Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wady anime

RoyalvFULL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie napiszcie co wam się nie podoba w anime. Możecie je porównać do innych produkcji, jak np. filmy. Glownie w tym temacie chodzi o to, zebyscie napislai co wam nie pasuje w japonskich bajkach, mimo tego, ze je oglądamy to jednak powinnismy moim zdaniem też móc im co nieco zarzucić.

6108514433687761429644.png

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zawsze mnie wkurzało to że gdy dziewczyna się denerwowała to chłopak tak oberwał że w normalnym świecie zaliczyłby zgon a tu wychodzi tylko z guzem na środku głowy ;d Niby w gatunku jest napis "realizm" lecz zawsze muszą takie sceny odjebać ^^

IDcncno.png

Opublikowano

Anime jest tak c*****e, ze zaluje ze takie cos ogladalem. Ogolnie japonskie novelki/mangi tez sa c*****e bo japonskie. Caly ten styl japonczykow jest za "lekki".

chinskie xianxie > koreanskie novelki > gunwo > japonskie novelki

Opublikowano

no to może wpychanie gejostwa tam gdzie być nie powinno? (shinsekai yori, evangelion, mirai nikki...)

Akurat gejostwo w mirai nikki było moim zdaniem nie tyle co udane, ale jako tako uzasadniało chęć współpracy tego bohatera z yukim. Gdyby nie był gejem to by mu aż tak nei zalezalo i by się nie angażował, przynajmniej moim zdaniem.

@top

mnie denerwuje to, ze coraz mniej produkcji kierowanych jest dla mnie. Nie lubię słodkiej, kolorowej kreski, jakichś szkolnych haremówek z postaciami, które są typowo robione pod schematy, którymi jarają się jakieś zboczone nerdy.

Nie lubie też jak w anime nie pokazują tego co powinno wyniknąć z sytuacji, przykladowo w sakurasou no pet na kanojo sceny z udziałem jakiejś dziewczyny i głównego bohatera konczyly sie słabo, po prostu był ciotą.

Nienawidze też komedii w anime, lubie taką jaką miało GTO, ale komedia tych takich przeciętniaków mnie wręcz irytuje, a nie bawi. Opiera się np. na jakichs przypalach, itp. Dziewczyna krzyczy na chlopaka, ze wpadl, wtedy kreska sie robi taka,z e są wielkie glowy.. Nie jest to w ogóle smieszne, tylko zalosne..

Ogólnie czesto jest tak, ze w anime kuleje psychologia postaci.

Irytujące są też trapy w anime, czyli jak postać wygląda jak dziewczyna, a jest chłopakiem, albo na odwrót.

W*****a mnie tez w anime jak mialo potencjał na początku, ale niesamowicie się spieroliło później. Np. poprzez złe zadapttowanie materiału źrodłowego.

W*****ające jest też to jak anime, które oglądam ma jakąś tam fabułe, która domaga się zamknięcia, zeby wrazenia byly pelne, wszystko wytlumaczone itp. ale kontynuacji nei ma, a nime ekranizuje tylko czesc pierwowzoru.

Anime jest tak c*****e, ze zaluje ze takie cos ogladalem. Ogolnie japonskie novelki/mangi tez sa c*****e bo japonskie. Caly ten styl japonczykow jest za "lekki".

moim zdaniem troche generalizujesz i wyolbrzymiasz, ale jest cześc prawdy w tym co piszesz, rozumiem to co czujesz i mam poniekąd tak samo.

Opublikowano

Nie cierpię sytuacji, gdy kobieta ratuje mężczyznę.

To on powinien się o nią troszczyć, opiekować się a nie być jakimś delikatnym mazgajem, który tak czy siak znajdzie kochaną dziewczynę, ładną i popularną, choć w realu graniczyłoby to z cudem..

Opublikowano

Tak po ludzku, żeby zrozumieli:

Schematy w anime, czy też ogólnie japońskich produkcjach są SŁABE. A są słabe dlatego, że nie dają satysfakcji. Przykładowo typowy harem: chciałbyś zobaczyć inny od poprzedniego, a jedyne co się różni to kolor włosów i chatka puchatka. Ciągle tępe laski, ciotowaty bohater, obozy, kempingi, plaża, basen, festiwal, klub szkolny, wycieczki, samorząd szkolny. Innym schematem są odzywki. W tym przypadku, naprawdę wkurwiające, gdy ciągle słyszysz oni-ciaaaaaan/podobne lub jakieś pedałkowate ksywki albo fanserwis i zbliżenia na części ciała, nieśmieszne erotyczno-komediowe wstawki. Często też dostajemy, jak ja to nazywam, "crap" - scenki które można by było kompletnie wypierdolić a pojawiają się co jakiś czas. Schematy zawsze będą zauważalne, problem w tym że zauważyć można takie, które są pozytywne i możesz zjeść takich miliony, zaś w japońskich termin "odgrzewany kotlet" zazwyczaj nie smakuje i ciągle narzekamy na niego, szukając banana którego też nie znajdziemy. I tak pewno będzie zawsze, z drobnymi wyjątkami. Taka to już ich kultura i tego nie zmienią.

