Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o dzisiejszych serwerach Minecraft i ich administracji?

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeważnie ciężko znaleźć dobry serwer MC, a tak jak tu ludzie piszą to tak jest przeważnie 10-15 lat. Administracja również. Niestety w Polsce MC to gra dla dzieci.

41468d1996045.gif

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na większości serwerów jest nie ogar, ponieważ dziecko w administracji to nie jest dobry pomysł.Na mniejszych serwerów dla mnie jest przyjemna rozgrywka, bo nie trzeba dużo graczy sprawdzać.A jak widzę serwer + 1000 graczy to sami cheaterzy dla mnie najlepiej się gra na takich co jest max 100 graczy

6922914547887681479128.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że obecnie bardzo dużo dzieci tworzy serwery, przez co mają zaburzone poglądy odnośnie pojęcia 'profesjonalny' i 'autorski'. Najwięcej powstaje izihc, a przez ich mnogość coraz mniej osób gra na każdym z nich. Zdarzają się jednak porządne serwery, które prowadzi naprawdę 'porządna administracja'.

5SlQjTQ.png

Opublikowano

Moim zdaniem 95% serwerów tworzonych przez dzieci poniżej 15 lat to chłamy, kiedyś często zaglądałem na publikacje serwerów, ale teraz nie ma to dla mnie sensu, bo gdy kiedyś serwery były droższe i jak ktoś już kupił to się starał nad nim to teraz ... serwery Minecraft są tak tanie, że kupują je nawet osoby, które się na tym nie znają, do tego te główne aspekty serwera w prezentacji "Znajdziesz u nas kopalnie, działki, oraz możesz zakupić VIP, SVIP, Moderatora, jak i Diaxy itp., a jeśli lubisz grać w CS'a do sprzedajemy także skiny, oraz mamy ładny spawn" Na prawdę, aż odpychają takie prezentacje, mówiąc szczerze to chyba nikt na tym forum nie potrafi zrobić oryginalnego serwera na którym będzie duża grywalność mimo, iż dużo to nie wymaga, jest tyle wspaniałych koncepcji w internecie na temat, na jakim serwerze chcieli by ludzie zagrać, a nikt nie korzysta ... I to nie wymaga wcale dużych pieniędzy, a jedynie wyobraźni i czasu, bo chyba większość osób tutaj myśli, że jak kupi serwer na miesiąc to na drugi dzień będzie już wszystko ustawione na perfekt i każdy zechce na nim zagrać, wymaga to dużych urozmaiceń, pomijając już serwery EasyHC/Gildie, bo jest ich tyle, że nikt na żadnym już nie gra prawie, kiedyś takie serwery były przepełnione, a teraz świecą pustkami i to nie jest wcale wina społeczności Minecraft, czy tym że mało osób gra, bo w tę grę gra nadal tyle samo osób co grało, a wina starych trybów i braku nowości, sam gram na zagranicznym serwerze bez modów w który jest kreowany anime Tokyo Ghoul i jest świetny, za to w Polsce nikt jeszcze nie pomyślał, by zrobić podobne serwery, w których nie chodzi o gildie, teamowanie się, tylko fabularna zabawa, tworzenie z Minecraft'a gry RPG z wieloma misjami, a nie bezsensowna "klepa" na serwerach PvP ...

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Prawda jest taka, że praktycznie wszyscy gracze mc, chcą lub myśleli nad stworzeniem serwera DLACZEGO ?

Po prostu większość chce, stworzyć coś na którym będą gracze.Aby zyskać popularność i mieć świadomość że coś się zrobiło dobrego. 

Opublikowano

Przypomnijcie sobie czasy gdy to Wy zaczynaliście zabawę z "klockami" - Też pewnie mieliście 10-12 lat, a administracja miała 16-20, teraz ta sama administracja bo była kiedyś pracuje, ma dzieci, rodziny.  Za to Ci którzy byli graczami, są administratorami lub grają w CS'a, LOL'a itp. jest to związane z tym że Minecraft nam się przejadł, graczy odeszło co nie miara, po serwerze na którym gram obecnie (MyOtherWorld) i tylko obserwuję ilość osób, rok temu było około 60-80 w godzinach szczytu, natomiast dwa lata temu było ich 100-130, na dzień dzisiejszy ta liczba waha się w graniach 80-110, dziwne? Nie, gracze odchodzą od gry i wracają, sam obecnie poszperałem na strychu i ogrywam tytuły w które grałem DZIESIĘĆ lat temu, także może kiedyś, gdy Minecraft nie upadnie do końca, administratorzy będą mieć 30 lat, może oni wrócą i zrobią nawet porządny serwer beta. ;) Kto wie, nikt nie wie co czeka na nas za rok, za dwa, no może Wróż Maciej.

