Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reaktywacja projektu - co o nim myślisz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NAPIEPRZAMY

Ten temat służy do składania propozycji i opinii na temat owego serwera.

Witam wszystkich!

Zwracam się do Was z pytaniem a za razem propozycją..

Pewnie większość osób które grają/grały w minecrafta spotkało się z serwerem Napieprzamy.

Był to serwer na którym niektórzy rozpoczynali swą przygodę z minecraftem, a inni grali już jako doświadczeni gracze.

A jeżeli ktoś nie grał to przypomnę, że był to solidny serwer z Gildiami na którym grywało po 200/300 osób!

Teraz mamy zamysł aby ten serwer reaktywować i aby działał on na tych samych zasadach które obowiązywały wcześniej,

czyli gildie z dużą szczyptą survivalu z przykładowymi dodatkami: Drop z kamienia, system punktów rankingowych i parę innych pluginów umilających lub niezbędnych do stworzenia owego serwera..

Serwer posiadałby min. 200 slotów i płynnie działającą maszynę.

Wiem, że na mpcforum znajdę dużo osób które wcześniej grało na napieprzamy dlatego tutaj rodzi się pytanie, czy bylibyście chętni do gry na nim gdyby projekt miał wypalić?

Dodam, że to nie jest po to, żeby sobie zarobić.. Chcę mieć z tego czysty fan i chcę żeby ludzie mieli co robić na wakacjach i mogli miło spędzić ten czas :)

W obecnej chwili to są spekulacje i pomysły, ale jeżeli będzie wiele osób zainteresowanych grą na serwerze to myślę, że niedługo projekt zostałby zrealizowany.

Czekam na wasze opinie i propozycje :)

Pozdrawia McJokerek.

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Projekt wielu osobom się podoba (z tego co widze na skype i na fb), lecz muszę się jeszcze tutaj upewnić :).

Jeżeli możecie to przesyłajcie link z tym postem do innych kolegów (Chcę wiedzieć o opinii każdego)

Pozdrawiam !

Opublikowano

Kiedy serwer "upadl"? Wiedz, ze teraz sa setki serwerow survival, tzn ze bedzie na serwerze mniej graczy.

Opublikowano

Serwer upadł 8 miesięcy temu (około).

Może być lekki problem z promowaniem serwera bo jak już wspomniałeś wyżej jest sporo takich serwerów, lecz myślę, że nasz serwer będzie jedyny taki jak kiedyś, gdy na serwerze bywało po 300 osób.

Nie będziemy też strasznie bajerować pluginów, chcemy utrzymać atmosferę na serwerze taka jak była wcześniej i myślę, że może się to nam udać. :)

@1361622928-U485574.pngGrezzlee

Oczywiście że tak.

Zaczynamy od podstaw, więc bardzo się przydasz :).

Opublikowano

Serwer upadł 8 miesięcy temu (około).

Może być lekki problem z promowaniem serwera bo jak już wspomniałeś wyżej jest sporo takich serwerów, lecz myślę, że nasz serwer będzie jedyny taki jak kiedyś, gdy na serwerze bywało po 300 osób.

Nie będziemy też strasznie bajerować pluginów, chcemy utrzymać atmosferę na serwerze taka jak była wcześniej i myślę, że może się to nam udać. :)

@1361622928-U485574.pngGrezzlee

Oczywiście że tak.

Zaczynamy od podstaw, więc bardzo się przydasz :).

To więc zapraszam do tematu i kontaktu :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1429163-usługi-graficzne-grezzlee/

Opublikowano

Kiedys kiedys jak jeszcze bylem adminem na tym serwerze gralo po 40 osob wtedy to byly czasy :D

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

[...]

A jeżeli ktoś nie grał to przypomnę, że był to solidny serwer z Gildiami na którym grywało po 200/300 osób!

Czekaj, jak ktoś NIE WIEDZIAŁ o serwerze, to jak możesz mu to PRZYPOMNIEĆ?

@AntyWarn

Nic ciekawego, nie zagram.

Opublikowano

Czekaj, jak ktoś NIE WIEDZIAŁ o serwerze, to jak możesz mu to PRZYPOMNIEĆ?

@AntyWarn

Nic ciekawego, nie zagram.

"Przypomniec" autor mial na mysli uswiadomienie tobie jak i innym jaki za tamtych czasow serwer prowadzil. Jak gralo 200/300 to serwer widocznie byl solidny.
Opublikowano

takich serwerów jest dużo i nie warto robić serwera z pluginami z internetu. musisz dodać jakieś nowości, żeby gra nie była nudna.

Opublikowano

Nowości, zależy co się kryje w tym słowie.

Postaramy się w jakiś sposób graczy zaskoczyć na start (Jeżeli będzie) ciekawymi pomysłami lecz też będziemy starali się nie odbiegać od standardu.

Oczywiście pluginy na gildie itp będą nasze.