Innym problemem może być samo to że trzeba odpalić player, żeby oglądać anime. Na kompie spoko, ale na.. dlatego tekst > obrazki > animacja nawet tutaj wygrywa. Poza tym odcinek anime narzuca nam czas, który to równa się w przybliżeniu 24min. Podczas gdy mangi czy novelki czytasz własnym tempem, co jest o wiele lepsze. Podczas oglądania czuję się jak niedorozwój czekając 10 sekund na linijkę tekstu. Czasem wymaga to pchnięcia myszką do przodu, a czasami trzeba zatrzymywać bądź się wracać :(

Taki misz masz, no, ale wady masz xD

Opublikowano

No, może, to, że bez względu z kim walczy główny bohater to i tak wygrywa przez anime staje się po prostu nudne i przewidywalne.

Opublikowano

Zbyt dużo,dużych cycków,ale tragedii nie ma,bym wliczył jeszcze,że idzie czasem zauważyć że fabuła jest strasznie podobna do innego Anime,coraz to więcej filler`ów..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

No, może, to, że bez względu z kim walczy główny bohater to i tak wygrywa przez anime staje się po prostu nudne i przewidywalne.

Widziałeś jakiś film czy bajkę czy cokolwiek, aby główny bohater przegrywał?

Najbardziej co może wkurwiać to cycki na pół ekranu i słodziutkie kolory, dziewczynki, cukierki, czekolady i cholera wie co jeszcze.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Oglądając anime mam wrażenie, że w japonii większość "mężczyzn" to cioty...

Wady to słabe fabuły, ciotowatość bohaterów, za mało zabójstw w bajkach akcji, a najbardziej mnie wku***wiajo takie coś, że gościu leci sobie z mieczem w zaułku, na przeciw niego stoi kilku tych złych i zaczynają napieprzać spluwami, oczywiście nikt nie trafił w gościa z mieczem, a on wszystkich pocharatał o.O  dodam, że nie miał żadnych supermocy.

Opublikowano

Szczerze mówiąc zmieniłbym większość żeńskich postaci, na bardziej samodzielne, dorosłe, zaradne osoby (czyt. Inoue Orihime z Bleacha, Sawako z Kimi ni Todoke), zmieniłbym w paru animcach stosunek mężczyzn do kobiet. A wad anime ma dużo. Niekiedy tak wciąga, że nie ma z tobą możliwości kontaktu, niekiedy tak wkurza, że rozwalasz szybę w drzwiach (wiem coś o tym, hehe), uczy czasem złych rzeczy. Wypierdoliłbym chyba każde ecchi z każdego anime, które właśnie te nieśmieszne, żałosne ecchi ma.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jedyną wadą anime jest brak zalet :-)

Kompletnie odmóżdżające bajki. 

Nie zgodziłbym się. jest dużo poważnych anime, które poruszają tematy nawet filozoficzne

Opublikowano

Cycki, dupa, cycki, dupa..

W prawie kazdym Anime widze tylko to.. Strasznie to irytuje.

Brzydko określasz dziewczyny skoro dla ciebie to tylko dupa i cycki. Fanserwis jest różnorodny, ale mało kto by nie chciał oglądać takich scen (nagość i lekka erotyka) z udziałem pięknych dziewczyn.

Anime mają niewiele wad, ale najgorsze są irytujące postacie. Ogólnie postacie to 70 procent jakości anime, gdyż jeśli one bardzo irytują to nic nie pomoże.

Ja założyłem odwrotny temat, czyli ZALETY ANIME, których jest więcej niż wad.

http://www.mpcforum.pl/topic/1472390-zalety-anime/

Opublikowano

Brzydko określasz dziewczyny skoro dla ciebie to tylko dupa i cycki. Fanserwis jest różnorodny, ale mało kto by nie chciał oglądać takich scen (nagość i lekka erotyka) z udziałem pięknych dziewczyn.

Anime mają niewiele wad, ale najgorsze są irytujące postacie. Ogólnie postacie to 70 procent jakości anime, gdyż jeśli one bardzo irytują to nic nie pomoże.

Ja założyłem odwrotny temat, czyli ZALETY ANIME, których jest więcej niż wad.

http://www.mpcforum.pl/topic/1472390-zalety-anime/

Prosze mi nie reklamowac swoich tematow w moim temacie. I nie wypisywac glupot, ze zalet jest wiecej niz wad - bo to zalezy od punktu widzenia. Niestety ty nie wiesz co to jest, bo czesto piszesz jakbys to ty ustalal prawde i decydowal co jest czarne, a co biale.

@top

wadą anime jest tez często to, ze przyci8ąga ludzi, ktorzy przesadzają w tym i stają się otaku. Otaku są wkurwiający.

