Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolnorynkowe Królestwo Eggeru

Turpis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takich pojebanych gimbusów to już dawno nie widziałem, oni tam wszyscy na tej ich śmiesznej grupce mają raka mózgu. 

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Państwo może założyć sobie każdy bo tak w sumie było kiedy państwa powstawały, np taki mieszko I. Założył sobie państwo Polskie które już de facto nie istnieje jako suwerenne i wolne pańśtwo ale to jest inny temat,

1000 lat temu to prawie każdy mógł założyć państwo. Wtedy panowała lekko mówiąc anarchia.

Opublikowano

O czym? O fantazjach nastolatków nie mających podstawowej wiedzy  na temat polityki i gospodarki? Nie warto.

Nikt cię tu nie trzyma .... więc po co komentujesz?

Jest kilka państw nie uznawanych przez ONZ a uznawanych przez ich samych. Przykład? Kosowo - Państwo częściowo uznane

DRL / ŁRL -nie uznawane lecz posiadające własną administracje.

Podziemne państwo polskie (nie istnieje od 1989) konspiracyjne państwo Polskie.

Jest jeszcze kilka państw założonych a nie posiadających uznania. Państwo może założyć sobie każdy. Wystarczy znać luki w prawie międzynarodowym i je wykorzystać.

Dokładnie  to są  tylko pomysły na razie

Co ma wspólnego nowe państwo z podłożami historycznymi z krajem gimbusów?

Jesteś upośledzony? Co ma wspólnego wiek osób na grupie z tym pomysłem? Przecież nikt tego państwa nie zakłada w tym momencie...możliwe że powstanie coś za 15 lat  a możliwe ze nigdy.... 

To że wymienione przeze mnie

DRL - Doniecka Republika Ludowa

ŁRL - Ługańska Republika Ludowa to państwa bez podłoża historycznego. Tak jak sama Ukraina to twór kilku osób.

Co do własnego państwa to polecam poczytać o mikronacjach. To państwa które założone są przez pojedyńczą lub kilka osób, posiadające własną administracje, walute itd. W polsce takich fizycznie nie ma, choć są w internecie. Lecz na świecie takich jest sporo. Np:

1. Królestwo Elleore

2. Molossia

3. Sealand

4. Liberland

Zależy ile będzie chętnych a myślę że sporo osób się znajdzie.

DRL - Państwo założone przez terrorystów, ŁRL - Również założone przez terrorystów. Ukraina powstała przez rozpad ZSRR. Podajesz bezsensowne przykłady. Po prostu gimbusy chcą założyć państwo, ale nie uda się im to.

Marcel ile masz lat? Bo nie sądzę żebyś był dużo starszy od  przeciętnego gimnazjalisty.

Pomysł ciekawy, ale raczej nie wypali.

Poza tym jestem w tej grupie na fb i wiele osób sobie robi beke.

Myślę że każdy ma jakąś bekę z tego... no bo nie codzień słyszy się  o tym ze ktoś chce załozyć panstwo  ale  sporo osób  traktuje to  całkiem serio. Mogło by wypalić ale nie teraz... za 10 -15 lat.

A co jeśli im to wypali? Będziecie płakać po tym że mogliście mieć szansę być kimś ważnym w państwie... :C . A tak na serio to dołączyłem do tej grupy i powiem wam że myślałem o gorszej patologii. Ale poczytałem trochę i widać że mają jakieś pojęcie. A co niepodległości itd. Znam trochę Danie bo spędzam w niej większą część roku. A Grenlandia podlega administracji Danii ( z pewnymi wyjątkami). Dania to ponad 100 wysp i wysepek. Myślę że jeśli pomysłodawca złożył by wniosek o kupno czy jakoś tak, to mogłoby to sie udać. No oczywiście najpierw sprawdzili by czy może na wyspie nie ma żadnych złóż i dóbr naturalnych. Ale ze sprzedażą nie powinno być problemu. Trzeba mieć tylko pieniądze. A korona ma mniejszą wartość od złotego (ok 50%). To się może udać jeżeli tylko wezmą to na poważnie. Ciekawy jestem jak to sie wszystko dalej potoczy :)

Pierwszy raz  jak zobaczyłem ten post  to  wyśmiałem ten pomysł... ale po rozmowie z kolegą i zobaczeniu jak jest na grupie myslę że  kiedyś mogło by się  udać.

