Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Revolution RPG

Hussin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmiany w 100% na plus! Już nie mogę się doczekać startu :D Zostało tylko parę godzin!

Dobrze, że wraca porządna produkcja, która nie wyzyskuje graczy. O wyjątkowości tej chwili świadczy ilość ludzi, która przewija się przez forum! Mogę szczerze wszystkim polecić grę na serwie. Wspaniałą społeczność graczy których nie spotka się nigdzie indziej!

Ponczek raportuj!

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer wystartowal wedlug planu. Kazdy kto chce zagrac, prosze zaresjestrowac sie na forum i zalozyc Karte Postaci.

Wszystkie bledy prosze zglaszac na forum.

Milej zabawy!

Opublikowano

Jeszcze na serwerze nie gralem ale po stronie i forum wnioskuje ze jest very epic. Podoba mi sie to z karta pracy.

-------—---------------------------------------------------

Po wejsciu na serwer wrazenia bardzo dobre, przyjazni gracze, pomocni, super klimat!!! Jedna wada, gra po 16 osob w dzien takze zapraszam robcie karty postaci i gramy!!! Im wiecej nas tym lepiej.

Opublikowano

Oto mapa naszego serwera, obrazek wykonany przez jednego z graczy. Na całej mapie są rozmieszczone różnego rodzaju lokacje. Przeszukując je można zdobyć wiele cennych rzeczy, między innymi księgi podnoszące umiejętności. Nowe lokacje będą cały czas dodawane. Możecie więc ćwiczyć i uczyć się umiejętności w praktyce lub bawić się w podróżnika i poszerzać swoją wiedzę czytając księgi. Którą drogę wybierzecie? :)

Z5NYQhm.jpg

Jeśli się dobrze przyjrzycie możecie zauważyć zaznaczone miasta i niektóre lokacje.

Opublikowano

Rowniez pogralem na serwerze i musze przyznac, ze wciaga niesamowicie! Wspqniala spolecznosc i dynamicznie rozwijajaca sie fabula powoduje ze namacalnie wyczuwasz jak Twoje decyzje zmieniaja losy Swiata Agaroth! Eventy prsygotowane przez specjalnie wyznaczona grupe sa bardzo interesujace. A nie nak na innych admin z opem zabija graczy i mowi ze to event. Goraco polecam

Opublikowano

Wczoraj odbył się event, był to jednak tylko wstęp do serii eventów związanych z odbudową bariery. Po wydarzeniach z 1 edycji bariera nad Agaroth została uszkodzona, gobliny oraz nieumarli próbują ją coraz bardziej osłabić. Noc staje się coraz dłuższa, aż w końcu ciemność może całkiem pochłonąć świat. Jeśli graczom uda się odbudować monumenty i je obronić długość dnia i nocy się unormuje. 

Zapraszamy nowych jak i starych graczy na kolejny event w czwartek. Więcej informacji na naszym forum.

Opublikowano

mam nadzieje, ze system zmeczenia nie jest tak nieudolny jak był na poprzedniej edycji. Wskakiwanie po schodach w kopalni i umieranie przy tym, plsss.

Opublikowano

mam nadzieje, ze system zmeczenia nie jest tak nieudolny jak był na poprzedniej edycji. Wskakiwanie po schodach w kopalni i umieranie przy tym, plsss.

Dlaczego nieudolny?

Na tym wlasnie polega realizm naszego serwera. Osoba ktora schodzi do kopalni kilkanaście/dziesiąt pięter w dół, lub z niej wychodzi, jest naturalne ze sie zmęczy, chyba ze jest wytrzymała (nabity skill kondycja). Trening czyni miatrzem, podobnie u nas, jak cos bedziesz odpowiednio długo trenował, w koncu zacznie Ci to przychodzić znacznie łatwiej. Czyż nie o to chodzi w grach typu RPG, aby rozwijać swoją postac?

Masz jednak racje, jesli ktoś wejdzie na chwile, nie rozwinie umiejetnosci i zacznie grac jak w normalnym MC, gdzie ogranicza go tylko fakt zdobycia zbroi i nabicia w niej prot, to szybko sie zniechęci.

Na Revolution trzeba grac długo - taki wlasnie jest cel naszych zmian i dokładnie tak serwer został zaprojektowany. Nigdy nie bedziesz miał gotowca, a wszystko wymaga czasu umiejetnosci, dobrego odgrywania swej postaci. Czasem, większa korzyść przyniesie porozmawiania z doświadczonym drwalem, niż ścinanie kolejnego lasu, aby nabić doświadczenie w ciesielstwie. Takich przykładów jest bardzo wiele.

Ale zeby sie przekonać, trzeba spróbować.

Zapraszam zatem.

F.

Opublikowano

Dzisiaj dalsza część eventu już o 17!

Na serwerze mamy 3 wielkie stolice. Władcami będą gracze. Umożliwimy system wyborów władcy oraz możliwość buntu mieszkańców. Każdy z Was może stać się władcą jednego z potężnych stronnictw. Może wolisz być generałem lub zwykłym zarządcą wioski górniczej? To jak wysoko zajdziecie zależy od Was samych. Możecie również założyć własną wioskę, miasto, własne państwo czy zakon lub organizacje. Kto z Was wykorzysta okazje? ; )

Opublikowano

Witam. Grałem na serwerze podczas pierwszej edycji - było mega ;)

Ale teraz zacząłem grać na drugiej, i zrobiłem sobie postać orka. I tutaj jest jeden problem. Jak wiadomo Sigil jest na pustyni, a na pustyni jest ciepło w dzień. I problemem jest to że tolerancja temperatur dla orka nie jest przystosowana do wytrzymania tutaj bez skórzanej zbroi. Kiedy macie zamiar zwiększyć tolerowaną temperaturę przez orka?

