Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Revolution RPG

Hussin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chodzą pogłoski, ze pierwszego grudnia cześć osobników zamieszkujacych ziemie Agaroth wydostanie sie poza barierę. Pewnie zaczną od wybudowania prowizorycznych zasieków .. Czy rozwiną cywilizacje w tak nieprzyjaznym dla nich miejscu??

Opublikowano

Agaroth was potrzebuje!

REVOLUTION 2.1
W tajemniczych okolicznościach odkryte zostało mistyczne przejście usłane śladami magicznej energii. Arcymagowie Ethernali i elficcy czarodzieje nie mają wątpliwości, że przesmyk prowadzi poza barierę i znany wszystkim świat. Czy śmiałych członków ekspedycji wychodzących poza Agaroth czeka coś innego niż śmierć? Co czai się po drugiej stronie trzystuletniej agarockiej bariery? Wróżbici i prorocy skandują wciąż tę samą przestrogę... Trzy Klucze ukażą się na drodze bohaterów, a decyzja o dalszych losach planety leżeć będzie w ich rękach.

Już niedługo, bo 1 grudnia, otwarcie najnowszej wersji Revolution 2.1 wzbogaconej o nowe systemy, większy balans umiejętności i udoskonaloną mechanikę!
Na graczy czeka przede wszystkim większa swoboda i różnorodność zwiedzanego świata.
- zremasterowany system levelingu uzależniony od punktów rp
- zastąpienie zbugowanych fragmentów rozgrywki lepszymi rozwiązaniami
- bardziej rozbudowana magia i alchemia
- oparty na losowości system craftingu wraz ze statystykami i różnorodnością broni do wyboru
- zbalansowana ekonomia i zwiększona liczba systemów dostępnych na różnych poziomach gry
- budowa miast uzależniona od fabularnej rozgrywki, a nie limitu punktów!

TALES OF AGAROTH
W międzyczasie życie w barierze toczy się dalej nie zważając na desperacką próbę wyrwania się małej grupy agarotczyków poza życiodajną krainę. Imperia nadal walczyć będą o władzę, a obywatel o następny dzień. Kto wyjdzie zwycięsko z kolejnych potyczek?
Już za rok planowany start autorskiej gry będącej kontynuacją Revolution.

Po więcej informacji zapraszamy na http://mcrevolution.pl/forum

Z poważaniem, ekipa Revolution

Opublikowano

Owszem, we wtorek wieczorem. Oczywiście nowy plugin wymaga testów i zaczniemy od krótkiej alfy, która będzie przechodziła stopniowe update'y. Mapa także w przeciągu tygodnia zostanie rozszerzona do ponad dziesięciu tysięcy klocków obrębu, a na tym nie zamierzamy skończyć. :)

Pozdrawiamy także osobę usilnie starajacą się nam przeszkodzić zalewając forum bezsensownymi kontami. To, że mamy wrogów, mówi tylko o obawie odniesienia przez nas sukcesu ;)

Opublikowano

Moim zdaniem jest to najlepszy serwer RP do minecrafta jaki kiedykolwiek wyszedł. Polecam go strasznie jednak według mnie ma trochę wad, które mi się osobiście nie spodobały. Mam nadzieje, że innym będą bardziej przysługiwały. 

Opublikowano

W sumie to czekam jak tym razem rozwinue sie serwer. Sa nowi ludzie na czele z ciekawymi pomyslami. Pozbyto sie z ekipy cziterow i oszustow oraz nierobow ktorzy mysleli ze jak porozdaja rangi to jakos samo bedzie to gralo a pozniej pisali jakies zenujace oredzia na forum...

Bylem sceptyczny ale teraz widze ze dzieje sie tak jak za dobrych czasow! Wyczekuje z nadzieja! Zwlaszcza ze podobno technik szaleje z silnikiem!

Opublikowano

Czemu taka duza mapa?

Według lore poprzednia mapa składała się z terenu objętego magiczną barierą, a teraz graczom udostępniony zostaje teren poza nią, wpół zniszczony przez szalejące kataklizmy.