A co do złóż na wyspie to jakieś tam są podobno

Takich pojebanych gimbusów to już dawno nie widziałem, oni tam wszyscy na tej ich śmiesznej grupce mają raka mózgu. 

Kolejny...ugh.... ile masz  lat  14/15?  "mają raka mózgu" .... bardzo dojrzałe

Opublikowano

Jesteś upośledzony? Co ma wspólnego wiek osób na grupie z tym pomysłem? Przecież nikt tego państwa nie zakłada w tym momencie...możliwe że powstanie coś za 15 lat  a możliwe ze nigdy.... 

Marcel ile masz lat? Bo nie sądzę żebyś był dużo starszy od  przeciętnego gimnazjalisty.

1. Skoro tak to po co dyskutujemy? Po twojej agresji, śmiem twierdzić, że to ty jesteś pomysłodawcą tegoż kraju.

2. 15

Opublikowano

1. Skoro tak to po co dyskutujemy? Po twojej agresji, śmiem twierdzić, że to ty jesteś pomysłodawcą tegoż kraju.

2. 15

Jeśli nie chcesz dyskutować nikt cię tu nie trzyma :O

Moja agresja wynika  z tego że   używasz słowa "gimbus"  chociaż  podkreślałem  że w tedy  gdy  będzie powstawać państwo  każdy z tych  "gimbusów" będzie  pełnoletni ugh. ile razy można to pisać?

Nie nie jestem pomysłodawcą...

15 lat ... tak myslałem  jak skończysz  gimnazjum to może zacznę się przejmowac tym co piszesz

Opublikowano

Jeśli nie chcesz dyskutować nikt cię tu nie trzyma :O

Moja agresja wynika  z tego że   używasz słowa "gimbus"  chociaż  podkreślałem  że w tedy  gdy  będzie powstawać państwo  każdy z tych  "gimbusów" będzie  pełnoletni ugh. ile razy można to pisać?

Nie nie jestem pomysłodawcą...

15 lat ... tak myslałem  jak skończysz  gimnazjum to może zacznę się przejmowac tym co piszesz

Jeśli mówisz, że to państwo może w ogóle nie powstać to czemu tak się podniecasz? Co z tego, że będą pełnoletni jak ich pomysł jest chory. Jestem na 100% pewny, że to ich Wielkie Królestwo nawet nie powstanie. W ciągu 10 lat powinni zmądrzeć. Dla twojej świadomości, skończyłem już gimnazjum.

Opublikowano

Jeśli mówisz, że to państwo może w ogóle nie powstać to czemu tak się podniecasz? Co z tego, że będą pełnoletni jak ich pomysł jest chory. Jestem na 100% pewny, że to ich Wielkie Królestwo nawet nie powstanie. W ciągu 10 lat powinni zmądrzeć. Dla twojej świadomości, skończyłem już gimnazjum.

Czy ja się podniecam? proszę cię  nie bądź smieszny :)

Dlaczego uważasz że pomysł jest  chory?

Naprawdę duma mnie rozpiera ze skonczyłeś gimnazjum... WKE  potrzebuję takich ludzi jak Ty :')

Opublikowano

Taki plan raczej nie ma szans wypalenia. Mówimy o terenach na których nie ma nic, jest tylko tundra. Załóżmy, że nasi bohaterowie kupili sobie już wyspę, jednak co ma wpływać na PKB tego państwa? W tym "kraju" nie ma miejsc pracy, ludzie pracowaliby w innych państwach, co jest jednoznaczne z zasilaniem budżetu państwa w którym pracują.

Opublikowano

Czy ja się podniecam? proszę cię  nie bądź smieszny :)

Dlaczego uważasz że pomysł jest  chory?

Naprawdę duma mnie rozpiera ze skonczyłeś gimnazjum... WKE  potrzebuję takich ludzi jak Ty :')

Nie podniecasz się? xD Staram się normalnie dyskutować, ale ciężko jest jak z taką agresją na mnie naskakujesz. Czemu pomysł jest chory? Bo na 100% jest łamaniem konstytucji Danii.

Zmieniając temat. Skąd planują wziąć 10 milionów? Pewnie dostaną dotację z Unii.  :ninja:

Opublikowano

Taki plan raczej nie ma szans wypalenia. Mówimy o terenach na których nie ma nic, jest tylko tundra. Załóżmy, że nasi bohaterowie kupili sobie już wyspę, jednak co ma wpływać na PKB tego państwa? W tym "kraju" nie ma miejsc pracy, ludzie pracowaliby w innych państwach, co jest jednoznaczne z zasilaniem budżetu państwa w którym pracują.

