Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coraz więcej gównoanime - wasze opinie/dyskusja

Gość unknownuser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie racja, oglądając hentaie przecież nie oczekujemy fabuły ani w sumie niczego innego oprócz je#ania.

Oglądając rysowaną erotykę oczekuje się czegoś podniecającego i ukazanego bez cenzury (typowej dla innych produkcji). Chociaż to chore japońskie prawo i tak nakazuje mozaikowanie/zamazywanie miejsc intymnych.

Mimo wszystko człowiek ma nadzieję, że jakieś anime go wciągnie/zafascynuje pomimo tego, ze nie jest już się dzieckiem.

Wiele anime jest świetnych i fascynuje. Anime dla dzieci jest niewiele. Większość jest dla młodzieży (głównie wiek liceum), a część dla dorosłych.

Co do OST, nie wiem jak Ty ale ja bym nie dał rady obejrzeć chłamu "bo może znajdę tam jakąś fajną ścieżkę dźwiękową".

Jeśli dla czegoś takiego w ogóle ruszasz anime to łatwiejszym i bardziej opłacalnym ruchem byłoby po prostu śledzić topkę japońskich kompozytorów/muzyków.

Od siebie mogę polecić Hiroyuki Sawano i Yuki Kajiura. ;)

Wiadomo, że muzyka w anime jest bardzo często jego ogromnym plusem (piękne rytmy lub piosenki), ale dla samej muzyki się nie ogląda.

Tak w ogóle to uważam, że piosenki z anime najlepiej pasują do anime. Słuchanie ich osobno to już nie to samo.

, a część dla dorosłych.

Podsumowując, japońce lubią oglądać g****o więc dostajemy g****o.

Nie, gdyż każdy ogląda to co lubi. Jak pisałem anime to rozrywka i jeśli dane produkcje podobają się komuś to ta osoba uważa je za dobre, a nie za gówniane. Ty nie musisz się z tym zgadzać, ale to nic więcej jak gust kolejnej osoby.

Otóz to. Tokyo Ghoul to był gniot i wszyscy o tym dobrze wiemy.

Tokyo Ghoul to bardzo dobre anime. Ogólnie większość anime jest dobra i przeciętna.

zapewne tym ze tego nie można nazwać japonskim scierwem z malymi dziewczynkami

Tylko, że zachodnia animacja to dopiero prawdziwe ścierwo, która nie oferuje nic fajnego i różnorodnego bo w kółko ten sam nudny, rodzinny, bajkowy syf (obecnie 3D).

Niestety ale Japońce są niezdolni wydobyć jakąś większą głębię z tego co piszą, rysują i ekranizują.

Ty tak serio? Jest dokładnie odwrotnie jak napisałeś. To właśnie Japończycy są najlepsi w wydobywaniu głębi i tworzeniu świetnej fabuły.

Anime idzie w dobrą stronę, coraz lepiej się patrzy na kreski, a to przecież marka anime.

Z jakością bywa różnie. Takich naprawdę ładnych wizualnie anime to nie jest niewiele.

Nie wiem jak inni ale ja już dawno zrezygnowałem z idiotyzmu jakim jest oczekiwanie fabuły w anime. Ma być po prostu dobre, nieważne z której strony. Emocji wiele już przy anime nie ma ale zawsze można się pojarać jakimś nowym OST'em.

To co napisałeś znowu nie ma najmniejszego sensu. Fabuła jest w każdym anime (no prawie), ale nie w każdym jest ambitna. Odnośnie emocji to przecież zależy od konkretnego gatunku. Najwięcej emocji oferują dramaty i horrory. Poza tym poważniejsze anime, jeśli takie lubisz.

A sama muzyka to piękny dodatek do anime, który właśnie ma ogromny wpływ na tworzenie emocji.

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla twojej wiadomości animacja to nie tylko 2D. W dalszą dyskusję z trollem nie wchodzę.

Gdzie ja napisalem, ze animacje sa tylko 2d? Po prostu zdziwila mnie twoja pewnosc, ze on oglada wschodnie animacje, w sumie nadal mnie ona dziwi, bo skad ona? 

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Gdzie is napisalem, ze animacje jest tylko 2d? Po prostu zdziwila know twoja pewnosc, ze on ohlada wschodnie animacje, w sumie nadal mnie ona dziwi, bo skad ona? 

