Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reaktywacja projektu - co o nim myślisz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak.

Nie było mnie przez 2 godziny lecz już odpowiadam.

@wojtek19992

Z pierwszym minusem się zgodzę bo tutaj my zawiniliśmy. Pisałem, że będzie reaktywacja nie mając podstaw i pomysłów na nią, lecz teraz jest pomysł i jest projekt, do tego dojdzie nowa administracja i całkiem nowe nastawienie. Myślę, że to dużo zmieni :).

A co do frakcji pomyślimy nad tym bo to dobry pomysł :). Spolszczymy je lub trochę edytujemy i być może wystartujemy właśnie z Frakcjami.

Pozdrawiam i czekam na następne opnie :)

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@ThePiotraS

Pokazuje tylko fakty. Czerwona wytłuszczona nazwa Napieprzamy.

Według słownika jest to okreslenie pochodne od "pieprzyć sie" i pospolite oznaczajace <<pobić dotkliwie jeden drugiego>>.

Nazwe wymyślił bezmózg który promuje ordynarne słownictwo i agresje wsród małych dzieci. Ludzie nie myślą o tym co robią i wychodzą takie dziwy natury ze potem dziecko w pszeczkolu zaczyna mówic do kolegi "Ej hoć stefan ponapieprzamy sie bendzie fajnie i wporzo"

Dodatkowo Chcę mieć z tego czysty fan i chcę żeby ludzie mieli co robić na wakacjach i mogli miło spędzić ten czas

Nie kolego, ty kupisz pewnie control crafta i będziesz chcial miec z tego czysty "hajs" a dzieci powinny być na wakacjach i mile spedzac tam czas a nie przed komputerem kopać stone. Wiem ile wpływa pieniędzy na serwerze 200 slot i to na pewno nie trafia na sam serwer by sie utrzymał. Sv+gildie jest poza tym wymowny i reszty mi nie trzeba. Możesz napisać ze serwer nie będzie dla hajsu jesli zatwierdzisz eule i zrealizujesz serwer na najnowszej wersji zobowiazujac sie juz teraz przyszłym graczom ze umiescisz na stronie tylko przycisk donate. Dlaczego tego nie zrobisz?

Napisałes :był to solidny serwer z Gildiami na którym grywało po 200/300 osób!

- tak ale upadł bo inaczej bys go nie reaktywował. Wiesz ile w chwili obecnej ma graczy serwer mine dreams reklamowany przez huska? 19 graczy na 700. Pomyliłes sie chyba z adresem jesli teraz chcesz cokolwiek stawiać i myslisz ze nazwą wszystko załatwisz.

Bonus: Pozdrawia McJokerek.  

@lolzere

Nazwa ma już 4 lata i nikomu dotychczas nie przeszkadzała, a administracja zapewne przerasta Cię znacząco wiekiem :)

Czy osoba z takim nickiem moze byc poważna?  Sami sobie odpowiedzcie

Kwestowanie mojego wieku jest również nie na miejscu. Ja nie napisałem ze konkretnie na waszym serwerze jest administracja w wieku 13 lat. Gdzie ty czlowieku gdziekolwiek widzisz napis ze wasza administracja ma 13 lat?. Ja tylko życze wam mile i czule abyście wgl kogoś takiego w tym wieku znalezli kto by sie zgodził tym adminować bo na codzien nie widać tego że ktoś za darmo chce bawić sie z 7 latkami w piaskownicy jak ty to zapowiadasz bo serwer oczywiscie nie dla zysku. Opiekun dziecka na placu zabaw w  centrach handlowych zarabia ponad 12zl brutto na h, pomysl sobie jak sa ruchani w dupe twoi przyszli admini jesli by mieli to robić za darmo :D

Lol

Szczerze to bym był pod wielkim wrazeniem takiego wolontariatu ze strony młodzieży na rzecz dzieci gdyby nie to ze nazwa jest jaka jest.

Zapewne zastanawiasz sie teraz dlaczego jestem taki a nie inny i pisze co chce nie dbajac o to zeby zakamuflowac wulgaryzm a sam prawie Ci(per panie) o moralnosci dla dzieci w wieku lat 7 ktorzy stanowia najnizszą warstwe graczy mc. Według regulaminu forum jest przeznaczone dla 13+ i watpie aby ktokolwiek poczuł zgorszenie czytajac tego posta który jest całkowicie prawdziwy i zgodny ze stanem faktycznym.

I prosze Cie nie nabijaj sobie postów moim kosztem, istnieje opcja edytuj a ja kazde powiadomienie czytam  i odpowiadam a nie zlewam jak wiekszosc.

