Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DragonsDogma Seazon 2 Full |Exp:150x||Drop:25%|

DragonsDogma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 354
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hymm nie przerywa ci internetu nie używasz żadnych auto clickerow itp ? Jest w cillencie i patchu bot i minimazlizer do expienia nie uzywajcie swoich bo guard wtedy wywala z gry

Opublikowano

Faktycznie tylko u mnie problem wystepuje ale nie dzieje sie tak na innych serwerach jakies pomysły ?

Spróbuj dodać pliki DragonDogmaMU do wyjątków w Antywirusie lub pograć chwilę z wyłączonym antywirusem. Może zadziała ;)

Opublikowano

Niektóre antywirusy mogą widzieć wirusy ktorych tak naprawdę nie ma traktują plik jako zagrożenie pliki byly skanowane nod32 tak samo strona ten niby wirus to jest część strony nic na to nie moge poradzić dodajcie strone do wyjatkow i już.

Opublikowano

Ok lece do jutra jak coś pisać na gg podane na stronie lub forum w razie problemów mam nadzieje ze takie ustawienia mogą byc? Zlikwidujemy arene dodam spoty na mapkach jutro po zmieniam kilka rzeczy jeszcze

Opublikowano

@DragonsDogma jakiś ts posiadasz ?

Małe uwagi co do sklepów:

Lorencia:
- Sklep dla SM, wywal skille, zostaw tylko fireball i jakiś jeszcze jeden z tych pierwszych, resztę można wydropić :D

- W barze u sklepikarki wywal zaproszenia na BC, za duże ułatwienie

- U kowala (sklep na BK) wywal skille, większość broni (za dużo ich)

- Chłopa na środku Lorenci wywal, co on tam robi? :D

Noria:

-Elf Lala, wywal skille

- U Mistrza Yody ^^ bronie za dużo ich tam

Devias:

- sklepikarka (226|24) zaproszenia na BC wywal, jak i skille, zostaw troszeczkę lepsze od fire ball'a

Co do spotów, postaraj się (wiem dużo czasu zajmuje) aby miejsca spawnów nie były w tym samym miejscu, jeśli chodzi o spot. Bo teraz wygląda tak, idziesz na spoty, spinacz w myszkę 3min czekania, idziesz na inny spot, spinacz w myszke kolejne 3min, i tak w kółko, a tak będzie coś zabawy, chodzenia :)

Opublikowano
  • abramek1 - zapytaj administratora serwer jakie jest docelowe IP serwera dedi/VPS oraz jego port - następnie odblokuj te pozycje w centrum zarządzania siecią raouter'a, w przeciwnym wypadku - administrator sieci.
  • sprawdź zaporę firewall oraz windows defender - zalecam wyłączyć defendera bo mógł w nieprzyuważony sposób zablokować którykolwiek plik który określił jako podejrzany - w google wpisz "dodawanie wątków do zapory firewall" - najprostszy sposób aby odblokować coś co taki firewall zablokował.
  • sprawdź kompatybilność plików z Twoim systemem oraz ustaw pliki tak, aby uruchamiały się one w przywilejach administratora.
  • dodaj reguły do anty-wirusów które używasz (na własne ryzyko) bądź w najgorszym przypadku usuń je.
  • spróbuj odpalić system w trybie awaryjnym na kablu.

Któryś z tych sposobów musi pomóc. Ostatecznie skontaktuj się z administratorem sieci ale wydaje mi się że jest to główny powód błędów dla osób które mieszkają w bloku bądź korzystają z łącza osiedlowego.

Możesz też spróbować odpalić pliki u kumpla - jeżeli problem będzie się powtarzał to w ostateczności musisz skontaktować się z operatorem sieci - w moim przypadku tak było a później kupiłem LiveBox'a.

Opublikowano

Ja mam pytanie, czy nie można by tego exp a jeszcze obniżyć? Wiem z doświadczenia że najlepszym okresem jest czas pierwszych 2-3rr, może by tak exp normalny 100 VIP 125?

Opublikowano

Serwer ładnie się zapowiada i również zawitam lecz exp faktycznie 50-100 byłby idealny , spoty żeby nie były słupkowe(aby sm z es był potrzebny do "lurowania mobków) , party bonus exp również przydał by się .

