Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] BlazingFast

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym to tak zapisał :)

Voxility = 500Gbps + BlazingFast 480Gbps = 980Gbps

Hosteam = 15Gbps

Aktualnie jedynie taką ochronę jak oni oferują jest OVH ale przy ofercie GAME oraz HG

A i też support odpowiada w ciągu 2-3 godzin a nie jak hosteam. Zgłoszenie w piątek rano odpowiedz w poniedziałek wieczorem :v

OVH GAME = S**T

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

OVH GAME = S**T

Nie przesadzaj :P Trzyma poziom ale tylko do pewnego czasu oraz cena odstrasza użytkowników 

Opublikowano

Ja bym to tak zapisał :)

Voxility = 500Gbps + BlazingFast 480Gbps = 980Gbps

Hosteam = 15Gbps

Aktualnie jedynie taką ochronę jak oni oferują jest OVH ale przy ofercie GAME oraz HG

A i też support odpowiada w ciągu 2-3 godzin a nie jak hosteam. Zgłoszenie w piątek rano odpowiedz w poniedziałek wieczorem :v

OVH GAME = S**T

Still better than HT. MLG

OVH filtruje do 480 GB/S 

OVH może filtrować aż do 480 Gbps, 24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu. 

Ale sieć mają mega potężną. 

Co do OVH:

Zacznijmy od tego, że przeciętny nerd zakładający serwer teamspeaka nie ma pojęcia, że teamspeak jest dziurawy.. Pierdoli głupoty, że serwer padł od DDoS a tak naprawdę to był exploit.

Jak ktoś będzie potrafił wykorzystać konfiguracje L3/L4/L7 i wszystko to co OVH udostępnia to będzie stał stabilnie. 

Wywalenie Blazinga czy OVH przez ddos jest wątpliwe. Dużo bardziej prawdopodobny jest atak aplikacyjny na teamspeaka. 

By "zgasić" Blazinga potrzeba by mieć wydajność 1/3 OVH z europy.

By "zgasić" OVH potrzebne jest +/- 500 GB/S choć osobiście wątpię by się wyłożyli przy 500 GB :)  

Hosteam filtruje głównie stringi pakietów stąd mała wydajność. Gdy coś ma paść pierwsze od DDoS to będzie to hosteam. 

Dużą przewagą OVH i Blazinga nad HT jest też sprzęt, dużo nowszy wydajniejszy nie to co w HT.

Opublikowano

Still better than HT. MLG

OVH filtruje do 480 GB/S 

OVH może filtrować aż do 480 Gbps, 24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu. 

Ale sieć mają mega potężną. 

Co do OVH:

Zacznijmy od tego, że przeciętny nerd zakładający serwer teamspeaka nie ma pojęcia, że teamspeak jest dziurawy.. Pierdoli głupoty, że serwer padł od DDoS a tak naprawdę to był exploit.

Jak ktoś będzie potrafił wykorzystać konfiguracje L3/L4/L7 i wszystko to co OVH udostępnia to będzie stał stabilnie. 

Wywalenie Blazinga czy OVH przez ddos jest wątpliwe. Dużo bardziej prawdopodobny jest atak aplikacyjny na teamspeaka. 

By "zgasić" Blazinga potrzeba by mieć wydajność 1/3 OVH z europy.

By "zgasić" OVH potrzebne jest +/- 500 GB/S choć osobiście wątpię by się wyłożyli przy 500 GB :)

Hosteam filtruje głównie stringi pakietów stąd mała wydajność. Gdy coś ma paść pierwsze od DDoS to będzie to hosteam. 

Dużą przewagą OVH i Blazinga nad HT jest też sprzęt, dużo nowszy wydajniejszy nie to co w HT.

Z czym do ludzi?

Miałem serwer na ovhgamie i złożył się cały wraz z ssh etc.

Czytasz tylko ich marną opowiastkę o ich filtrach, a mogę Ci pokazać..

OVH Dropper = OVH DOWN.

Wiele stresserów już to ma i jakoś serwery latają z ovh, czyli atakujący bije ponad 500Gbps?

Opublikowano

Z czym do ludzi?

Miałem serwer na ovhgamie i złożył się cały wraz z ssh etc.

Czytasz tylko ich marną opowiastkę o ich filtrach, a mogę Ci pokazać..

OVH Dropper = OVH DOWN.

Wiele stresserów już to ma i jakoś serwery latają z ovh, czyli atakujący bije ponad 500Gbps?

Od dawna wiadomo, że OVH dropper wywala OVH, bo OVH Dropper przechodzi przez filrty VAC dociera do maszyny i łącze zapycha. Mimo tego, OVH jest wybierane przez wiele firm. Jak pisałem, OVH daje wielką paletę możliwości, możesz analizować sobie ruch podczas ataku i blokować po stringach na firewallu sprzętowym imo.

Nie pokażesz mi bo mam serwer w blazingu :)

Wystarczy dobry skrypt omijający zabezpieczenia danego hostingu a można wywalić serwer małym nakładem łącza. ­

Skrypt omijający zabezpieczenia, hmm ciekawe.