Znajdź mi kogoś kto nie oglądął szreka, kota w butach, gdzie jest nemo, czy po prostu bajek disneja, czy innych adaptacji. Chociażby na podstawie tego taka osoba(na nie) może powiedzieć, co jest nie tak. Nie odpisuj więcej, nie wspominaj mojego nicku. Nie chcę mieć z tobą nic wspólnego. Jak trolli lubię, to żałosnych śmieszków już nie.<całokształt kont na tym forum>

Opublikowano

lucky star też nie ma fabuły, jest stary i ma kawaii postacie :D 

ale też szukałem ostatnio czegoś w miare horrorowatego i jedyne co mnie zaciekawiło to gakkou gurashi, no ale to bardziej komedia niż horror :/

jedyne na co narzekam to to że za mało stricte yuri anime jest~~

ae1d1005fe.png

Opublikowano

To się nazywa ładnie opakowany prezent z gównem w środku.

W sumie racja, oglądając hentaie przecież nie oczekujemy fabuły ani w sumie niczego innego oprócz je#ania.

Mimo wszystko człowiek ma nadzieję, że jakieś anime go wciągnie/zafascynuje pomimo tego, ze nie jest już się dzieckiem.

Co do OST, nie wiem jak Ty ale ja bym nie dał rady obejrzeć chłamu "bo może znajdę tam jakąś fajną ścieżkę dźwiękową".

Jeśli dla czegoś takiego w ogóle ruszasz anime to łatwiejszym i bardziej opłacalnym ruchem byłoby po prostu śledzić topkę japońskich kompozytorów/muzyków.

Od siebie mogę polecić Hiroyuki Sawano i Yuki Kajiura. ;)

Podsumowując, japońce lubią oglądać g****o więc dostajemy g****o.

Chociaż w sumie nie dostajemy bo nie każde anime jest streamowane ZA DARMO, przeważnie kradniemy co popadnie (czyt. ściągamy/oglądamy online).

Warto o tym pamiętać.

Niee, ja chcę słodkie dziewczynki + OST. To mi daje takiego powera! Sam OST po odsłuchaniu 10 razy staje się zerem.

Ty tak serio? Jest dokładnie odwrotnie jak napisałeś. To właśnie Japończycy są najlepsi w wydobywaniu głębi i tworzeniu świetnej fabuły.

Z jakością bywa różnie. Takich naprawdę ładnych wizualnie anime to nie jest niewiele.

To co napisałeś znowu nie ma najmniejszego sensu. Fabuła jest w każdym anime (no prawie), ale nie w każdym jest ambitna. Odnośnie emocji to przecież zależy od konkretnego gatunku. Najwięcej emocji oferują dramaty i horrory. Poza tym poważniejsze anime, jeśli takie lubisz.

A sama muzyka to piękny dodatek do anime, który właśnie ma ogromny wpływ na tworzenie emocji.

Chodzi o to, że nie. Emocje, ambitna fabuła.. może pojawić się tylko jak to mówisz w horrorach czy dramatach, ponieważ każde inne, nawet z najmniejszą dawką komedii staje się tym samym teasingowym gównem i piszczącymi bohaterami prowadzącymi życie jak świnie do uboju. A wykluczając właśnie te "niepoważne" anime, które zapychają każde sezony w 90+% naprawdę jest się czym ekscytować.

Ciężko jest znaleźć coś dla siebie. Chcesz śmieszną komedię - dostajesz gówna komediowe. Dobry horror - jest za nudny, z kilkoma wliczonymi ciałami/duchami. OP bohatera - jedyne co robi to używa czystej mocy bo ma ograniczony mózg. Sportowe - dostajemy słabiaka który mocą przyjaźni czy miłości, wrodzonej umiejętności wygrywa coraz to kolejne, jakże nudne, turnieje. Shoujo-ai - tak jakby mężczyźni nie istnieli. Fantasy - zwiedzanie zakątka swojego pokoju i oszczędzanie przeciwników którzy próbują cię zabić. Akcja - zazwyczaj tylko w szkole, domu, albo pracy. Harem - z ciotowatym bohaterem i upośledzonymi bohaterami, które wpierdalają się na ekran niemalże wszystkie od pierwszych scen. Historyczne - bishów od zajebania, a jak nie to jakaś podróżująca para. Seineny i podobne (starszy bohater chociażby) są zbyt MATURE, i strasznie zamulają.

To wygląda mniej więcej właśnie tak. Byłoby fajnie, jakby te "schematy" nas wciągały, ale TAK NIE JEST, DLATEGO JEST C H U J O W O, I NIE MA CO SOBIE WYBRAĆ spośród tych 100000 tytułów. Każdy kolejny sezon zawodzi. W mangach już odrobinę lepiej.

Dlatego właśnie gdy ktoś hejtuje SAO to mnie krew zalewa. Owszem, nie jest to anime/novelka najwyższych lotów, ale na tle reszty gniotów, gówn oanime i gówn oschematów to jest istny mastersztyk, przy którym można z a j e b i ś c i e spędzić czas.