Z tego co mi wiadomo (co przeczytałem na grupie) To kraj miał zarabiać na turystyce i  rybołówstwie, na początku.

Nie podniecasz się? xD Staram się normalnie dyskutować, ale ciężko jest jak z taką agresją na mnie naskakujesz. Czemu pomysł jest chory? Bo na 100% jest łamaniem konstytucji Danii.

Zmieniając temat. Skąd planują wziąć 10 milionów? Pewnie dostaną dotację z Unii.  :ninja:

Przyznaj się ze uświadomiłeś sobie że  jutro  już nie  idziesz do gimnazjum tylko do technikum/liceum  i już nie wypada być  niedorozwiniętym...

W którym miejscu to łamie konstytucje  Danii... rozumiem ze  ich konstytucja  zakazuje sprzedawania wysp.

Za hajs z jutuba.... a tak serio to plan był  by założyć akcje na kickstarter .... tylko mnie to średnio przekonało

każdy by musiał coś od siebie dorzucić i  musiało by być dużo osób....

Co do kickstartera  to  nie jestem pewien czy by uzbierali 10 ml.... chyba ze  ludzią ten pomysł wydał by się tak absurdalny ze  wpłacali by na to jakieś sumy :O

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo (co przeczytałem na grupie) To kraj miał zarabiać na turystyce i  rybołówstwie, na początku.

Przyznaj się ze uświadomiłeś sobie że  jutro  już nie  idziesz do gimnazjum tylko do technikum/liceum  i już nie wypada być  niedorozwiniętym...

W którym miejscu to łamie konstytucje  Danii... rozumiem ze  ich konstytucja  zakazuje sprzedawania wysp.

Za hajs z jutuba.... a tak serio to plan był  by założyć akcje na kickstarter .... tylko mnie to średnio przekonało

każdy by musiał coś od siebie dorzucić i  musiało by być dużo osób....

Co do kickstartera  to  nie jestem pewien czy by uzbierali 10 ml.... chyba ze  ludzią ten pomysł wydał by się tak absurdalny ze  wpłacali by na to jakieś sumy :O

Ich konstytucja w tym aspekcie jest taka sama jak wszystkie inne. Zagrożenie niepodległości kraju jest karalne, a to się pod to zalicza. Nie życzę sobie tekstów typu niedorozwinięty, upośledzony. Swój poziom zachowaj dla siebie.

Opublikowano

Ich konstytucja w tym aspekcie jest taka sama jak wszystkie inne. Zagrożenie niepodległości kraju jest karalne, a to się pod to zalicza. Nie życzę sobie tekstów typu niedorozwinięty, upośledzony. Swój poziom zachowaj dla siebie.

To nie zagraża żadnej niepodległości a ją tworzy. Zresztą Unia Europejska zniszczyła niepodległość państw Europy. Niepodległość i suwerenność więc idąc twoim tokiem myślenia UE jest nielegalna. Każda autonomia tak samo bo zagraża niepodległości państwa jako bytu geograficznego i w obecnych czasach tylko geograficznego. Bzdura to jest :')

r9wfFzB.png

Opublikowano

Kupując od nich wyspe  i tworząc niepodległe państwo  zagrażamy  ich niepodległości?

To nie jest koncert życzeń ^^ ale nie mam zamiaru cię obrażać

Opublikowano

Kupując od nich wyspe  i tworząc niepodległe państwo  zagrażamy  ich niepodległości?

To nie jest koncert życzeń ^^ ale nie mam zamiaru cię obrażać

A obrażasz...  B) Czy gdybym kupił działkę wielkości Poznania i utworzył tam własne państwo. Nikt z rządu nie miałby nic przeciwko? Rozumiem utworzyć państwo na wyspie na środku pacyfiku, na oceanie, na ziemi niczyjej, ale nie na wyspie. Którą w dodatku kupią od Danii i BĘDZIE SIĘ ONA ZNAJDOWAŁA W DANII, a dokładniej w jej autonomii znanej dalej Grenlandią.