Meritum:

- Trzeba poczekać i szukać prawdziwych perełek, wytykać innym błędy - Jeżeli je przyjmują i starają się poprawić, możesz im pomóc, jeżeli nie, odejdź i szukaj innego serwera dla siebie. :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dużo "autorskich" i "unikalnych" serwerów HC EASYHC etc jest zwłaszcza tych na składanych Pluginach ale no zawsze własne "autorskie"(w tł. autorsko wklejone do folderu plugins), zwykle widać poziom poziom gdzieś w okolicy dna a dna całkowitego taka prawda i większość się z tym zgodzi, zapał jest przez jakiś czas później "pomoc" później usługiwanie kończy się gdy $ idą w górę... 

Staramy się nagiąć prawdę ale czasami i tak wychodzi to gdzie wszędzie, z kilkoma osobami tworzymy projekt "X aaa , efekty już widać a serwer jeszcze nie wystartował, główne moje założenia projektu to brak faworyzacji i dobra komunikatywność z graczami dowodem na to jest szybkość odpowiedzi na FB(możesz sam sprawdzić :D), na 100% wiadomości odpowiadamy w ciągu mniej niż 5 minut a o wszystkim co z serwerem związane Wersja poziom trudności etc decydują gracze w ankietach :) To jest bardzo dobre rozwiązanie i jak widać przyszłościowe. Takich serwerów które tworzą prawdziwe społeczeństwo Minecraft jest zaledwie kilka a przez 5 lat widziałem dużo.

Opublikowano

@eaxon fajna reklama. Z serwerami już raczej lepiej nie będzie ktoś już wspomniał że kiedyś były droższe i to była prawda, nie dość że były drogie to było ich bardzo mało a teraz wychodzi kilka "serwerów" na dzień. Też tworze serwer i zaglądam często na inne serwery popatrzeć co się dzieje obecnie co jest w modzie i niestety ale wszędzie jest to samo WSZĘDZIE. Już dawno nie widziałem nic oryginalnego. Co do dzieci w administracji to zawsze były i będą na to również nic nie poradzimy.

69114798235293261192.png

Opublikowano

Hm, napiszę coś od siebie.

Mój pierwszy serwer Minecraft był na wersji 1.2.5. Był to Maluutki serwer 10 slotów, który był jakimś cudem oblegany przez Graczy.

Mimo tego, że miałem wtedy 12/13 lat i wtedy jeszcze słabo znałem się na Konfiguracji serwerów postanowiłem wtedy stworzyć serwer zwykły Survival.

I pomimo takiego wieku atmosfera na serwerze była Świetna z tego co pamiętam. Aktualnie mam już 17 lat i wkrótce znowu otworzę serwer. Jest już zapowiedź nawet, a serwer konfiguruję już od prawie roku. Pieniądze mam, które zarabiam samodzielnie.

I tutaj to że ktoś jest dzieckiem to nie oznacza że zrobi słaby serwer. Dawniej nawet młodsze osoby potrafiły stworzyć serwer z Atmosferą.

Ja osobiście pamiętam gdy pierwszy raz uruchomiłem Minecraft Multiplayer na 1.7.3 (ta stara wersja.) Był to jakiś dosyć popularny serwer gdzie można było grać w mieście z cuboidem lub działać na Survivalu. Ahh, te czasy. Padał wtedy deszcz napisałem że jestem nowy i od razu miła osoba zaprosiła mnie i pokazała co i jak. Najlepsze było w tym to że to nie był Administrator tylko Gracz.

Teraz jeśli tak napiszemy to odpiszą "Ch*j ci w d*pe"

Tutaj wraz z serwerami zmienia się także poziom dzisiejszych Graczy.

Cóż, nic na to nie poradzimy.

W sumie to by było na tyle. Niestety, coraz więcej osób robi serwer na odpierdziel myśląc że coś z tego będzie i zarobią kupę pieniędzy, a mamie/tacie się pochwalą że zarabiają.

Opublikowano

Jakiś czas temu się zorientowałem, że teraz każdy polski serwer to "Survival + Gildie",

Co jest według mnie kompletnym dnem.

Opublikowano

Teraz to nie wiem czy nawet warto robić porządny serwer, bo gracze i tak tego nie docenią.

Kiedyś były lepsze serwery. Nie było żadnych dropow ze stona, nie było działek z p auto, jakoś inaczej się grało, dla mnie darmowa działka na serwerze to porażka, nie ma żadnej motywacji do gry, jak na pierwszym serwerze i najlepszym jaki grałem (3 lata temu) miałem z kolegą kilka działek i sobie kopaliśmy w kopalni złota złoto, z którego opłacaliśmy te działki, to była motywacja do gry. Serwer duży, całe miasta były tych działek i wszystko zabudowane, nie jak teraz nieskończona mapa i jakieś g**na porobione. Sporo graczy nawet sklepy robiło na tych działkach, to było takie naturalne.

