Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] BlazingFast

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

BlazingFast nie jest dobrą serwerownią pod serwery TeamSpeak3 (moim zdaniem), jedynie co mi się u nich podoba to support, dostajesz odpowiedź po kilku minutach.

Opublikowano

Osobiście Polecam hosting, miał tam zakupione swojego VPS'a i śmigało, dużych Problemów z ddosami nie miałem był tylko jeden większy który przekierowywał ddosy na jakieś serwery FBI w Miami, ja żadnych szkód Pieniężnych nie poniosło, ponieważ Support albo raczej Patryk który tam pracuje ogarnął sytuacje w Godzinke po ataku, gdzie na Hosteamie prawdopodobnie byś już dostał kare oraz by ci Zablokowali Maszynę.

Spędzam trochę czasu na jednym serwerze który jest Hostowany właśnie na BlazingFast, dużo ludzi próbowało go wywalić bez skutku max 15 Pakietów bez Lagów, mogę tylko polecić!

Pozdrawiam

Kacper S.

­

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie polecam hostingu.
Posiadam u nich serwer WWW.

Nie dość, że serwer od bazy danych ciągle gubi połączenie,to nie potrafią odblokować portów do komunikacji z serwerem do gier.
Zawsze jakiś problem :)

ExtHL5R.gif

Opublikowano

Nie polecam hostingu.

Nie dość, że serwer od bazy danych ciągle gubi połączenie,to nie potrafią odblokować portów do komunikacji z serwerem do gier.

Oni nie są od hostowania serwera gier i od aplikacji a od hostingu maszyny. To co z nią zrobisz, to już nie ich problem. 

To tak jak oczekiwanie od każdego informatyka obsługi każdego języka programistycznego na świecie, lub szukania pomocy związanej z aplikacją u osoby która jest obeznana w innej aplikacji.

Zrozumcie że to też są ludzie i nie musza wiedzieć o konfiguracji np. serwera CS bo Ty tak akurat chcesz :P

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Nie polecam hostingu.

Przecież możesz sobie sam odblokować porty z zakładce firewall :)

Opublikowano

Nie polecam hostingu.

W hostingu www masz (cpane) opcję "Remote Mysql" czy "Remote Connection" jak dobrze pamiętam i tam dodajesz adres IP maszyny, która posiada serwer mający się połączyć do DB.

Występowały problemy na linii BlazingFast - > OVH, ale teraz nie notuję żadnego problemu ;/

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Polecam hosting na prawdę dobry ;)

TS który jest obecnie na nim hostowany ma ponad 50 dni uptime, żadnych packet-lossów nie ma, nie laguje nic a nic :)

Napisz też jaką masz tam ofertę wykupioną.

Opublikowano

Polecam hosting na prawdę dobry ;)

TS który jest obecnie na nim hostowany ma ponad 50 dni uptime, żadnych packet-lossów nie ma, nie laguje nic a nic :)

Napisz też jaką masz tam ofertę wykupioną.

Przyłączam się do pytania.

Opublikowano

Mogę polecić hosting.

Sam prowadzę na nim TS3  ofertą za 20 euro i wszystko trzyma, lagów nie ma a ostatnio uptime był 47 dni (restart musiałem zrobić z powodu aktualizacji serwera).

Pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Mogę polecić hosting.

Sam prowadzę na nim TS3  ofertą za 20 euro i wszystko trzyma, lagów nie ma a ostatnio uptime był 47 dni (restart musiałem zrobić z powodu aktualizacji serwera).

Pozdrawiam

A kto Ci będzie atakował mały serwer TeamSpeaka? Dobij 500 online i napisz ponownie taką opinie.

Opublikowano

Mogę polecić hosting.

Pozdrawiam

A kto Ci będzie atakował mały serwer TeamSpeaka? Dobij 500 online i napisz ponownie taką opinie.

Ciekawe czy wogóle wiesz z jakiego serwera pochodzę i w jakich projektach kiedyś pomagałem.

Wątpię.

Jak zdobędziesz te wiedzę, to napisz ponownie komentarz.

Opublikowano

Mogę polecić hosting.

Pozdrawiam

Ciekawe czy wogóle wiesz z jakiego serwera pochodzę i w jakich projektach kiedyś pomagałem.

Wątpię.

Wiedzę mam wystarczającą, gdyż prowadziłem największe serwery TeamSpeak'a w Polsce i miałem okazję przetestować praktycznie wszystkie serwerownie na Polskim rynku.

Opublikowano

Mogę polecić hosting.

Pozdrawiam

Wątpię.

Wiedzę mam wystarczającą, gdyż prowadziłem największe serwery TeamSpeak'a w Polsce i miałem okazję przetestować praktycznie wszystkie serwerownie na Polskim rynku.

Twojego doświadczenia nie kwestionuje, ale zacząłeś się wypowiadać na mój temat i mojego 'małego' serwera.

