Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] BlazingFast

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

w net-speaku masz dedyki dzielone na serwery OpenVZ* dlatego ich vpsy mają taką dobrą ochronę.

To co napisałeś jest totalnie bez sensu. Wszędzie są dzielone dedyki i to nie ma nic do ochrony. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

w net-speaku masz dedyki dzielone na serwery OpenVZ* dlatego ich vpsy mają taką dobrą ochronę.

Wirtualizacja OpenVZ nie ma nic do zabezpieczeń !

Wirtualizacja OpenVZ jest to bardzo specyficzną wirutalizacja, która nie daje 100% zasobów..

Na Net-Speak serwery VoiceVPS są tak przeciążone, że przy większej ilości osób lagują.

Mogę tu wymienić TS-LOL...

--

Co do zabezpieczeń Hosteam używa Firewalli sprzętowych od marki Juniper (Dokładnie SRX)...

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Co do zabezpieczeń Hosteam używa Firewalli sprzętowych od marki Juniper (Dokładnie SRX)...

No dziękujemy za informację prosto ze strony Hosteamu, pewnie nikt nie umiał się tego doczytać. xD Jak dla mnie props dla Hosteam ze względu na to, że są chętni do pomocy. Kiedyś nawet do mnie dzownili poinformować że na vpsa leci nadmierny ruch via ntp i czy mają coś z tym zrobić. :v

Opublikowano

Z tego co kojarzę to za zabezpieczeniem net-speaku stoi arsob. A co do tsa, to chyba najlepiej kupić na sloty, bo z maszynami różnie bywa.

sygna.tan.png

Opublikowano

Z tego co kojarzę to za zabezpieczeniem net-speaku stoi arsob. A co do tsa, to chyba najlepiej kupić na sloty, bo z maszynami różnie bywa.

Ludzie to idioci, jesteś tego przykładem :D

Opublikowano

Jak jestescie na tyle ulomni ze nie znacie podstaw iptables i nie potraficie sobie sami zablokowac narastajacych pakietow to juz wasz problem wystarczy tcpdump oraz iptables, ja z ht ucieklem po tych problemach jakie maja od ponad miesiaca i jestem zadowolony.

Nie znasz sie masz wiecznie marudzic to sobie to k***a odpusc ziomek

taka jest moja rada dla tych co wiecznie marudz na zabezpieczenia jakie by nie byly wszystko mozna obejsc wystarczy chciec i dazyc do celu

Opublikowano

Jak jestescie na tyle ulomni ze nie znacie podstaw iptables i nie potraficie sobie sami zablokowac narastajacych pakietow to juz wasz problem wystarczy tcpdump oraz iptables, ja z ht ucieklem po tych problemach jakie maja od ponad miesiaca i jestem zadowolony.

Nie znasz sie masz wiecznie marudzic to sobie to k***a odpusc ziomek

taka jest moja rada dla tych co wiecznie marudz na zabezpieczenia jakie by nie byly wszystko mozna obejsc wystarczy chciec i dazyc do celu

Dokładnie, większość zamiast się czegoś nauczyć woli mieć wszystko gotowe.

A co do samego hostingu Blazingfast.io polecam, cena/jakość to największy + tego hostingu :).

Moja historia z Hosteam skończyła się na tym jak użytkownicy Orange (Neostrada) mieli pakiety na poziomie 15%...

Problem dotyczył tylko klientów Orange (w tym mnie).

Pozdrawiam.

4692515714.png
Opublikowano

Dokładnie, większość zamiast się czegoś nauczyć woli mieć wszystko gotowe.

A co do samego hostingu Blazingfast.io polecam, cena/jakość to największy + tego hostingu :).

Moja historia z Hosteam skończyła się na tym jak użytkownicy Orange (Neostrada) mieli pakiety na poziomie 15%...

Problem dotyczył tylko klientów Orange (w tym mnie).

Pozdrawiam.

z tym orange to potwierdzam bo tez do nich to zglaszalem to zaczeli mi wmawiac ze mam dzwonic do dostawcy bo to nie u nich problem lezy jeblem smiechem

a dzis zakonczylem calkowicie wspolprace z hosteam po odczytaniu wiadomosci jaka rekompensate mi proponuja wmawiajac ze wszystkie offy serwera byly spowodowane ataki ddos w moj serwer to ja nie wiem jakie to k***a ataki musialby byc skoro cala serwerowni latala i wykladala sie na plecy  Jebac HosTeam. juz Mintshost w ktorym robia ludzi w c***a na hajsie jest lepszy.

769471441378044862139.jpeg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po ponad dwóch miesiącach po przeniesieniu muszę przyznać, że jest to dobry hosting :P

- Teamspeak stoi stabilnie, czasami tam troche pakiety podrosną do 10% przynajmniej teamspeak nie lata jak szmata przy ddosach..

- Szybka odpowiedź od supportu - 5min max od każdego ticketu.

- Technik, który w razie problemów służy pomocą.. :)

- Cena ideolo do tego co oferują.

POLECAM!

Opublikowano

Hosting nie godny uwagi. 

Przy większych atakach, support nie potrafi się określić i podjąć działania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

­Nie polecam serwerowni ze względu na Kotleta pierdoli farmazony czego to on nie zrobił jakich to oni ataków nie odbili a nie potrafią zablokować prostych exploitów < BEKA >

Dobrze, że ty umiesz atakować tymi exploitami..

