Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hardmode - Jak zacząć?

Smajdziosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to był Twój pierwszy raz. Po kilku próbach poznasz ich pattern, jak strzelają itd., nauczysz się ich unikać. No i nie miałeś Crystal Storma.

Na Twinsy moja ulubiona broń to Clockwork Assault Rifle, ale to znowu Ranger.

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiem który za co odpowiada, jakie mają kolejną formę. Crystal Storm fajny właśnie na yt oglądałem. Po jakim czasie zabiłeś twinsy z Clockworkiem?

Opublikowano

Nie liczyłem, ale ok. pół nocy.

Clockwork jest trochę bezpieczniejszy od Crystal Storma, bo ma większy zasięg.

Opublikowano

Jeżeli masz maga to się go raczej trzymaj. Mając eq pod mag (akcesoria, poty itp.) lepiej użyć Crystal Storma.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Ja polecam od siebie zrobić przywoływaczkę do Armii Goblinów, bo podczas Hardmode'a spawnuje się Goblin Summoner. Ma prawie endgame'owe dropy ( np. łuk jest bardzo potężny ), albo chyba książkę czy jakąś laleczkę pod magię. Nie przejmuj się tym, że ciągle będziesz przez tego Summonera zdychał, bo to oczywiste. Jednak kiedy już go zabijesz i coś ci dropnie ( polecałbym zabijać aż dropnie łuk ) to wczesny hardmode staje się łatwiuteńki. Spokojnie możesz iść z łukiem na Wyvernę kiedy już będziesz miał Palladium / Cobalt set. Jedyny set, który możesz pominąć to set z Mythrilu / Orichalcium. Pierwsze skrzydła, które zrób to skrzydła Harpii. Zabijaj tyle harpii, aż wyleci Giant Harpy Feather i zrób z tego i 20 souli z Wyverny skrzydła. Przed farmieniem Harpii udaj się jeszcze na poszukiwanie Mytrhilu / Orichalcium, żeby zrobić z nich kowadło. Pierwszym bossem mechanicznym niech będzie Destroyer. Jest na niego bardzo łatwy sposób. Z łukiem, który ci poleci pokonuj Hallowed Mimici. Żeby je zespawnować, zrób kluczyk z Souli Lightu. Pojedyncze klucze wsadzaj do skrzynek ( obojętnie jakich ) aż wydropi ci Deadlus Stormbow. Zrób potem jakieś 500 Holy Arrowów i arenę. Tak zabijasz pierwszego bossa mechanicznego. Tak między nami, nie przejmuj się, że jesteś magiem a masz łuk. To normalne, że jak się ma strategię to zmienia się klasę. Mag jest dobry dopiero po pokonaniu Plantery i po tym jak zdobędziesz różdżki z Dungeonu. To chyba będzie wszystko jak na wczesny hardmode. Potem powinieneś dać już sobie radę normalnie :)

MoBPBCQ.png

Dzięki Maxio. c:

Opublikowano

Gdybyś czytał posty innych i moje to byś się domyślił że mam już dawno orchicalum anvil. Teraz mam zbroję z Titanium i mam zamiar zrobić Crystal Storm.

Niewiedziałem że istnieje przywoływaczka armi... xD Rozwaliłem 2 dni temu Armie piratów. Nie było łatwo ale się udało. Rozwaliłem se kawałek chaty i mam koło niej dziurę wielką :D

Czemu ten temat jest gorący?

Teraz idę grać rankeda więc proszę o dużo rad jak znowu wejdę na forum :)

Opublikowano

Co wy macie za rady?! Nie jestem w stanie zabić żadnego mechanicznego bossa. Uzywalem to Golden Shower, Crystal Storm, Titanium armor i nic zawsze padałem co chwile!

Opublikowano

Jak niszczysz Destroyera to bardzo przydatny jest Cutlass czyli miecz, który dropi z inwazji piratów. Jego prędkość łatwo rozwala jego "drony".

Opublikowano

Miałem ten miecz ale sprzedałem bo jestem magiem. Może ty coś powiesz na ten temat dlaczego ginę przy mechanicznych bossach? Zacząłem od destroyera

Spróbuję jeszcze raz. Tym razem polepszę arenę.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSma!dzio

Nawet będąc magiem nie pozbywaj się dobrych mieczy. Te drony są raczej ciężkie do zabicia magią, a ten miecz tworzy wokół ciebie "granicę", przez którą one nie przelecą tylko ty je bijesz.

