Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jesteś za legalizacją marihuany w Polsce?

Sztalixon

Legalizacja Marihuany w Polsce  

107 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jesteś za legalizacją marihuany w Polsce?

2. 2. Palisz bądź paliłeś trawkę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

Po co ten temat? Z ciekawości. 

Szczerze - sam popalam czasami i według mnie nie jest w tym nic niebezpiecznego. Jesteś po prostu na haju i jest śmiesznie. Na pewno jest bezpieczniejsze od alkoholu i papierosów.

Co do legalizacji... w innych krajach mogą sobie jarać i nic im nie zrobią. Jeżeli kraj chce zarobić niech wprowadzi do sklepu marihuanę po 40-50 zł za gieta i się rozwiąże problem biedy u Nas. Mało to polaków jara bądź jarało? 

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­

Po co ten temat? Z ciekawości. 

Szczerze - sam popalam czasami i według mnie nie jest w tym nic niebezpiecznego. Jesteś po prostu na haju i jest śmiesznie. Na pewno jest bezpieczniejsze od alkoholu i papierosów.

Co do legalizacji... w innych krajach mogą sobie jarać i nic im nie zrobią. Jeżeli kraj chce zarobić niech wprowadzi do sklepu marihuanę po 40-50 zł za gieta i się rozwiąże problem biedy u Nas. Mało to polaków jara bądź jarało? 

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

W sumie alkohol też jest bezpieczny, wypijesz jedno piwo, nikt nie każe chlać 1l wódy od razu

Opublikowano

Więc tak - zakazane kusi najbardziej, ale... Jeśli jest zakazane, to jakiś odsetek ludzi nie będzie ryzykować wolności dla popalania. 

Według mnie nie powinna być zalegalizowana z jednego względu; jeśli ktoś będzie chciał zapalić, to i tak zapali. Legalizacja nie jest potrzebna. :) 

Opublikowano

Powiem tyle, niech wszystkie środki będą dostępne, leki itp. itd. Nie ma sensu blokowanie jakiś towarów, bo to jest bez sensu.

Łatwiej to kupić.

Łatwiej jest się otruć/zaćpać.

To samo z zakazem dla nieletnich - możesz go co najwyżej zamknąć w domu lub śledzić jak psychopata, by czegoś nie wypalił.

A Polskie prawo działa tak: nie, bo nie.

Dlaczego nie możesz kupić broni?

Nie, bo nie.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Jak "nie możesz kupić"? Robisz badania psychologiczne, testy, musisz też nie być notowany, musisz mieć sejf na klamkę i możesz mieć broń. No i trzeba też mieć kasy ale jest do zrobienia.

Opublikowano

Dokładnie. Jeżeli zalegalizują to lepszy towar wejdzie do sprzedaży. Ja nie palę, raz na rok, jak mówi raper."Wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem" i tego się trzymam ;)

Opublikowano

Wszystko mi jedno, ale jeżeli mieliby już zalegalizować, to wprowadzić zakaz palenia w miejscu publicznym (i przy okazji do papierosów to samo by się przydało).

Opublikowano

Wszystko mi jedno, ale jeżeli mieliby już zalegalizować, to wprowadzić zakaz palenia w miejscu publicznym (i przy okazji do papierosów to samo by się przydało).

Co do papierosów .. jest zakaz palenia wyrobów tytoniowych w miejscach publicznych :))

­

Opublikowano

Jak dla mnie powinnismy brac przyklad z holandii.

przez maryske spadly statystyki zabojstw, samobojcow i oczywiscie przestepstw

a co do tego ? kraj sie bardzo wzbogacil dlatego ze rynek sie rozkrecil i wiecej turystów :)

jak dla mnie marycha jest o wiele lepsza niz papierosy ale raz na dwa dni jakis bluncik maks.

bo za duzo to nie zdrowo wiadomo

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Jestem za legalizacją bo wszystko jest dla ludzi i nie jest tak groźne jak alkohol czy papierosy. Mimo wszystko na razie nie palę (będę tylko po legalizacji) i każdego kto pali z chęcią bym posadził. Prosta sprawa - łamiecie prawo (nie ważne, że jest c*****e) = jesteście dla mnie ścierwem. Tyle. Dodam jeszcze, że po legalizacji powinna być imo od 21 roku, minimum. 

LE01E2H.png

Opublikowano

Troche czasu juz bakam i jakoś nie czuję potrzeby tej legalizacji, właściwie to nie czuję jakby marry była nielegalna :v

Opublikowano

A dlaczego w ogóle marihuana jest nielegalna? Jeśli jej efekty nie wywołują zagrożenia dla bezpieczeństwa innych to nie widze powodów, zeby byla nielegalna, choć osobiście sam i tak nie pale, bo uważam to za g****o.

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Jestem za legalizacją bo wszystko jest dla ludzi i nie jest tak groźne jak alkohol czy papierosy. Mimo wszystko na razie nie palę (będę tylko po legalizacji) i każdego kto pali z chęcią bym posadził. Prosta sprawa - łamiecie prawo (nie ważne, że jest c*****e) = jesteście dla mnie ścierwem. Tyle. Dodam jeszcze, że po legalizacji powinna być imo od 21 roku, minimum. 

