Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o dzisiejszych serwerach Minecraft i ich administracji?

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co powiecie na postawienie serwerów z trybami które już są typu freebuild, surv etc etc ale i gdzie nie było by w sklepach jakichś unbanów czy innych unmutów i nie było by wywyższania innych graczy.

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na wielu serwerach administracje nie obchodzą graczy, ostatnio dosyć ciężko miłego, kulturalnego i pracowitego admina znaleć

Opublikowano

Ja uważam, że w trudniejszych kwestiach dotyczących pluginów warto pytać,

ale jak ktoś chce odpowiedź na pytanie "jak dodać permisję"

to jest to +/- 5 sec Googlowania (jeżeli szybko piszesz 2-3) + czas na oglądanie odcinka jakiegoś YT lub czytania poradnika na jakiejś stronie :v

Rozumiem pytać się o np: Błędy konsoli, jeżeli jesteś mniej zaawansowany, lub po prostu błędy pluginu, tylko nie takie, że na stronie autora pisze

"PLUGIN NIE WSPÓŁGRA Z  PLUGINAMI:  XYZ XYZ XYZ " Oczywiście tak jak napisałem, bo niekiedy nawet tak pisze a nupy tego nie widzą :O

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Trochę głupio patrzeć na to stereotypowo ale większość serwerów nie ma dobrej administracji. Brakuje zimnej krwi, dobrych pomysłów i ich wykonania. Do tego często złe pluginy i ich zastosowanie. Najczęściej jest to po prostu żałosne.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Dzisiaj jak to wygląda? Delikatnie mówiąc, masakra :) Ciężko trafić na naprawdę dobry serwer z dobrą administracją.

Nie chcę robić reklamy ale znam tylko jeden taki, na którym wiem, że można spokojnie pograć i nie żałuje się wejścia,

gdyby ktoś chciał go poznać - zapraszam na priv :) 

Mimo wszystko, nie zrażajcie się jak źle traficie. Istnieją jeszcze dobre serwery w Polsce.

Opublikowano

Trudno ocenić  tyle serwerów kilkoma słowami , ale jak bym miał określić powiedział bym że  większość to amatorzy , choć są czasami wyjątki.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

a z pluginu factions nikt juz nie korzysta nie wiem czemu

Pewnie zbyt skomplikowany ostatnio się zrobił. Widziałem jedne z nowszych wersji.

Na wielu serwerach administracje nie obchodzą graczy, ostatnio dosyć ciężko miłego, kulturalnego i pracowitego admina znaleć

Ja czasami pracuje nad poprawkami na serwerze (nie będę mówił którym, żeby nie było) tak zawzięcie, że nie zauważam nowych graczy. A roboty zwykle mam sporo.

jpgG8fm.png

osu!Pepe counter: 000142

Opublikowano

No to jeszcze dodam od siebie:

XY8Wn6F.png

2-3 lata temu napisanie czegoś takiego byłoby jedynie stratą czasu, widać jak bardzo poziom zmalał.

Opublikowano

Nie ma nic złego w tym, że dzieci zakładają własne serwery. W końcu od czegoś trzeba zacząć, a taki serwer to okazja do zapoznania się z różnymi komendami i pluginami w praktyce. Gorzej, jak cały ich wkład w serwer polega na ściągnięciu paczki z neta, a następnie reklamowaniu się na innych większych serwerach. A to niestety obecnie dość nagminne i jest to niewątpliwie smutne zjawisko.

Natomiast nie zgodzę się, że nie ma w Polsce dobrych serwerów, prowadzonych przez osoby kompetentne, oferujących ciekawe rozwiązania. Chociaż nie da się zaprzeczyć, że na wielu dużych polskich serwerach brakuje aktywnej administracji i gracze zazwyczaj nie mają do kogo zwrócić się o pomoc w trakcie gry. 