Opublikowano

Może i nie przelecą ale mnie zastrzelą. i znowu padłem. Starałem się jak mogłem niszczyć drony i destroyera ale ten armor jest poprostu za słaby.

Potrzebuję czegoś na szybką regenerację.

Może mam się przerzucić na Warriora? Ta profesja chyba bardziej pasuje do zabicia destroyera.

@MrSnake

Przeczytałem sobie to: http://terraria.gamepedia.com/Guide:Class_setupsa i tak nie daje rady z tymi itemami.

Może ci wrzuce screena z areną i itemami i powiesz co muszę zmienić.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSma!dzio

Warrior może pomóc. Nie jest wymagający. Nie ma limitu many itp. Dobrym mieczem jest Night's Edge. Użyj też Dao of Pow

Opublikowano

@MrSnake

Możesz obejrzeć ten odcinek :https://www.youtube.com/watch?v=-Av_rCE95Fo&list=PLCAHEv9jCiqY_r2m-afA7Zw2S8romDaRy&index=17

I powiedzieć mi co on ma za itemki? Nights Edge trzymam na specjalną okazję :) Dao of Pow też zrobie bo bardzo dobra broń

Ok znowu się pomęczę by to Titanium Ore zdobyć żeby ten hełm dla Woja zrobić. Maną nie mam co się przejmować bo przez potki się nigdy nie kończy

Opublikowano

Ok nie byłem w stanie znowu zabić destroyera. Tym razem z 50 def. Postawiłem se nawet Queen Spider by pomagała i łykłem potke magic power i nic. Niestety jeszcze nie zrobiłem Dao of Pow. Pozatym uważam to jest bardzo wolna bron i mniej zadaje dmg na minute od Gold Shower.

Opublikowano

Słuchajcie masakra jest. Taki fart miałem... Mam Legendary Nights Edge, Mythical Queen Spider Staff, Mythical Frost Staff i ten łuk co Hordd mówił z prefixem Unreal. Gra mnie polubiła :D

To są bronie z samymi najlepszymi prefixami!

Opublikowano

Ok. Sprawdzałem łuk Hordda i chwila moment i destroyer nie ma 10000hp więc łuk bardzo dobry tylko ta zbroja... Da się coś lepszego wykombinować?

Opublikowano

Od Tytanowej? Niezbyt.

Skoro i tak strzelałeś z łuku, to zainteresuje Cię jeszcze Frost Armor.

Opublikowano

Mam pomysł. Będe sobie farmił Mimici póki nie dropne Cross Neklace. Później se zrobie platformę z meteorytu i będę dzięki temu naszyjnikowi otrzymywał obrażenia od meteorytu o wartości 1 więc Destroyer nie będzie mi w stanie zadać obrażeń. Dobry plan?

Opublikowano

@Hinar ale ja mam ten łuk :] Do tego z najlepszym prefixem. Potki tam jakieś mam ale nie te które bardzo potrzebuję. Mam Life Force potion. Mam też kluczyk do skrzyni w Dungeonie. Można taką biomową skrzynie otworzyć dopiero po zabiciu Plantery?

Opublikowano

Tak, dopiero po zabiciu plantery.

Masz Magic Quiver? Przydatny item, jak się używa łuku.

Zrób sobie jeszcze Wrath potion oraz Endurance. Mówiłeś, że Destroyerowi zostało 10000hp, z tymi potkami powinieneś dać radę.

Opublikowano

Ja napisałem że mu tyle ściąłem hp xD. Zaraz, przecież jak ja patrzyłem na jego hp to miał 61000hp więc mu ściąłem 20000. Ja myślałem że on ma 70000hp a ma 80000hp.@Hinar tu już nie chodzi o akcesoria tylko teraz jedyne co potrzebuję to wytrzymałość. Może zrobię tak wysoką platformę że nie będzie w stanie mnie dosięgnąć. A sondy już nie będą wyzwaniem.

Opublikowano

Zrób arenę z drewnianych platform na kilku poziomach. Stój na niższym, a kiedy Destroyer się wynurzy to przeskakujesz na wyższe i strzelasz do niego. Potem znowu na dół i tak aż go zabijesz.

Opublikowano

Ty myślałeś że ja bez areny jestem? Mam arene, nawet se ogniska poustawiałem. Może wrzucę na jakiś hosting Save z postacią, wgracie sobie i powiecie czy da rade go zabić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...