Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hardmode - Jak zacząć?

Smajdziosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ehh... zabiłem destroyera bez żadnej areny,ognisk itp łucznikiem z orichalc coś tam armor i kuszą z tytanu więc zdolny jesteś... ;_; używałem tej kuszy i te strzały z gwiazdek robione. przeszywają go i jesteś w stanie zrobić mu 10k dmgu na dosłownie 3 strzałach przy dobrym ustawieniu. nie mam pojęcia dlaczego do tej pory nie masz cross neacle. zabiłem go używając tylko i wyłącznie archery potion, regeneration, i potki na hp. akcesoria: ankh shield, archer emblem, skrzydła, frostspark boots, cross neacle. wszystkie z enchantem menacing. kusza miała enchant deadly. polecam takie coś. a jak byś chciał kolejne bossy to powiem Ci że zrobiłem oba w ciągu jednej nocy megasharkiem z crystall bulletami, takimi samymi potkami (wiem że nic nie daje archery do tego ale na regeneracje, ewentualnie ironskin weź sobie). akcesoria te same były. schodzą w ciągu max 2min. przy twinsach najpierw zabij spazminatora (tego z zielonym). przy skielecie w sumie nie ma jakiegoś sposobu. strzelaj w głowe albo baw się żeby mu obić ręce. 

304191415027212454880.jpeg
  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

O co ci chodzi? Mam Titanium armor, 50 defa, naparzałem do niego z łuku zabralem mu 20k hp w chwilunie i padłem. Ja nie wiem co jest źle. Myślisz że tak łatwo jest znaleść mimika by ten naszyjnik zdobyć? Od kiedy destroyer ma ręce?

Opublikowano

szkielecie, pardone. zrób sobie kusze z titanium i po prostu napierd.. w niego tak żeby strzały go przeszywały jak najbardziej. podałem Ci rzeczy którymi ja go zabiłem. i tak, jest bardzo łatwo mimica znaleźć

Opublikowano

Mogłeś zginąć za szybko, bo jego głowa zabiera o wiele więcej obrażeń niż reszta ciała.

Opublikowano

Ale te sondy mnie zabiły :) Za szybko wychodzą, Ja mam łuk lepszy od tej kuszy. I mimic nie zawsze dropi to co ja chce.

Opublikowano

Jakim ty jesteś noobem, jeśli nie potrafisz zabić Destroyera z Titatnium i Stormbowem... Jakie masz strzały? Masz mieć około 500 Holy, a hełm Tytanium ma być pod range'a. Daje ci to dużo więcej przeżywalności, bo jak atakujesz to masz praktycznie ciągle dodge. Musisz ciągle się ruszać i atakować. Jak film się prześle na YouTube to dam ci linka. Zobaczysz jak ma to wyglądać.

MoBPBCQ.png

Dzięki Maxio. c:

Opublikowano

NIgdy nie grałem rangerem więc niewiem jakie ma to bonusy. I znowu godzinne szukanie Titanium... Ja już niewiem co jest z tymi Mimicami. Godzine szukałem i żadnego Mimica.

Opublikowano

Udało mi się zabić Destroyera bez żadnych potek, corss neklace, itd. Użyłem tylko potki grawitacji i leciałem do kranća mapy i naparzałem z Stormbowa. Zrobiłem sobie Excalibura i przekułem na Legendary. Jeszcze tylko zaćmienie i Terra Blade ląduje w moje rączki :D. Jak się teraz do Twinsów przygotować?

Opublikowano

Jeżeli chcesz arenę do Twinsów to weź dużo jakiegoś materiału (najlepiej asfaltu, bo cię przyspiesza) i zrób most trochę nad Ziemią. Im dłuższy tym lepszy. Po prostu biegniesz i strzelasz za siebie do Twinsów. Na końcu mostu zawracasz się i tak aż zbijesz. Najlepiej weź MegSharka z Meteor Shots jak powiedział Hinar.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Słuchajcie poszło lepiej niż myślałem. Przed chwilą zabiłem sobie destroyera 2 raz i twinsy, Twinsy zabiłem bez żadnych potek, hp mi nie spadło poniżej połowy a to dzięki mojemu jednorożcowi i Unreal Deadlus Stormbow. Myślę że Skeleton Prime nie będzie wyzwaniem dzięki broni i szybkośći. Zrobiłem se dodatkowo Light Disc i Summonera Twinsów. Jeszcze bez skrzydeł se radzę :D