@armoro Ja wiem, że lubisz czepiać się słówek i cytować.. piszę po raz trzeci, nie musisz mnie cytować, bo jak już wspominałem kiedyś, lubię sobie pisać oksymorony i bezsensowne zdanka.

Opublikowano

Nhe7kZE.png

*1 - Rozdzielmy typ widowni na mangozjebów/otaku i ludzi normalnych.

Ci pierwsi podniecają się przy shounenach, ecchi, loli i innych hentaicach. Ludzie normalni szukają czegoś bardziej wyszukanego, ambitnego.

Zatem można śmiało stwierdzić iż większość tego chłamu jest produkowana właśnie ze względu na pierwszą kategorię wyżej sklasyfikowanych odbiorców.

Nie ma tutaj mowy o gustach i guścikach, są tylko sekty bezmózgich pelikanów, które łykają gówno za gównem i powodują tym samym przyrost jeszcze większego gówna.

*2 - W tym momencie przestałem mieć do ciebie jakikolwiek szacunek - przynajmniej jeśli chodzi o wypowiadanie się na temat anime.

Jeśli ktoś mówi o Tokyo Ghoul jako dobrej produkcji to albo ma coś nie tak z głową (czyt. należy do pierwszej kategorii bezmózgich pelikanów) albo po prostu nie obejrzał jeszcze niczego lepszego i stąd wysuwa taką, a nie inną ocenę. No bo w sumie co można myśleć o serii, która ucieła 80% storyline'u i zmieniła zakończenie, że już nie wspomnę o słabych animacjach przez większą ilość czasu antenowego.

@1373230489-U611928.pngselweron

W sumie nieźle wypunktowałeś poszczególne gatunki.

Opisałeś to tak bardziej patrząc okiem widza, ktory chce znaleźć coś ciekawego, a zewsząd otacza go tylko esencja spie*dolizny.

I'm proud of you, Son.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Znajdź mi kogoś kto nie oglądął szreka, kota w butach, gdzie jest nemo, czy po prostu bajek disneja, czy innych adaptacji. Chociażby na podstawie tego taka osoba(na nie) może powiedzieć, co jest nie tak. Nie odpisuj więcej, nie wspominaj mojego nicku. Nie chcę mieć z tobą nic wspólnego. Jak trolli lubię, to żałosnych śmieszków już nie.<całokształt kont na tym forum>

Ja nie oglądałem bajek disneya, żadnej, wiem co to za tytuły, ale nigdy ich nie oglądałem.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Nhe7kZE.png

*1 - Rozdzielmy typ widowni na mangozjebów/otaku i ludzi normalnych.

Ci pierwsi podniecają się przy shounenach, ecchi, loli i innych hentaicach. Ludzie normalni szukają czegoś bardziej wyszukanego, ambitnego.

Zatem można śmiało stwierdzić iż większość tego chłamu jest produkowana właśnie ze względu na pierwszą kategorię wyżej sklasyfikowanych odbiorców.

Nie ma tutaj mowy o gustach i guścikach, są tylko sekty bezmózgich pelikanów, które łykają g****o za gównem i powodują tym samym przyrost jeszcze większego gówna.

*2 - W tym momencie przestałem mieć do ciebie jakikolwiek szacunek - przynajmniej jeśli chodzi o wypowiadanie się na temat anime.

Jeśli ktoś mówi o Tokyo Ghoul jako dobrej produkcji to albo ma coś nie tak z głową (czyt. należy do pierwszej kategorii bezmózgich pelikanów) albo po prostu nie obejrzał jeszcze niczego lepszego i stąd wysuwa taką, a nie inną ocenę. No bo w sumie co można myśleć o serii, która ucieła 80% storyline'u i zmieniła zakończenie, że już nie wspomnę o słabych animacjach przez większą ilość czasu antenowego.

@1373230489-U611928.pngselweron

W sumie nieźle wypunktowałeś poszczególne gatunki.

Opisałeś to tak bardziej patrząc okiem widza, ktory chce znaleźć coś ciekawego, a zewsząd otacza go tylko esencja spie*dolizny.

I'm proud of you, Son.

A dziękuję, dziękuję... daddy.

Ale teraz może ja to rozpiszę

*1 - Ci pierwsi się jarają, bo doceniają to co znają bo nie znają tego co by docenili jeszcze bardziej. Ci drudzy to marudy, którzy nie porównują w oparciu o to co nie doceniają a mają. Tak czy owak oba typy - tak długo jeśli pragną wcielić się w głównego, powiedzmy, nastoletniego bohatera - chcą razem z nim doświadczyć jego przygód. Ale jako, że to co on doświadcza jest totalnym syfem, to rośnie niezadowolenie. Japońskie cuda - w szczególności anime i web novelki nie potrafią stworzyć normalnego bohatera i jego planu rozwoju w fabule, mimo, że fabuła, z samego opisu, czy nawet potencjału byłaby czymś wartym gdyby tylko poszli w innym kierunku i wyjebali te komedyjne i upośledzone wstawki. Opisy anime brzmią idealnie. Dlaczego więc w środku jest całkiem inne g****o? No i tutaj Japońcy nie popisują się za bardzo.