Dziekuje, nie wejde do widzenia.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@Pahi

Porownaj non premium z wersji 1.2.5 mc a teraz co sie odpiernicza. Ja jestem od pewnego czasu wielkim przeciwnikiem non premium i microsoft powinien wreszcie cos madrego zrobic wyjsc z javy i zablokowac od mc 2.0 dostep do gry non premium ktore utrudniaja gre na kazdym kroku. Ta gra jest naprawde taka droga ze nikogo na nia nie stac dlatego w polsce taki wiedzmin czy gta bije rekordy sprzedazy(a kompa to tez minimum za 2 k trzeba miec).

Przyklad:

Stworzylem serwer aby pograc ze znajomymi i ogolnie mial startowac dla non premium. Gralo kilku graczy premium i tez non i wszystko wydawalo sie piekne gdybym nie zauwazyl pewnej tendencji.

Podczas gdy koles afczyl sobie stuknalem go z oskryptowanego miecza knock x z efektem trucizny. Jak myslisz co sie stalo? Nic. Ten maly neokid mial jeszcze czelnosc mnie nawalac na killaurze przed tym jak wszystko wyweszylem na evencie pvp.

Czy wedlug cb to normalne? Moim zdaniem nie. Serwery premium nie maja takich problemow lub maja ale w mniejszym stopniu bo tam jeden ban zalatwia sprawe a taki stivek wchodzi na inne konto pod innym nickiem i ip z neostrady i jedynym sposobem by go zbanowac to ban na host lub range ban co utrudnia wbicie czesci innych graczy. Stad cala nagonka na mc ktora znow odzyla i juz nie gram przez to na zadnym polskim serwerze ktorych poziom jak widac nawet po publikacjach nie powala. Bardzo fajnym serwerem z pl jest firmowy znak craftsite z tylko premium i tam nie doswiadczysz takich sytuacji. Reszta serwerow w pl jak dla mnie sie nie liczy juz wcale wszystko tak nisko upadlo ze nie ma co zbierac. Dla szukajacych milej atmosfery klimatu i starych trybow polecam poduczyc sie angielskiego i z powodzeniem grac na zagranicznych serwerach australijskich, amerykanskich ktore nie upadna bo gracze szczodrze donejtuja taki serwer (kwoty powyzej 500 AUD w 3 mies na serwerze gdzie jest 10 graczy)

Zrozumiałem to w pełni tylko że graczy premium jest mało i co zrobisz serwem gdzie gra 40 premek. Mchc znalazło sposób na to żeby nie czitować, nawet premka może grać na non premium żeby czitować. Według mnie nonpremki to easy eq i rank.

Do tego serwera mam sentyment mimo tego że admini nie potrafią zrobić ComeBack'a popularności serwer'a. Moja przygoda rozpoczeła się w 1.2.5 grałem na singlu wtedy jeszcze kopać niepotrafiłem xddd, koledzy opowiedzieli mi o servie i zaczeliśmy grać od 2 edycji zajebi☆☆☆ było emocje pare koxów i set prot 4 potrafił ucieszyć jak awans w CS'ie teraz to wszędzie EASY i niechce się grać bo All masz.

Moje pomysły:

- Mały drop

- Duży Exp

- Claim'y

Opublikowano

@Limonek_Venride

Dzięki za wsparcie :)

lolzere

Z tego co widzę to tylko ty piszesz negatywne opinie na temat reaktywacji.

Nazwa Napieprzamy istnieje jeszcze od czasu w którym prowadziłem sieć serwerów CS 1.6 (5/6 lat temu) miałem też zamysł stworzenia serwera minecraft (wtedy każda sieć miała taki swój 1 serwer minecraft więc ja też chciałem takowy mieć). Zrobiłem go i okazało się, że był idealny. Średnio 70/100 graczy po miesiącu to marzenie nie jednego administratora serwera. Po około 2 miesiącach od stworzenia serwera minecraft postanowiłem porzucić serwery cs'a i przenieść się na minecrafta co trwa do dzisiaj a nazwa nie została zmieniona ponieważ pod taką założyłem sieć. Podobna historia jest i z moim nickiem, mam go od 7 lat i jakoś mi nie przeszkadza, więc..

Opublikowano

Co do serwera nowe informacje są takie..

-W tym tygodniu postaramy się zrobić przelew na domenę i maszynę

-Pluginy już są mniej więcej dobrane, teraz tylko dopisać to czego brakuje

-Za mapę zabieramy się dzisiaj

-Serwer będzie posiadał 500 slotów

-Otwarcie planowane (nieoficjalnie) za około 2 tygodnie.