Opublikowano

Serwer jak najbardziej pamiętam. Grałem na serwerze od pierwszych edycji. Serwer był bardzo fajny i miło się na nim grało. Mały drop, trudne itemy na gildię sprawiały, że grałeś godzinami na serwerze. Na starcie serwera jak zawsze będę jak oczywiście będziecie startować ponownie. Dobrze by było gdyby mapka też była jak kiedyś, ona zachęcał do gry.  

Opublikowano

Serwer był fajny, na solidnej maszynie stał i dobrych plikach, czas spędzony tam dobrze się wspomina (chociaż ta gra to klocki) :D Jedynym problemem była administracja, Admini dający itemy swoim kolegą, niszczenie innych gildii przez administracje, koledzy administracji mogli mieć w dupie regulamin ale inni go musieli przestrzegać bo inaczej kończyło się to godzinnym płaczem na tsie, zabij kolegę admina to zostaniesz posądzony o takie absurdalne rzeczy żebyś tylko dostał bana (do dzisiaj pamiętam afere, ON MA CZITY NA NIEPALENIE o.0? to niemożliwe że był lepszy on musiał mieć cheaty co zazwyczaj kończyło się banem dla tego co zabił znajomego admina i UB dla kolegi) i jeden admin który tak naprawdę pilnował serwera i innych adminów żeby nie doprowadzili do kolejnej edycji zbyt szybko, którego potem HA usunął z administracji za spełnianie swoich obowiązków a serwer po tej akcji upadł po jakiś 2 tygodniach :)

W skrócie to bardziej zapamiętałem z tamtego serwera i pewnie większość topowych gildii też :) Jeżeli serwer ma ruszyć ale z tą samą administracja i przygłupim HA(chyba Joker się wtedy nazywał ten jegomość) to serwerowi nie wróżę więcej niż 2 tygodnie, A jeżeli startuje pod nową załogą to może być całkiem ciekawy pomysł :)

MEGUSTA

Opublikowano

To tak, nie wiem jak to do końca jest, ale:

-Nie wiem dlaczego, ale tyle razy już pisałeś, że reaktywacja itp. i albo serwer cały czas upada, albo nawet nie zacznie działać.
-Coraz mniej osób gra w mc ( tak mi się wydaje ), choć serwerów survival z frakcjami jest mniej, wszyscy teraz robią gildie, mimo, że według mnie i tak lepsze są stare dobre frakcje:)

+Dużo osób dostaniesz odrazu na początku z powodu, że kiedyś był to duży serwer, na którym grywało sporo osób.

Zagrałbym, jakby było ok. 50-100 osób, a dodatkowo nie mógłby to być nudny serwer - to znaczy - żebyś chociaż znalazł jakieś ciekawe dodatki na ten serwer, żeby wszystko fajnie ze sobą współgrało i było po prostu ciekawie, chociaż przez te 100 godzin gry ( od dawna już szukam serwera na którym byłyby usunięte koxy, refille )

Opublikowano

I znow beda placze ze gildi ObsraNce z Nerwhalsem Trutut nexusetim i spolka na czele spuszczaja wpierdol wszystkim :D

To tak, nie wiem jak to do końca jest, ale:

-Nie wiem dlaczego, ale tyle razy już pisałeś, że reaktywacja itp. i albo serwer cały czas upada, albo nawet nie zacznie działać.
-Coraz mniej osób gra w mc ( tak mi się wydaje ), choć serwerów survival z frakcjami jest mniej, wszyscy teraz robią gildie, mimo, że według mnie i tak lepsze są stare dobre frakcje:)

+Dużo osób dostaniesz odrazu na początku z powodu, że kiedyś był to duży serwer, na którym grywało sporo osób.

Zagrałbym, jakby było ok. 50-100 osób, a dodatkowo nie mógłby to być nudny serwer - to znaczy - żebyś chociaż znalazł jakieś ciekawe dodatki na ten serwer, żeby wszystko fajnie ze sobą współgrało i było po prostu ciekawie, chociaż przez te 100 godzin gry ( od dawna już szukam serwera na którym byłyby usunięte koxy, refille )

Wyjąłeś mi to z ust :D , tak że jestem za tym żeby byl stary dobry plugin Factions zapiast tych zjebanych gildi . Dlaczego ? 

Ponieważ jak zrobisz gildię za itemy to masz cuboid tylko przy bazie . A nie raz spotkałem się z taką sytuacją , że zrobiliśmy sobie z gildią taką expiarke do dropienia blaze rod , i mając plugin z gildia nie można sobie dac cuboida na to ... . Tylko musisz zostawić i modlić się żeby dzieciarnia nie zniszczyla . Dlatego Prosimy żeby byl plugin FACTIONS !!

