Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"YouTuberzy" Metin2. Wasze opinie.

•PiffPaff•

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio tak oglądam naszych wielkich "YouTuberów" na tym youtube i coś mnie dziwi ... tak nie dziwcie się, że napisałem w cudzysłowie bo mam powód. 
Czy ktoś, kto nagrywa po to by na kolejnym to serwerze żebrać od administracji o przedmioty i IS "bo nagrywa na jego serwerze i jest youtuberem" jest tak naprawdę youtuberem?
Czy youtuberowi powinno zależeć na tym, aby dostawać SMy i przedmioty bo nagrywa czy na tym, żeby zadowolić swoich widzów? 
Ostatnio coraz mniej widzę youtuberów którzy nagrywają dla widzów a nie dla IS'a bądź złotówek. Sam będąc administratorem 8 serwerów nie miałem sytuacji kiedy to youtuber nie napisał do mnie "czy dam mu SM i itemki jakieś" bo on jest youtuberem i mu się należy. Albo przykładem może być sam fakt, że youtuberom się płaci. Przecież to on podejmuje decyzję gdzie będzie grał i nagrywał dla swoich widzów.
A kiedy przeistacza się to w "zarobki" to taki youtuber traci zdrowy rozum i przerywa serię w połowie bo... bo hajs mu się nie zgadza i nie dogaduje się z administracją. Co za tym idzie widzowie są
zawiedzeni. 

ViaCamp.pl - Obozy Młodzieżowe i kolonie letnie dla dzieci! Najlepsze w Polsce!

Obóz Paintballowy • Obóz Quadowy • Obóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów Wodnych • Obóz z Psem 

• Obóz Przygodowy • Obóz Wypoczynkowy • Obóz Dla Dzieci • Obóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie  • Obóz DIY (artystyczny)  • Obóz Quadowo-Przygodowy  • Obóz Gitarowy • Elfy z Zielonego Wzgórza • Obóz Językowy (Angielski) - Sounds Great!

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie kiedyś było lepiej, bo nie było żadnego płacenia youtuberom. Chociaż teraz jest całkiem inaczej niż kiedyś, bo parę lat temu wystarczyło same MPC do reklamy - teraz czasami wychodzą nawet 3 serwery w 1 weekend. A na tych serwerach i tak gracze będą przez miesiąc/dwa, a potem pójdą na inny serwer za ich ulubionym youtuberem. Najśmieszniejsze jest to, że niektórzy youtuberzy mają już z góry opłaconą daną ilość odcinków i po nagraniu ich koniec z serwerem. Chociaż w sumie jeszcze bardziej śmieszniejsze jest jak youtuber 600/700 widzów chce po 40 zł za odcinek i najlepiej jeszcze, żeby go traktować jak boga. A właśnie ta osoba poszła za większym youtuberem, który ma w swojej widowni 95% subskrybentów, których ma ten mniejszy.

Teraz serwer bez reklamy na YT się nie wybije. Choćby miało go zrobić 5 najlepszych techników z samego YMIR'u to jeśli w tym samym czasie wystartuje serwer na gotowcu deili/aline, na którym będą nagrywać wszyscy youtuberzy to gracze pójdą na tego gotowca.

Takie jest moja zdanie :D

tenor.gif

Opublikowano

Po to administracja daję im itemki z is żeby przyjemniej się oglądało. Żeby w ciągu serii np. 10 odcinków pokazać jak najwięcej a nie mozolnie docierać do wszystkiego.

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Jedynie Wallander gra uczciwie. Bo raz ze jesli zaczyna gre na danym serwerze to prowadzi ja do konca. Az do "przejscia " calego serwera. Natomiast cala reszta  zaczyna co tydzien gre na nowym serwerze oznajmiajac ze usilnie bedzie chciala byc najlpsza osoba na serwerze co konczy sie 3-4 nagranymi odcinkami i koniec.  Wkurza mnie ze robia to glownie dla kasy. A sa to najbardziej popularne kanaly. Caly pompa team zadeklarowal gre na tym pompa serwerze a teraz nie ma zadnych nowych odcinkow wrzuconych na ich kanalach. Darek z kanalu DIMIII tez leci w ciula nagrywajac tyle seri naraz

u1lc.png
Opublikowano

Zachowanie powszechne znane w tej pięknej krainie jaką jest cebulandia.