*2 - Tokyo Ghoul również zalicza się do niższej kategorii. Jest 'bardzo dobre' tylko w oparciu o inne produkcje z podobnych czasów emisji, a dzięki krwi mordobiciu psychozie i dobrej kresce (oczka i takie tam) można by go było zapamiętać na tle całości.

Tak czy owak, anime idzie jak szło, i będzie szło jak idzie. Czyli, gówn oprodukcje z gówn oschematami i gówn obohaterami.

Jeszcze wracając do oglądania dla wizualnej części nie fabuły @armoro, dobrym przykładem jest K. Chyba kogo nie spytasz to Ci powiedzą że oglądają bo lubią jak niebiescy wyciągają szable, latają kolorowe płomienie albo grupy są fajnie wyubierane do tego masa muzy w tle. No i loli w redsach, da boss.

Opublikowano

Ja nie oglądałem bajek disneya, żadnej, wiem co to za tytuły, ale nigdy ich nie oglądałem.

No tak. Rodzice od dzieciaka włączali Ci chińskie baje. Zapomniałem.

I dziwicie się, że ludzie chcą by ten dział zniknął? Merytoryczna dyskusja sprowadzona do poziomu szamba. Dziękuję, postoje.

Opublikowano

I dziwicie się, że ludzie chcą by ten dział zniknął? Merytoryczna dyskusja sprowadzona do poziomu szamba. Dziękuję, postoje.

Jestem za banicją dla wszystkich tu obecnych.

Kto za?

Opublikowano

Świat nie opiera się na anime i disney. Wyjdź na dwór.

Jak ci się nie podoba dział to po co się tu udzielasz. Ciągle czytam te twoje żale jaki to świat i reszta ludzi jest zła, tylko ty jesteś zajebisty.

Ludzie chcą... ja też tak potrafię. A potem się dziwisz, że ludzię chcą cię usunąć z tego forum.

Jak ci się nie podoba ten dział to serdecznie cię zegnam, znajdź sobie inne gdzie użytkownicy mają takie poglądy jak ty, nikt nie będzie tu ciebie, marnej jednostki, trzymał na siłe.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Świat nie opiera się na anime i disney. Wyjdź na dwór.

Jak ci się nie podoba dział to po co się tu udzielasz. Ciągle czytam te twoje żale jaki to świat i reszta ludzi jest zła, tylko ty jesteś zajebisty.

Ludzie chcą... ja też tak potrafię. A potem się dziwisz, że ludzię chcą cię usunąć z tego forum.

Jak ci się nie podoba ten dział to serdecznie cię zegnam, znajdź sobie inne gdzie użytkownicy mają takie poglądy jak ty, nikt nie będzie tu ciebie, marnej jednostki, trzymał na siłe.

Dobry jesteś randomie. Gdzie te żale? Cytaty, odnośniki? Cokolwiek w stosunku o mnie i o moim płaczu dot. rzekomego usunięcia.

Cały świat zły? Nie. Pisałem i będę pisać nadal w taki sposób o tobie i tobie podobnym, którzy wielbią chińskie bajki jak chrześcijanie Dekalog. Tutaj kto inny powinien wyjść do ludzi. Albo po prostu dorosnąć.

Przyzwyczajony jestem do pewnego, który x czasu temu był tu obecny i został zaniżony przez podobnych tobie. Ponad to jakakolwiek uwaga była konstruktywna. - Polecam słownik. - Wszystko w myśl zasady "uczą mnie inni, uczę innych ja". Jeżeli nadal chcesz reprezentować taki poziom, to może ty opuść ten dział. Lepiej mieć kilku ludzi, którzy potrafią stworzyć argumentację dłuższą niż dwa zdania. Ba, w dodatku wiedzą, o czym chcą rozmawiać.

Jak coś sie przypomni, to dopiszę. Taptalk ogranicza. Tymczasem czekam na kolejną osobistą wycieczkę w twoim wykonaniu.