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

Mam dosc serwerow dla graczy non premium a juz zdecydowanie takich glupich nazw rodem z gimbazy. Zycze graczy w wieku 7 lat na huzuni i administracji max 13. Swietlana przyszlosc gwarantowana.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Pamiętaj kiedy to po raz pierwszy zaczęliśmy tam grać i od samego początku pamiętam jak gildia Fapacze posiadała takie itemy jak "jajka creeperów" czy też 3 tysiące lvl na koncie. Mimo to graliśmy dalej, a nawet dawaliśmy sobie radę, bowiem nawet z pomocą admina nie potrafili grać.. 

To był największy mankament tego serwera, pomoc admina dla kolegów. 

Pamiętam też nową edycję, jak serwer wystartował to w następny dzień zdobyliśmy end, to dostaliśmy bana. I musieliśmy wyjaśniać to godzinami na ts'ie, tłumaczyć się jak to zrobiliśmy. Przecież to takie ciężkie zabić blaze i endermana, stworzyć perłę kresu i znaleźć end. No nic, było minęło. 
Mam nadzieję jednak, że tym razem to będzie inaczej, nie będzie dzieci w administracji; PrymusPL; OptonPL. Jeden grał na cheatach, a drugi pomagał kolegom i rozwalił sam jedną mapkę. Nexusetti zapewne pamięta Optona ;)

Liczę, że administracja ogarnie, będzie aktywna i nie naładuje jakiegoś badziewia na ten serwer! Nie będzie jakiegoś głupiego sklepu co się obsydian kupuję czy coś takiego. Normalny serwer z frakcjami, trudny albo umiarkowany drop z dobrym expem, moby żeby istniały, a nie żeby po 1 creepera 200-300kratek podróżować. 

Niech będzie taki jak na początku z małymi i przemyślany dodatkami. 

Zapewniam, że wtedy ogarnięci i bardziej doświadczeni gracze poczują chęć wyzwania, a gildia ObsraŃce znów zawita całym składem! ;) Czekamy tylko na poważny serwer z poważnymi przeciwnikami. 

Pahi akaTrututu
XAdeHade aka Nerwhals 

Hyperion
Nexusetti
Mleczy
Komaczek
TropekPL
... i jeszcze paru ;)

Mam dosc serwerow dla graczy non premium a juz zdecydowanie takich glupich nazw rodem z gimbazy. Zycze graczy w wieku 7 lat na huzuni i administracji max 13. Swietlana przyszlosc gwarantowana.

Czy non-premium oznacza od razuarrow-10x10.png, że gra dzieciak?  ;)

To tylko premka, tak jak vip. Daję parę bonusów nic innego. Taka prawda. 

Wystarczy by administracja ogarnęła i nie będzie problemu. 

Opublikowano

@Pahi

Porownaj non premium z wersji 1.2.5 mc a teraz co sie odpiernicza. Ja jestem od pewnego czasu wielkim przeciwnikiem non premium i microsoft powinien wreszcie cos madrego zrobic wyjsc z javy i zablokowac od mc 2.0 dostep do gry non premium ktore utrudniaja gre na kazdym kroku. Ta gra jest naprawde taka droga ze nikogo na nia nie stac dlatego w polsce taki wiedzmin czy gta bije rekordy sprzedazy(a kompa to tez minimum za 2 k trzeba miec).

Przyklad:

Stworzylem serwer aby pograc ze znajomymi i ogolnie mial startowac dla non premium. Gralo kilku graczy premium i tez non i wszystko wydawalo sie piekne gdybym nie zauwazyl pewnej tendencji.

Podczas gdy koles afczyl sobie stuknalem go z oskryptowanego miecza knock x z efektem trucizny. Jak myslisz co sie stalo? Nic. Ten maly neokid mial jeszcze czelnosc mnie nawalac na killaurze przed tym jak wszystko wyweszylem na evencie pvp.

Czy wedlug cb to normalne? Moim zdaniem nie. Serwery premium nie maja takich problemow lub maja ale w mniejszym stopniu bo tam jeden ban zalatwia sprawe a taki stivek wchodzi na inne konto pod innym nickiem i ip z neostrady i jedynym sposobem by go zbanowac to ban na host lub range ban co utrudnia wbicie czesci innych graczy. Stad cala nagonka na mc ktora znow odzyla i juz nie gram przez to na zadnym polskim serwerze ktorych poziom jak widac nawet po publikacjach nie powala. Bardzo fajnym serwerem z pl jest firmowy znak craftsite z tylko premium i tam nie doswiadczysz takich sytuacji. Reszta serwerow w pl jak dla mnie sie nie liczy juz wcale wszystko tak nisko upadlo ze nie ma co zbierac. Dla szukajacych milej atmosfery klimatu i starych trybow polecam poduczyc sie angielskiego i z powodzeniem grac na zagranicznych serwerach australijskich, amerykanskich ktore nie upadna bo gracze szczodrze donejtuja taki serwer (kwoty powyzej 500 AUD w 3 mies na serwerze gdzie jest 10 graczy)

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...