Opublikowano

A obrażasz...  B) Czy gdybym kupił działkę wielkości Poznania i utworzył tam własne państwo. Nikt z rządu nie miałby nic przeciwko? Rozumiem utworzyć państwo na wyspie na środku pacyfiku, na oceanie, na ziemi niczyjej, ale nie na wyspie. Którą w dodatku kupią od Danii i BĘDZIE SIĘ ONA ZNAJDOWAŁA W DANII, a dokładniej w jej autonomii znanej dalej Grenlandią.

Formalnie nikt nie miałby nic przeciwko. Praktycznie już tylko rząd, ale wtedy zrobisz referendum mieszkańców działki a jak będzie przegłosowane to dostajesz niepodległość ;) (Niby to proste) ale i tak twoje państwo jest uznawane tylko przez ciebie i twoich "poddanych". Na swojej działce robisz co chcesz. Nie łamiesz tym żadnej suwerenności bo nie robisz żadnego powstania no i nie wcinasz się tym samym w interesy obcego państwa

r9wfFzB.png

Opublikowano

oj gimby gimby..

gdyby takie coś było realne to ja bym zrobił ze swojego podwórka Penerlandie i zalegalizował wszystkie narkotyki

wtedy miałbym więcej obywatelów niż Polska :)

bo w tym kraju 6/10 jara marihuane

2/10 wciąga i lata na dropach

0,1/10 ładuje w żyłe

ps. jak stworzycie ten kraj to daj znać na PW chętnie zostane obywatelem do zwiększenia populacji <3

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Więcej nie zamierzam   btw.  obraziłeś 200 osób nazywając ich  gimbusami

Dobra.... chcą to kupić  i  powiedzieć Danii a raczej przedstawić swój plan  sprzedająć wyspe  Dania zgadza się na to  by tam było państwo :D (co  wiąże się z tym ze nas uzna)

Formalnie nikt nie miałby nic przeciwko. Praktycznie już tylko rząd, ale wtedy zrobisz referendum mieszkańców działki a jak będzie przegłosowane to dostajesz niepodległość ;) (Niby to proste) ale i tak twoje państwo jest uznawane tylko przez ciebie i twoich "poddanych". Na swojej działce robisz co chcesz. Nie łamiesz tym żadnej suwerenności bo nie robisz żadnego powstania no i nie wcinasz się tym samym w interesy obcego państwa

Właściciel platformy  wiertniczej  tej  uznawanej jako panstwo... uznaniem za państwo  wziął fakt  że  po pojmaniu dwóch osób  które chciały zrobić zamach stanu rozmawiał z  Niemcami i Holandią bo  takiego obywatelstwa byli  pojmani dlatego rozmowy na "Szczeblu" uznał za  uznanie panstwa

oj gimby gimby..

gdyby takie coś było realne to ja bym zrobił ze swojego podwórka Penerlandie i zalegalizował wszystkie narkotyki

0,1/10 ładuje w żyłe

ps. jak stworzycie ten kraj to daj znać na PW chętnie zostane obywatelem do zwiększenia populacji <3

Sporo osób juz  do gimby nie chodzi ;) z tej grupy

Ależ możesz zrobić wyżej @Diegool  wyjaśnił jak to możesz zrobić

Jak powstanie to na pewno usłyszysz

Opublikowano

Sporo osób juz  do gimby nie chodzi ;) z tej grupy

a co do 1 lo/technikum  jutro idą? widzę, temat wieku bardzo ciebie dotyka, śmiem wątpić iż jesteś gimbusem (nie gimnazjalistą, gimbusem) lub idziesz teraz do szkoły ponadgimnazjalnej

XDDD

Okej, kupiliście wyspę, pytanie CO POTEM? Wszystko wyrośnie spod ziemi tylko dlatego bo daliście Danii 10 mln?

­

Opublikowano

Nawet gdyby już coś takiego powstało, to byłoby łatwym celem dla innych państw. Nie byłoby ­armii, wojska, ochrony. Na NATO nie mieliby co liczyć ;) Tylko czekać aż przykładowo Rosja zajęłaby tę wysepkę.

Opublikowano

oj gimby gimby..

0,1/10 ładuje w żyłe

Kto Ci zabrania ? Policja tylko pomyśli że jesteś upośledzony i social masz zapewniony :')

r9wfFzB.png

Opublikowano

a co do 1 lo/technikum  jutro idą? widzę, temat wieku bardzo ciebie dotyka, śmiem wątpić iż jesteś gimbusem (nie gimnazjalistą, gimbusem) lub idziesz teraz do szkoły ponadgimnazjalnej

XDDD

Okej, kupiliście wyspę, pytanie CO POTEM? Wszystko wyrośnie spod ziemi tylko dlatego bo daliście Danii 10 mln?