Z kolei jeżeli chodzi o samą administrację, wyższe rangi jak moderator czy admin powinny znać dużą część komend tych najbardziej i najczęściej używanych pluginów. Ale niższe rangi jak helper czy chatmod mają zupełnie inne zadania. Tu bardziej liczy się dobra znajomość trybu, na którym taką rangę posiadają, komend graczy, komend i wytycznych dotyczących karania graczy oraz ogarniania chatu. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To fakt ciężko dziś o dobry serwer. Sam prowadzę serwer i wcześniej byłem Adminem na innym. Nazywano mnie Degrad IV tyle ludzi przewijało mi się przez palce w moderacji.

Osobiście rekrutuje od dzieci 14lat po dorosłe osoby i gdy dochodzi do pytań podstawowych (mimo że odpowiedzi mają na forum )  to ni hu hu je znają !

Co do kultury to chamstwo i chamstow na serwerach. Walczę z tym od wielu lat i dlatego np mój serwer nie ma ludzi bo większość dostaje bana.

Jakość serwerów  hmmmm jestem właścicielem ale przyznaje się że wiem dość mało i tego nie ukrywam. Ale mam za to technika który jest zajefajny i chyba ja nie muszę się znać profesjonalnie skoro ON wie co robi :P

Aktualnie dzieci prowadzą serwery na gotowych hostach gdzie wciska się tylko ON/OFF plugin i myślą że jest fajnie.

Liczy się tylko pasja

Liczy się tylko Minecraft !

Opublikowano

Ale płaczecie ^_^

Servery zawsze były dobre i te gorsze zawsze były niektóre prowadzone przez osoby mniej doświadczone

i przez osoby właśnie bardziej doświadczone i twierdzenie że DZISIEJSZE servery są gorsze...

moim zdaniem całkowicie nie ma sensu bo powiem wręcz przeciwnie...

dzisiejsze servery są dużo lepsze...

a to właśnie z powodu ogólnej dostępności do wszelkich poradników i gotowców

sam często wykorzystuje jakieś gotowce ponieważ zrobienie wszystkiego samemu nie ma najmniejszego sensu

samo robienie sklepu pobrało mi już 20 godzin cennego czasu ale ładne GUI wyszło ^_^

co do faktu że większość serverów jest jak sami mówicie "dla hajsu"

to cóż... przyznam że nazywam to przypadkiem dziecka które nie powinno mówić...

GDYŻ... pieniążki są elementem każdego innego elementu...

dzisiaj wszystko samemu ciężko było zrobić więc nawet taki darmowy server czy server stawiany

na własnej maszynie generuje koszty więc nic dziwnego że ktoś chce odzyskać i ZAROBIĆ

a to w jaki sposób ktoś to robi nie powinno was boleć...

cóż... nikt nie KAŻE wam zapłacić za to że 12 latek postawił sobie server ^_^ to wasza wola

no ale zastanawia mnie jak nudne musi być życie idealnego człowieka...

faktem fakt że piszę tu razem z wami ale niestety nie doświadczyłem bycia idealnym...

może to dar a może i klątwa ;x... ilu ludzi tyle twierdzeń 

//Edit:

Jeśli doczytałeś do końca to masz chyba za dużo czasu :D 

ja przeskakiwałem co 4/5 postów ^_^

Opublikowano

Problemem tutaj nie jest administracja serwerów ale społeczność gry jaką jest Minecraft.

Gdy zaczynałem przygodę z ta grą to serwery wyglądały dużo lepiej niż teraz.

Może sama gra była mniej rozwinięta ale nie było na serwerze osób które nie znały zasad ortografii..

Mówię tu o dzieciach które piszą "muj" "ktury" itp. Może się to wydawać błahe ale mnie to po prostu denerwuje.

Poza tym mam już dosyć osób które gdy rozwalę im klan gildie lub frakcje, czy ukradnę jakieś itemki idą z płaczem

na skargę do admina, po czym okazuję się że admin to kolega tej osoby i dostaję bana.

Miałem bardzo wiele takich sytuacji i szczerze przez to odechciało mi się grać w mc. A szkoda, bo to naprawdę

fajna gra.  