Wadą jest też fanserwis, ktory jest pakowany nie tam gdzie jest potrzebny. Często wręcz irytuje.

Opublikowano

Prosze mi nie reklamowac swoich tematow w moim temacie. I nie wypisywac glupot, ze zalet jest wiecej niz wad - bo to zalezy od punktu widzenia. Niestety ty nie wiesz co to jest, bo czesto piszesz jakbys to ty ustalal prawde i decydowal co jest czarne, a co biale.

Anime mają niewiele wad, ale mnóstwo zalet, więc tych drugich jest więcej. Dlatego nie zaprzeczaj faktom i nie pisz głupot.

wadą anime jest tez często to, ze przyci8ąga ludzi, ktorzy przesadzają w tym i stają się otaku. Otaku są wkurwiający.

Główny bohater NHK był otaku i nie był wkurzający. Za słowo "wkurwiający" powinieneś otrzymać bana.

Poza tym wielu bohaterów Genshiken to otaku i też fajni.

Wadą jest też fanserwis, ktory jest pakowany nie tam gdzie jest potrzebny. Często wręcz irytuje.

Fanserwis jest wadą, jeśli jest podany w sposób irytujący i tylko wtedy (na szczęście rzadko tak jest).
Opublikowano

Anime mają niewiele wad, ale mnóstwo zalet, więc tych drugich jest więcej. Dlatego nie zaprzeczaj faktom i nie pisz głupot.

Główny bohater NHK był otaku i nie był wkurzający. Za słowo "wkurwiający" powinieneś otrzymać bana.

Poza tym wielu bohaterów Genshiken to otaku i też fajni.

Fanserwis jest wadą, jeśli jest podany w sposób irytujący i tylko wtedy (na szczęście rzadko tak jest).

To nie jest temat dyskusyjny. Tzn. mozemy podyskutować, ale ma mieć to bardziej forme monologu, a nie wymiany zdań, wiec nie odnos sie do postow innych tylko k***a wypisuj wady, bo o to chodzi w tym temacie.

Hipokryzją jest uwazac mnie za glupiego samemu wypisujac takie glupstwa jak to, ze "anime mają niewiele wad, ale mnostwo zalet, wiec tych drugich jest więcej. Dlatego nie zaprzeczaj faktom i nie pisz glupot". Czlowieku, to zalezy od punktu widzenia. Ocena jest subiektywna zatem nie ,pzesz mowic o ilosci zalet i wad jako o fakcie. To jest opinia. Wada to k***a mać opinia, zaleta też.

Nie będe juz z tobą dyskutowal, bo potem ludzie myślą, ze jestem idiotą, co w sumie jest prawdą, bo nikt normalny z tobą nie dyskutuje.

@top

a i nie chodzilo mi o bohaterow otaku (choc ten schemat tez nie jest interesujacy w anime) ale o to, ze anime powoduje, ze są ludzie otaku, jak np. ty. Otaku są wkurwiajacy, taka prawda ;)

Opublikowano

Nie będe juz z tobą dyskutowal, bo potem ludzie myślą, ze jestem idiotą, co w sumie jest prawdą.

No i na tym powinieneś skończyć bo to jest akurat fakt na twój temat.

Wadą anime jest to, że przyciąga bezrozumnych hejterów czy po prostu trolli, którzy niewiele wiedzą o temacie (mangi, anime, vn, nowelki) i mało co widzieli, ale zaczynają sobie kpić z japońskiej animacji i rżnąć głupa. Ot tak żeby wkurzać normalnych fanów.

Opublikowano

No i na tym powinieneś skończyć bo to jest akurat fakt na twój temat.

Wadą anime jest to, że przyciąga bezrozumnych hejterów czy po prostu trolli, którzy niewiele wiedzą o temacie (mangi, anime, vn, nowelki) i mało co widzieli, ale zaczynają sobie kpić z japońskiej animacji i rżnąć głupa. Ot tak żeby wkurzać normalnych fanów.

"kpić z japońskiej animacji"

beka, brzmisz jak otaku, któremu pocisneli, że ogląda chińskie bajki :D

Jezu, zachowujesz się jakby anime i manga to był jakiś bóg, którego wyznajesz. To dla mnie jest wadą anime. jest na tyle specyficzne, ze ludzie je oglądający też często są specyficzni. Są otaku, czyli ludzie od chińskich bajek, a negatywnego okreslenia na ludzi, przesadnych jesli chodzi o np. seriale amerykanskie - nie ma. Wiec mogę to uznac za bezposrednią wade samego anime.

Nie pisz tu więcej gównopostów, wykorzystujesz fakt, że nie potrafie ludziom odpuszczac, bo nie lubie tego uczucia jak czują się wygrani, jesli uwazam, ze nie powinni, wiesz ze ci odpisze, masz tak duzo wolnego czasu najwidoczniej, ze ciebie to bawi. ale mnie coraz bardziej jesli psujesz mi temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...