Pozdrawiam i czekam na następne opinie :)

Opublikowano

Ja zauważyłem, że serwery nastawione pod kasę straciły dużo graczy np. cubeg***, topcra** tabcra** i kilka innych, ludzie wolą pograć na serwerach gdzie kupią vip'a na 30dni za 11zł

a w sklepie poza vip'em nic nie ma.

Ja z  gildią (23osoby) szukaliśmy serwera takiego, lecz w Polsce nie znaleźliśmy musimy grać na niemieckim :(

Dwa tygodnie temu znalazłem polski serwer, w sklepie serwera nie było magicznych latarni itp, ale właściciel sprzedawał na ts3

Dlatego jestem w stanie stwierdzić, że serwer wypalił by, ale musicie posiadać ogarnięty sklep.

Za granicą wiedzą o tym i robią takie serwery w  sklepach są tylko Vip'y po ok.3uro a zazwyczaj połowa serwera ma vip'y

Za granica ludzie mają kase, ale to nie o to chodzi, chodzi o to, że często w polsce próbują zarobić na tych serwerach np.easyhc nawet sprzedawali vip'y za itemy w cs:go

minecraft.jpg
Opublikowano

Jezeli chodzi o rangi to jest zamysl zeby zrobic 2 grupy, VIP tanszy i Magnat lekko drozszy. Lecz myslimy czy nie zrobic samego VIPa (cena ok 6-12 zl. Serwer nie bedzie nastawiony na kase, lecz musimy to zrobic tak, zeby mozna oplacic za vipy maszyne i domene ;)

Opublikowano

Jezeli chodzi o rangi to jest zamysl zeby zrobic 2 grupy, VIP tanszy i Magnat lekko drozszy. Lecz myslimy czy nie zrobic samego VIPa (cena ok 6-12 zl. Serwer nie bedzie nastawiony na kase, lecz musimy to zrobic tak, zeby mozna oplacic za vipy maszyne i domene ;)

Jeżeli na serwerze będą sprzedawane tylko Vip'y to proponuje zrobić za 17zł na 31dni oraz za 11zł na 14dni

A jeżeli z Magnatem to:

Magnat 17zł 31dni

Vip 12zł 31dni

Będzie dobrze ;p

Domenę opłaca się co rok, nie jest to duży koszt.

A VPS pod serwer dobrego dla 200-300 graczy można zakupić już za 120zł

A zrobicie jak zechcecie ;p (to tylko propozycja)

minecraft.jpg
Opublikowano

@xSaleen

Mamy zamysł taki, że kupimy domene teraz na 2 lata (do stycznia 2017 roku) i maszyne wlasnie za 120 zl ktora pociagnie do 300 graczy :)

A z Vipami będzie mniej więcej tak jak mówisz.

@Diaxower07

Dla mnie opinia każdego jest ważna, lecz uzasadnij swoją wypowiedź bo nie rozumiem za bardzo zdefiniowania cytuje: "Serwer sam w sobię był słabo zrobiony"

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Myślę że jest to bardzo dobry pomysł, lecz myślę że będziecie musieli się bardzo przyłożyć do serwera ponieważ górują teraz takie serwery jak mchc, xmuma i inne. :)

Opublikowano

@ScreamArcher

Zamysł jest taki, żeby właśnie takim serwerom zrobić konkurencje, po upadku serwera skkf i innych większych serwerów gracze nie mają gdzie grać i migrują z serwera na serwer, dlatego to idealna okazja żeby się pokazać z jak najlepszej strony co wg. mnie może nam wyjść :).. Zresztą zobaczymy jak bd na starcie :D

Opublikowano

@ScreamArcher

Zamysł jest taki, żeby właśnie takim serwerom zrobić konkurencje, po upadku serwera skkf i innych większych serwerów gracze nie mają gdzie grać i migrują z serwera na serwer, dlatego to idealna okazja żeby się pokazać z jak najlepszej strony co wg. mnie może nam wyjść :).. Zresztą zobaczymy jak bd na starcie :D

Podoba mi się Twój tok myślenia. Na pewno warto jest z czymś takim ruszyć, sprawdzić jak to wyjdzie, zrobić spoczko zapowiedź, jakieś zapowiedzi na yt u grubszych youtuberów, albo chociaż na fanpage'u, i z takim założeniem na pewno coś wyjdzie! Pozdrawiam i życzę powodzenia. :)

Opublikowano

@ScreamArcher

Dzięki wielkie :).

