Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hardmode - Jak zacząć?

Smajdziosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanko. Jak zacząć gdy się aktywuje hardmode bo ja se nawet w dźungli nie radze xD Meteor Armor, akcesoria pod maga, mythical space gun, Nights Edge, Minishark i jeszcze jakaś różdżka. Naprawde nie mam pomysłów jak się pozbierać już nawet platyne straciłem bo do dźungli nie moge wejść.

Proszę o pomoc

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Aktywowałeś Hardmode z Meteor Armor??? Powinieneś być w Molten Armor, wtedy niszczyć za pomocą Pwnhammera Demon/Crimson Altary aby zdobyć na świecie nowe rudy. Wtedy za pomocą Molten Pickaxe wykopujesz coraz lepsze rudy... 

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Po zabiciu WoF dostajesz pwnhammer. Zniszcz nim jak najwięcej demon altarów, po czym rozejrzyj się na początek po tunelach które wykopałeś by znaleźć hardmode'owe rudy (lub po prostu kop się pod siebie i wyszukuj d; ). Zrób sobie wiertło z najsłabszej z tych rud (cobalt lub palladium) i zbroje, po czym zabierz się za szukanie kolejnej rudy (Mythril lub orichalcum) i znowu zrób wiertło i zbroję. Potem już tylko szukaj najlepszej (adamantium lub titanium), i znowu wiertło i zbroja d;. Potem już rób co chcesz i szukaj Chlorophyte by mieć jeszcze lepsze eq d;

893961446222509646083.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi o rudy to zbroję z Mythril lub orichalcum można pominąć i raczej skupić się na adamantium lub titanium. Jak najszybciej zrób farmę Chlorophytu:

http://www.mpcforum.pl/topic/1276175-tut-wszystko-o-chlorophycie/

Potem szykuj się do mechanicznych bossów, bo dropną Ci dobre itemy. 

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

A ja bym jeszcze nie niszczył altarów, to tylko przyspieszy korupcję i zacznie spawnować bossy/piratów.

Mówisz, że grasz magiem. Idź do piekła i zabijaj WoF-a dopóki nie dropniesz Laser Rifle, to jest świetna magiczna broń. Idź z nią na latającą wyspę i zabija kilka Wyvern. Uzbieraj 20 souli i skombinuj jakieś skrzydła. Jest to dość przełomowy moment, bardzo ułatwiają życie w hardmode.

Opublikowano

Pingwin to nie zależy ile masz defa tylko jaką profesją grasz. Gdybym miał grać molten to bym musiał walczyć Nights Edge bo mam bonus do tej broni. Ja wole maga więc gram w meteor armor. Nights Edge mi tylko potrzebny do Terra Blade. Luk zniszczyłem tylko 1 altar bo do innych nie mam szans dojść. Mam Cobalt Drill i cały czas w podziemiach jestem. Mr Snake dzięki za poradnik. Hinar trzeba na tego śmiecia laleczki uzbierać xD.

Snake. Jak według cb mam wykopać chlorofit skoro do wykopania trzeba kilof z golema i jakiś drax.

Opublikowano

Dzięki, zobaczę czy mogę wyjść choć 100m od domu bez 1 śmierci. Może dasz linki do armorka lepszego i akcesoriów.

Niewiem jak trudno będzie zdobyć te różdżki.

Jak się osoby w poście oznacza?

Dlaczego dałeś mi bronie które mają po 20 dmg? Ja mam różdżkę z piekła która ma 50dmg magic.

Opublikowano

Nie możesz wykopać tego Molten czy Cobalt Armor? Magiem se będziesz jak zdobędziesz normalne zbroje dla maga, jak łazisz w Meteor to nic dziwnego, że na 2-3 hity jesteś. Najpierw bądź tym tankiem, wyczekaj chociaż do adamanite/titanium armor. Jak ciągle padacz to jakoś kop tunele do tych Altarów.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@Smajdziosz 

Może te bronie zdają po 20 DMG ale są szybkie. Flamelash zadaje dużo DMG ale strzela pojedyńczymi pociskami. Golden Shower robi ciągły strumień DMG, a Spider queen staff "stawia" pomocnika, który bije sam bez twojej pomocy. To samo Nimbus Rod.

Opublikowano

Założyłem nowe konto jakby co. Snake spróbuję je zdobyć. Pingwin spróbuję zmienić zbroję ale w hardmodzie jak z kimś walczę muszę szybko zabić przeciwnika a do tego potrzeba bonusów ze zbroi. Mimo tego posłucham się twojej rady.

Dodatkowo se przekuję u goblina różdzki żeby mniejsze zużycie many było.

Opublikowano

Zrobiłem sobie Cursed Flames i teraz dobrze sobie radze na powierzchni. Jaką polecacie zbroję i akcesoria dla maga w tym etapie gry?