A co cie to typie obchodzi ze ktos to pali czy nie? pewnie palenie od 21 roku seks od 50 roku zycia warunkowa eutanazja po 60 roku zycia?  :yay:pewnie zapaliłeś blanta i cie wyjebali z domu 

Opublikowano

A co cie to typie obchodzi ze ktos to pali czy nie? pewnie palenie od 21 roku seks od 50 roku zycia warunkowa eutanazja po 60 roku zycia?  :yay:pewnie zapaliłeś blanta i cie wyjebali z domu 

A co cie obchodzi moje zdanie? Pewnie każdy powinien mieć zdanie takie jak pan karol123742 bo to wielka persona i w ogóle bóg bo wie wszystko i wie, że mnie z domu wyjebali

idź gimboćpunie zajarać blanta, jointa czy co wy tam w gimbazie palicie bo i tak nic w życiu nie osiągniesz

LE01E2H.png

Opublikowano

A co cie obchodzi moje zdanie? Pewnie każdy powinien mieć zdanie takie jak pan karol123742 bo to wielka persona i w ogóle bóg bo wie wszystko i wie, że mnie z domu wyjebali

idź gimboćpunie zajarać blanta, jointa czy co wy tam w gimbazie palicie bo i tak nic w życiu nie osiągniesz

Nie jestem w gimbem bo dopiero chodze do 5 podstawuwki  nie palimy tam blantuw czy dzojtuf jedynie to robimy sobie papierosy z papieru podpalamy i sie zaciongamy dodam jerzcze rze robimy se kulki z papieru i potem do wciongamy muj pszyciel z lafki wonha klej podobno niezly odlot a jeszcze jeden wcionga krede bialom to ze niczego nie osiongne to jestes w blendzie wbiłem bo wlasnie wbilem 70 level  w metinie i moge sobie ubrac mojom stalke dla wojownika 4 absy i hp +9  wiec mam cie teraz na duhowe i pare hituw

Opublikowano

Nie jestem w gimbem bo dopiero chodze do 5 podstawuwki  nie palimy tam blantuw czy dzojtuf jedynie to robimy sobie papierosy z papieru podpalamy i sie zaciongamy dodam jerzcze rze robimy se kulki z papieru i potem do wciongamy muj pszyciel z lafki wonha klej podobno niezly odlot a jeszcze jeden wcionga krede bialom to ze niczego nie osiongne to jestes w blendzie wbiłem bo wlasnie wbilem 70 level  w metinie i moge sobie ubrac mojom stalke dla wojownika 4 absy i hp +9  wiec mam cie teraz na duhowe i pare hituw

ostatnio tak się uśmiałem jak schodziłem ze schodów

Opublikowano

jco cie k***a obchodzi czy ktos lamie prawo czy nie, dopóki nie robi komuś krzywdy?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Za legalizacją tak ... Jednak do tego raczej nie dojdzie .Ludzie którzy aktualnie się tym zajmują w Polsce nigdy do tego nie dopuszczą . Jak myślicie dlaczego ? Pierwsze to , że mogą. . .  Mają swoich ludzi , maja mnóstwo kasy , mają broń i pewnie w większości przekupiony rząd ^ . 0 . Po zalegalizowaniu jak wiadomo , konieczny byłby podatek , czego nie chcemy . . .  I jeszcze jedno , teraz przynajmniej w mojej okolicy , nie jest łatwo znaleźć kogoś kto handluje , wszyscy w większych miastach (Warszawa , Kraków ) lub za granicą . Po legalizacji sam bym zaczął handlować .

Pomyślcie jeszcze od jak dawna można kupić marysie w Polsce ? 10 / 20 / 30/ 100 lat ? Dlaczego jeszcze nie jest zalegalizowania ?

" Jestem za legalizacją bo wszystko jest dla ludzi i nie jest tak groźne jak alkohol czy papierosy. Mimo wszystko na razie nie palę (będę tylko po legalizacji) i każdego kto pali z chęcią bym posadził. Prosta sprawa - łamiecie prawo (nie ważne, że jest c*****e) = jesteście dla mnie ścierwem. Tyle. Dodam jeszcze, że po legalizacji powinna być imo od 21 roku, minimum. "  

Koleś ile masz lat ? Z twojego postu stwierdzam , ze max 16 . Za dużo muzyki polskie ? Za dużo telewizji ? Za dużo YT ? 

1. Wszystko dla ludzi

2. nie palę / po legalizacji której nigdy nie będzie  .. .

3. zamykałbyś za palenie

4. od 21 roku

Jak ktoś kto nigdy czegoś nie spróbował , może się wypowiadać na dany temat ?  Od 21 roku , a teraz spotkasz multum szesnastolatków , ba . . . czternastolatków ze skrętami  na podwórku i co nie mogą  ? + to łamanie prawa .  .. Jak zrobisz prawko , też będziesz jeździł według prawa ? Powodzenia w życiu Ci życzę .

Opublikowano

Mam mieszane uczucia... Z jednej strony ogólna dostępność dla palacza, to pozytywna sprawa. Z drugiej strony z automatu ceny pójdą w górę i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.

Osobiście uważam, że w naszym kraju w pierwszej kolejności powinno wprowadzić się pełną depenalizacje niż legalizację do której nie dojdzie przez najbliższe kilkanaście jak nie kilkadziesiąt lat.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...