Dla rozgrywki będzie to znaczyło tyle, że społeczność dostaje zadanie w formie stopniowego zajmowania niebezpiecznego terytorium. To gracze będą decydować, w którą stronę migrować i które kawałki mapy zostaną odkryte wcześniej. Oczywiście nie jest to zlepek klocków z generatora, lecz dzieło naszego kolegi Dragomira, który wiele razy pokazał, że potrafi stworzyć coś ładnego.

Ostrzegam dodatkowo, że przez pierwszy tydzień gracze powinni skupić się na rozbudowie wspólnego obozu, póki jest on jedyną znaną ostoją cywilizowanego życia na wrogiej ziemi. Wszelkie przedwczesne próby podróży dalej w nieznany mrok mogą zakończyć się dla śmiałków zaginięciem! Administracja będzie chciała utrzymywać stały kontakt z graczami i doradzać im w trudnych wyborach ciągnących fabułę do przodu.

Opublikowano
Otwarcie serwera dla graczy jutro od 18:00

Mapa przez pierwsze dni będzie ograniczona [około 1k na 1k] ze względu na aspekt fabularny! Gracze mają za zadanie rozbudować i umocnić obóz, jako, że jest to ich jedyny dom. Świat będzie początkowo zbyt niebezpieczny i to właśnie budową chronionej twierdzy sprawicie, że terytorium zostanie oficjalnie przyznane ekspedycji.

Każdy dostanie swój początkowy ekwipunek, a gracze zachowujący się zgodnie z zasadami roleplay i współkreujący społeczność ekspedycji mogą liczyć na dodatkowe nagrody!!

Admini będą dostępni pod komendą /helpop [tekst] jeśli sytuacja będzie wymagała ich interwencji.

Oczekujcie próśb o pomoc w testowaniu konkretnych mechanik i nie przejmujcie się zarabianiem poziomów, gdyż nie będą one jeszcze tak ważne, w przeciwieństwie do punktów rp, które w późniejszym etapie przyspieszą zdobywanie expa. 

Nie oczekujcie z kolei jeszcze rekompensat za poprzednią edycję, ważniejsze przedmioty i poziomy zostaną przekazane wam później, jednak, tak jak mówiłem przedtem, to na fabułę powinniście zważać najbardziej, kiedy my będziemy dopinać rozgrywkę na ostatni guzik ;)

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Nie polecam serwera, wystawiam śmiało negatywną opinię na jego temat. Administracja dała mi bana bez wyraźnego powodu. "Notoryczny trolling" - taki powód do bana wystawiła administracja, zostałem siłą wykluczony z tej toksycznej społeczności, pomimo tego, że nawet nie myślałem o tym, żeby kogokolwiek tam trollować. Jestem niezmiernie rad, że dostałem bana teraz, a nie później. Cała społeczność tego serwera wliczając w to nawet i administrację obrażała mnie przy każdej możliwej sposobności, widocznie musieli w ten a nie inny sposób leczyć swoje chore kompleksy, których byłem ofiarą. Całe 2 miesiące musiałem znosić nękanie ze strony całej społeczności. Pomimo tego, że prosiłem ich o zaprzestanie owego czynu, oni kontynuowali swój proceder. Gdy pytałem się o powód tego działania, dowiedziałem się że nienawidzili mnie tylko dlatego, że podczas rozgrywki roleplay zaprzyjaźniłem się z graczem, który obecnie jest zbanowany. On także był na każdym kroku hejtowany, głównie za to, że nie bał się jawnie wyrazić swoich poglądów i braku akceptacji wobec powszechnie panującej atmosfery kłótni i hejtów, o którą nie było tam trudno. Za każdym gdy zerkałem na shoutboxa widziałem tam kłótnie, raz nawet zobaczyłem archiwum rozmów shoutboxa i przeczytałem o bardzo niemiłych rzeczach wypowiedzianych na mój temat, które były kłamstwem bez uzasadnienia i wyraźnego powodu... Co ciekawe, gdy banowano mojego przyjaciela z gry nie przedstawiono publicznie dowodów jego zbrodni, których się dopuścił. W każdym innym wypadku wymagano podania dowodów chociażby w postaci screenshotów, tutaj tego nie zrobiono. Pewnie dlatego, że siedział on od rana do wieczora w dni wolne, tylko po to żeby mieć najwyższy lvl w grze. Gdy w końcu dopiął swego celu dołączyłem do niego i razem(a właściwie to byłem mięsem armatnim) zniszczyliśmy gildię największego kolesiostwa tego serwera. Myśleliśmy że uszło nam to bezkarnie, ale niedługo po tym kolesiostwo napisało na niego skargę, jeszcze tego samego dnia. Tak jak wspominałem - w tym wypadku dowody jego zbrodni nie zostały udostępnione, przez co dla takich jak ja wyglądało to na zwyczajne wrobienie go.

