Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hardmode - Jak zacząć?

Smajdziosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chcesz arenę do Twinsów to weź dużo jakiegoś materiału (najlepiej asfaltu, bo cię przyspiesza) i zrób most trochę nad Ziemią. Im dłuższy tym lepszy. Po prostu biegniesz i strzelasz za siebie do Twinsów. Na końcu mostu zawracasz się i tak aż zbijesz. Najlepiej weź MegSharka z Meteor Shots jak powiedział Hinar.

Ja stosowałem metodę z teleportami nawet fajna

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Póki co nie wykopiesz temple bricków ani ołtarza, wiec jesteś w 100% zdany na to, co się wygenerowało. Przede wszystkim zablokuj sobie górne wejście żeby ci mobki nie przeszkadzały, a potem wyrównaj jakoś teren żebyś mógł się swobodnie poruszać. Ogólnie Golem jest łatwiejszy od Plantery więc nie ma co za dużo czasu na niego poświęcać. W razie problemów zainstaluj sobie teleporty, z jednego końca korytarza na drugi. Wtedy jak Cię przyciśnie do ściany, to zamiast ryzykować i przelatywać nad nim, można bezpiecznie się przenieść.

Zobacz sobie na ten screen co dałem, mam tam 3 deski i to wystarczyło by go ubić na Expercie

Opublikowano

@Tickey Troche opóźniony jesteś bo zobacz co teraz osiągnąłem a kiedy twinsy zabiłem. Zrobię sobie jeszcze Turtle Armor, Terra Blade i zobaczymy 2 raz na co moje yoyo z 159 dmg stać. Plantera jest łatwiejsza. W 1 formie nic nie robi a w 2 z mackami se chodzi.

Opublikowano

Golem leży. Zrobiłem to co wcześniej tylko postarałem się lepiej tej głowy unikać i po sprawie. Marsjanki przybyły ale nie dropnął mi żaden mount. Chyba niedługo pora na Lunatic Cultist.

Opublikowano

Nie pomijam Fishrona. Ma fajny itemek który bardzo dobry jest do Lunar Event. Po farmiłem sobie Golema, zdobędę jeszcze 1 Turtle Shell i robię Beetle Armor. W tej zbrojce Fishrona zabije zdobęde tę kałczuki co kolwiek to jest i do Kultysty.

Opublikowano

Ale musisz mieć jeszcze maske Eater of worlds i zbroje Wall of flesh w plecaku

i jeszcze mógłbyś mieć peta z dungeon guardiana wtedy masz zwiększoną szansę na kałczuk

Opublikowano

Niewiem co  z tym Fishronem zrobię. Bardzo żadko znajduję Truffle Worm i do tego muszę wykonać 50 questów Anglera żeby móc przywołać Fishrona. Ja ani 1 nie wykonałem.

Opublikowano

Potrzebujesz Angler Voodoo Doll, wrzuć go do oceanu i poczekaj aż utonie. W ten sposób możesz farmić Fishrony bez końca, bo lalka jest wielorazowego użytku

Opublikowano

Aha. Wczoraj zrozumiałem że można zwykłą wędką przywołać. Właśnie ten Angler wprowadził się bez pozwolenia więc zginie. Jak przywołać jeszcze raz marsjanki? Bo potrzebuje mounta.@Hinar możesz mi coś powiedzieć o tej lalce? Níe mogę znaleść nic w necie na jej temat.

Opublikowano

Nie ma takiej lalki ja Angler Voodoo Dull. Fishorna możesz przywołać tylko za pomocą Trufle worma. Marsjanie przywołują się losowo kiedy spotkasz ich sondę badawczą.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

To akurat wiem że sondy są tylko jak je ponownie przywołać? To co Hinar mówi o Lalce anglera skoro jej nie ma? Myślę że z mieczem od marsjanków, laserem, i gravity hook Fishron nie będzie problemem.

Opublikowano

Ta sonda sama pojawi się p jakimś czasie. Lalki są takie:

Guida

Clothiera

Ryba Guida

Opublikowano

Przeskoczyłem na maga. Mam Spectre Armor. Jakie bronie polecacie i akcesoria? Tylko potrzebuję czegoś do szybkiej regeneracji bo jak wiadomo mag szybko ginie. Dobra sam se skombinowałem eq i się nie zawiodłem. Bardzo szybka regeneracja. Walczyłem z kultystą poziom hp nie spadal poniżej połowy, Wiedziałem że go zabiję ale go zostawiłem by zdobyć sobie przed tym Razorblade Typhoon

Opublikowano

Słuchajcie ja już niewiem co z tym Fishronem. Truffle Worm bardzo rzadko znajduję a jak znajdę to nie mogę złapać mimo że klikam tym bug netem na to. Może zrobię taką platformę z mudu i chyba zaczną się szybciej pojawiać.

Opublikowano

W biomie grzybowym pod ziemią zrób drewnianą platformę i kilka bloków niżej płaski teren. Stój na platformie, a kiedy Worm się zrespi zmień na siatkę i zleć w dół prosto na niego.

Opublikowano

Nie mogę zrobić tego bo biom jest za mały przez to że jest porośnięty dźunglą i korupcją. Ja już nie mam siły

Opublikowano

Zbierz nasiona tego biomu i pod domem wykop małą jaskini. Na brzegi daj nasiona. W ten sposób sztucznie zmienisz biom i Wormy będą się respić.

Opublikowano

Już olałem tego Fishrona. Razerblade Typhoon jest równie skuteczne jak Nebula Blaze którego posiadam. Walczyłem kilka razy z Moon Lordem. Szło gładko ale czasami nie udaję mi się uniknąć lasera i przez to ginę. Jeszcze ten cooldown na leczenie...

Opublikowano

Ustaw sobie spawna w pokoju z pielęgniarką, a którego łatwo wylecieć.

Podczas walki możesz użyć Recall Potion (są szybsze od lusterka) i się uleczyć.

Wrzuć do świnki skarbonki trochę kasy, żeby zawsze na ten heal starczyło.

46727143923548585227.png

Opublikowano

Dzięki za radę @Hinar. Przydałoby sobie zrobić sufit na ten laser. Ja chcę pielęgniarkę postawić na platformie gdzie z nim walczę ale boję się że zginie. Mogę nawet używać lusterka.

Opublikowano

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi których mi udzieliliście. Bez waszej wiedzy nadal bym chodził pewnie w Meteor Armor i Spacegunem. Chciałbym was czymś nagrodzić ale poprostu nie mam czym ;(. Długo wyczekiwany do zamknięcia przez was temat nareszcie można zamknąć. Jeszcze raz dziękuję i mam nadzieję że jeszcze mi kiedyś pomożecie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...