Opublikowano

Jeżeli pokonałeś Twinsy i Destroyer to Skeletron Prime powinien wejść na luzie. Mówisz, że radzisz sobie bez skrzydeł ale do Skeletrna się przydadzą. Strzela on bombami więc trzeba możliwie jak najmniej być na ziemi. W dodatku ma ten sam atak co Skeletron, czyli szarżuje na Ciebie kręcącą się głową. Skrzydła bardzo przydają się by go ominąć.

Opublikowano

Zamiast asfaltu możesz po prostu użyć mounta, długo siedziałeś w hardmodzie więc może dropnęło Ci Blessed Apple. Jest równie skuteczne a mniej roboty

Opublikowano

Napisałem że mam jednorożca :D Czyli miałem na myśli Blessed Apple :D NIe będzie w stanie mnie dogonić a ja bede z daleka naparzał. Po zabiciu Chlorophyte Armor I Planterka. Muszę ją jak najszybciej zabić żeby Corraption mi nie doszło do chaty. Pytanko dlaczego nie mam Hallow na powierzchni?

Opublikowano

Zapewne zmieszało Ci się ze śnieżnym biomem, wkurzający scenariusz bo nie ma jak Pixie znaleźć.

Opublikowano

Zgadłeś. Zabiłem Skeletona Prima 2 razy bo mi brakowało sof do draxa. Dla mnie on jest najłatwiejszy. Teraz tylko broń na planterke bo armor mami przygotowanie terenu bo z furią na powierzchni nie chce :D Jaka broń polecacie? Niemoge się doczekać gdy bedę otwierał biomowe skrzynie. Skrzydła nadal niepotrzebne bo platforme będe miał.

Opublikowano

Polecam nadal Megasharka, do golema też go możesz użyć.

Po Planterze będziesz mógł zrobić Spectre Set i możesz już myśleć o przejściu na stuprocentowego maga.

Opublikowano

Na środek areny możesz użyć Nimbus rod żeby zadawać ciągły DMG. Jeżeli użyjesz MegaSharka o najlepiej z Chlorophyte Bullets. Zamiast niego możesz użyć Uzi. Weź jeszcze Venom Staff

Opublikowano

a ja wciąż polecam mega sharka z crystal bulletami na plantere. zabiłem ją również bez areny (po prostu wystarczy zrobić trochę miejsca i latać na około niej) wciąż w secie z  titanium. po zabiciu plantery zrób sobie właśnie już ten sen dla maga z ectoplasmy. golema bez problemu zrobisz tymi samymi itemkami. najpierw zamiast klucza polecam otworzyć świątynie. z golema może ci dropnąć heat ray który się przyda na evencie jak ci marsjanie przylezą i będą bili. a uwierz że warto bo dla maga jest tak z*******a broń  że destroyera będziesz wręcz gwałcił. + mount na nieskończone latanie :)

Opublikowano

Mam secik z Chlorophytu, mieczyk bardzo dobry, CHcę sobie jeszcze przekuć na Legendary. Do Megasharka jeszcze mi troche brakuje składników. Właśnie potrzebuję mounta dobrego do Lunar Event. Zabieram się za szykowanie areny.

Opublikowano

Ok prawie ją pokonałem, bardzo mało hp miała ale niestety padłem bo nie ma tam nic by się zregenerować.

Opublikowano

Dobra, zabiłem Plantere 2 razy, Jest problem. Nie mogę nigdzie znaleść świątyni mimo że cała dźungla odkryta jest.

Opublikowano

Też mi się kiedyś temple schował, wejście było ledwo w dżungli a cała reszta wyszła poza :P

74BJx3h.png

Szukaj aż znajdziesz, temple jest generowane zawsze.

Opublikowano

@MrSnake ja mam mały świat. Poszukam, jakoś na innych światach zawsze szybko odnajdywałem w pre-hardmode. Dobra walczyłem z Golemem. Na początku było bardzo łatwo bo mnie nawet nie dosięgał ale potem jak zaczął strzelać i mu głowa odleciała i to koszmar był. Jak mam arene przygotować co założyć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...