Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gakusen Toshi Asterisk/GTA 2 - dyskusja

LordLoginus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Strasznie nie mogę się do tego przekonać, ale liczę, że to co teraz będzie w jakiś sposób mnie zachęci, bo już szans za dużo dałam i czas tracę. ;__; 

Opublikowano

@charlie120 różnie, raz pojawia się sobota niedziela, południe, wieczór, a czasami w poniedziałek. Jak nie chce czekać to pobierz odcinek po ang., napisy, zmontuj i oglądaj.

Mniej więcej na stronach typu shiden, czy animezone pojawia się w tym samym czasie.

Opublikowano

Bez wielkiego rozpisywania się, animu porzucone po kilku odc. Może pod koniec jeszcze by się coś poprawiło, ale jednak nie. Odpuściłem sobie :P

Opublikowano

@Sil√eR

To jest już ten wiek, w którym ecchi nie jara xD

Tak samo jak Silver, po 5 odcinku wstrzymałem się i nie śledzę tego. Możliwe, że kiedyś dokończę. Też wstrzymałem się z tym drugim ecchi ( nie pamiętam nazwy xD Te takie podobne)

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Tak w ogóle to ostatnimi czasy sporadycznie oglądam anime. Co za dużo to i świnia nie zeżre. Te momenty, kiedy główny bohater potyka się o niewidzialną rzecz/powietrze, spada na laskę, po chwili zauważa, że chwycił ją za cycka, ona się cała czerwieni haha :P

To drugie ecchi to Rakudai. Oglądam, lepsze niż Gakusen w mojej ocenie, a zapowiadało się takie samo gówno xD 

Trzeba uważać i trzymać się z dala od takich serii, ale to nie znaczy, że czasami mimo iż wygląda słabo nie może wypaść super :3 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie i panie mamy to ;d Ostatni odcinek jest już dostępny w wersji z napsiami pl . Mizernie im wyszło zakończenie - takie strasznie oczywiste. Nie dowiedzieliśmy zbytnio nic nowego. Zapewne będzie 2 sezon wnioskując po zakończeniu.  Od 1 do 12 odcinka wiecznie te same walki - nic nowego się nie pojawiało. Tak samo było z ostatnią walką tylko tym razem była dłuższa.

IDcncno.png

Opublikowano

Drugi sezon Gakusen Toshi Asterisk już w marcu!

A pamiętam jakbym to wczoraj pomyślał, aby napisać ten temat, a tu piszę recenzję kończącą sezon.

Mimo wielkich oburzeń, że gatunek jest już wyczerpany, że jest tego pełno, to mi i tak się podobało.

Recenzja (wulgarna):

Zaczynając od początku. Początek wydawał się zwykłym Ecchi z ładną kreską, wpada chłopak do kobiecego pokoju i zastaje tam nagą kobietę, która okazuje się być zajebistą wojowniczką i chce mu r******* łeb, po czym zakochuje się w nim, bo tu takie łubu-dubu i przegrała z byle chłopcem. Lecz po kilku odcinkach na szczęście tego ecchi było minimum, lecz ten cholerny harem, było go za dużo, co zdecydowanie obniża ocenę. Bardzo spodobał mi się ten taki system "osobowości" broni, Ogre Lux. Oczywiście było to rozwinięte do minimum, lecz mam nadzieję, że drugi sezon przyniesie troszkę więcej o broniach, dlaczego mają swoje "osobowości", na czym polega dobierani ich właścicieli, jak to cechują, itp.

To teraz troszkę o postaciach. Ayato... No cóż, chłopak, oczywiście najsilniejszy, nie do pokonania, kozak itp., nic nadzwyczajnego...

Julis... Akhm, jak dla mnie to tam była kawaii, ale tu też zbytnio się nie różni od typowych postaci dla anime tego gatunku...

Reszta tego haremu była beznadziejna, gdyby nie było tych dziewczyn, to naprawdę bym nie płakał. Czyli postacie takie 5/10.

Muzyka... No, opening był na prawdę spoko, to chyba drugi z tego roku, który mi się spodobał (pierwszy Noragami Aragoto :P). W trakcie akcji nie zwróciłem zbytnio uwagi na muzykę, widocznie była słaba, za to ending był z*******y. Muzyka 8/10

Kreseczka... Co tu dużo mówić, kawaii,  9/10.

Fabuła... No tu wypadałoby się troszkę rozpisać. Z początku zabrakło mi większej ilości informacji na temat tego co się stało ze światem, potem brak przeszłości bohatera, dlaczego miał tą klątwę, itp. Co do reszty, to oczywiście oklepane. :D

Oczywiście brakowało tu czegoś takiego jak ... hmmm, porażka głównego bohatera? lel. Jego jedyną słabą stroną była ta klątwa, lecz oczywiście był tak z*******y, że wygrywał z wszystkimi w mniej niż 5 minut. Ciekawym momentem było, gdy Ayato i Kirin wpadli w pułapkę, lecz nie było to zbyt przeciągnięte, liczyłem na większy rozwój akcji, a tu aby tylko była walka na arenie. Cóż...

Oczywiście nieudolny romans, choć przy końcówce było tak blisko (tak, umrzyjcie dziewczyny z wyjątkiem Julis). Ta... 6/10.

Sumując wszystko: 7/10.

Wiele wątków powinno zostać bardziej rozjaśnionych mimo, że będzie kolejny sezon. Harem zepsuł anime, dosłownie, końcówka była przez te haremowe pizdy z*****a. Całość polegała na klejeniu się lasek do Ayato i walki w klatce.

Innymi słowy, czekam na drugi sezon bo do tej pory dupę urwała tylko muzyka z op i end (no i kreseczka, dla mnie :D).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam nadzieję, że w drugim sezonie romans przyspieszy jakoś, bo ta seria na ten moment nie powinna mieć w gatunku słowa romans, bo go tam brakuje. Kreska i muzyka to jedyna nadzieja tego anime, jak w drugim sezonie dojdzie romans to może będzie jako tako lepsze, bo jak na razie było sucho i nudno. Animacja nie powala, daleko ma się do takiego Rakudai Kishi no Caravlry, które było emitowane w tym samym czasie. Harem - kupa, każda bohaterka jakaś taka bez wyrazu, jedynie Julis podeszła średnio pod mój gust. Ecchi było sporo, tylko trzeba mieć oczy do tego, w każdym odcinku można było naliczyć pare, czasem parenaście momentów ecchi, które nie były ani fajne, ani zabawne, były żałosne. Walki też nie powalały, ostatnia walka przeciw tej lasce, wampirzycy była spoko, reszta nudna. Moja ocena: 5/10.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Z początku myślałem że oglądam kopie Rakudai lub odwrotnie, ale potem dało się dostrzec różnice. Walki zdecydowanie na korzyści Rakudai, jednak z drugiej ucieszyło mnie że to nie jest takie typowe romansidło, gdzie jak jeden zobaczy drugiego to od razu orgazm na wejściu, co miało miejsce w Caravlry. Więc mam nadzieje że wykorzystają pełen potencjał Asterisk i drugi sezon wyjdzie im jeszcze lepiej a mają do tego możliwości, bo w końca prawdziwa Festa dopiero się zaczęła :D 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ref!!

Pierwszy odcinek drugiego sezonu już za 6 dni! :D

Też chciałbym mieć armie lasek z mieczami, które się do mnie kleją gdy tylko mnie widzą.

Ps. kto otrzyma ten zaszczyt i napisze 100 post w temacie? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...