Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolnorynkowe Królestwo Eggeru

Turpis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co ci Dania zrobi gdy cię np. Rosja zaatakuje? Weź przestań, toż to jest marzenie dzieci. Jakie Dania miałaby profity? Tylko 10 mln. Po co miałaby was chronić? Przecież jesteście tylko kawałkiem ziemi, która nic nie ma, nawet armii. Jakby Ruski podbiły na tę wyspę to Dania by się bała, że będą mieli chęć na nich. Z resztą, po co miałaby uznać waszą niepodległość? Większy dochód z was dostawałaby gdybyście nadal byli pod ich władzą.

A po co Rosja miała by  atakowac Egger? :O

Dania? Opłaciłaby najemników żeby pozbyć się problemu jakim jest państwo w państwie. 

Dupa, a nie zgadza! Jakie korzyści będą jej płynęły z ochraniania gimbów? Respekt w internetach? Możecie iść z nimi pogadać, ale prawdopodobieństwo, że was wyśmieją wynosi 100%.

A Rosja? heh, już widzę nagłówki w TVN.

"ROSJA ANEKTUJĘ EGGER"

"Jakie korzyści będą jej płynęły z ochraniania gimbów? Respekt w internetach? Możecie iść z nimi pogadać, ale prawdopodobieństwo, że was wyśmieją wynosi 100%." 

Jej jesteś serio upośledzony  :O  nie wiedizałem :O

Poczytaj całą  rozmowę w tym temacie...  jakich gimbów jaki respekt w internecie ....

Całe to tworzenie państwa najprędzej za 10 -15 lat by się zaczęło więc większość będzie miała  30-40 lat 

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Bywalec
Opublikowano

Widzę, że na leczenie dla autora tematu już za późno.

Człowieku, rozumiem można sobie pomarzyć, ale bez ku*wa przesady.

Szansa, że takie coś by się stało wynosi całe 0%, NIE MA JEJ, TO JEST NIEMOŻLIWE.

Prędzej marsjanie nas skolonizują niż biedaki z polszy założą niepodległy i oficjalny kraj.

90% z was gimbów umysłowych bałaby się z Polski za granicę wyjechać na dłuższy czas bo by wam się stęskniło za świeżą cebulką z biedronki.

Kiedy wreszcie przyjmiesz to do wiadomości i przestaniesz się publicznie ośmieszać?

Opublikowano

A po co Rosja miała by  atakowac Egger? :O

Żeby mieć bazę bliżej "Zachodu"? Na dodatek, to jest dodatkowy kawałek ziemi, dodatkowe złoża (a mówiłeś, że podobno tam są).  

graphic.png

silver 1 > gold 4, porażka, jak ja wbilem te range

Opublikowano

Dania? Opłaciłaby najemników żeby pozbyć się problemu jakim jest państwo w państwie. 

Dupa, a nie zgadza! Jakie korzyści będą jej płynęły z ochraniania gimbów? Respekt w internetach? Możecie iść z nimi pogadać, ale prawdopodobieństwo, że was wyśmieją wynosi 100%.

A Rosja? heh, już widzę nagłówki w TVN.

"ROSJA ANEKTUJĘ EGGER"

Już nawet afrykańscy wojownicy szykują tratwy z gówna i patyków żeby tylko podbić gimbolandię Egger

Opublikowano

Widzę, że na leczenie dla autora tematu już za późno.

Człowieku, rozumiem można sobie pomarzyć, ale bez ku*wa przesady.

Szansa, że takie coś by się stało wynosi całe 0%, NIE MA JEJ, TO JEST NIEMOŻLIWE.

Prędzej marsjanie nas skolonizują niż biedaki z polszy założą niepodległy i oficjalny kraj.

90% z was gimbów umysłowych bałaby się z Polski za granicę wyjechać na dłuższy czas bo by wam się stęskniło za świeżą cebulką z biedronki.

Kiedy wreszcie przyjmiesz to do wiadomości i przestaniesz się publicznie ośmieszać?

Dlaczego nie pozwolisz  Mi się "publicznie ośmieszać"  tylko jak typowy zburaczały polak  musisz  wbić  jeszcze  swoją  drzazgę  z kija którego masz w dupie...

Skoro myslisz ze  jest to niemożliwe  i cię to nie interesuje  to co tutaj robisz....

