Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Które anime chciałbyś znowu obejrzeć po raz pierwszy?

pglod

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Super anime które przedstawia cierpienie ludzi którzy tracą przyjaciół i mają problemy w przyjaźniach czy miłości, pokazuje również "błahe" problemy nastolatków które jednak dla nich są wielkie. Do tego jest świetna kreska oraz fabuła, co do dźwięku jest już troszkę mniej zadowalający, lecz wciąż na wysokim poziomie. Zaczynając to anime nie spodziewałem się takiej rozsypki duchowej i mnóstwa przeżytych emocji, spodziewałem się raczej komedii lub coś na styl Bleach'a, lecz okazało się to jedno z lepszych (według mnie) anime, dlatego daje temu tytułowi:

10.5/10 pkt.

Sword Art Online

Przy tym anime spędziłem naprawdę wiele super godzin. Dla takiego nolifa jak ja wizja na taki świat jest mega ekscytująca i zaciekawia swoim pomysłem. Samo to że nie możecie przerwać gry i walczycie o swoją przyszłość jest wspaniałe! Dodajmy do tego parę ciekawych walk, super fabułę, mnóstwo postaci i sam pomysł na grę! Nie wliczając w to całego systemu rozwoju anime. Oczywiście to anime ma też parę minusów, np w drugim sezonie już nie przypomina tego samego (według wielu to skreśla ten drugi sezon, lecz ja z chęcią oglądałem i obejrzałbym kolejne sezony), Kirito poznaje mnóstwo osób ... tak nagle, jest to troszkę bez sensu ale fabuła "rozluźnia" się i można się pośmiać. Super anime!

10.5/10 pkt.

Fullmetal Alchemist

Fullmetal Alchemist Brotherhood jest naprawdę wyśmienitą serią, jako iż z natury lubię bawić się w pewnego rodzaju "detektywa" podczas oglądania tego anime próbowałem dochodzić do wszystkiego sam, kto, co jak i czemu. Pomimo tego iż dość często wychodziło mi takie "dochodzenie" tutaj co odcinek wszystko szło z dymem, mimo że fabuła idzie za szybko pod koniec, jest bardzo dobrze przemyślana. Postacie, Ed, Al, Lin, Envy... mógłbym wymienić teraz tutaj wszystkich, sam aspekt Eda i Winry... Tego nie da się opisać nie spoilerując więc nie chce się rozwodzić... no co tu dłużej gadać... anime warte "poświęcenia" !!! NIE ZMARNOWANIA !!! Tych paru godzinek. :)

10.5/10 pkt.

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Hmmm, to jest dobre pytanie ale myślę, że jakbym miał przeżyć wszystko od nowa, nie znając fabuły anime:

- oczywiście klasyk Dragon Ball

- Hunter x Hunter

- Clannad

- Fairy Tail

- Angel Beats

- Sword Art Online

- Kiseijuu

- wiele, wiele innych.... ale z tych najważniejszych myśle, że to będą te 

jmm0xku1w3y4.png

Opublikowano

Zdecydowanie Ore Monogatari, a tak to jeszcze może:

- Kuroko no Basket

- Bakuman

- Haikyuu!! (Choć jeszcze wychodzi 2 sezon, to chociażby 1)

- Free!

- Sword Art Online

- Tokyo Ghoul

2czpx5i.gif

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...