Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] DisableJoinQuitMessage - usuwanie wiadomości przy wchodzeniu/wychodzeniu

MCWnuq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Oto bardzo prosty a zarazem skuteczny plugin potrzebny na prawie każdym serwerze Minecraft.
Do czego służy? Usuwa on wiadomości przy wchodzeniu "xyz joined the game." oraz przy wychodzeniu "xyz left the game.". :)
Plugin nie wymaga żadnej konfiguracji, jedyne co trzeba zrobić to wrzucić .jar do katalogu plugins i zrestartować serwer.

Plugin nie usuwa innych wiadomości tak jak popularny HideStream.
Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/57b24e153e783db400bffd40a608332a45bfba01716966cf678a25df882227d1/analysis/1444787172/

Download:

https://goo.gl/NmphCg
  • Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szczerze podoba mi się że cos zrobiłeś, lecz nie wiadomo czy nie skopiowałeś od innego pluginu.
Plugin który napisałeś jest banalny.
Według mnie jest trochę nie potrzebny.
Bo tylko usuwa, może dodaj coś więcej, pobaw się w config, itp

531001454960877632167.png

Opublikowano

Wnuq xD

Teraz Ty piszesz sektory pod easyharda? :D

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Mój serwer Minecraft, IP: FireLand.pl

Tryby: Mega drop i ChestPvP.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Opublikowano

@kondziu98 Plugin z założenia miał być banalny, bo sporo osób które tworzą serwery nie wiedzą co to HideStream, albo nie potrafią go używać.... Sporo młodych osób pluginów pisać nie potrafi więc od siebie, żeby lepiej się żyło zrobiłem i udostępniłem bezobsługowy plugin.
@theicraftplay Kod pluginu to zaledwie kilka linijek i jedna klasa, ciężko byłoby tam umieścić jakiegokolwiek backdoora.

Opublikowano

Prostota ale dobra robota, są osoby którym się to przyda:

Dla osób które myślą ze plugin ma backoor, oto cały kod pluginu

public class Main
  extends JavaPlugin
  implements Listener
{
  public void onEnable()
  {
    Bukkit.getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this);
  }

@EventHandler
  public void onJoin(PlayerJoinEvent event)
  {
    event.setJoinMessage(null);
  }

@EventHandler
  public void onQuit(PlayerQuitEvent event)
  {
    event.setQuitMessage(null);
  }

myślę że autor się nie obraził tym wpisem, jak coś to usunę 

tumblr_mvmbjq2EGs1s3ulybo1_500.gif

Jeśli to czytasz, znaczy to że się opierdalasz :)

Opublikowano

Skrypt? Po 1. to plugin. Po 2. nie każdy ma essentials, nie każdy potrafi go skonfigurować. Właśnie dla takich osób ten plugin został stworzony.

Opublikowano

Po 1. Plugin bardziej obciąża więc jeszcze bardziej jest nie przydatny.

Po 2. 85% serverów w polsce ma essentials.

Po 3. Osoba która nie potrafi skonfigurować essentials czy dowolnego skryptu/pluginu niech się nie bierze za robienie serverów tylko do

nauki jak to zrobić :>

1RkW7od.png

Opublikowano

@marcell2k

Gdzie plugin obciąża serwer?

Wpakuj sobie 10 takich pluginów i zobacz.

Każdy dodatkowy plugin nawet troszke obciąża server.

NIe wieżysz to nie wież.

Naprzykład skrypt już tak nie obciąża servera ^.^

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Wpakuj sobie 10 takich pluginów i zobacz.

Każdy dodatkowy plugin nawet troszke obciąża server.

NIe wieżysz to nie wież.

Naprzykład skrypt już tak nie obciąża servera ^.^

­

Zajrzyj po słownik, potem pierdol głupoty na forum publicznym....

x

Opublikowano
Hobby:•
» PhotoShop
» Battlefield
» Komputery

Może idź grać w tego Battlefield'a a nie wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia.

Opublikowano
Hobby:•
» PhotoShop
» Battlefield
» Komputery

Może idź grać w tego Battlefield'a a nie wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia.

Gdybym nie miał to nie interesował by mnie ten dział ;)

Skrypt nawet zawiera tylko kilka linijek ;3

Więc kolejny powód dla którego jest lepszy, a no i bardziej klarowny ;)

Nie musisz odrazu spinać pupy kolego :*

Możesz mi odpowiedzieć na pytanie ?