Sam jesteś w tych 90% umysłowych  gimbów  :)

Ja rozumiem że jesteś polakiem że lubisz sie  powkurwiać na coś  co mógłbyś zignorowac i zwyczajnie olać ... że takie głupie  pisanie  Ci sprawia przyjemność ale  jak  czytam twoje wypowiedzi to mi oczy krwawią  więc  oszczędź sobie wstydu i się "publicznie nie ośmieszaj"

Już nawet afrykańscy wojownicy szykują tratwy z gówna i patyków żeby tylko podbić gimbolandię Egger

@1361622928-U485574.pngpreLudium dał  jakiś sensowny argument

Żeby mieć bazę bliżej "Zachodu"? Na dodatek, to jest dodatkowy kawałek ziemi, dodatkowe złoża (a mówiłeś, że podobno tam są).  

Ktoś wstawił mapkę ze złożami jakie występują na wyspach przy grenlandii i jest tam złoto / uran  nie wiem ile tego czytałem też że  w piasku na dnie morza jest  złoty piach czyli wystarczy  specjalną maszyną  odsiać piasek i są złote samorodki ale ile togo to nawet nie wiem.

Opublikowano

Ktoś wstawił mapkę ze złożami jakie występują na wyspach przy grenlandii i jest tam złoto / uran  nie wiem ile tego czytałem też że  w piasku na dnie morza jest  złoty piach czyli wystarczy  specjalną maszyną  odsiać piasek i są złote samorodki ale ile togo to nawet nie wiem.

Gdyby to było takie łatwe. To tego złota dawno by już nie było. Ty naprawdę myślisz, że państewko liczące 20 osób będzie wydobywać uran? xD

Opublikowano

Dobra... Pomysł macie. Teraz sprawa zakupu energii, podpięcia sie pod system międzynarodowy, założenie waluty, synchronizacja tejże waluty z rynkami światowymi, rozpisanie rozbudowanego i konkretnego prawa, wodociągów, ścieków, infrastruktury, planu rozwoju, armii, granic, paszportów, portu dla statków pelnych imigrantów (XXD), premier, minister, system wyborczy, prezydent, ich uprawnienia, system sądów, policji, jednostek antyterrorystycznych, kwestia opieki zdrowotnej (w waszym raju płatnej) i miejsc pracy i w sumie można zaczynać podstawy xD

No i podstawa- umowy na stacje bazowe i pociągnięcie kilometrów kabla światłowodowego na totalne zadupie! ;D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Bywalec
Opublikowano

Gdyby to było takie łatwe. To tego złota dawno by już nie było. Ty naprawdę myślisz, że państewko liczące 20 osób będzie wydobywać uran? :lol:

To jest właśnie wiedza o świecie typowego umysłowego gimba. 

Dla niego wszystko jest kolorowe i prościutkie zanim nie wyląduje w macu albo odzieżówce pracując po 7zł/h.

Opublikowano

Post pomysłodawcy

fyGE8x8.png

PS Juz powstała grupa "Socjalistyczne Królestwo Oggeru" która ma na celu - cytuję - "Podbicie królestwa Eggeru".

graphic.png

silver 1 > gold 4, porażka, jak ja wbilem te range

Opublikowano

Gdyby to było takie łatwe. To tego złota dawno by już nie było. Ty naprawdę myślisz, że państewko liczące 20 osób będzie wydobywać uran? :lol:

A kto Ci Marcelu powiedział ze  20 osób tam będzie? :D

Dobra... Pomysł macie. Teraz sprawa zakupu energii, podpięcia sie pod system międzynarodowy, założenie waluty, synchronizacja tejże waluty z rynkami światowymi, rozpisanie rozbudowanego i konkretnego prawa, wodociągów, ścieków, infrastruktury, planu rozwoju, armii, granic, paszportów, portu dla statków pelnych imigrantów (XXD), premier, minister, system wyborczy, prezydent, ich uprawnienia, system sądów, policji, jednostek antyterrorystycznych, kwestia opieki zdrowotnej (w waszym raju płatnej) i miejsc pracy i w sumie można zaczynać podstawy :lol:

No i podstawa- umowy na stacje bazowe i pociągnięcie kilometrów kabla światłowodowego na totalne zadupie! ;D

Energia z wody (pływy morskie) geotermalne  oraz wiatrowe + elektrownia atomowa   jeśli jest tam uran  to by się opłacało

Waluta  Korona Duńska

Monarchia absolutna

To jest właśnie wiedza o świecie typowego umysłowego gimba. 

Dla niego wszystko jest kolorowe i prościutkie zanim nie wyląduje w macu albo odzieżówce pracując po 7zł/h.