Opublikowano

wciąż z cobaltu lub kolejnej rudy z hełmem dla maga. z cursed flames jest tak jak z tą twoją różdżką z piekła. ja Ci polecę iść do podziemnego zimowego biomu i dropnij sobie frost staff. też niczego sobie. ewentualnie tak jak ktoś wyżej mówił zrób sobie ten golden shower nie przejmująć się tym że ma mało dmg. tym przynajmniej bossa jakiegokolwiek zabijesz, cursed flamem raczej nie :p

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Mam Cobaltowy Armor z hełmem dla maga. Cursed Flames jest całkiem dobry w ciasnych miejscach bo może kilka razy dmg zadać. Niestety Frost Staff miałem ale nie nadaje sie do walki więc go sprzedałem. Mam teraz Cursed Flames, Magiczne nożyki (bardzo dobre na bliski dystans), i Meteor Staff (Też dobry). Do Golden Shower jest mi potrzebne Ichor z Crimson więc muszę nowy świat stworzyć. Jeszcze pytanko jestem w stanie zrobić wszystkie przwoływaczki mechanicznych bossów więc chciałbym 1 destroyera zabić. Dam rade? Gdzies wyczytałem że minimum do destroyera to Adamanite Armor lub Titanium ale tego nie moge nigdzie znaleść. Jeszcze jedno - Zrobił się jakiś dziwny bug i musze mapke od nowa odkrywać. Budowle są tylko ta mapka...

Opublikowano

Na czarną mapę wystarczy restart albo nawet alt-tab, chyba że to jakiś inny bug którego nie znam.

Mechaniczne bossy to trochę większe wyzwanie niż Eye of Cthulhu, które można zrobić w pierwszą noc samymi shurikenami. Nawet doświadczeni gracze muszą się na nie długo przygotowywać. Więc, tak, Adamantite/Titanium/Frost armor będą przydatne. Na Destroyera częstym wyborem jest również Orichalcum armor.

Mówisz, że nie możesz znaleźć Titanium.. Ile rozwaliłeś Demon Altarów? Musisz rozwalić co najmniej 3, żeby mieć na świecie każdą rudę.

Z kobaltu zrob też pickaxe/drilla i nim będziesz mógł zbierać Mythril/Orichalcum. Przetop je i zrób kowadło, przy nim pickaxe/drilla z tych nowych metali. Stare kowadło możesz wyrzucić. Z nowym narzędziem możesz kopać Adamantite/Titanium. Połącz ich rude z Hellforgem (piecyk z peikła) przy swoim nowym kowadle. Dostaniesz ulepszony piecyk, w którym możesz przetapiać Adamantite/Titanium.

Opublikowano

Akurat to zdobyłem przed chwilą :). Mam Orchicalum Armor i właśnie chciałem zapytać czy mogę zabić Destroyera. Niestety nie starczyło mi na drilla tylko na armor :(. Zbrojka ma fajny bonusik naprawde dobry. Mam wszystkie rudy na świecie. Nim zobaczyłem twój post to znalazłem Titanium i chlorophyte ale nie moge ich wykopać bo trzeba Orchicalum Drill. Już się zabieram do szukania.

Opublikowano

Orichalcum to dobra zbroja na Destroyera, bo te płatki penetrują jego części.

Teraz tylko dobra broń, dużo płaskiego terenu i możesz próbować. Nie ignoruj latajacych dronów, staraj się je zabijać jak najszybciej. 

Opublikowano

Z samym Orichalcum armor ciężko pokonać Destroyera. Zbierz Titanium na armor i najlepiej zrób z niego jeszcze kuszę ;)

Opublikowano

Tak, kusza byłaby przydatna. Z Jester Arrow.

Ale jeśli tak bardzo chcesz zostać przy magu - Golden Shower na bossa i Meteor Staff na drony.

Opublikowano

Zostaw sobie 1 demon altar lub zamiennik w przypadku posiadania crimson biomu i rozwalaj wszystkie jak leci.

Rozbijając altar część rudy której nie wykopałeś takiej jak iron tin copper itd. zamieni się na rude z hardmode

lub się wygeneruje. A ty chyba wież co zrobić z rudą która jest niedaleko ciebie. :)

Opublikowano

Jak zwykle musze wszystko zdobyć przed waszymi postami. Mam teraz Titanium armor ale jestem magiem snake i potrzebuje broni magicznej. Teraz używam broni ktore maja po 60 50 dmg to jest Magic Dagger, Meteor Staff, Flower of Fire. z piekła co fireballe wypuszcza. Teraz to wall of flesha zabijam w mniej niz minute. Akcesoria nowe to Sorcerer Emblem ulepszony, mana flower. MOge uzywać broni ile chce nie musze sie maną przejmować :D.  Polećcie mi broń dla maga przeszywającą na tego destroyera, Walczyłem z the Twins i szybko padłem więc trzeba się jeszcze przygotować. Myśle że z destroyerem może być to samo ;(. Snake kuszy i tak nie mogł bym zrobić bo bardzo ciężko jest znaleść Titanium.

Opublikowano

część rudy której nie wykopałeś takiej jak iron tin copper itd. zamieni się na rude z hardmode

Właściwie to nowa ruda nie zastąpi istniejącej. Stąd się biorą malutkie złoża obok istniejących minerałów. Ale to jest nieistotny szczegół :P

Polecam Ci Golden Shower, a jeśli nie chcesz robić nowej mapy to nie zaczynaj od Destro. Spróbuj Twinsy na długiej platformie, używając Crystal Storma. Zrobisz z nich harfę, która Destroyera pożre.

Opublikowano

Mimic jest w stanie dropnąć Light Disc a to jest dobra broń.

Mam corraption.

Sory dropi tylko wersji mobilinej

MOwie ze szybko padłem przy twinsach

SPróbuję jutro jeszcze raz na twinsach jak zrobie przywoływaczkę bo dzisiaj przez to Titanium nie mam siły. Całą mape przekopałem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...