Opublikowano

A oglądasz zachodnie animacje? Oglądasz. W czym to się różni od tej wschodniej?

gadasz o dyskusji która nie prowadzi do niczego, a sam zacząłeś gadać nie na temat: 

Co wy na ten temat sądzicie, lubicie słodkie dziewczynki w anime czy może tak jak mnie was to brzydzi i kompletnie zniechęca coraz bardziej do oglądania anime?

tak samo to że amino jest dla stulejarzy czy co tam było, za to po prostu powinien być warn i usuniecie posta

--------------------------------------------

prawda jest taka że największe gówno i najwięcej do powiedzenia w tym dziale mają i robią osoby które z anime kojarzą pokemony i ju dżi ohhhhhh, gówno balla oraz narto 

--------------------------------------------

Przyzwyczajony jestem do pewnego, który x czasu temu był tu obecny i został zaniżony przez podobnych tobie.

zgaduje że zapomniałeś dopisać "poziomu", ale jeżeli masz taki tok myślenia to chyba masz smutne życie skoro myślisz, ze ludzie którzy nie reprezentują poziomu równego Tobie (albo wyższego), od razu działają na niekorzyść całości (w tym przypadku forum) 

Co do reszty, Ci którzy mówią że disney itd to gunwo i tylko japonia jpjpjpjpjp bo oni umiejo dobrze fabułe, to polecam sie przytulić do swojej podsuzki z Rias z DxD i tam sie wypłakać xDD Oglądałem całkiem nienajmniej animo ale tak samo lubie jakieś Frozen czy Toy Story

Anime?

Rozumiem oglądać to w wieku 3 lat, będąc dziewczynką.

Ściąć publicznie oglądaczy tego gówna.

Zaorał :^) własnie tacy ludzie powinni przebywać w tym dziale!

Masz dosyć tego, że każdy w internecie mówi na to chińskie bajki? Szukasz właściwego miejsca gdzie do sprawy podchodzi się jak należy? Ten dział jest właśnie dla Ciebie! Odszukaj swojego zanpakutō, rozpocznij naukę jutsu i razem z tysiącami fanów dziel się swoją opinią na temat anime!

Gdzie są admini/moderatorzy tego działu o_O?

#down

XDDDDDDDDDDDDDDD mów mi tak więcej, pls, nawet na PW :D

ae1d1005fe.png

Opublikowano
gadasz o dyskusji która nie prowadzi do niczego, a sam zacząłeś gadać nie na temat:
Co wy na ten temat sądzicie, lubicie słodkie dziewczynki w anime czy może tak jak mnie was to brzydzi i kompletnie zniechęca coraz bardziej do oglądania anime?
tak samo to że amino jest dla stulejarzy czy co tam było, za to po prostu powinien być warn i usuniecie posta
Ja zacząłem? Raczej zavetti, który stwierdził, że jest to obciachowe. Ja tylko zadałem pytanie związane z tym stwierdzeniem. A że ktoś nie czyta wszystkiego, to już nie moja wina.

zgaduje że zapomniałeś dopisać "poziomu", ale jeżeli masz taki tok myślenia to chyba masz smutne życie skoro myślisz, ze ludzie którzy nie reprezentują poziomu równego Tobie (albo wyższego), od razu działają na niekorzyść całości (w tym przypadku forum)
Mogłem zgubić to słowo, ponieważ piszę z taptalka, ktory potrafi ograniczyć widok. Smutne życie? Nie. Zastanawiające jest to, że szukacie problemu u innych a nie u siebie. Jeżeli oczekiwanie zdrowego podejścia do tematu, nie mówię o trollach, dociekiwanie dlaczego ktoś ma taką a nie inną opinię i przede wszystkim chęć zobaczenia rzeczowej argumentacji nie składającej się z dwóch słów lub rownoważnika zdania jest oznaką smutnego życia, to oczywiście. Mam smutne życie. I tak, jakakolwiek taka robiona "na kolanie" odpowiedź obniża poziom i jakość na forum. Chyba że treść tematu stanowi inaczej. Popatrz sobie na zbiorczy w szukam x. Czy takie odpowiedzi wyczerpują temat?
Opublikowano

Gdzie są admini/moderatorzy tego działu o_O?

Jestem kolego i widziałem Twoje zgłoszenia. :-)

Zaraz przejrzę odpowiedzi zamieszczone tutaj i zdecyduję jak kogo ukarać, jeśli w ogóle.