Nie widzę sensu przebywania wśród tak toksycznej społeczności, gdzie administracja nie praktykuje własnego regulaminu, dodam że nie dokończyła go mimo, że został on napisany już ponad rok temu. Panuje tam jedno wielkie kolesiostwo i "dorośli" zachowujący się gorzej niż dzieci. 

Żadna z postaw zachowania nie nadaje się do poszukiwania rozrywki w ich społeczności. Chcesz być bierny na hejty? Będą Cię jeszcze ostrzej hejtować aż stracisz chęć do życia i miłość do ojczyzny, a także wiarę w Boga (Kto tworzyłby takich ludzi jak oni?). Chcesz mieć własne zdanie? Idź szukać innego serwera bo panuje tam kolesiostwo i masa ludzi, która ich słucha i nawet nie kiwnie palcem nawet jeśli to co opowiadają jest kompletnym absurdem. Nie obchodzi ich co zostało im powiedziane, dla nich liczy się tylko zdanie ich pana.

Jeśli powiesz im że nieładnie jest obrażać innych to zaraz wszyscy zaczną Cię hejtować nawet poza terenem tego serwera. Dodatkowo obrażają wszystkie inne serwery roleplay, które odniosły wielki sukces, a o swoim serwerze stawiają zawyżoną ocenę. Zastanawia mnie w jaki sposób ich serwer może być najlepszy, skoro nie działa.

Mam same złe wspomnienia związane z tym serwerem, polecam każdemu omijać tą społeczność szerokim łukiem, lepiej na tym wyjdziecie.

893961446222509646083.png

Opublikowano

Jeżeli zbanowali Cię niesłusznie, to ich strata, ponieważ nie będziesz ich wspierał niewątpliwie wartościową, wiele wnoszącą obecnością.

Opublikowano

Po pierwsze: wydaje mi sie, ze w wątku tym powinieneś wyrażać swoje opinie na temat serwera a nie na temat forum czy Shoutboxa.

Po drugie: nikt nikogo nie zmusza zeby przebywać akurat w tym gronie osob. Jesli czujesz sie az tak piętnowany i szkalowany, to po co na to forum wchodzisz? Prosta zasada: nie chcesz sie denerwować, nie psuje Ci atmosfera, według Ciebie ludzie na forum czy w grze sa nieodpowiedni dla Ciebie - nie wchodź tam.

Po trzecie: Zazwyczaj jest tak, ze jak czyjeś spostrzeżenia i argumenty użyte w wypowiedziach sa sensowne, to bierze sie je pod uwagę, zeby finalny produkt był jeszcze lepszy. Jesli natomiast zwraca sie uwagę na sprawy oczywiste, błahe i robi sie to nonstop, to najpierw robi sie to irytujące, potem denerwujące, a na koncu nie do wytrzymania. I TO nazywamy trollowaniem. Sam bym banował gdyby ktoś nonstop trollowal.

