Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] QGuilds - Nowa generacja gildii w Minecraft

AdamGrzegorz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Plugin jak i właściciel jest bardzo dobry,
wcześniej używałem FunnyGuilds ale teraz chowają się przed qGuilds!
aktualizuj go i nie porzucaj pluginu!

• Odpowiedzi 246
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ktoś ma takie logi ???

[12:40:34] [Server thread/ERROR]: Could not pass event PlayerJoinEvent to qGuilds v2.40.0
org.bukkit.event.EventException
	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:310) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.java:502) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:487) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.PlayerList.onPlayerJoin(PlayerList.java:298) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.PlayerList.a(PlayerList.java:157) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.LoginListener.b(LoginListener.java:144) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.LoginListener.c(LoginListener.java:54) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.NetworkManager.a(NetworkManager.java:231) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.ServerConnection.c(ServerConnection.java:148) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.B(MinecraftServer.java:813) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.DedicatedServer.B(DedicatedServer.java:374) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.A(MinecraftServer.java:653) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:556) [craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	at java.lang.Thread.run(Thread.java:745) [?:1.8.0_45]
Caused by: java.lang.NullPointerException
	at pl.za.xvacuum.guilds.tags.TagChanger.register(TagChanger.java:43) ~[?:?]
	at pl.za.xvacuum.guilds.listeners.PlayerJoinListener.onPlayerJoin(PlayerJoinListener.java:47) ~[?:?]
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.8.0_45]
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) ~[?:1.8.0_45]
	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.8.0_45]
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:497) ~[?:1.8.0_45]
	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:306) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-fdc1440-53fac9f]
	... 14 more
Opublikowano

@ref

Prace wrą coraz szybciej :D­

Ej koledzy, co to za zerowe k***a zainteresowanie. Czyżby pierwszy raz zrobiłem projekt bez bugów czy po prostu nikt tego nie uzywa? Raczej to drugie... 

i po c**j ja to udostępniam, zarobiłbym przynajmniej na tym cos.. :c

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@ref

Prace wrą coraz szybciej :D­

Ej koledzy, co to za zerowe k***a zainteresowanie. Czyżby pierwszy raz zrobiłem projekt bez bugów czy po prostu nikt tego nie uzywa? Raczej to drugie... 

i po c**j ja to udostępniam, zarobiłbym przynajmniej na tym cos.. :c

Hehe wszyscy czekają na wersje z MySQL :D

Opublikowano

Hehe wszyscy czekają na wersje z MySQL :D

Jest dobrze, bo wiem o co chodzi. Mianowicie na początku w ogóle nie zapisywało usera do mysql - aktualnie zapisuje i ten zapis działa świetnie. Problemem jest jednak to, że na początku ustawia dobrze "guild" = "null", ale niestety potem loader ustawia zamiast nulla w gildii - to TAG = "null" co trochę knoci bo takiej gildii nie ma i wywala nulle. 

Jak to naprawie to tylko sprawdzić co z gildiami (ale tu nie ma przypadków nulla więc powinno ładnie śmigać, wtedy nie śmigało no bo user był spierdolony) i naprawię to cholerstwo.

Trzymać kciuki :D

8u5odx.jpg

­

Opublikowano

Jest dobrze, bo wiem o co chodzi. Mianowicie na początku w ogóle nie zapisywało usera do mysql - aktualnie zapisuje i ten zapis działa świetnie. Problemem jest jednak to, że na początku ustawia dobrze "guild" = "null", ale niestety potem loader ustawia zamiast nulla w gildii - to TAG = "null" co trochę knoci bo takiej gildii nie ma i wywala nulle. 

Jak to naprawie to tylko sprawdzić co z gildiami (ale tu nie ma przypadków nulla więc powinno ładnie śmigać, wtedy nie śmigało no bo user był spierdolony) i naprawię to cholerstwo.

8u5odx.jpg

­

To ustaw żeby plugin null rozpoznawał jako brak gildii i zablokuj tą nazwę że nie może być ani TAGIEM ani nazwą xD

Opublikowano

8u5odx.jpg

­

Zamiast zapisywac "null" to zapisuj pustego stringa ""

A potem if(tag.equals("")) guild.tag = null;

Opublikowano

Zamiast zapisywac "null" to zapisuj pustego stringa "" A potem if(tag.equals("")) guild.tag = null;

Spokojnie, już to naprawiłem, po prostu sprawdzam czy tag == "null" :D

Teraz mam parę ... innych problemów, prawdopodobnie będę musiał przepisać cały zapis gildii. Bo w tym czasie kiedy pisałem mysqla, dodawałem sporo nowych zapisów dlatego teraz wszystko się miesza i nie jest na swoim miejscu :v

Poza tym mam tez problem z zapisem lokacji w moim parserze (np. world -43 100 -54). 

yed4uw.jpg

p9zmd1.jpg

Załamka :/

jutro się tym zajmę.   (problem polega na tym, że nie wiem o co chodzi w błędzie 1, 2 i 4 (bo zamieniłem LocationParser na stringa, więc wut).

