Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gakusen Toshi Asterisk/GTA 2 - dyskusja

LordLoginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mała prowokacja i gównoburza gotowa xD ... ale dyskutować trzeba (nie mam na myśli 100% krytykowania)

Bez urazy, ale GTA na chwilę obecną (obejrzałem już po kilka odcinków, różnych anime z sezonu jesiennego) i to anime jest prawie na samym końcu. Sam nie jestem jakimś mega wielkim fanem takich produkcji, od czasu do czasu przewinie się cóś takiego o podobnej tematyce. Jeśli mam dużo czasu, nie mam co z nim zrobić,  ostatnio skończyłem jakieś naprawdę dobre anime, czekam na inne odcinki, dobrych - ciekawych według mnie anime z danego sezonu, to odpalam coś takiego, czyli magia + szkolne + ecchi + gotowce. Albo to uznam za totalny s**t i porzucę po kilku odc... chociaż z Aboslute Duo jakimś cudem wytrwałem do końca (Absolutne Dno, Kuusen Madoushi, Triage X i inne takie ,, genialne perełki") albo anime mnie czymś zaskoczy, bo bohaterka jest nawet spoko, bo akurat jest coś nowego, bo dosyć fajnie zapowiadający się romansik, różne rzeczy to jest średniakiem. Takie anime nie kończyło z oceną wyższą niż 7/10 ... btw. X czasu temu to SAO dałem 8 czy 9/10 xD

Osoba, która lubi takie gatunki / albo średnio lubi, martwi się bo już niczym coś takiego nie zaskoczy to może obejrzeć bo akurat nuż coś tam będzie takiego, co jej przypadnie do gustu (nawet same OST'y których Ja potrafię słuchać godzinami) Jak w ogóle czegoś takiego nie lubi / jak ma w dupie gotowce - na pierwszy rzut oka, nie chce tracić czasu, po części rozumiem to niech się nie zabiera za coś takiego i zacznie oglądać takie, które według większości naprawdę są genialne. To już prędzej takiej osobie się to spodoba i wystawi to 8-10/10

PS. Noragami Aragato o wiele lepsze niż 1 sezon. Chyba nawet dam 8/10 ;)

­

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mała prowokacja i gównoburza gotowa xD ... ale dyskutować trzeba (nie mam na myśli 100% krytykowania)

btw. X czasu temu to SAO dałem 8 czy 9/10 xD

Przecież SAO było wyebiaszcze, sam dałem 9/10 i nie widzę potrzeby wyśmiewania się z samego siebie, tak jakbyś wstydził się tej oceny którą postawiłeś

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Było jako takie preludium do tych wszystkich anime o vrmmo więc nie ma co się dziwić, sam dałem 7/10 (i tak wysoko ze względu na ten sztuczny romans i wybawianie świata) i również się tego nie wstydzę, nie mniej z biegiem czasu już bym takiej oceny ponownie nie wystawił.

Chociaż może i trochę teraz smucę, w końcu te walki i soundtracki to było jednak coś, hmm..

417711489342956987022.png

Opublikowano

­@1373230489-U611928.pngselweron

Jak byłem młodszy mogło się bardzo podobać. Zobaczyłem kilka innych perełek. Jak to teraz widzę: arcydziełem nie jest, ale jakimś mega słabiakiem też. Przecież ani 4 ani 5 ani 6 temu nie wystawiłem tylko wyżej... tzn drugi sezon ma u mnie 6/10 :)

Opublikowano

Przecież SAO było wyebiaszcze, sam dałem 9/10 i nie widzę potrzeby wyśmiewania się z samego siebie, tak jakbyś wstydził się tej oceny którą postawiłeś

Wlasnie chodzi o to, że tyle mozna zarzucic sao, że ocena 9/10 jest troche dziwna. No fani sao tez się źle kojarzą.