Ale teraz trzeba zadowolić bande dzieciaków 9 letnich dropami 10% jakimiś zwierzakami petami czy innymi ku**a latającymi potworami spagetti.

Byłem adminem/współwłaścicielem kilkunastu serwerów. Teraz jest gorzej niż dawniej. Kiedyś gracze byli jacyś bardziej ogarnięci a nie jak się zdarzały sytuacje na ostatnich serwerach, że gracz się o coś pyta ja mówię że ma podane na spawnie informacje a on sie wykłuca że co to za serwer niepomocna administracja itd. no co ja jestem robot? gracze uważają że admin ma ich prowadzić za rączkę po serwerze bo inaczej niepomocna administracja... Jak wpomniałem, gracze nie doceniają, że zrobiłeś ładny serer gdzie jest ładnie opisana informacja co się gdzie znajduje, gracz chce, żebyć go tepał w każde miejsce, zdarzył się nawet gracz, który się pytał mnie gdzie jest enchant na spawnie easy hc o terytorium 50 na 50 kratekgdzie staly 3 czy 4 domki, jakby nie mógł poświęcić minutę na to aby poszukać.

Dla mnie nie muszą byćżadne autorskie pluginy czy inne bajery, dla mnie wystarczyłby serwer taki jak kiedyś z rozsądną ilością graczy.

Opublikowano

Straszne są dzisiejsze serwery

gdy ostatnio dostałem bana na serwerze gdzie grałem 4 lata to wręcz przestałem grać na MP (Teoretycznie)

i stworzylem prywatny serwer ftb infinity i zapraszam tam osoby który maja dosyć juz wszystkiego i chcą po prostu pograć

a jak tak to juz jakieś ogromne serwery zagraniczne bo polskie są niczym kup vip to masz moda i se dajesz itemy latasz..

Teraz mam 16 Lat lecz gdy miałem 11 lat byłem moderatorem (Mc classic, mc alpha, mc beta)

znałem wręcz ogromną ilość komend nikt się nie pytał i nie pytaliśmy o wiek a byłem adminem na 

praktycznie 100+ serwerach (Dużych) i na ogromnej ilosci zagranicznych

dzisiaj widze administratorów sprzedających mody po 10zł bądz 

jakieś dzieciuchy które zrobiły serwer i krzyczą ze oni to dzieci

To co ten popek i jego gang albani zrobił z mózgu tym osobą to wręcz mi wstyd jak widze takie osoby..

Opublikowano

Ehh.

Dzisiejsze serwery to istne zbiorowisko dzieci. Dodatkowo te zbiorowiska mają ciekawy podpis - HC.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Bywalec
Opublikowano

Moim zdaniem (o czym wspominałem już w kilku innych tego typu tematach) brakuje prawdziwego serwera hardcore, który by zjadł "zarabiarek" jakimi są aktualne serwery easyhc. Administracji brakuje czasami oleju w głowie i nie można już liczyć na spokojną rozgrywkę, bo serwery mc robią się pay2win.

5jJNSGS.png

Opublikowano

To naprawdę zależy od różnych czynników, niektóre serwery są naprawdę dobrze ogarnięte jeśli chodzi o Administracje a niektóre nie to najbardziej zależy od właściciela, ale to jest moje zdanie ;)

Opublikowano

Znaczy ja sam teraz stawiam serwer MC i zdarza mi sie nie wiedzieć co za co odpowiedzalne lub nie miec jakiegos pluginu ale nigdy nie miałem tak ze oczywistych rzeczy nie wiedizałem. Ja jestem zdania ze czlowiek sie mysli i nie wie wszystkiego i może uczyc sie od innych a nawet powinnien

Opublikowano

Znaczy ja sam teraz stawiam serwer MC i zdarza mi sie nie wiedzieć co za co odpowiedzalne lub nie miec jakiegos pluginu ale nigdy nie miałem tak ze oczywistych rzeczy nie wiedizałem. Ja jestem zdania ze czlowiek sie mysli i nie wie wszystkiego i może uczyc sie od innych a nawet powinnien

Ignoruj osoby które bedą cie hejtować

odrazu banuj ich za łamanie regulaminu

(Bycie toksycznym)

Wiekszosc z nich to osoby ktore sa pełne zlosci ktore postawily serwer mc

i nikt nie był zainteresowany wiec ci "Pro-Devleoperzy" biegaja po serwerach

i sie chwala jaki twój serwer jest zły, najlepiej polecam ci by serwer wystartował

Ja robiłem to tak: (Miałem serwery po 50+ aktywnych graczy w becie)

Bierz grupe ludzi (Kolegów) 5-10 osób

I powiedz zeby grali na serwerze jako normalni gracze

i byli bardzo aktywni. 