Cebulus Youtuberus.

Kiedyś można było oglądać faktycznie fajne odcinki z metina ale było to na zasadzie "Gram bo lubię i nagrywam dla widzów moją grę" a teraz jest "Gram bo lubię i nagrywam żeby hajs się zgadzał" ;)

Opublikowano

Jedynie Wallander gra uczciwie. Bo raz ze jesli zaczyna gre na danym serwerze to prowadzi ja do konca. Az do "przejscia " calego serwera. Natomiast cala reszta  zaczyna co tydzien gre na nowym serwerze oznajmiajac ze usilnie bedzie chciala byc najlpsza osoba na serwerze co konczy sie 3-4 nagranymi odcinkami i koniec.  Wkurza mnie ze robia to glownie dla kasy. A sa to najbardziej popularne kanaly. Caly pompa team zadeklarowal gre na tym pompa serwerze a teraz nie ma zadnych nowych odcinkow wrzuconych na ich kanalach. Darek z kanalu DIMIII tez leci w ciula nagrywajac tyle seri naraz

Właśnie tylko Wallander wydaje się być najbardziej normalny z tych wszystkich youtuberów. Bierze pieniądze, i nagrywa lecz dla niego liczą się widzowie i mogę napisać nawet że jest bardzo podatny na zdanie widzów. Podczas wrzucenia odcinka bodajże z thoria.eu poszedł  hejt na ten serwer ponieważ inny server interesował tamtych widzów zamiast nagrywać dalej przerwał serie i teraz czeka czy coś. Pisałem z Wallanderem jeszcze na thori i pisał że gra mu się przyjemnie czyli myślę że serwer mu się spodobał lecz tak jak pisałem jest za bardzo podatny na zdania widzów, nie wiem czy to wada czy zaleta. Z innymi youtuberami jest inaczej ,,dobra 5 dyszek przelane od ha to będą 3 kolejne odcinki, jak będzie mi przelewał kasę dalej to seria będzie jeżeli nie to szukam innego serwa'' pewnie jest właśnie z nimi tak, nie wiem nie oglądam już NIKOGO oprócz Wallandera lecz podejrzewam że właśnie tak to wygląda

wjub1h.jpg

Opublikowano

"youtuberzy" ~ haha!

oni wszyscy mają tych samych fanów, sami sobie lajkują filmy i wgl.. to internetowa mafijja nie youtuberzy :)

większość administratorów kupuje reklamy u nich wszystkich i wywala kase w błoto.. wystarczy kupić reklame u jednego i będą takie same rezultaty xD

niektóre prawilniaki z MPC już to rozkminili :)

administratorzy ktorzy lecą na kase wolą dać im 100000000.. SM i 0 zł bo wtedy nie wydają realnego hajsu na którym im zależy, a to że taki youtuber będzie bogiem item shopu ich już nie obchodzi.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

wszystko w temacie, słuchajcie do 2 minuty, to jest jeden przykład, wiem że wszyscy youtuberzy tak myślą, robią itp.

Opublikowano

oczywiście, reklama YT daje dużo, nawet bardzo dużo, niestety psuje bardzo rozgrywkę na serwerze... youtuberzy są wywyższani, nie będę tutaj pisał nicków i robił reklamy, czy antyreklamy po prostu nie każdy jest równy i dlatego też sporo ludzi odchodzi z takich privów gdzie ludzie nagrywający serię mają praktycznie nie limitowany dostęp do IS... co za tym idzie zwykły gracz, ma już dużo mniejsze szanse na rozwój bez IS :/

Opublikowano

Witam,

Ostatnio tak oglądam naszych wielkich "YouTuberów" na tym youtube i coś mnie dziwi ... tak nie dziwcie się, że napisałem w cudzysłowie bo mam powód. 

