Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Do realizacji]Błędy językowe w statusie

Ariness

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3wLr2pl.jpg

To jest skrót od "dziesiąty dzień maja", więc miesiąc powinien być w dopełniaczu. Analogicznie pozostała jedenastka.

@Edit

http://prntscr.com/757ws4

Takich błędów jest o wiele więcej, strasznie nieprofesjonalnie to wygląda, tak.

Zamiast tego dać "O czym myślisz?".

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Czy przypadkiem to nie są tylko 3 litery z miesiąca (obojętnie, jaki miesiąc to są i tak tylko 3 litery)? [sty, lut, mar, kwi, maj, cze, lip itd.]

Zbędne.

Opublikowano

Jesteśmy jednym z największych forum w Polsce, więc wymagane jest od nas chociaż trochę profesjonalizmu. Tak. 

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Nie rozumiem głosów na nie, toż to szpetnie wygląda, i nie powinno być na forum takiej wielkości, najlepiej to nic nie ruszać, nie naprawiać, niech się dzieje wola boska co nie? xD

Jestem na tak.

Opublikowano

Czy przypadkiem to nie są tylko 3 litery z miesiąca (obojętnie, jaki miesiąc to są i tak tylko 3 litery)? [sty, lut, mar, kwi, maj, cze, lip itd.]

Zbędne.

Dokładnie. W tym wypadku "problem" dotyczy tylko maja, jeśli więc ten miesiąc miałby zostać zmieniony, to wszystkie powinny zostać wyświetlane w pełnej formie, a nie tylko 3 pierwsze litery. Dlatego również uważam, że jest to zbędne zamieszanie, aczkolwiek pytanie w statusie (ss Miszcza) mogłoby zostać poprawione.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

­Jestem za, ale chciałbym, by przy okazji został poprawiony komunikat w powiadomieniach

gsr8bc.jpg

Według mnie lepiej by było, gdyby został poprawiony na taki:

*nick* lubi post, który napisałeś w temacie Książka

Opublikowano

­Jestem za, ale chciałbym, by przy okazji został poprawiony komunikat w powiadomieniach

gsr8bc.jpg

Według mnie lepiej by było, gdyby został poprawiony na taki:

*nick* lubi post, który napisałeś w temacie Książka

To samo miałam napisać .. np "Nick lubi post, który napisałeś w [buty] ....

Opublikowano

>Błędy językowe niezauważalne przez przeciętnego użytkownika

>Brak profesjonalizmu

k.

Imo nie ma sensu tego zmieniać w tym momencie, wejdzie kiedyś IPB 4.0, to wtedy wszystko się załatwi.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

>Błędy językowe niezauważalne przez przeciętnego użytkownika

>Brak profesjonalizmu

k.

Imo nie ma sensu tego zmieniać w tym momencie, wejdzie kiedyś IPB 4.0, to wtedy wszystko się załatwi.

Tak, nawet różnica pomiędzy wielkością liter na stronie głównej ("tematy", "Odpowiedzi") świadczy o tym, że ktoś nie przyłożył się do tłumaczenia. Takie elementy są odpychające i dla nowego użytkownika będą oznaką niekompetencji.
Opublikowano

Zbędne.

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Jesteśmy jednym z największych forum w Polsce, więc wymagane jest od nas chociaż trochę profesjonalizmu. Tak. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

[TuT] zamiast [Por], albo PM zamiast PW w regulaminie. Pierw spolszczmy to co Angielskie, Niemieckie, Łacińskie itp. Potem martwmy się o te błędy.

neu.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Wszystkie błędy w tłumaczeniu zostaną wyeliminowane w niedalekiej przyszłości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...