Po około 2-3 tyg miałem 20 nowych graczy

nastepnie tamci graczy zaprosili innych graczy

wiec mialem 50+ a wtedy to juz proces automatyczny

jedyne twoje zadanie to nie zepsuc klimatu serwera lecz go polepszac

VIP nie dawaj im duzo bardzo malo

np tylko komende na tp na góre (Blok nad nimi)

i jakis maly kit co 24h ja dawalem im kluczyk do skrzynki

z ktorej bylo 3% szansy na diax z normalnych skrzynek

co gracze dostawali co 24h

vip dostawal co 12h i miał 8% na diamenty (3szt)

Tyle z mojej strony

Opublikowano

W dzisiejszych czasach niestety jak piszą poprzednicy większość serwerów robionych jest dla zarobku.

Serwery zakładają głównie dzieci, które myślą, że od razu będą mieć 200 graczy i "legalnie" zarobią sporo $$.

Obecnie również administracja serwerów się zmienia.

Coraz więcej jest przypadków sprzedaży OP'ów czy adminów, a jeśli coś takiego nie występuje to można często spotkać 10 letniego administratora-właściciela!

Nawet na największych serwerach w Polsce jest napisane coś w stylu "Jeśli masz zbędne środki na koncie to kup VIP'a"!

Większość serwerów jest również do siebie uderzająco podobna. 3/4 z nich to EasyHC na 1.7 z "autorskimi gildiami" FunnyGuilds! Dzięki MC by Zyczu 1/4 graczy nadal nie ma możliwości zmiany wersji na 1.8 czy 1.9.

Aktualnie z kolegą tworzę inny niż wszystkie serwer (szczegóły - sygnatura) - nie nastawiony na zyski - z profesjonalną administracją, na którym to gracz będzie najważniejszy. Czy pomysł wypali? Czy Minecraft 1.9 przekona do siebie niezdecydowaną część graczy?

Tworząc serwer od zerowego zera nie ma się pewności czy ktoś u nas zagra, ale w dzisiejszych czasach pewności nie ma się tworząc również stare wypróbowane rzeczy, których jest już za dużo...

Opublikowano

W dzisiejszych czasach niestety jak piszą poprzednicy większość serwerów robionych jest dla zarobku.

Serwery zakładają głównie dzieci, które myślą, że od razu będą mieć 200 graczy i "legalnie" zarobią sporo $$.

Obecnie również administracja serwerów się zmienia.

Coraz więcej jest przypadków sprzedaży OP'ów czy adminów, a jeśli coś takiego nie występuje to można często spotkać 10 letniego administratora-właściciela!

Nawet na największych serwerach w Polsce jest napisane coś w stylu "Jeśli masz zbędne środki na koncie to kup VIP'a"!

Większość serwerów jest również do siebie uderzająco podobna. 3/4 z nich to EasyHC na 1.7 z "autorskimi gildiami" FunnyGuilds! Dzięki MC by Zyczu 1/4 graczy nadal nie ma możliwości zmiany wersji na 1.8 czy 1.9.

Aktualnie z kolegą tworzę inny niż wszystkie serwer (szczegóły - sygnatura) - nie nastawiony na zyski - z profesjonalną administracją, na którym to gracz będzie najważniejszy. Czy pomysł wypali? Czy Minecraft 1.9 przekona do siebie niezdecydowaną część graczy?

Tworząc serwer od zerowego zera nie ma się pewności czy ktoś u nas zagra, ale w dzisiejszych czasach pewności nie ma się tworząc również stare wypróbowane rzeczy, których jest już za dużo...

Nie wszystkie serwery takie są ale wiekszasc tak tak jak napisąłem w 100% poieram kolege i zycze sukcesów

Opublikowano

Mam lepsze wspomnienia z mInecraftem niz z innymi grami lecz teraz juz nie ma takich adminow serwerow na 99%serwerach vip posiada diax eq prot 4 albo komende fly kiedys vip to byl tylko przed nickiem

na 99%serwerach admin ma kolegow ktorym daje vipa itemy bedrock

wiekszosc adminow nie zna Podstawowym komend a kiedys zalozyciel serwera hamachi znal wszystkie potrzebne komendy

na serwerach nie ma wojen przynajmniej jak ja gralem miesiac temu na 3 serwerach to 0 wojen tylko chowanie sie w bazid z obsu

kiedys bazy byly z cobbla i albo oni cb podbijali albo ty ich

a dzisiejsi gracze juz nie wiedza co to frakcje a taka prawda ze gildie to podrobka factions a z pluginu factions nikt juz nie korzysta nie wiem czemu

Opublikowano

ach Ci ChatMody czy coś podobnego, napiszesz zdanie "Gdzie KUPIĘ drewno." i 5 naraz pisze nie flood'uj CAPS off

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...