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Gdybym nie miał to nie interesował by mnie ten dział  ;)

Nie wątpię w to że jakiekolwiek pojęcie masz. Tylko, że to co piszesz nie ma jakiegokolwiek pokrycia z rzeczywistością.

Skrypt nawet zawiera tylko kilka linijek ;3

A ten plugin ile ma linijek? No dobra kilkanaście.

Więc kolejny powód dla którego jest lepszy, a no i bardziej klarowny ;)

Brak mi słów... Skript lepszy. Człowieku, może dla osób z defektem mózgu (bez urazy).

Nie musisz odrazu spinać pupy kolego :*

Nie mów do mnie kolego, wódki razem nie piliśmy.

Możesz mi odpowiedzieć na pytanie ?

To?

Można w nim ją zmienić ? Nie koniecznie delletnąć ? xD

Tak, można. Jeżeli chcesz podaj mi jak ma to wyglądać, a specjalnie dla Ciebie napiszę Ci taki plugin. ;)

Opublikowano

@marcell2k Jak się nie znasz to zamknij mordkę.

Skrypt jest pluginem który tłumaczy tekst w języku angielskim na kod zwykłych pluginów już to pokazuje że plugin jest wydajniejszy.

Najpierw dzieci twierdzące że ram jest najważniejszą rzeczą na serwerze a teraz dzieci które wieżą że skrypty są wydajniejsze.

@MCWnuq Plugin zbędny jest pełno takiego syfu. Ale ucz się dalej a może zostaniesz technikiem easyharda :D

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

­

@marcell2k Jak się nie znasz to zamknij mordkę.

Skrypt jest pluginem który tłumaczy tekst w języku angielskim na kod zwykłych pluginów już to pokazuje że plugin jest wydajniejszy.

Najpierw dzieci twierdzące że ram jest najważniejszą rzeczą na serwerze a teraz dzieci które wieżą że skrypty są wydajniejsze.

@MCWnuq Plugin zbędny jest pełno takiego syfu. Ale ucz się dalej a może zostaniesz technikiem easyharda :D

Dziecko ?
Bardzo interesujące, najpierw sprawdź co to znaczy.

O ramie nic nie wspominałem, więc dlaczego sobie wymyślasz jakieś bez sensowne rzeczy ;)

Byłem techinkiem na kilku dużych serverowniach, więc skończ tą głupią gadke na poziomie gimby.

(Dalej autor nie odpowiedział na pytanie ;> )

1RkW7od.png

Opublikowano

@marcell2k 

Gdybyś rozumował na podstawowym poziomie zrozumiałbyś że to co napisałem o ramie jest tylko porównaniem.

Podaj mi na pw jedną serwerownię w której pracowałeś i admina który by to potwierdził.

Odpowiem ci na pytanie za autora. Nie da się takowej wiadomości zmienić bo nie ma pliku konfiguracyjnego no ale przecież jesteś wielkim technikiem więc powinienieś to wiedzieć :D

Co do wygadywania prze zemnie głupot popatrz sobie na wagę skrypta (Nie pliku.txt) tylko jar bo skrypt jest pluginem. Przy wykonaniu jakiejkolwiek akcji na serwerze sprawdza czy do danego eventu nie jest przypisany kod z pliku txt. Więc nawet jeżeli wrzucisz tam kod który przy wejściu gracza na serwer wyśle do niego wiadomość to plugin i tak zrobi to szybciej + nie obciąży pozostałych funkcji serwera. Niektórzy mówią jeszcze coś że zmienne w skrypcie lagują ale tu się nie znam więc się nie wypowiem.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

@Ak47Dev

Na jakiej podstawie oceniasz przydatność tego pluginu? Bo jest sporo zamienników typu HideStream? No dobrze, może i są ale co z tego? To tak, jakbym napisał pl na gildie to powiedział byś, że to zbędny syf bo już są inne tego typu pluginy. Ten plugin to jest ułamek tego co potrafię. "może zostaniesz technikiem easyharda" jestem nim od około czerwca ubiegłego roku... Jestem na easyhardzie właściwie SysAdminem & Front/End Developerem.

@marcell2k

(Dalej autor nie odpowiedział na pytanie ;> )

Zobacz ostatni post na poprzedniej stronie...

A co do reszty rzeczy w stylu "skrypt jest wydajniejszy niż plugin" to jesteś w ogromnym błędzie.
Według dokumentacji Skripta (http://njol.ch/projects/skript/doc/expressions/#section-ExprMessage) nie ma opcji ustawienia wiadomości raz, tj. w onEnable(), można tylko ustawiać przy wchodzeniu/wychodzeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...