­

Opublikowano

Mega super plugin Polecam :)

Dzięki!  (nie, wcale nie używam tego żeby nie dostać warna)

Naprawiłem :D

viad5p.jpg

Pozostały ostatnie poprawki i udoskonalenia, update jeszcze dziś! :D

Jak powiedziałem - tak naprawiłem! Nie to co w qessie nie? :D

Kto weźmie się za zrobienie strony z top10 etc? :D :D

­

Opublikowano

Plugin jak i właściciel jest bardzo dobry,

wcześniej używałem FunnyGuilds ale teraz chowają się przed qGuilds!

aktualizuj go i nie porzucaj pluginu!

Dzięki za miłe słowa, dla takich ludzi właśnie chce się robić takie pluginy :)    lol, kolejny post żeby warna za double/triple nie dostać, admin nie czytaj tego

UPDATE 2.50.9 BUILD 1

• Długo wyczekiwana naprawa zapisu do bazy MySQL.
  • Dodano "graczy online z gildii" na tabie.  (zmienna: [online>numer z listy], numer z listy rozpoczyna się liczbą 0)
  • Naprawiono znikające jajko po kliknięciu. (niestety tymczasowo kliknięcie na zwykłe jajko (nie gildyjne) będzie kończyło się błędem)
  • Dużo więcej innych poprawek błędów i glitchy.

Download: http://kavz.za.pl/qGuilds/

Chciałbym również powiedzieć że zapomniałem dać możliwości zmiany kolorów nicków nad głową (mimo że w configu jest coś takiego xD), są podstawowe - zielony, czerwony, i pomaranczowy dla sojuszników. Sory xD

No i oczywiście, dodałem wkońcu githuba, ba dumc! https://github.com/xVacuum/qGuilds/

Pozdrawiam. :D :D

­

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Cześć! Przed chwilą załadowałem plugin, i pierwsze wrażenie super, ale niestety nie działa mi Tab, na 100% to dlatego że używam 1.7.10, a na 1.8 chce przejść lecz mój wspaniały komputer mi na to nie pozwala. Dałoby się jakoś naprawić tab? (wyświetla mi tylko normalnie nicki)  Aha, proponuje dać w prezentacji list permisji, wymagane do działania pluginy i inne takie tam duperele xD Pozdrawiam i życze wytrałości ;D

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Cześć! Przed chwilą załadowałem plugin, i pierwsze wrażenie super, ale niestety nie działa mi Tab, na 100% to dlatego że używam 1.7.10, a na 1.8 chce przejść lecz mój wspaniały komputer mi na to nie pozwala. Dałoby się jakoś naprawić tab? (wyświetla mi tylko normalnie nicki)  Aha, proponuje dać w prezentacji list permisji, wymagane do działania pluginy i inne takie tam duperele xD Pozdrawiam i życze wytrałości ;D

Nie pozwala Ci bo...?

Wgraj dobrego protocolliba, gdzieś go tam podawałem.

­

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Ledwo uruchomiłem 1.7.2 na nim, a 1.8 jest marzeniem xD (1 GB Ram, Procek 1.8 GHz (1 rdzen))

Ale dlaczego niby 1.8 jest bardziej lagujące niż 1.7? To się wzajemnie wyklucza. Ja posiadam więcej fpsów w 1.8 niż 1.7. Przypadek?

­

Opublikowano

Dzięki!  (nie, wcale nie używam tego żeby nie dostać warna)

Naprawiłem :D

viad5p.jpg

Pozostały ostatnie poprawki i udoskonalenia, update jeszcze dziś! :D

Jak powiedziałem - tak naprawiłem! Nie to co w qessie nie? :D

Kto weźmie się za zrobienie strony z top10 etc? :D :D

­

Ja zrobię i udostępnię to ale czy mi to dobrze wyjdzie nie wiem :D

@AdamGrzegorz

Ledwo uruchomiłem 1.7.2 na nim, a 1.8 jest marzeniem xD (1 GB Ram, Procek 1.8 GHz (1 rdzen))

Właśnie dlatego że masz 1 rdzeń 1.8 ci nie chce pójść xD przynajmniej tak było u mnie ze starym kompem który z 10lat ma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...