Od siebie dodam, że Anime to część japońskiej kultury i są skierowane do obywateli Japonii. Wy tylko postronnie korzystacie z dobrodziejstw tej kultury i moim zdaniem nie macie prawa do hejtu.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Napisałem w pierwszym poscie ze oczekuje fajnej dyskusji a nie tego ścierwa które niektórzy tutaj sprezentowali, jak nie potraficie normalnie dyskutować to z całym szacunkiem ale wypie.rdalac. W ogóle czy tylko ja mam pewne wrażenie ze niektórzy ludzie w dziale anime są naprawde chorzy? I mówie tu o problemach psychicznych. Wydaje mi sie ze powinniście naprawdę wyluzować, bo co za dużo to nie zdrowo i tak jest z wszystkim, także odpocznijcie moze od anime i spójrzie na coś innego,od siebie polecam serial Mr.Robot, swietna produkcja. :))

Do tej pory offtop z mojej strony no ale spoczko. Tokyo Ghoul nie oglądałem ale moja siostra oglądała i jej sie podobało także nie wiem sam co stwierdzić. Poruszyl ktoś z was bardzo ciekawa kwestie otóz, typy człowieka który ogląda anime, ja osobiscie bardziej skłaniam sie do wersji  MadMana bo selweron sorry ale kompletnie nie łapie tego co próbujesz przekazac. Wydaje mi się ze czasem aż za bardzo próbujemy rozmyslac nad anime, i jak to wszystko wygląda od kuchni z perspektywy innych osób, ja opowiem o swojej. Sprawa wygląda nastepująco, są rzeczy którymi sie brzydze, chociażby małe dziewczynki (polecam zajrzec do profilu uzytkownika Arinnes czy jakos tak) bo po prostu takim typem człowieka jestem, ze nie jestem w stanie oglądać jakichś popier.dolonych dziewczynek z oczami swięcymi iskrierkami i innymi gównami na widok czegoś słodkiego (??????), ta cała cukierkowatosc mnie brzydzi, po prostu kompletie odrzuca a tego wychodzi coraz więcej wiec coraz mniej w ogóle szukam anime, powoli sie od tego odcinam bo po prostu w mojej opinii ta branża jeśli mozna to tak nazwac, nie ma juz nic do zaoferowanai takiej osobie jak ja. Ale tym samym nie mówie ze to jest coś złego. Generalnie jestem tolerancyjny, jak ktoś lubi małe poje.bane dziewczynki, to niech sobie to ogląda. I tak samo jest z wszystkimi gatunkami, z hentajami i tak dalej. Prawda jest jedna i ta sama od zawsze, wszystko jest dla ludzi ale z umiarem. I są rzeczy które lubie, chociażby zdrowe napierdalanie i motywy syper przyjażni.  Dlatego oglądałem DBZ z takim wzwodem, dlatego oglądam do pewnego momentu One Piece, dopóki grafika przestała byc już przyjemna do oglądania.

Z mojego własnego doświadczenia wiem ze anime potrafi być dobre, tak dobre ze przekona typa który takich rzeczy nienawidzi do sięgnięcia po to. Trzeba po prostu zaoferować odpowiedni tytuł, bo każdy ma pewne wymagania, kazdy ma coś co lubi. Niektórzy wrócili do zapoznania sie z anime z sentymentu #dbz, ja jestem taką osobą. Inni po prostu lubili ninja i tego typu klimaty, bo to tak JAPONSKIE JEST. A inni zaczeli od małych dziewczynek i stali sie takimi a nie innymi ludzmi. Nie oceniam, po prostu mówie prawde. Bo prawda jest taka ze jak ktoś lubi oglądać małe dziewczynki, hentaje i tego typu rzeczy to jest po prostu nienormalny. Ale inni ludzie powinni być w stanie to uszanować tak długo jak ta osoba nie szkodzi społeczenstwu. Wydaje mi sie ze sa po prostu normy dobrego gustu, pewne schematy zachowań normalnego zdrowo funckjonującego człowieka. Niektóre kategorie anime skutecznie to burzą. Tak samo jak HARD na sadisticu. Ale z drugiej strony, nudno by było bez takich udziwien. Także po prostu zostawmy innych ludzi w spokoju i patrzy pod swoje nogi i na to co my sami robimy i lubimy.

A co sądzicie o grafice, animacji? Mnie sie wszelkie najnowsze anime pod względem graficnym nie podobają. To jest zbyt stuczne i prawde mówiąc nie podoba mi sie to. Probowałem zobaczyć nowy sezon Durarary Ten, ale sposób w jaki to zanimowali jest po prostu beznadziejny. No i po dwóch odcinkach wysiadłem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngunknownuser

Czasem i anime z małymi dziewczynkami potrafi wciągnąć, jakoś nie widzę wszechobecnego hejtu na Owari no Seraph, a tam małych dziewczynek jest multum.

Z mojego własnego doświadczenia wiem ze anime potrafi być dobre, tak dobre ze przekona typa który takich rzeczy nienawidzi do sięgnięcia po to. Trzeba po prostu zaoferować odpowiedni tytuł, bo każdy ma pewne wymagania, kazdy ma coś co lubi.

Otóż to.