Po prostu nie lubię jak ktoś  dyskryminuje innych  z powodu wieku :/

I nie jestem gimbusem (chodzi o stan umysłu jeśli tak mogę to nazwać) a Ja  jutro idę do 2 klasy LO  jakoś super  dorosły nie jestem

ale irytuje mnie to słowo....

10 mln za samą wyspę  nie licząc kosztów budowy pierwszych domów. Które naturalinie zbudują mieszkańcy  którzy są do tego  wykwalifikowani ... pierwsza praca na Egger

Nawet gdyby już coś takiego powstało, to byłoby łatwym celem dla innych państw. Nie byłoby ­armii, wojska, ochrony. Na NATO nie mieliby co liczyć ;) Tylko czekać aż przykładowo Rosja zajęłaby tę wysepkę.

Tylko po co atakować takie państwo? 

Zgodzę się ze byli byśmy łatwym celem  ale myślę że tak czy tak na początku Dania miałą by spory profit z nas więc  by nas  chroniła

tylko od niej kupowli byśmy  zboże i korona duńska  jako nasza waluta

języki urzędowe Polski i Duński

Kto Ci zabrania ? Policja tylko pomyśli że jesteś upośledzony i social masz zapewniony :')

Policja pomysli o nim to co większość w tym temacie pomyślała  o grupie która to planuje xD

Opublikowano

Po prostu nie lubię jak ktoś  dyskryminuje innych  z powodu wieku :/

I nie jestem gimbusem (chodzi o stan umysłu jeśli tak mogę to nazwać) a Ja  jutro idę do 2 klasy LO  jakoś super  dorosły nie jestem

ale irytuje mnie to słowo....

10 mln za samą wyspę  nie licząc kosztów budowy pierwszych domów. Które naturalinie zbudują mieszkańcy  którzy są do tego  wykwalifikowani ... pierwsza praca na Egger

Tylko po co atakować takie państwo? 

Zgodzę się ze byli byśmy łatwym celem  ale myślę że tak czy tak na początku Dania miałą by spory profit z nas więc  by nas  chroniła

tylko od niej kupowli byśmy  zboże i korona duńska  jako nasza waluta

języki urzędowe Polski i Duński

Policja pomysli o nim to co większość w tym temacie pomyślała  o grupie która to planuje xD

Podbicie takiego państwa to nic wielkiego. A trochę ziemi jest ;)

­

Opublikowano

Podbicie takiego państwa to nic wielkiego. A trochę ziemi jest ;)

­

Nic by tam nie było  ciekawego kilka domów ... po za tym jak by wypadł agresor który atakuje młode panstwo które  nie ma armii i nie zagraża nikomu... bez sensu po za tym Dania mogła by sie zdenerwować  za taki akt agresji

Opublikowano

Nic by tam nie było  ciekawego kilka domów ... po za tym jak by wypadł agresor który atakuje młode panstwo które  nie ma armii i nie zagraża nikomu... bez sensu po za tym Dania mogła by sie zdenerwować  za taki akt agresji

A co ci Dania zrobi gdy cię np. Rosja zaatakuje? Weź przestań, toż to jest marzenie dzieci. Jakie Dania miałaby profity? Tylko 10 mln. Po co miałaby was chronić? Przecież jesteście tylko kawałkiem ziemi, która nic nie ma, nawet armii. Jakby Ruski podbiły na tę wyspę to Dania by się bała, że będą mieli chęć na nich. Z resztą, po co miałaby uznać waszą niepodległość? Większy dochód z was dostawałaby gdybyście nadal byli pod ich władzą.

graphic.png

silver 1 > gold 4, porażka, jak ja wbilem te range

Opublikowano

Dania? Opłaciłaby najemników żeby pozbyć się problemu jakim jest państwo w państwie. 

Dania zgadza się na to  by tam było państwo (co  wiąże się z tym ze nas uzna)

Dupa, a nie zgadza! Jakie korzyści będą jej płynęły z ochraniania gimbów? Respekt w internetach? Możecie iść z nimi pogadać, ale prawdopodobieństwo, że was wyśmieją wynosi 100%.

A Rosja? heh, już widzę nagłówki w TVN.

"ROSJA ANEKTUJĘ EGGER"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...