Znów Ty ...  spamujesz i nabijasz sobie posty

typowy polaczek znów sie  czepia byle czego >.<

Post pomysłodawcy

fyGE8x8.png

To mnie osobiście  rozwaliło. tak jak wierzę w  pomysł ze  można kupić Egger i tam coś zrobić to  TO  jest moim zdaniem  nierealne...

Opublikowano

@Turpis czyli kraj, od którego odebraliscie ziemie miałby wam jeszcze użyczać waluty? o.O wyobraź sobie, ze Polska ma wyspę. Tylko wyobraź, bo nie mamy. I pozwala założyć tam kraj, który swoja wolnorynkowością zaczyna przebijać Polskę i do tego używa jej waluty- nie bylbys wkurwiony? Wpuszczenie czegos takiego to jak dobrowolna implementacja nowotworu. Juz raz tak zrobiliśmy- z Krzyżakami. Efekty chyba znamy, nie?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

elektrownia atomowa   jeśli jest tam uran  to by się opłacało

Już widzę ten projekt na kickstarterze "Zbieramy na elektrownie jądrową dla kraju liczącego 100 osób." Przed chwilą Egger teraz Kamczatka... a jutro wojna z Rosją. Rosja jako kraj się NIE rozpadnie.

Opublikowano

@Turpis czyli kraj, od którego odebraliscie ziemie miałby wam jeszcze użyczać waluty? :blink: wyobraź sobie, ze Polska ma wyspę. Tylko wyobraź, bo nie mamy. I pozwala założyć tam kraj, który swoja wolnorynkowością zaczyna przebijać Polskę i do tego używa jej waluty- nie bylbys wkurwiony? Wpuszczenie czegos takiego to jak dobrowolna implementacja nowotworu. Juz raz tak zrobiliśmy- z Krzyżakami. Efekty chyba znamy, nie?

Kupili byśmy tą ziemię, po za tym monopol na zboże i inne produkty  miała by Dania  czyli zysk a wprowadzając  ich walutę  tęż na tym skorzystają.

Wiem że Polska nie ma wyspy :D

Tak znam efekt sprowadzenia  krzyżaków do Polski

Wiesz w tym momencie nie wiadomo czy to będzie nowe państwo na Egger  bo  jak widzisz... mają plany  zamieszkać w Rosji  co moim zdaniem nie ma sensu na ale cóż co Ja tam wiem  o sytuacji geopolitycznej na świecie....

Już widzę ten projekt na kickstarterze "Zbieramy na elektrownie jądrową dla kraju liczącego 100 osób." Przed chwilą Egger teraz Kamczatka... a jutro wojna z Rosją. Rosja jako kraj się NIE rozpadnie.

Liczyli około 6k osób

Ta Kamczatka  według mnie  to  jest  jakiś  bez sens  też myslę że się nie rozpadnie i nie  mam zamiaru wstawiać się za tym pomysłem ;_;

Opublikowano

grupka już się rozpadła :makka:

0 adminów

a pomysłodawca zbanowany albo  wyrzucony  tylko  jest...

Albo powstanie nowa grupa  albo  ten pomysł szybciej się skończył niż myślałem

Bywalec
Opublikowano

0 adminów

a pomysłodawca zbanowany albo  wyrzucony  tylko  jest...

Albo powstanie nowa grupa  albo  ten pomysł szybciej się skończył niż myślałem

Koniec pomysłu? No nie! Jak to się mogło stać? 

Przecież to był w 100% realny pomysł, wierzyłem w niego całym sercem, na prawdę nie wiem jak mógł nie wypalić.

Opublikowano

Koniec pomysłu? No nie! Jak to się mogło stać? 

Przecież to był w 100% realny pomysł, wierzyłem w niego całym sercem, na prawdę nie wiem jak mógł nie wypalić.

Sam pomysł był dobry ...ale  ktoś wyjebał administracje i pomysłodawcę .... myślałem ze  projekt zdechnie  sam z siebie  ludziom się znudzi albo coś  no ale TO xD

spleśniałem ze śmiechu

Opublikowano

Ja się  tu pruje bronię pomysłu a  ktoś  rozjebał grupę xD i teraz  240 osób tam siedzi  i jak ktoś wyjdzie to juz nie wejdzie

Opublikowano

Energia z wody (pływy morskie) geotermalne  oraz wiatrowe + elektrownia atomowa   jeśli jest tam uran  to by się opłacało

gimnazjaliści będą kopać uran? xDDDDD a potem zbudują sobie reaktory i całą elektrownię niczym dom w minecraft xDD w tychże reaktorach będą ten uran rozszepiać, bo nauczyli się tego na przyrce xDDDD nie no to już jest naprawdę absurdalne

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...