Bo prawda jest taka ze jak ktoś lubi oglądać małe dziewczynki, hentaje i tego typu rzeczy to jest po prostu nienormalny. Ale inni ludzie powinni być w stanie to uszanować tak długo jak ta osoba nie szkodzi społeczenstwu. Wydaje mi sie ze sa po prostu normy dobrego gustu, pewne schematy zachowań normalnego zdrowo funckjonującego człowieka.

Znowu muszę się zgodzić (nie tylko ja, kto uważa inaczej niech sięgnie po pomoc psychiatry).

A co sądzicie o grafice, animacji?

W sumie poza God Eater żadne inne anime z tych "nowych generacji" mi się nie podoba.

Wyżej wspomniany tytuł oczywiście polecam, da się przyzwyczaić do kreski i są nawet przyjemne soundtracki. (wiele nie radzę oczekiwać po REKLAMIE dla gry)

Także tego, wszystko jest fajnie dopóki nie ockniemy się z samymi ch*jowymi tytułami w poczekalni.

Niby da się to przeżyć no bo czymże jest anime dla człowieka? Na pewno nie pożywieniem więc do przetrwania nam ono niepotrzebne.

Szlag tylko trafia (czyt. żyłka pęka) jak przychodzi taki użyszkodnik z fryzurą niczym zarośnięty york i chwali się jak to on uwielbia te wszystkie loli i jakim to on nie jest otaku.

Jak chcecie dzielić się tymi bzdzurami ze światem to proszę was wyjdźcie sobie na dwór, nawdychajcie się świeżego powietrza i nie trujcie ludziom dupy takimi pierdołami.

Opublikowano

Do tej pory offtop z mojej strony no ale spoczko. Tokyo Ghoul nie oglądałem ale moja siostra oglądała i jej sie podobało także nie wiem sam co stwierdzić. Poruszyl ktoś z was bardzo ciekawa kwestie otóz, typy człowieka który ogląda anime, ja osobiscie bardziej skłaniam sie do wersji  MadMana bo selweron sorry ale kompletnie nie łapie tego co próbujesz przekazac. Wydaje mi się ze czasem aż za bardzo próbujemy rozmyslac nad anime, i jak to wszystko wygląda od kuchni z perspektywy innych osób, ja opowiem o swojej. Sprawa wygląda nastepująco, są rzeczy którymi sie brzydze, chociażby małe dziewczynki (polecam zajrzec do profilu uzytkownika Arinnes czy jakos tak) bo po prostu takim typem człowieka jestem, ze nie jestem w stanie oglądać jakichś popier.dolonych dziewczynek z oczami swięcymi iskrierkami i innymi gównami na widok czegoś słodkiego (??????), ta cała cukierkowatosc mnie brzydzi, po prostu kompletie odrzuca a tego wychodzi coraz więcej wiec coraz mniej w ogóle szukam anime, powoli sie od tego odcinam bo po prostu w mojej opinii ta branża jeśli mozna to tak nazwac, nie ma juz nic do zaoferowanai takiej osobie jak ja. Ale tym samym nie mówie ze to jest coś złego. Generalnie jestem tolerancyjny, jak ktoś lubi małe poje.bane dziewczynki, to niech sobie to ogląda. I tak samo jest z wszystkimi gatunkami, z hentajami i tak dalej. Prawda jest jedna i ta sama od zawsze, wszystko jest dla ludzi ale z umiarem. I są rzeczy które lubie, chociażby zdrowe napierdalanie i motywy syper przyjażni.  Dlatego oglądałem DBZ z takim wzwodem, dlatego oglądam do pewnego momentu One Piece, dopóki grafika przestała byc już przyjemna do oglądania.

Z mojego własnego doświadczenia wiem ze anime potrafi być dobre, tak dobre ze przekona typa który takich rzeczy nienawidzi do sięgnięcia po to. Trzeba po prostu zaoferować odpowiedni tytuł, bo każdy ma pewne wymagania, kazdy ma coś co lubi. Niektórzy wrócili do zapoznania sie z anime z sentymentu #dbz, ja jestem taką osobą. Inni po prostu lubili ninja i tego typu klimaty, bo to tak JAPONSKIE JEST. A inni zaczeli od małych dziewczynek i stali sie takimi a nie innymi ludzmi. Nie oceniam, po prostu mówie prawde. Bo prawda jest taka ze jak ktoś lubi oglądać małe dziewczynki, hentaje i tego typu rzeczy to jest po prostu nienormalny. Ale inni ludzie powinni być w stanie to uszanować tak długo jak ta osoba nie szkodzi społeczenstwu. Wydaje mi sie ze sa po prostu normy dobrego gustu, pewne schematy zachowań normalnego zdrowo funckjonującego człowieka. Niektóre kategorie anime skutecznie to burzą. Tak samo jak HARD na sadisticu. Ale z drugiej strony, nudno by było bez takich udziwien. Także po prostu zostawmy innych ludzi w spokoju i patrzy pod swoje nogi i na to co my sami robimy i lubimy.