Czy ktoś, kto nagrywa po to by na kolejnym to serwerze żebrać od administracji o przedmioty i IS "bo nagrywa na jego serwerze i jest youtuberem" jest tak naprawdę youtuberem?

Czy youtuberowi powinno zależeć na tym, aby dostawać SMy i przedmioty bo nagrywa czy na tym, żeby zadowolić swoich widzów? 

Ostatnio coraz mniej widzę youtuberów którzy nagrywają dla widzów a nie dla IS'a bądź złotówek. Sam będąc administratorem 8 serwerów nie miałem sytuacji kiedy to youtuber nie napisał do mnie "czy dam mu SM i itemki jakieś" bo on jest youtuberem i mu się należy. Albo przykładem może być sam fakt, że youtuberom się płaci. Przecież to on podejmuje decyzję gdzie będzie grał i nagrywał dla swoich widzów.

A kiedy przeistacza się to w "zarobki" to taki youtuber traci zdrowy rozum i przerywa serię w połowie bo... bo hajs mu się nie zgadza i nie dogaduje się z administracją. Co za tym idzie widzowie są

zawiedzeni. 

YouTube jeśli ktoś dobrze nagrywa filmy to można nazwać pracą a jak wiadomo za prace muszą być jakieś korzyści czyli złotówki, albo SM. W tych czasach nikt Ci za darmo nie nagra chyba, że youtuber 50 subów.

Dajmy na to nagranie filmu z metina trzeba poświęcić kilka h/dni, a potem rendering 1-5h tak myśle i jednak należało by komuś dać bo promuje jakiś serwer+ wkład czasu na film.

Myśle, że dobrze ze tak robimy.

Opublikowano

YouTube jeśli ktoś dobrze nagrywa filmy to można nazwać pracą a jak wiadomo za prace muszą być jakieś korzyści czyli złotówki, albo SM. W tych czasach nikt Ci za darmo nie nagra chyba, że youtuber 50 subów.

Dajmy na to nagranie filmu z metina trzeba poświęcić kilka h/dni, a potem rendering 1-5h tak myśle i jednak należało by komuś dać bo promuje jakiś serwer+ wkład czasu na film.

To youtuber ma nagrywać filmiki żeby rozwijać swój kanał czy cokolwiek a nie nagrywać tylko dlatego żeby zarobić na nowe majtki.

Nikt mu nie kazał nagrywać więc nikt nie musi mu za to płacić.

Na dodatek jak można renderować filmik 5h? Ja mam 5 letni komputer i filmiki 15 minutowe renderuje jakieś 30-40 minut. Istnieje coś takiego jak procesor, polecam zainwestować.

Pomijając fakt że żaden z youtuberów nie ma pojęcia żadnego o Metinie no oprócz wallandera bo on swoje na Pl-u pograł i nauczył się co i jak działa a jak widzę tych niektórych jutuberów w jaki sposób oni grają czy co za głupoty gadają w filmikach to normalnie dostaje raka dupy z przerzutami do serca.

PS. Ktoś bardzo mądry kiedyś powiedział...

"Jak coś sprawia ci przyjemność to nie nazywaj tego pracą"

Opublikowano

Ten temat już był poruszany... http://www.mpcforum.pl/topic/1412581-youtuberzy-metin2/

Jedynie Wallander gra uczciwie. Bo raz ze jesli zaczyna gre na danym serwerze to prowadzi ja do konca. Az do "przejscia " calego serwera. 