-Soul+luck 100% to chyba jednak za łatwo :(

-Forum żeby żyło :)

- zakaz afk przedewszystkim i botów tylko minimalizer i autobuf na elfa moim skromnym zdaniem

a ze startem radze sie nie śpieszyć tylko dobrze wszystko zrobić +reklama (warto zainwestować w reklame serwera a nie tylko darmowe publikacje)

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie no chłopaki moim zdaniem exp 150 jest dobry, no minimalnie 125 mozna by zrobić, 100 juz mało, fakt zabawa dłuższa ale powiedz mi kto Ci nie będzie afczył przy expie 100... ? :D tak jestk okej, optymalnie dla wszystkich.

Snopi

Opublikowano

Nie no chłopaki moim zdaniem exp 150 jest dobry, no minimalnie 125 mozna by zrobić, 100 juz mało, fakt zabawa dłuższa ale powiedz mi kto Ci nie będzie afczył przy expie 100... ? :D tak jestk okej, optymalnie dla wszystkich.

Zgadzam się. x150 expa jest idealnie.

I po za tym obniżyć szansę na ulepszanie.

Ja bym dał około:

-Bless 100%

-Soul 50%

Soul z luckiem 75%

Life 40-50%

Takie są moje propozycje  ;)

Opublikowano

jeśli ktoś będzie miał ten sam problem co ja to windows defender walczył z plikami, cały czas widział tam wirusy zaufałem plikom i teraz już gram normalnie z nadzieja że komputer mi nie wybuchnie ;)

Edit; jak będzie za mały exp to bedzie AFK ,AFK , AFK 

Opublikowano

Mam kilka sugesti a mianowicie

- Chaos Cart Master, fajnie jakby można było z tego korzystać, rozgrywka ciekawsza, dodać do dropu Chaos Cart'y i powiedzmy nagrode za nie w zależności za jaka karte, moze nie exelenty ale jakies paczki kamieni  + np, itemy lepsze  ( nie exe ) typu Kundun staff, AA sword itp, może same bronie, bez setów, ewentuyalnie zapki na BC/DS

- Golden Archer, to samo co wyżej, wrzucić reny do Bohow i za 10 ren coś tam, kamyki jakieś, jole może.

- Co do serduszek, póki co na 3 dropniete 3 chaosy, a może by tak inne jevele tam wrzucić? bede dropił dalej może po prostu pecha miałem.

Snopi

Opublikowano

Witam :). Nareszcie ktos zajal sie proba stworzenia S2 :)) Nie wiem co ludzie widza w tych S4-S10... Nawalone tam syfu tyle jest, ze szok... Czekam z Niecierpliwoscia na Start :)

Opublikowano

Fora mogą nie starczyć trzeba pamiętać że o MU ludzie już tak nie pamiętają i taka publikacja nie ma dużego zasięgu .

Proszę nie zróbcie z dobrej wersji zbyt łatwego serwera gdzie ludzie pograją max 2 tygodnie i im się po prostu znudzi .

Opublikowano

Poszedlem na kompromis graczy jest maly exp server ustawiony moim zdaniem dobrze drop niski ciężko o itemy narazie testujemy stabilność plików. Stoj na mocnym dedyku nie powinno być problemów.

Opublikowano

Z serc dropia inne javelez renami fajby pomysł

Dodatkowo z serc mogły by drobić jakieś sety np. max do jakiegoś Bone Seta +9 lub Scale Set +9. Oczywiście nie zawsze +9. ;) O i faktycznie jest za dużo zen z mobków mam nadzieję, że to tylko na testy ;)

Opublikowano

Noo ;D Zen w ciul dropi :D A itemki znikaja cos za szybko moim zdaniem :) Bo po jakichs 6 sekundach ;D Nikt nie zdarzy odkopac czegos fajnego jak juz cos padnie :D Dragon, na PW Ci zapytanie wyslalem :)

Opublikowano

Tak te zen się zmniejszą jak ustawimy normalny exp 150x bo jest 5000x na testy i dlatego dropi tyle zen.. druga sprawa są w dropie medale i heaven z ktorego dropia itemy +9 jest ustawiony mały drop na nie ale przy dłuższym expieniu dropią :) tak samo serca z których dropia javele usunołem też arene spoty są na mapkach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...