----------

Dodano :

kWkfbh9.jpg

1. Sensor Mode - jest to tryb, który ma domyślnie ma wyłączoną filtrację 24/7. W trakcie ataku filtr włącza się w ciągu 3-10 sekund.

2. Permanet Mode - jest to tryb, który ma włączoną filtrację 24/7.

Zarządzanie filtrami jest darmowe i dodawane do każdego serwera vps.

Nawet tego za 5Euro.

wQJkBC7.jpg

Łatwość w blokowaniu oraz odblokowywaniu portów.

Tracert/Traceroute w trybie permanetnym : 

C:\Users\vmware>tracert 185.62.188.11

Tracing route to hosted-by.blazingfast.io [185.62.188.11]
over a maximum of 30 hops:

1     3 ms     4 ms     5 ms  192.168.43.1
  2     *        *        *     Request timed out.
  3     *        *        *     Request timed out.
  4    32 ms    35 ms    30 ms  user-89-108-198-2.mobile.playmobile.pl [89.108.198.2]
  5    44 ms    52 ms    54 ms  89.108.194.83
  6    41 ms    30 ms    34 ms  z-atman.project4.pl [193.111.37.129]
  7    65 ms    70 ms    81 ms  80.249.210.43
  8   109 ms     *       93 ms  fra-eq5-01gw.voxility.net [109.163.235.189]
  9     *        *        *     Request timed out.
 10    66 ms    66 ms    55 ms  DDOS-FILTER [93.115.90.65]

Jak widzimy według podanej powyżej trasy filtr znajduje się na 10 miejscu.

Co do exploitów oraz ataków na serwery blazingfast.io to można powiedzieć, że nie na każdy atak są przygotowani!

Lecz trzeba czasu i analizy chwilowej ataku, który przechodzi przez filtry Voxility.

Kody Rabatowe - 10%

FU869EVYII9N

Plusem są :

- maszyna na KVM

- szybki support niż w hosteam.pl

- większa przepustowość łącz niż w hosteam

- Polak w supporcie (Patryk).

Minusem :

- Lokalizacja Amsterdam, ale jeżeli są serwery w OVH to Amsterdam jest przy tym plusem.

Opublikowano

Jeden z najlepszych hostingów obecnie. Utrzymuje się na poziomie Hosteamu. Z całego serca mogę polecić.

Opublikowano

Słyszałem bardzo dużo negatywnych opinii na temat tego hostingu i raczej nie polecam ale ostatnio podobno trochę się poprawili. Według mnie poziomem nie dorasta do hosteam ale jest lepszym rozwiązaniem niż ovh itd. polspeak i palarnia też cały czas na hosteam więc to coś znaczy.

Dodatkowo polski admin tego hostingu to krętacz i oszust, obiecuje nie wiadomo co żeby tylko wykupic u nich serwer zamiast w hosteam. 70% tego co on gada to farmazony

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadzam się z kolegą wyżej , przy ostatnich problemach w Hosteam latał i oferował wszystkim zmianę na ten syf tylko że Hosteam zaktualizował swoje filtry a ten syf dalej lata i będzie latał.

VMWare jesteś tyle warty ile ten kotlet..

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Zgadzam się z kolegą wyżej , przy ostatnich problemach w Hosteam latał i oferował wszystkim zmianę na ten syf tylko że Hosteam zaktualizował swoje filtry a ten syf dalej lata i będzie latał.

VMWare jesteś tyle warty ile ten kotlet..

Mam dla Ciebie wyzwanie..

Jeżeli serwer lata to może uderzysz w moją drugą maszynę, gdzie postawione są aplikacje korzystające z protokolu TCP.

Zobaczymy czy wywalisz.

@Do Ciebie Ciastko...

Widzę, że twoja osoba nie zna szerszego znaczenia aplikacji teamspeak. Aplikacja teamspeak jest bardzo wadliwa z powodu luk i błedu w kodzie aplikacji, które są wynikiem powstawania "metod" exploitów na tą aplikację.

Hosteam wraz z net-speakiem i wiele różnych hostingów borykają się z tymi problemami....

Twoja osoba jest tak wielce obeznana w serwerach oraz ewentualnym zabezpieczeniu, że "ataki exploitowe" uważasz za atak, który destabilizuje całą maszymę.

BlazingFast korzysta z ochrony Voxility, która wielkością przeważa nad hosteamem. Ich filtry są bardziej skuteczniejsze i przygotowane do ciągłej filtracji. Hosteam posiada tylko junipery srx, ale brakuje szczegółow dotyczących ich wydajnoąci.

http://thehosted.me/ - firma korzystajaca z usług hosteam.pl chwali sie ochrona do 15Gbps.. Wiec sklada sie data...

Voxility = 500Gbps

Hosteam = 15Gbps

Opublikowano

Voxility = 500Gbps

Hosteam = 15Gbps

Ja bym to tak zapisał :)

Voxility = 500Gbps + BlazingFast 480Gbps = 980Gbps

Hosteam = 15Gbps

Aktualnie jedynie taką ochronę jak oni oferują jest OVH ale przy ofercie GAME oraz HG

A i też support odpowiada w ciągu 2-3 godzin a nie jak hosteam. Zgłoszenie w piątek rano odpowiedz w poniedziałek wieczorem :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...