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

Opublikowano

Mimo iż romans mi się w SAO podobał wtedy (teraz Asuna mi nie odpowiada. Nawet Yuuki, Sinon czy Lis,  która była krótko na wizji nie wiem czy nie lepiej by wypadła) ­

@Sil√eR

Czytałem mangę Noragami tuż po obejrzeniu s1 i muszę ci powiedzieć.. Zamiast 8/10 to będzie 9/10, dem feels man  :lenny:

Zapnij pasy bo następne 2-3 odcinki wgniotą Cię w fotel.

To co się teraz dzieje, to który to jest chapter mangi? Muszę koniecznie zobaczyć. To z tym "zapnij pasy..." uwielbiam takie komentarze <3 Chciałbym, że Yato użył jakiejś mega wyjebiaszczej mocy... jak w s1. Kofuku też lubię i jest kawaii więc też mogłaby się pojawić i coś zadziałać :3

Yukine pewnie przeżyje.. chociaż nie wiem czy nie wolałbym, żeby zginął. Wtedy +1 do dramatu, a nie lubię jak all są nieśmiertelni zawsze na każdym kroku

Chyba najlepiej będzie stworzyć temat ,,Przemyślenia / wrażenia po 4-5 odc. Noragami ... albo po kilku odcinkach serii z sezonu...." Coś w ten deseń, bo zaraz się offty posypią ;)

Opublikowano

­@1373230489-U611928.pngselweron

Jak byłem młodszy mogło się bardzo podobać. Zobaczyłem kilka innych perełek. Jak to teraz widzę: arcydziełem nie jest, ale jakimś mega słabiakiem też. Przecież ani 4 ani 5 ani 6 temu nie wystawiłem tylko wyżej... tzn drugi sezon ma u mnie 6/10 :)

Jak byłem młodszy to oceniałem Kiseijuu na 8/10 i Noragami na 7/10 (które i tak były lekko zawyżone), a Bleach i One Piece mi się podobał. Teraz jakbym miał oglądać Noragami stylem @armoro to pewnie wylądowałoby na 3/10, ale w granicach produkcji to nadal te 6/10.

Asteriska już nawet nie tykam bo on mi się nigdy nie widział, ale jednak, kiedyś to u mnie jeszcze lądował tam na tych 5-6/10. Teraz to szkoda czasu na to jak i Noragami 2 czy coraz to nowsze epy one piece.

Zimowy sezon da nam dość spoko historię z cofaniem się w czasie, spoko w sensie takim że będzie to miła odskocznia od tego co teraz się dzieje.

Opublikowano

Noragami Aragato jest lepsze niż Noragami, lecz znając życie

tak jak mówiłeś Yukine przeżyje, czyli kolejny nieśmiertelny bohater, co jest niestety minusem

Tylko jednego nie rozumiem, @TheMadMan9512 na twoim malu jest tyle "shitu", ze to w bani się również nie mieści, że to można oglądać. Według mnie to anime po czterech odcinkach ma, że tak to określę większe jaja niż duża ilość twoich anime ocenionych na 7-/10. Uważasz to za średnią produkcję, pisząc wcześniej jak o syfie, potem znów uważasz to za "dno", to zdecyduj się srajcraftowa cipko.

@1373230489-U611928.pngselweron tak, prawdą jest, że gdy nie masz czasu to nie tykasz takich produkcji jak GTA, bo jest to w prawdzie nie warte zachodu, lecz jednak jak masz czas na obejrzenie aktualnie emitowanych + 4,5 serii tygodniowo to weźmiesz się i za to z chęcią, bo tytuł wcale nie zalicza się do najgorszych, jak to wypisał nasz cipkocraft wyżej.

Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

Jedyne co oceniam... oceniałem, to było w c**j czasu temu kiedy jeszcze byłem takim gównozjadem jak ty, dlatego patrzę na ciebie z przymrużeniem oka.

Czytanie się kłania, poza tym myślisz że obejrzałem te wszystkie anime w ciągu kilku dni?