893961446222509646083.png

Opublikowano
Uwaga! Konkurs

Zaproś na serwer swojego kolegę. Za każdego nowego poleconego gracza, któremu zostanie zaakceptowana karta postaci otrzymasz: siodła, bukłaki, surowce i wiele innych do wyboru! Osoba która zaprosi największą ilość znajomych otrzyma specjalny prezent!

Jeśli liczba fanów naszego fanpage na facebooku przekroczy magiczną liczbę 100 polubień każdy gracz indywidualnie otrzyma otrzyma ponownie przedmioty ze skrzyni startowej. Jeśli bardziej się postaracie i fanów będzie 150, 200 - kolejne nagrody. Zachęcamy też do lajkowania i komentowania.

Przewidujemy też specjalne nagrody za udostępnienie posta o konkursie na FB (Prosimy też dodać komentarz ze swoim imieniem w grze).

Opublikowano

Dlaczego nieudolny?

Na tym wlasnie polega realizm naszego serwera. Osoba ktora schodzi do kopalni kilkanaście/dziesiąt pięter w dół, lub z niej wychodzi, jest naturalne ze sie zmęczy, chyba ze jest wytrzymała (nabity skill kondycja). Trening czyni miatrzem, podobnie u nas, jak cos bedziesz odpowiednio długo trenował, w koncu zacznie Ci to przychodzić znacznie łatwiej. Czyż nie o to chodzi w grach typu RPG, aby rozwijać swoją postac?

Masz jednak racje, jesli ktoś wejdzie na chwile, nie rozwinie umiejetnosci i zacznie grac jak w normalnym MC, gdzie ogranicza go tylko fakt zdobycia zbroi i nabicia w niej prot, to szybko sie zniechęci.

Na Revolution trzeba grac długo - taki wlasnie jest cel naszych zmian i dokładnie tak serwer został zaprojektowany. Nigdy nie bedziesz miał gotowca, a wszystko wymaga czasu umiejetnosci, dobrego odgrywania swej postaci. Czasem, większa korzyść przyniesie porozmawiania z doświadczonym drwalem, niż ścinanie kolejnego lasu, aby nabić doświadczenie w ciesielstwie. Takich przykładów jest bardzo wiele.

Ale zeby sie przekonać, trzeba spróbować.

Zapraszam zatem.

F.

Źle mnie zrozumiałeś - był pierwszy dzień serwera, a klocków w dół do kopalni było może z 10? (to raczej ta górna granica). Nie dało się po prostu wykopywać surowców, bo jak się chciało stamtąd wrócić to się umierało. Nie znam RPGa, gdzie nasz główny protagonista męczy się wchodząc po schodach xD.

Opublikowano

Widzisz, u nas nie ma łatwizny. W niwych miastach ktore teraz sa, budowniczowie wybudowali specjalne szyby kopalniane, w których zainstalowali wagoniki górnicze, tym samym rozwiązując ten problem.

Ponadto dodaliśmy spora ilośc nowych stopów, teraz profesja kowala to nie lada wyzwanie.

W kopalni wydobędziemy zaledwie kilka rud, z których mozna zrobic kilkadziesiąt stopów metali. Żaden zwykły MC tego nie zaoferuje :)

Opublikowano

Racja.... Pierwszy raz widze tak zaawansowany system kowalsta...Każda broń jest inna.. Jedna cięższa ale mocniejsza, druga lekka ale małe obrażenia.. Polecam serwer naprawde.. Duzo informacji macie na forum. Zawsze ktos moze pomóc oraz nie zniechęcajcie sie jeśli stracicie eq.

Opublikowano

Jedyne, co mogę powiedzieć to... inny niż wszystkie, genialny. Nie znajdziesz tutaj diamentowej zbroi po 10 minutach kopania, ani rozwalonej mapy. Grę urozmaicają różne systemy, w tym temperatura, stamina czy punkty RP. Dzięki wyjątkowemu texturepackowi i odpowiedniej modyfikacji gry, znajdziecie tutaj mięso ośmiornic, magiczne przedmioty, klucze, ogromną ilość stopów... a to wszystko bez modów! Kolejną wielką przewagą nad innymi serwerami tego typu, jest brak Pay2Win - tutaj nic nie kupisz, możesz liczyć tylko na swoje umiejętności, a nie na portfel czy chciwego właściciela. A jak to wygląda w rzeczywistości... sami zobaczcie!

23hko6o.jpg

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Serwer jest zarąbisty lecz ma moim zdaniem ma kilka minusów

- Mała ilość graczy

- W niektórych miastach budowle są niedokończone i brzydko to bardzo wygląda

- Pełno ras

Są miasta, w których w ogóle nie ma znaku życia. Ja bym zrobił jakieś jedno ogromne miasto gdzie byłyby różne dzielnice i tam w tym mieście by się grało. 

Opublikowano

Jesteśmy w trakcie tworzenia własnego launchera. Co prawda do wejścia na Revolution nie trzeba ściągać żadnych dodatkowych modyfikacji, ale dlaczego mielibyśmy korzystać z cudzych launcherów? ;)

Opublikowano

Serwer jest zarąbisty lecz ma moim zdaniem ma kilka minusów

- Mała ilość graczy

- W niektórych miastach budowle są niedokończone i brzydko to bardzo wygląda

- Pełno ras

Są miasta, w których w ogóle nie ma znaku życia. Ja bym zrobił jakieś jedno ogromne miasto gdzie byłyby różne dzielnice i tam w tym mieście by się grało.

Byl taki pomysl jednakze ludzie przyjda trzeba ich tylko do kart zmusic, jak pozniej przyjda ludzie to bedzie malo miejsca wiec sa 3 miasta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...