Jeżeli się nie mylę to jeden z administratorów gadał z Youtuber'em który posiada 50k sub'ów i podobno zapowiedź niedługo ma wylądować na jego kanale (Jeżeli będę wiedział więcej to dam znać) :)

Opublikowano

Ja wróciłem do mc niecałe 3/4 dni temu i niemam gdzie grać mchc wystartował ale mi niezależy na tym hc. Oby serwer był ciekawy i nowoczesny spawn nie z neta tylko orginalny i zróbcie craftingi.

Opublikowano

I tak pewnie bedzie tak , ze serwer sie rozkreci a administracji nie bedzie wogole tak jak bylo wtedy ja sam ogarnialem serwer a joker gral sobie wlola czy tam w csa ... 

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

@Cygan665

Nie gram w lola a w cs robie przerwe i watpie zeby mnie do nich ciagnelo.. Administracja jest ogarnieta wiec mysle ze wszystko bd dobrze ;).

Ps. Przepraszam za bledy pisze na szybko z telefonu ;)

Opublikowano

NAPIEPRZAMY

Ten temat służy do składania propozycji i opinii na temat owego serwera.

Witam wszystkich!

Zwracam się do Was z pytaniem a za razem propozycją..

Pewnie większość osób które grają/grały w minecrafta spotkało się z serwerem Napieprzamy.

Był to serwer na którym niektórzy rozpoczynali swą przygodę z minecraftem, a inni grali już jako doświadczeni gracze.

A jeżeli ktoś nie grał to przypomnę, że był to solidny serwer z Gildiami na którym grywało po 200/300 osób!

Teraz mamy zamysł aby ten serwer reaktywować i aby działał on na tych samych zasadach które obowiązywały wcześniej,

czyli gildie z dużą szczyptą survivalu z przykładowymi dodatkami: Drop z kamienia, system punktów rankingowych i parę innych pluginów umilających lub niezbędnych do stworzenia owego serwera..

Serwer posiadałby min. 200 slotów i płynnie działającą maszynę.

Wiem, że na mpcforum znajdę dużo osób które wcześniej grało na napieprzamy dlatego tutaj rodzi się pytanie, czy bylibyście chętni do gry na nim gdyby projekt miał wypalić?

Dodam, że to nie jest po to, żeby sobie zarobić.. Chcę mieć z tego czysty fan i chcę żeby ludzie mieli co robić na wakacjach i mogli miło spędzić ten czas :)

W obecnej chwili to są spekulacje i pomysły, ale jeżeli będzie wiele osób zainteresowanych grą na serwerze to myślę, że niedługo projekt zostałby zrealizowany.

Czekam na wasze opinie i propozycje :)

Pozdrawia McJokerek.

Moge Ci pomóc w realizacji paru nowości ;] Znam sie na skryptach i pluginach , jeżeli będziesz czegoś potrzebował to Pisz pw albo podaj jakiegoś ts'a to wejde i sie dogadamy :D

graphic.png

Opublikowano

@Cygan665

Nie gram w lola a w cs robie przerwe i watpie zeby mnie do nich ciagnelo.. Administracja jest ogarnieta wiec mysle ze wszystko bd dobrze ;).

Ps. Przepraszam za bledy pisze na szybko z telefonu ;)

hehe , teraz tak mówisz / piszesz a w trakcie będzie to samo co było ... Proszenie wielkiego Jokera aby wszedł na serwer zbanować pare cheaterów ... . Oczywiście odrazu to nie nastąpi trzeba go przed tym błagać na kolanach ... Jak było na OnlyHard ? ... . Zrobiliśmy wyjebaną gildie cała baze z murem fosą i zabezpieczeniami przez tydzień robiliśmy . Gdy wszystko skonczyliśmy ty łaskawie wyłączyłeś serwer . Wiec nie wiem czy ci to wypali :)

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

@ScreamArcher

Dzięki wielkie :).

Jeżeli się nie mylę to jeden z administratorów gadał z Youtuber'em który posiada 50k sub'ów i podobno zapowiedź niedługo ma wylądować na jego kanale (Jeżeli będę wiedział więcej to dam znać) :)

Posiadacie porządnego anty cheata ?

Np. Lewitującego bota po lewej stronie nad graczem ? (cały czas bot razem z nami się przestawia, a jeżeli go bijemy to dostajemy pkt których nie widzimy iles tam razy w minute go uderzymy i automatycznie ban.

Zobacz jak to zrobili na mclobby (na tracerze wbij na tą 1 gierkę to zobaczysz bota)

minecraft.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...