Opublikowano

Od dawna wiadomo, że OVH dropper wywala OVH, bo OVH Dropper przechodzi przez filrty VAC dociera do maszyny i łącze zapycha. Mimo tego, OVH jest wybierane przez wiele firm. Jak pisałem, OVH daje wielką paletę możliwości, możesz analizować sobie ruch podczas ataku i blokować po stringach na firewallu sprzętowym imo.

Nie pokażesz mi bo mam serwer w blazingu :)

Skrypt omijający zabezpieczenia, hmm ciekawe.

Wadą jest brak aktualizacji systemów VAC.

Opublikowano

Jak najbardziej polecam,Blazing Fast ma świetny Support w odpowiednich godzinach,odpowiedni pakiet,odpowiedni DDoS/DoSS filtr i serwer udzwignie ci spokojnie ten licznik 200 osoób.Myslę że Blazing rośnie w Sile ! Pozdrawiam :)

Nhf8VWa.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Powiem tak. BlazingFast utrzyma na spokojnie 200 osób. Są chętni na współprace lecz od 400 osób. Filtry są dobre :) Szybka odpowiedź na pytania. Polecam.

­

Opublikowano

Powiem jedno, support ticket to tam jest Z.A.J.E.B.I.S.T.Y

Ticket wysłany o 13:20, odpowiedź 13:23.

Co do ts'ów na ich vps'ach masz w zakładce Firewall specjalne 'ustawienia' pod ts3 :)

Polecam.

Zgodzę się z tym :)

­

­

Opublikowano

@Er3oR - ja mam odpowiedzi w max 30 minutek, serwerek w mc 20 osob 30000 tnt wysadzone 16 tpsow przy 512 mb i ts odpalonym. super antyddos nie wywalisz 100 gbps ;]

Opublikowano

Polecam,jak najbardziej tanie serwery,dobra ochrona,większa przepustowość jęśli chodzi o serwery Dedykowanie,Szybki kontakt,wiele metod płatności.Anty DDoS.

Jak najbardziej polecam ! :)

Nhf8VWa.png

Opublikowano

Proszę mi powiedzieć potrzebuje serwer vps pod TS3 100-150 no może później koło 200 osób + bot. Oferta za 10 euro mi starczy ? Pewnie tylko sam ts3.

Opublikowano

Proszę mi powiedzieć potrzebuje serwer vps pod TS3 100-150 no może później koło 200 osób + bot. Oferta za 10 euro mi starczy ? Pewnie tylko sam ts3.

weź 2x po 5 euro.

Na jednym ts3, a na drugim boty.

Opublikowano

@VMWare

Lepszym rozwiązaniem jak dla mnie byłoby raczej kupić vps za 10 euro na TeamSpeak'a i za 5 euro na boty ze względu na przewidywana liczbę osób sklanialbym się właśnie pod takie rozwiązanie.

Opublikowano

weź 2x po 5 euro.

Rozumiem to w jakiś sposób sensowne ale boje się że ramu za mało chyba 1 opcja daje tylko 512 ramu wystarczy tyle na jakies 100-150 osób ? 

@VMWare

Lepszym rozwiązaniem jak dla mnie byłoby raczej kupić vps za 10 euro na TeamSpeak'a i za 5 euro na boty ze względu na przewidywana liczbę osób sklanialbym się właśnie pod takie rozwiązanie.

Tutaj w sumie to samo tylko że na jednej maszynie.

Poczekam jeszcze na inne opinie innych ludzi.

Opublikowano

weź 2x po 5 euro.

Rozumiem to w jakiś sposób sensowne ale boje się że ramu za mało chyba 1 opcja daje tylko 512 ramu wystarczy tyle na jakies 100-150 osób ?

@VMWare

512 MB wytrzyma 200 osób. (Testowane)

Nie to samo!

Dlaczego?

Kupując serwer za 10Euro. Otrzymujesz 1CPU i 1GB ramu.

Zakupując dwa serwery po 5 euro już otrzymujesz 2x CPU i 1GB ramu, ale rozdzielone na 2 VPS.

Podkreślam ! 2x CPU

Jeżeli zrobisz jak mówię otrzymasz stabilny serwer ze względu na to, że serwer ts3 posiada własne CPU jak i boty do ts3.

Opublikowano

weź 2x po 5 euro.

@VMWare

512 MB wytrzyma 200 osób. (Testowane)

Nie to samo!

Dlaczego?

Kupując serwer za 10Euro. Otrzymujesz 1CPU i 1GB ramu.

Zakupując dwa serwery po 5 euro już otrzymujesz 2x CPU i 1GB ramu, ale rozdzielone na 2 VPS.

Podkreślam ! 2x CPU

Jeżeli zrobisz jak mówię otrzymasz stabilny serwer ze względu na to, że serwer ts3 posiada własne CPU jak i boty do ts3.

Rozumiem, dziękuje Ci :) tak właśnie myślałem że przy 2 serwerach są 2 CPU :) . Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam.

Opublikowano

Ale za 5 euro jest 100 mb łącze a za 10 euro 1 gb

I co w związku z tym? Inne serwery [np. hosteam openvz] daje gwarantowane pasmo na poziomie 10Mbps..

Spokojnie starczy 100mbps pod takiego ts3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...