Gdy widzę taki wpis, to już mnie nawet nie dziwi, bo jak już tłumaczyłem w poprzednim temacie, ludzie nie wiedzą na czym polega ta gra w takim razie.. 
Jak możesz mówić  '' Aż do przejścia całego serwera '' ( wiem, że < przejścia > w cudzysłowiu ).  Co znaczy '' przejście '' serwera? 
Wallander jako jedyny YT z tego co widziałem urywki niektórych filmików, robi w miare sensowne filmiki, ale tak jak inni kończy gre na serwerze, nawet tej gry nie zaczynając... Co przez to rozumiem... a no to o czym już pisałem, że dla mnie gra zaczyna się dopiero wtedy gdy przestaje expić i mam eq. Wtedy zaczynają się wojny - przepraszam.. POWINNY zaczynać się wojny, a nie odchodzić z serwera i iść expić na następny.  Wallander pokazuje drogę do max lvl'a, a nie grę na max lvl'u, po czym idzie kręcić drogę z następnego serwera. 
Przypominam po raz xxx, że po to jest podział na królestwa, by później ze sobą rywalizować czego ludzie już teraz w ogóle nie robią.. Choćby ludzie z moich gildii na zagranicznych serwerach, którzy podczas expienia mówili  '' super serwer '' a jak się wyexpili  '' nuda, nie ma co robić.. ''  Zamiast się zastanawiać nad tym czemu YouTuberzy dostają SM za odcinki, lub kasę, to lepiej by było jakby ludzie się zastanowili po co idą grać na dany serwer.. 

Opublikowano

­

Ten temat już był poruszany... http://www.mpcforum.pl/topic/1412581-youtuberzy-metin2/

Gdy widzę taki wpis, to już mnie nawet nie dziwi, bo jak już tłumaczyłem w poprzednim temacie, ludzie nie wiedzą na czym polega ta gra w takim razie.. 
Jak możesz mówić  '' Aż do przejścia całego serwera '' ( wiem, że < przejścia > w cudzysłowiu ).  Co znaczy '' przejście '' serwera? 
Wallander jako jedyny YT z tego co widziałem urywki niektórych filmików, robi w miare sensowne filmiki, ale tak jak inni kończy gre na serwerze, nawet tej gry nie zaczynając... Co przez to rozumiem... a no to o czym już pisałem, że dla mnie gra zaczyna się dopiero wtedy gdy przestaje expić i mam eq. Wtedy zaczynają się wojny - przepraszam.. POWINNY zaczynać się wojny, a nie odchodzić z serwera i iść expić na następny.  Wallander pokazuje drogę do max lvl'a, a nie grę na max lvl'u, po czym idzie kręcić drogę z następnego serwera. 
Przypominam po raz xxx, że po to jest podział na królestwa, by później ze sobą rywalizować czego ludzie już teraz w ogóle nie robią.. Choćby ludzie z moich gildii na zagranicznych serwerach, którzy podczas expienia mówili  '' super serwer '' a jak się wyexpili  '' nuda, nie ma co robić.. ''  Zamiast się zastanawiać nad tym czemu YouTuberzy dostają SM za odcinki, lub kasę, to lepiej by było jakby ludzie się zastanowili po co idą grać na dany serwer.. 

Ale pokazuje wszystko inne z serwera, czyli dungeony, misje itp. Chciałbyś oglądać 20 odcinków po 20 minut z bicia się w Metinie? Bo jak dla mnie nie ma sensu nagrywanie takich samych odcinków. Nawet sam chyba pisałeś, że PvP w Metinie zawsze ma ten sam schemat, te same skille są używane w tej samej kolejności. Ale fakt, rzadko kiedy YouTuberzy nagrywają jakieś wojny itp. po zrobieniu EQ i całej reszy, bo zwykle wbijają maxa, eq całe i 1 15/20 minutowy odcinek z PvP robią.

tenor.gif

Opublikowano

ty sie zamknij pseudo youtuberku z tą swoją bandą gimbusów, youtuberzy to dodatkowa reklama a gdyby nie serwery które promują zazwyczaj jeszcze ich filmy to tkwiliby nadal z 50 łapkami od kolegów, 

co do krótkich serii, najbardziej popularne jest kupowanie 10 odcinków, z czego i tak większość gówno robi no ale.. nie jestem zwolennikiem startowania bez jakiegokolwiek youtubera bo to zazwyczaj nie ma sensu, chyba że promujesz serwer screenami z serwera przez rok - wtedy tak, w dodatku is biorą zazwyczaj po to aby w tym 10 odc. zrobić jak najwięcej, przynajmniej ja tak robiłem - wolałem mieć sensowne filmiki niż jakieś z dupy gdzie w 8 odc. dropi stalke na serwerze izi, yt i tak jest wymagające a to tylko przez to że ludziom zachciało się jakiś pierdół - nie gra mój youtuber - ja też, nie wiem co wam robi różnica jak youtuber dostanie is a kupi go zwykły gracz, każdy ma równe szanse, znajdziecie grupke 3 znajomych, kupicie isa i macie top, w sumie to top i tak c***a wam da

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

wszystko w temacie, słuchajcie do 2 minuty, to jest jeden przykład, wiem że wszyscy youtuberzy tak myślą, robią itp.