Nie znasz mnie na tyle aby stwierdzić jaki serwer prowadzę i co robiłem poprzednio więc takie komentarze pozostaw dla siebie i nie próbuj zdegradować mojej opinii bo wydaję Ci się że jesteś mądry.

Opinię wystawiłem na temat hostingu. O to prosił Autor postu, więc tego się trzymajmy.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam chciałbym się podzielić moją opinią po około 8 miesiecznym użytkowaniu

Plusy :

1. Bardzo dobry Anty-DDoS i Layer-4 i Layer-7

i raczej tylko tyle

Wady :

1. STABILNOŚĆ strona w ciagu 1 dnia jest po 1-2-3 razy wyłączona na około 10 minut czasami są nawt takie dni gdzie moja strona leży przez 1-2 godziny przy tym leży także cały blazingfast.io

2. Trzeba się przyzwyczaić do czegoś takiego : http://i.imgur.com/Du6mo5f.jpg

3. Pisząc do supportu odpowiadają mi czymś w stylu że tylko ja mam taki problem i że im wszystko działa (także wiąże się to z SSem u góry)

4. Problemy z działaniem serwera WWW - STRASZNE lagi na forum z IPB 3.4.8 (bez pluginów po prostu serwer www nie wyrabia)

Podsumowanie - Gdyby nie ich bardzo dobry anty-ddos na Layer-4 i Layer-7 zrezygnowałbym z ich usług (głownie chodzi mi o Layer-7) żadna inna firma nie daje aż tak dobrego Anty-DDoSa na Layer-7 jak oni posiadam u nich VPSa pod TS'a + Serwer WWW pod stronę z oprogramowaniem.

Moja ocena - 6/10

dla osób które zapytają się czemu po prostu nie użyję cloudflare odpowiedz : Nie uzywam cloudflare dlatego że każdy dzieciak może wywalić stronę na cloudflare atakiem layer-7 który obchodzi zabezpieczenia cloudflare.

kwwLI6C.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak już wcześniej wspomniałem, hosting może i dobry lecz nie pod serwery teamspeak3.

Opublikowano

Bo serwerownia jest pod serwery gier... Na tym się opierają... Po za tym w aplikacji ts3 jest więcej dziur ze nie trzeba dobrych zabezpieczeń aby czyjś serwer wyłączyć...

Opublikowano

Bo serwerownia jest pod serwery gier... Na tym się opierają... Po za tym w aplikacji ts3 jest więcej dziur ze nie trzeba dobrych zabezpieczeń aby czyjś serwer wyłączyć...

I Ty masz technika działu ts? Największe dziury to Ty masz w głowie chłopaczku. W temacie mówimy o serwerowni a Ty pierdolisz o swoich dziurach.  xD

Opublikowano

Chlopaszku, jeśli jesteś Mario z pompaspeaku to nic nie potrafisz bo od lat sie kryjesz na hostingowych slotówkach. Odpisałem koledze co przed Toba pisał bo za dużo ceni BF na ataki L. bo najczęściej te ataki polegają na crashu Apache a nie na samym ataku pakietami co na CF nie ma miejsca bo nie przypuszczają takich ilości loss pakietów.

Tak samo twoja opinia jest nie przemyślana, znam wiele serwerów które hostuje BlazingFast i nikt ich nie potrafi ruszyć z tych band dejmienow/annonow/Antoniów...

Mimo tego, że same parametry oraz rodzaje maszyn bardziej odpowiadają hostowaniu serwerów gier.

Flamewar możesz sobie zachować dla swoich kolegów (o ile ich masz)+ ja w temacie piszę a nie mówię ( te dziury chyba ty masz :f)

Opublikowano

Chlopaszku, jeśli jesteś Mario z pompaspeaku to nic nie potrafisz bo od lat sie kryjesz na hostingowych slotówkach. Odpisałem koledze co przed Toba pisał bo za dużo ceni BF na ataki L. bo najczęściej te ataki polegają na crashu Apache a nie na samym ataku pakietami co na CF nie ma miejsca bo nie przypuszczają takich ilości loss pakietów.

Tak samo twoja opinia jest nie przemyślana, znam wiele serwerów które hostuje BlazingFast i nikt ich nie potrafi ruszyć z tych band dejmienow/annonow/Antoniów...

Mimo tego, że same parametry oraz rodzaje maszyn bardziej odpowiadają hostowaniu serwerów gier.

Flamewar możesz sobie zachować dla swoich kolegów (o ile ich masz)+ ja w temacie piszę a nie mówię ( te dziury chyba ty masz :f)

Żaden mario z pompaspeaka dzieciaczku, gdybyś troszkę się interesował to byś wiedział kto.

Z Ciebie jest taki znawca jak ze mnie 6 lat temu cumplu i na tym kończę z Tobą dyskusję.

Nie pozdrawiam, elo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...