Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] QGuilds - Nowa generacja gildii w Minecraft

AdamGrzegorz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A będzie dowolne edytowanie tablisty w configu?

Było, jest i będzie konfigurowanie tablisty, w końcu od czego byłby plik tablist.yml?

UPDATE 2.21.2 

• Dodano pierwszą wersję komendy /admin-reload (póki co nie odświeża jedynie configu, resztę tak.)
  • Dodano pełny system anty-logout wraz z funkcją ostatniego atakującego.
  • Zaktualizowano plik pom.xml
  • Poprawiono licznik czasu ładowania pluginu.
  • Dodano przelicznik do czasu ładowania pluginu. (sekundy)
  • Wyeliminowano parę istotnych błędów.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

• Odpowiedzi 246
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Świetnie się prezentuje ten plugin, z tego co widzę ma więcej funkcji niż FG.

Ps: Dziala na 1.7? Jeśli tak to chyba zawita na moim serwerze ;)

@MyHardMe Reklamowałeś swój serwer u nas, macie przerąbane //Dorii2003

@DoriiSuperPies ja nie reklamowałem..

Pewnie jakiś Helper/Gracz..

@topic

A dodacie powiększanie terenu gildii? Czy już jest?

MC.MYHARDME.PL

INNOWACYJNY SERWER EASYHC

IP:

MC.MYHARDME.PL

MYHC.ENCH.PL

Opublikowano

Plugin bardzo ciekawy, mam nadzieję że nie skończy się po 2-3 miesiącach (tak jak qEssentials. :]).

Powodzenia życzę. :)­

Opublikowano

@AdamGrzegorz I jakbyś jeszcze dorobił taka fajną opcje że konwertowanie z FG bo może na cheatona bym wrzucił :)

Konwertowanie z FG? :P Jeżeli chodzi o przeniesienie taba z 1.7 funnyguilds na 1.8, to nie ma opcji, tu się zupełnie inaczej to wszystko rozmieszcza :/ 

brawo kolego wymiatasz mam nadzieję że teraz zajmiesz się tym MySQL :D

Zajmę, to jest teraz mój priorytet po tabie :D

­

Opublikowano

Chodzi mi o dane. Tab to już filip by dopisał co tam trzeba jakbyś dał SRC

Opublikowano

@Lord Green Pomyśl jeszcze o wygasaniu  gildii i przedłużaniu to jest dobre w FG i tylko tyle jest różnicy a przydatna jest ta opcja bardzo :)

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

btw. na tym screenie masz 3 razy twoja gildia a powinno być co innego :D nie wiem może już zmęczony jesteś ale dziwnie to wygląda :D

aha takie małe pytanko jest system podbijania czy jeszcze nie?

Opublikowano

btw. na tym screenie masz 3 razy twoja gildia a powinno być co innego :D nie wiem może już zmęczony jesteś ale dziwnie to wygląda :D

aha takie małe pytanko jest system podbijania czy jeszcze nie?

Trochę jestem :P Wiem o tym ale nie chciało mi się już zmieniać, i tak będziecie mogli sobie wszystko wyedytować ;p

Jest system podbijania, napisałem to w temacie.

Chodzi mi o dane. Tab to już filip by dopisał co tam trzeba jakbyś dał SRC

Raczej nie, on tam trochę inaczej zapisuje dane :/

@Lord Green Pomyśl jeszcze o wygasaniu  gildii i przedłużaniu to jest dobre w FG i tylko tyle jest różnicy a przydatna jest ta opcja bardzo :)

Myślę że lepszym rozwiązaniem będzie sprawdzanie co jakiś czas czy na serwer nie wchodziła jakaś gildia np. od tygodnia/dwoch, i wtedy automatycznie usuwa.

Mniej lagożerne i prostsze.

Co do tabu jest on już gotowy, wszystko działa, jutro z rana publikuje, dziś już mi się nie chce, idę spać :P

­

Opublikowano

Trochę jestem :P Wiem o tym ale nie chciało mi się już zmieniać, i tak będziecie mogli sobie wszystko wyedytować ;p

Jest system podbijania, napisałem to w temacie.

Raczej nie, on tam trochę inaczej zapisuje dane :/

Myślę że lepszym rozwiązaniem będzie sprawdzanie co jakiś czas czy na serwer nie wchodziła jakaś gildia np. od tygodnia/dwoch, i wtedy automatycznie usuwa.

Mniej lagożerne i prostsze.

Co do tabu jest on już gotowy, wszystko działa, jutro z rana publikuje, dziś już mi się nie chce, idę spać :P

­

życzę miłej nocy i dzięki za odpowiedź zaraz się z tym pobawię :D

tak jest napisane że jest ale nie ma wzmianki jak on działa chyba że jestem ślepy jak mogę prosić to chciałbym właśnie to info na jakiej zasadzie działa podbój :D

Opublikowano

życzę miłej nocy i dzięki za odpowiedź zaraz się z tym pobawię :D

To jak będziesz się tym bawić, to specjalnie dla cb już opublikuje to xD tylko jakbyście jakies bledy znalezli to pisac.