To było na przestrzeni wielu lat kiedy jeszcze jarały mnie takie gównoprodukcje jak teraz ciebie.

Zarzucasz mi, że nie mogę się zdecydować czy to syf czy średniak, odpowiadam tobie - naucz się czytać ze zrozumieniem.

@1373230489-U611928.pngselweron

Pozwól, że powiem w ten sposób. Tytuł ten nie jest ani fajny, ani słaby, tak jak wspomniałeś - średniak.

Dodajmy do tego fakt, że powiela enty raz tę samą fabułę, oklepane postacie i znajduje sobie obrońców wiary czyt. selexy i inne gównixy.

Wniosek? Ten tytuł jest kolejną papką dla bezmózgich pelikanów (użyszkodnicy oglądający żeby się na chwilę wyłączyć na świat nie są wliczani, oni mają immunitet), które będą tego czegoś bronić do końca świata, a może i dalej (podobno po śmierci nasza świadomość gdzieś tam nadal egzystuje).

Jednym słowem - DNO.

Chyba nie muszę nic więcej dodawać? ;)

/Edit

Ale skończ już z tym cipkocraftem. Ja nie jestem takim bezbekiem jak ty żeby grać w takie gówno bez jakiegoś celu.

Pisałem ci już, że zajmowałem się pisaniem skryptów, a więc z samą grą ma to niewiele wspólnego, w przeciwieństwie do ciebie wolę się rozwijać na różnych płaszczyznach (kolejny przykład, ty napierdalasz w metina - ja pisałem pod niego modifykacje na sourcu) i nie być taką mało inteligentną jednostką jak ty.

bez pozdrowień przegrywie życiowy.

Opublikowano

Poza tym nie rozumiem czemu taki srajcipex jak ty skreśla anime podczas emisji, zaledwie 4 odcinki były, a dla Ciebie anime jest już skończone do końca drugiego sezonu, nie polecasz, bo nie lubisz tego co się powtarza, to czemu kawał twojego mala i tak jest pełen powtórek tych samych anime, ale mimo to i tak wrzucasz na wszystko co jednak wstawi się za nową produkcją, widać bardzo jesteś dojrzały i bardzo dobrze akceptujesz opinie innych.

@TheMadMan9512 kolejny idiota, który myśli, że wie o kimś lepiej niż on sam. Zapewne aby być jakimś developerem musisz być zaznajomionym z grą, musisz wiedzieć jak co działa i mieć gdzie testować, co oznacza, że zapewne w nią grasz, dzięki czemu możesz być na topie z tym co piszesz.

To, że mam w hobby metina, to nic nie oznacza, bo od dłuższego czasu nic nie mam z nim związanego. Szczerze, widzę, że lubisz się chwalić, zapewne kłamstwami, lecz nie wnikam, bo po prostu nie interesuje mnie życie darmozajdów. Dlatego, nadal zostajesz srajgównem, maincipką, bo to co napisałem na początku jest prawdą, nie możesz zajmować się czymś, jeżeli nie jesteś w temacie, plebsie.

Opublikowano

Noragami Aragato jest lepsze niż Noragami, lecz znając życie

tak jak mówiłeś Yukine przeżyje, czyli kolejny nieśmiertelny bohater, co jest niestety minusem

Tylko jednego nie rozumiem, @TheMadMan9512 na twoim malu jest tyle "shitu", ze to w bani się również nie mieści, że to można oglądać. Według mnie to anime po czterech odcinkach ma, że tak to określę większe jaja niż duża ilość twoich anime ocenionych na 7-/10. Uważasz to za średnią produkcję, pisząc wcześniej jak o syfie, potem znów uważasz to za "dno", to zdecyduj się srajcraftowa cipko.