Po czwarte: wielu graczy narzekało, ze na serwerze Revolution czesto mamy do czynienia ze spadkami TPS. Było to związane z tym, ze mieliśmy ogromna ilośc skomplikowanych skryptów ktore na bierząco sterowały rozgrywka. Aktualnie większa cześć owych skryptów jest przerabiana na pluginy aby sytuacja ta nie miała miejsca. Jednocześnie zupełnie inna ekipa tworzy nowa komercyjna gre MMORPG zatytuowana Tales of Agaroth, oparta o zasady serwera Revolution. To MUSI chwile potrwać...

Pozdrawiam.

Fungi.

Opublikowano

Ten serwer to jedna wielka porażka. Trzy czy cztery "edycje" w ciągu mniej niż roku. A wszystko dlatego że albo administracja żre się ze sobą, albo kończy się kasa, albo zwyczajnie ludzie odchodzą bo mają dość toksycznej społeczności i fatalnej optymalizacji tych wszystkich skryptów którymi serwer jest zamulony. Owszem, na starcie bywało i 50 osób, ale po tygodniu czy dwóch robiło się z tego jakieś 10-15 by w końcu serwer przez miesiące był kompletnie pusty. Administracja jest chamska wobec graczy. Panuje tak wielki bałagan, że nie wiadomo kto za co odpowiada. Jeden na drugiego się co chwilę obraża. Forum to istna forteca z ukrytymi i zahasłowanymi działami, w których leci bezustannie hejt na graczy i inne o wiele lepsze serwery. Jest tu po prostu od dawna parę osób które lubią w ten sposób leczyć swoje kompleksy. Najlepszym przykładem jakim ten serwer jest niedorobionym dziadostwem jest fakt, że opuścili tę społeczność nawet graczy, którzy kiedyś jeszcze tak żarliwie go bronili plując na wszystko inne. Serwer jest przykładem tego, jak wielkie tandetne g****o można zrobić, kiedy jest się totalnym amatorem i zbiera się do administracji każdego człowieka który tylko hejtuje konkurencję.

34jat53.png
Opublikowano

Witaj Drogi Galadorze, proszę Cię, Twoje ataki na inne serwery nie polepszają sytuacji na Twoim.

Każdy ma prawo zrobić sobie swój serwer i narzucić mu swoje zasady, jeżeli ktoś się do tego niedostosuję, to zostaje zbanowany.

Spójrz także na Twój serwer, nie obfituje w dużą ilość graczy, jest do 5 graczy w porywach.

Opublikowano

Czytaj uważnie nicki. Nikt cię nie atakuje kotuś. Serwer zdechł bo miał fatalną administrację, gówniane zasady i kiepskie wykonanie. Wszyscy wiedzą, że miał był tylko nieudolną podróbką. A podróbki to zawsze tandeta co właśnie widać. Jakby był dobry to by istniał dalej, kapujesz czy nie dociera?

Natomiast jeśli mówisz o serwerze na którym gram to super. Porozmawiajmy o nim skoro zacząłeś! Ten serwer na którym gram jest świetny. Stabilny, pewny, ma odpowiedzialną administrację i stoją na nim miasta zbudowane przed rokiem czy nawet dwoma. A nie tak jak u was że co trzy miesiące "nowa edycja" bo kasa się skończyła albo jakiś admin zrobił was w jajo i zablokował ftp.

34jat53.png
Opublikowano

To jest kpina jakaś.
Musca ile grałes na naszym serwerze ze najwiecej opinii na jego temat jest od Ciebie?
Nie pasuje Ci on, to na cholerę wchodzisz na ten wątek. Ma sie tutaj wyrażać opinie na temat serwera, jak mozna to robic skoro sie na nim nie grało???

Troll ktory pojawia sie w większości wątków, a jedynym celem jego "wypowiedzi" jest reklama swojego serwera w innych watkach.

Dodatkowo wyglasza jakies wyssane z palca brednie na temat finansow serwera. Serwer byl jest i bedzie oplacony do lipca, wtedy oplata zostanie przedluzona na kolejny rok. Nigdy nie bylo klopotu z pieniedzmi i dobrze o tym wiesz. Nie robimy tego z miesiaca na miesiac jak u Ciebie sie to odbywa.

Powinno sie z nim zrobic porządek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...