowanie bardziej wolę angielskie serwery. Jest ich znacznie więcej, a co za tym idzie jest większy wybór, więc łatwiej trafić na coś dobrego.

Opublikowano

Cóż, może nie to, że wszystkie serwery są beznadziejne, ale wg. mnie na polskich serwerach po prostu wieje nudą. Survival, SkyBlock itp. - to już wszystko jest oklepane. Zdecydowanie bardziej wolę angielskie serwery. Jest ich znacznie więcej, a co za tym idzie jest większy wybór, więc łatwiej trafić na coś dobrego.

Ja rzadko dostaje powiadomienia, że ktoś opublikował serwer Skyblock. Zawsze EasyHC+Gildie...

Opublikowano

Gosciu do mnie napisał jako że potrzebuje technika zgłosiłem się dowiedziałem się ze mam robic caly serwer EasyHC od zera więc serwery teraz to porażka gosciu nawet nie umial dodac permisji z essentialsa ... Ani używac WorldEdita

4f.csrv.pl Najlepszy 4Fun 1.8

Opublikowano

Gosciu do mnie napisał jako że potrzebuje technika zgłosiłem się dowiedziałem się ze mam robic caly serwer EasyHC od zera więc serwery teraz to porażka gosciu nawet nie umial dodac permisji z essentialsa ... Ani używac WorldEdita

Masz 2 wnioski. Pierwszy, że nie umie robić serwera. A drugi że tworzy kolejny już nudny serwer, bo już nie ma pomysłu na coś lepszego. Już ten czysty survival bez żadnego HC i Gildii byłby nawet fajny. 

Opublikowano

Moja historia z serwerami była długa, bo ciągnęła się grubo 2-3 lata. Z początku, średnio rozumiałem pluginy, multiplayer z pluginami dopiero się rozkręcał. Po pewnym czasie, nabyłem doświadczenia, robiąc a to za admina, moderatora, kidmoderatora itp... Jednak jeżeli czegoś nie wiedziałem, potrafiłem skorzystać z Google. Właśnie. Umiejętność korzystania z Google, to jest bardzo rzadka umiejętność ogólnie w obecnych czasach, nie tylko w temacie gier.
Wracając do tematu..
Same serwery, to nawet nie 10%, jak @Liukaner wspominał. Te serwery zanikają. Wszyscy gracze, którzy jeszcze potrafią coś wykonać głównie skończyli grę w Minecraft. Na polskiej scenie, jest masa serwerów nieudolnie wykonanych. Serio. Co 2 serwer to EasyHC/Gildie/Hardcore/Minigry. Dosłownie rzygam już tym.
Rzadko spotykam dobrze wykonany POLSKi serwer na modach. Nie chcę, aby ktoś uznał to za reklamę czy coś, ale.. Serwer IBC [skrót dokładniej, ci co znają to wiedzą o czym mowa]. Okej, niby mody itp, ale.. Administracja dziecinna, gracze dziecinni, serwer pod zarobek. Koniec.
Nadal czekam na powrót porządnego serwera FreeBuild z ciekawą ekonomią, czy powstanie porządnego serwera o jakiejś ciekawej tematyce.

Co do sceny serwerów na modach.. Sam prowadziłem taki. Miał może z 10-20 slotów, był opublikowany nawet tutaj na MPC. Ludzie grali, mimo nawet braku blokad na przedmioty dzięki którym się kopiowało ekwipunek. Ale wszyscy byli normalni. Co do tego kawałka wypowiedzi - czekam aż ktoś mi znajdzie serwer, z dobrym community, przyjazną administracją. Nie koniecznie na modach.

Podsumowując, serwery w tym momencie na polskiej scenie to chłam w 97%. Porządni gracze, którzy mają i wiedzę w prowadzeniu serwera, i kulturę podczas gry odeszli, szukaj takich ze świeczką w ręku.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co prawda nie jest to na każdym serwerze, ale większość serwerów reklamowanych tutaj to totalna pomyłka ludzie nie wiedzą podstaw, ale chcą być wielcy i się reklamują. Polecam najpierw się poduczyć, potem dbać o reklamę :)

//

Opublikowano

Poziom dzisiejszych serwerów to dno dna - porażka. Widziałem jeden serwer prowadzony przez niekulturalnego oraz wulgarnego 13 latka, który popełnia liczne błędy ortograficzne. Nie umie w ogóle dobrze prowadzić serwera - świadczy to o tym to co on pisał ciągle na fanpage'u serwera - nie umie zabepieczyć serwera przed botami, to lecą od niego obelgi w stylu "jesteś już na policji za boty", tak od kilku miesięcy. Nawet ja parę razy puściłem boty, groził mi policją/sądem/karą grzywną 1500 zł. Serwer został już zgriefowany przeze mnie wulkanem.

xyz
Ps. Serwera nie polecam

Opublikowano

Według mnie, serwery są świetne, tylko administracja jest beznadziejna. Najgorsze są serwery "izihace", które są zazwyczaj zacofane (wersja 1.7.2/1.7.10), albo te same pluginy i skrypty. Moim ulubionym typem serwerów jest po prostu klasyczny Minecraft lub RPG, jednak większość RPG ma małą ilość graczy. Problem tylko tkwi w administracji, a nie w serwerach lub graczach.

5892214704222341530470.jpeg

Opublikowano

Dzisiejsze serwery to same Easy HC, z administracja która i tak ci nie pomoże i da bana za to. że klepiesz się lepiej od nich, czyli takie 12/13 latki w administracji, jak na standardy dzisiejszych serwerów to nic nowego.

giphy.gif

Opublikowano

Serwery aktualnie są częściej wypuszczane dla pieniędzy niż dla zabawy. 

W polsce dominuje tryb EasySurvival (nie istnieje takie słowo jak EasyHC).

Jest to spowodowane iż gracze od jakiś 3 lat grali głównie tryb hardcore lecz zaczeło im się nudzić ciągłe kopanie i tak powstał ten tryb.

Teraz większość serwerów stoi na

• Enderchest
  • Pukawka - MaxCraft
  • FiberHost

Pluginy często są z internetu lub z paczek.

Z wszystkich paczek można by nawet zrobić podstawową liste gdyż w 90% zawierają te same pluginy.

CWeKkdQ.png

Opublikowano

Ludzie za bardzo ''lecą na hajs''  uważają że jak zrobią serwer otworzą smsshop to ludzią będą tam wpłacać miliony. Właśnie przez to pewne osoby robią wszystko na szybko i te serwery wyglądają jak wyglądają ;/

Opublikowano

Grałem kiedyś na serwerze Craftbox freebuild. Mapa była podzielona na kilka miast a każde z nich było budowane z tego co gracze wpłacali do kasy miasta. Była mega zgrana paczka, administracja nie leciała na kasę i każdy kto miał pomysł, mógł coś od siebie dać. Czegoś takiego mi brakuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...