Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gakusen Toshi Asterisk/GTA 2 - dyskusja

LordLoginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gakusen%20Toshi%20Asterisk_zpsnxhhpvwm.p

1th sezon:

Typ widowni: Ecchi

Wiek widowni: 18+

Gatunki: Akcja, fantasy, komedia, romans (...)

Tematyka: Szkolne życie, Harem

Rok produkcji: 2015

Status: Zakończone

Ilość odcinków: 12

Drugi sezon: Kwiecień, 2016

Wiele lat temu doszło do katastrofy zwanej "Invertią", która szybko zmieniła otaczający świat. Wszelkie siły krajowe osłabły, przez co doszło do utworzenia "Zintegrowanego imperium". Jednak na świecie ukazał się również nowy, potężny gatunek ludzi o wyjątkowych możliwościach "Genestellę".

Na zaproszenie Przewodniczącej Samorządu Szkolnego Uczelni Seidoukan, Claudii do Akademickiego Miasta Rikka (tzw. "Asterisk") przybył Ayato Amagiri - nowy, ciekawie zapowiadający się uczeń. Na swoje nieszczęście bohater wpada w spór z Julis (tzw. "Wiedźmą Płonących Kwiatów"), jedną z najlepszych wojowniczek uczelni. Jak poradzi sobie świeży Ayato?

4398914440494371424733.png

~Ayato

7451014440494371424733.png

~Julis

Typ widowni: Ecchi

Wiek widowni: 18+

Gatunki: Akcja, fantasy, komedia, romans (...)

Tematyka: Szkolne życie, Harem

Rok produkcji: 2016

Status: Zakończone

Ilość odcinków: 12

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zwykła kupa kopiuj-wklej z innych pseudopowieści ecchi, i to strasznie bezczelna.

Porównanie z jakąś kupą, której tytułu nawet nie chce pamiętać, ale leci w tym samym sezonie:

pJzFkoF.jpg

Nie tykać kijem przez szmatę ani penisem kolegi.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

­@Ariness

Faktycznie kopiuj > wklej. Nie umieją nic lepszego wymyślić. Już się trochę nawet zawiodłem na 2 sezonie K Project. Bo co musieli zrobić? Ecchi dodać. Co chwilę cycki, animacja w niektórych momentach kuleje itp. Serio tyle osób lubi to ecchi? ... W końcu jest popyt, jest podaż.

Co do tej serii: 

Nie pierwszy raz widzę

Mahou + kiedy główny bohater widzi dziewczynę w bieliźnie, ona chce go pokonać (chociaż tutaj akurat bohaterka wydaję się być nawet okej) wpada na nią i łapie niechcący za cycka xD Dosyć oklepany temat

ale anime wydaję się być lepsze niż Absolutne Dno tzn. Absolute Duo i Kuusen Madoushi Kouhosei no Kyoukan. 

Opublikowano

Nie bez powodu było i jest duże zainteresowanie serią, cieszy mnie, że tak szybko zostało przetłumaczone na nasz język, dlatego proszę o pozostawienie takich opinii (@Ariness widać kultura na poziomie... [just kidding] =,=) póki seria się nie zakończy.

Ps. wiemy też, że na jednym sezonie się nie skończy. ^^

Opublikowano

Zapowiada się w miarę fajnie,chociaż jak wyżej z leksza oklepana fabuła,ale i tak wydaje mi się że Absolute Duo raczej byłoby lepsze niż to.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Gakusen Toshi Asterisk

Odcinek 2 pt. "Ser Veresta" wychodzi dzisiaj (według czasu japońskiego).

reefff

@1361622928-U485574.pngMarichcje zabiłeś mnie... xD

Opublikowano

Nie miałam zamiaru oglądać, dopóki.. dopóki nie zobaczyłam drugiego zdjęcia! To seksowne ucho.. Chcę widzieć go więcej, lecę oglądać!  B) 

Opublikowano

Gakusen Toshi Asterisk

Odcinek 3 pt. "A Holiday for Two" wychodzi 17 października, w sobotę (według czasu japońskiego).

Przypał, mam godzinę na forum ustawioną o 1 godzinę do tyłu, przepraszam za reff przed 24h. ;__;

Opublikowano

Po uj odświeżać temat? Ktoś będzie chciał to sobie tu zajrzy czy to używając google czy szukajki MPC.

Od siebie mogę dodać, że anime jest ch*jowe i nie polecam go nikomu kto nie przebrnął przez oba sezony Infinite Stratos.

Tschüs.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Zwykła kupa kopiuj-wklej z innych pseudopowieści ecchi, i to strasznie bezczelna.

Porównanie z jakąś kupą, której tytułu nawet nie chce pamiętać, ale leci w tym samym sezonie:

pJzFkoF.jpg

Nie tykać kijem przez szmatę ani penisem kolegi.

to 2 co to za anime ??:D

Opublikowano

­@Ariness

Faktycznie kopiuj > wklej. Nie umieją nic lepszego wymyślić. Już się trochę nawet zawiodłem na 2 sezonie K Project. Bo co musieli zrobić? Ecchi dodać. Co chwilę cycki, animacja w niektórych momentach kuleje itp. Serio tyle osób lubi to ecchi? ... W końcu jest popyt, jest podaż.

Co do tej serii: 

Nie pierwszy raz widzę

Mahou + kiedy główny bohater widzi dziewczynę w bieliźnie, ona chce go pokonać (chociaż tutaj akurat bohaterka wydaję się być nawet okej) wpada na nią i łapie niechcący za cycka xD Dosyć oklepany temat

ale anime wydaję się być lepsze niż Absolutne Dno tzn. Absolute Duo i Kuusen Madoushi Kouhosei no Kyoukan.

Wydaje się, ale uwierz, nie jest. Seirei Tsukai, Absolute Duo, Kuusen Madoushi to taka jakby rodzinka z Asteriskiem (mega podobieństwa), a Seiken World Break, Seikoku Dragonar, Trinity Seven, Machine Doll wcale też się od tego wiele nie różnią.

Już odkąd zaczęli emitować 1szy taki tytuł z tej "klonującej" rodzinki to nawiązywałem do reszty novelek, które o dziwo, już teraz wszystkie chyba doczekały się ekranizacji - w bardzo krórkim odstępie czasowym między sobą. I jak widać tutaj Japońce znowu udowadniają, że czy to mocny bohater, retired bohater, nadzwyczajny bohater, wpływowy bohater, w fantasy wychodzi ta sama kupa gówna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...