Opublikowano

Dobra, wypowiem się. Ogólnie to lubiłem grać na serwerach, gdzie budowałeś coś; wyspę/działkę itd. Takie serwery miały najlepszy klimat, bynajmniej w 2012-2014 roku. Teraz większość serwerów jest dopracowywana przez nastolatków, a tryby jakie tworzą to w 70% Gildie+PVP.. Ile można? Ciągle to samo, gdzie nie wejdziesz tam randomtp, kity i inne bullshity. Nic nowego w sumie od tego 2014, zero kreatywności. Grałem na legendarnym już serwerze BeCraft, to był najlepszy serwer w tej grze (moim zdaniem), administracja choć nie miała dużo czasu, zawsze na jakąś godzinkę/dwie wbijała zrobić evencik. Ogólnie to kreatywność cechowała ten serwer, tego co było tam nie było na prawie żadnym serwerze. Przyczyniała się do tego chociaż mała chęć zrobienia czegoś dla kasy, a nie próba zarobku na itemshopie dając do kupienia każdy surowiec za sms. Dzisiejsze serwery to w większej części dno, ciągle to samo i nowe edycje co 2 tygodnie z powodu spadku ilości graczy i nawalanie 30 trybów na których nikt nie gra. Głównym celem dobrej gry to dobra atmosfera i w pewnej mierze satysfakcja, nawet mała, to gra z przyjaciółmi a nie obrzucanie się obelgami na chacie, to gra bez znacznych przewag dzięki większemu portfelowi rodzica. Teraz myślę, że nie da się już tego uratować, mnie osobiście już nudny zrobił sam Minecraft, dodali skrzydła i podwodne potwory co robi z tej gre drugiego Metina in my mind. Pozdrawiam ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiejsze serwery to porażka. Zakładają je 10 letnie dzieci, które pobierają paczki z neta i mapy. Wystarczy wejść na randomowy serwer EasyHC (non premium, 1.7), żeby dostać bólu głowy od chatu, na którym jest zero ortografii, pojazdy po "Twoja stara", wyzwiska, wulgaryzmy, a jak się skrytykuje serwer, to admin banuje przeklinając w powodzie. Logika Tych serwerów powala. Jakbym ja miał tworzyć serwer i pobierać paczki z internetu, to przynajmniej bym je konfigurował, a nie od razu wpychać je na serwer - tak jak na mc.wpgold.pl - nie można tam spotkać ogarniętych graczy, gra tam zazwyczaj 80 ludzi dziennie - Boże, ja bym wolał mieć 10 graczy i nie bezmózgich 10 latków. Dokąd zmierza ten świat...

Opublikowano

Powiem w skrócie:

(Bo jakbym się rozpisał to bym pisał to 30min)

Kiedyś wszystko grało, ładnie było ogarniete i był klimat tej gry.

Teraz na arenę serwerów wkroczyły 8-9 latki, co nie potrafią

często pluginu zainstalować, a co dopiero stworzyć rangi i 

dodawać do nich permissie...

Zauważcie, że co 3 serwer, to serwer EasyHC. Dlaczego?

Bo nic innego dzieciaki nie potrafia, tylko ze stone dropić

i mieć wszystko raz a szybko. Zero % starań, wszystko gotowe, 

drop i itemy z niego na talerzu. 

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

Powiem szczerze, że teraz wiele serwerów jest nastawiona tylko pod zyski i w dodatku jest bardzo słabo wykonana. Jakis czas temu wszedłem na jeden serwer który opis miał och ah eh i co się okazało, że spawn można rozwalać nikt nie gra ale na spawnie są informacje o itemshopie. Także na tych serwerach które robią dzieci poziom ortografi i kultury jest żenujący. Człowiek coś skomentuje a tutaj odrazu słowa na różne ciekawe litery itd.

Opublikowano

W 100% się z tobą zgadzam :D Śmieszy mnie takie zachowanie, a przeważnie są to dzieci po 12/13 lat które myślą " Ej chodz zrobimy serwer i będe na nim zarabiać " :D 

W 100% się z tobą zgadzam. Przeważnie robią to dzieci które myślą " Ej zrobimy serwer i będziemy na nim zarabiać ".

W 100% się z tobą zgadzam. Przeważnie robią to dzieci które myślą " Ej zrobimy serwer i będziemy na nim zarabiać ".

Opublikowano

To jest dno co się dzieje nie da sie grać administratorzy nawet to 5 latki wiec pozdro :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...