@1373230489-U611928.pngselweron tak, prawdą jest, że gdy nie masz czasu to nie tykasz takich produkcji jak GTA, bo jest to w prawdzie nie warte zachodu, lecz jednak jak masz czas na obejrzenie aktualnie emitowanych + 4,5 serii tygodniowo to weźmiesz się i za to z chęcią, bo tytuł wcale nie zalicza się do najgorszych, jak to wypisał nasz cipkocraft wyżej.

Czasu to ja mam w sumie mnóstwo. Tylko zamiast oglądać anime 3 godziny to gram w bubble 3 godziny, bo nawet to ma większą wartość.

Na moim MALu też są tony shitu, w sumie to tam na palcach u dwóch rąk ciężko cokolwiek normalnego wybrać.

Zamiast oglądać GTA wolę tracić czas czytając Wasze posty, więc err no, za GTA raczej się nie wezmę

Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

Pozwól, że zacytuję sobie ostatni edit z mojego posta bo pewnie nie zdązyłeś przeczytać.

/Edit

Ale skończ już z tym cipkocraftem. Ja nie jestem takim bezbekiem jak ty żeby grać w takie gówno bez jakiegoś celu.

Pisałem ci już, że zajmowałem się pisaniem skryptów, a więc z samą grą ma to niewiele wspólnego, w przeciwieństwie do ciebie wolę się rozwijać na różnych płaszczyznach (kolejny przykład, ty napierdalasz w metina - ja pisałem pod niego modifykacje na sourcu) i nie być taką mało inteligentną jednostką jak ty.

bez pozdrowień przegrywie życiowy.

Teraz odpowiadając na twój post, może gdyby nie to, że odświeżasz praktycznie codziennie ten bezwartościowy temat i zachęcasz w ten sposób ludzi do tracenia czasu na to gówno to moja kariera w tym temacie skończyłaby się na jednym poście. Opinię bezmózgów mam głęboko więc, a co do nowych anime to tak jak wcześniej pisałem, jest kilka tytułów w porządku, ale jest też przeważająca ilość gówna, którego nijak nie da się tolerować.

eot buraku.

Opublikowano

Panowie, kulturki troszke, jak macie komuś coś do zarzucenia to zróbcie to mądrze, a nie wyzywacie się jak gówniarzeria z piaskownicy

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

Opublikowano

Panowie, kulturki troszke, jak macie komuś coś do zarzucenia to zróbcie to mądrze, a nie wyzywacie się jak gówniarzeria z piaskownicy

Eee i kto tu kogo poucza, zapomniałeś już jak z armoro przewertowaliście 5 stron z postami o długości trzech kartek A4?

Hehe.

Opublikowano

Eee i kto tu kogo poucza, zapomniałeś już jak z armoro przewertowaliście 5 stron z postami o długości trzech kartek A4?

Hehe.

Wlasnie dlatego, ze sam bylem takim debilem najlepiej rozumiem jak emocje mogą zawładnąc nad człowiekiem i jak bezsensowne czasami jest pisanie z drugą osoba, czasem juz lepiej nic nie napisac i go olać, to co napiszesz i tak nie zmieni jego podejścia, opinii, czy czegokolwiek.

EGd2kyn.gif

Opublikowano

Ehh, liczyłem, że dalej będziecie się kłócić i mi temat reffować gdy mnie nie będzie. Zawiedliście mnie. :)

Ref.

A jebne taki spoiler mały:

Szczerze po tym anime spodziewałem się (tak jak z innymi), że pierwsza walka jeb, jest niepokonany, no limit itp. Ale wychodzi na to, że jednak musi walczyć z ograniczeniem, pozostałym po siostrze. Sama siostra Ayato jest była (bo to na samym początku jego siostra ginie, he?) ciekawa. :)

~jeżeli widziałeś już czwarty odcinek, to spokojnie przeczytaj.

Opublikowano

Myślę że obejrzę oba tytuły i po zakończeniu się wypowiem, który lepszy wiadomo schemat ten sam co nie znaczy że oba są słabe, na takie mangi jest teraz #hype, więc i anime wychodzi :D 

ItgMSFz.gif­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...