(zainstalujcie rozne protocolliby, bo na niektorych dziala, a na niektorych nie)

UPDATE 2.40.0

• Dodano w pełni konfigurowalny tab.
  • Parę innych zmian i eliminacje błędów.

http://kavz.za.pl/qGuilds/

//edit

Podbijanie działa tak, że po kliknieciu na jajko (gildia ma 24h ochrony od zalożenia) wypadają zgodnie z szansą przedmioty ze skarbca nad jajkiem, i pojawia się epicki efekt wybuchów i ogólnego rozpierdolu.

Dodatkowo atakujaca gildia dostaje 1000 rankingu "do podziału". Czyli jak w gildii jest 1 osoba, dostaje ona równo 1000 ranku. Gdy jednak jest ich 10, każdy dostaje po 100, myślę że rozumiecie :D

­

Opublikowano

To jak będziesz się tym bawić, to specjalnie dla cb już opublikuje to xD tylko jakbyście jakies bledy znalezli to pisac.

(zainstalujcie rozne protocolliby, bo na niektorych dziala, a na niektorych nie)

UPDATE 2.40.0

• Dodano w pełni konfigurowalny tab.
  • Parę innych zmian i eliminacje błędów.

http://kavz.za.pl/qGuilds/

//edit

Podbijanie działa tak, że po kliknieciu na jajko (gildia ma 24h ochrony od zalożenia) wypadają zgodnie z szansą przedmioty ze skarbca nad jajkiem, i pojawia się epicki efekt wybuchów i ogólnego rozpierdolu.

Dodatkowo atakujaca gildia dostaje 1000 rankingu "do podziału". Czyli jak w gildii jest 1 osoba, dostaje ona równo 1000 ranku. Gdy jednak jest ich 10, każdy dostaje po 100, myślę że rozumiecie :D

­

Aha rozumiem i dzięki za wstawkę :D

To tak: 

- mam problem z jajem bo mi ucieka :D ale nie wiem może coś skopałem

- tab wygląda inaczej wgrałem ProtocolLib(jeśli można podaj ten z którego korzystałeś) dodaje screena z taba :D

- nie wiem czy to ma jakiś sens ale brakuje mi tego Wrogowie w informacjach aby można było sprawdzić z kim obecnie walczy gildia (Na takiej zasadzie że wpisujemy na przykład komendę /wrog [tag] i dodaje wpis do pliku naszej gildii że mamy takiego wroga + oni dostają taki wpis i np przy wchodzeniu do gry przy ogłoszeniu wiadomość obecnie toczycie wojnę z tym i tym)

Mam nadzieję że pomogłem i życzę powodzenia w pracy a ja dalej dumam nad tym pluginem :D

post-756967-0-45385600-1438719386_thumb.png

Opublikowano

Aha rozumiem i dzięki za wstawkę :D

To tak:

- mam problem z jajem bo mi ucieka :D ale nie wiem może coś skopałem

- tab wygląda inaczej wgrałem ProtocolLib(jeśli można podaj ten z którego korzystałeś) dodaje screena z taba :D

- nie wiem czy to ma jakiś sens ale brakuje mi tego Wrogowie w informacjach aby można było sprawdzić z kim obecnie walczy gildia (Na takiej zasadzie że wpisujemy na przykład komendę /wrog [tag] i dodaje wpis do pliku naszej gildii że mamy takiego wroga + oni dostają taki wpis i np przy wchodzeniu do gry przy ogłoszeniu wiadomość obecnie toczycie wojnę z tym i tym)

Mam nadzieję że pomogłem i życzę powodzenia w pracy a ja dalej dumam nad tym pluginem :D

Z jajkiem nie wiem powinno uciekać tylko wtedy kiedy nie jest w miejscu żadnej gildii, sprawdź logi, może jest jakiś error. Tab wygląda normalnie tyle że jak ja robiłem ssa to nie było głów., zamień w tablist.yml mój Nick i wstaw jakiś inny.

Systemu wojny RaCZEj nie dodam bo nie ma to sensu , jutro powiem dlaczego (klawa na fobie jest chujowa ,-,

Opublikowano

Z jajkiem nie wiem powinno uciekać tylko wtedy kiedy nie jest w miejscu żadnej gildii, sprawdź logi, może jest jakiś error. Tab wygląda normalnie tyle że jak ja robiłem ssa to nie było głów., zamień w tablist.yml mój Nick i wstaw jakiś inny.

Systemu wojny RaCZEj nie dodam bo nie ma to sensu , jutro powiem dlaczego (klawa na fobie jest c*****a ,-,

Tak logi są czyste nie ma nic kompletnie :D Spigot 1.8.8 jak coś może to ci da coś a tak to nie system wojny tylko po prostu wpis do pliku że gildia jest po prostu wrogo nastawiona do niej i tyle żadne jakieś specjalne bajerki plus to że jak członek danej gildii wchodzi na serwer żeby mu się wyświetlało zaraz pod ogłoszeniem że z tym i tym się tłuczemy :D

Chyba że to przez OP?

Edit

Nie OP nie ma nic do rzeczy xD dalej mi ucieka to jajo

Opublikowano

Grzesiu to działaj. Jak ci trzeba pomocy (serwer do testów itp) To pisz coś się wymyśli 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...