A co sądzicie o grafice, animacji? Mnie sie wszelkie najnowsze anime pod względem graficnym nie podobają. To jest zbyt stuczne i prawde mówiąc nie podoba mi sie to. Probowałem zobaczyć nowy sezon Durarary Ten, ale sposób w jaki to zanimowali jest po prostu beznadziejny. No i po dwóch odcinkach wysiadłem.

Pozdrawiam.

Zgadzam się z przesłaniem zawartym w spojlerze, czyli wszystko z umiarem. Chociaż dziwi mnie tak dokładne rozbicie elementów z tego względu, że dałeś już wcześniej ogólne "podsumowanie". ;)

Co do pytania o grafikę, animację itp., będzie tylko co raz gorzej względem bardziej naturalnych środków obecnych w latach 80-90 np.. Owszem, niektóre rozwiązania mogą spodobać się, ale wtedy cały rynek je kopiuje. Stąd mogłeś odrzucić powielone rozwiązanie.

W dodatku przeczytałem jeszcze raz odpowiedzi niektórych użytkowników i przez to wyszło małe uzupełnienie do wyżej dostępnego offtopu. Zamieszczam tu:

Chciałem poznać, dlaczego jedna animacja musi być gorsza względem czegoś innego, gdyż padło takie stwierdzenie. W tym przypadku zachód>wschód tudzież inna technika>animacja. Doklejanie etykietki bogobojnego fana chińskich bajek może być stosowane, ale raczej nie w moim przypadku. Doklejanie naklejki "walczący" z mangozjebizmem jak najbardziej. To tak pół żartem, pół serio.

Opublikowano

no spoko, ale ty to tak napisales jakby on nadal oglądał tego typu bajki i jakby ogladanie ich w kazdym wieku było oczywiste i zrozumiałe. Moze trochę przesadzam, faktycznie, niepotrzebnie Cię złapalem za slowo, czy jakby to okreslic. CO do trollowania to ja nie trolluje, zawsze pisze na powaznie. No prawie zawsze. Lubie po prostu dyskutować.

Opublikowano

Ktoś ogląda? Nie ma problemu, każdy lubi co innego, ale są pewne granice. Jeżeli ktoś zaczyna się przebierać w te zjebane ciuszki lub maluje się na wzór tych ludzi, no to już przesada. Samo oglądanie nie jest złe, lecz hmmm "życie" tym to już grubo ponad normę. Całkowite przegięcie to pisanie, że ktoś wyjeżdża do Japonii czy tam Chin(nie wiem skąd to pochodzi) ze względu na ANIME to już choroba i trzeba udać się do specjalisty. Zawsze byłem i będę zdania, że ludzie żyjący całym anime to zjeby  B)

Opublikowano

A mowia, ze to ja psuje ten dzial, ze jestem trollem itp., ale jak tak patrze w te posty to wcale tak nie jest. Nie oceniajac konkretnych osób po prostu powiem, ze merytoryczna dyskusja zniknęła w tym temacie, o ile w ogole byla na rzecz bronienia swoich racji, w takim egocentrycznym stylu. Samo to byloby dobre jesli mialoby to forme dyskusji, a nie mowy nienawiści itp. Takie moje zdanie.

Jestem kolego i widziałem Twoje zgłoszenia. :-)

Zaraz przejrzę odpowiedzi zamieszczone tutaj i zdecyduję jak kogo ukarać, jeśli w ogóle.

Od siebie dodam, że Anime to część japońskiej kultury i są skierowane do obywateli Japonii. Wy tylko postronnie korzystacie z dobrodziejstw tej kultury i moim zdaniem nie macie prawa do hejtu.

Zalezy co rozumiesz poprzez hejt. Mimo tego, ze nie oglądamy anime legalnie, a przynajmniej większość z nas to wydaję mi się, że w ramach dyskusji na forum możemy podzielić się swoją negatywną opinią, tymbardziej dlatego, że po to powstał ten temat ;)

Opublikowano

Moiiiiiii droooodzy, przypominam, że ten ten wątek ma na celu dyskusje na temat spadającego poziomu animacji, a nie o tym, czy jak ktoś lubi bajki, to ma mniej mózgu od innych.

Ogólnie to zrobił się tu jeden, wielki syf i obrzucanie błotem, więc albo zaczniecie trzymać się wątku, albo temat zamknę.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...