@exile

Z tym że ja tych SM nie dostałem.

Dostałem pieniądze za odcinki które władowałem spowrotem w jego serwer zeby mieć tą trute xD

chyba że Ci chodzi o te odcinki :D

to zwracam honor xD

giphy.gif

Potrzebujesz reklamy serwera Metin2?

Konkretny Youtuber zaprasza Cię do swojej oferty!

http://www.mpcforum.pl/topic/1249870-reklama-serwer%C3%B3w-metin2-youtube-8700-facebook-4100-grupa-metin2-3100/page-1
Opublikowano

Polot na kasę. Być YouTuberem to jest już dochodowa praca. Nie wspominam o "wypierdkach" YouTube (osoba nagrywająca, posiadająca poniżej 10k widzów na swoim kanale), którzy mają nijaki zarobek. Prawdziwy YouTuber ma mi do zaoferowania pełen pakiet rozrywki, przy czym mam się dobrze bawić, a nie słuchać, jakie to coś jest świetne, bo mi zapłacono.

Bieda w świecie Metin2. Osobiście nudzę się oglądając te perf kolce lub inne duperele z IS. Gra traci wartość, a pieniądz robi z człowiekiem swoje.

Opublikowano

Pseudo Youtuberów wypromowały Prywatne Serwery, płacąc każdemu za odcinki. Efektem tego jest sytuacja, że każdy z pseudo youtuberów domaga się ziemskiej zapłaty za odcinek, bo ma dużo subskrypcji (5k+) i "inni mu tak płacili". Jasne masz dużo subskrypcji ale na 2010 rok, a nie na 2015.

W obronie ich wiadomo, każdy chce zarobić.

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Pseudo Youtuberów wypromowały Prywatne Serwery, płacąc każdemu za odcinki. Efektem tego jest sytuacja, że każdy z pseudo youtuberów domaga się ziemskiej zapłaty za odcinek, bo ma dużo subskrypcji (5k+) i "inni mu tak płacili". Jasne masz dużo subskrypcji ale na 2010 rok, a nie na 2015.

W obronie ich wiadomo, każdy chce zarobić.

Zarobić, zarobić...

Żeby zarobić trzeba coś umieć, dla przykładu my stawiamy serwery, co wymaga sporych umiejętności, doświadczenia, ogromnego wkładu pracy i wkładu pieniedzy.

My pracujemy na pieniądze i gracze wydają jeżeli się spisujemy.

Myśle, że tutaj bardziej trzeba poruszyć kwestie nie samego brania pieniędzy, a raczej zachowania, pazerności, szacunku dla pieniądza, umiejętności i rozwoju kanału.

Zacznijmy od zachowania, najbardziej zauważalne jest to, że każdy youtuber kreuje się na jakiegoś "biedaka / slumsa", który nie ma kasy na chleb i żali się widzom.

Nie ma youtubera, który by nie płakał, że musiał 50 zł na mikrofon wydać i potem chwalenia się przez "Duży 'X'" odcinków tym, że kupił to dla nich.

Na filmach robi z siebie totalnego biedaka, który na skarpetki nie ma i mówi, że 50 zł to dla niego kwota za którą mógł sobie życie ułożyć, ale wydał na kanał.

Takie zachowanie byłbym wstanie zrozumieć, gdyby faktycznie nie wiązał końca z końcem, ale większość jest na utrzymaniu rodziców i tak jak wyżej napisałem mówi, że dla niego 50 zł to dużo.

W momencie gdy dochodzi do ugadywania się na serie te 50 zł, to jednak dla niego gówno nie pieniądze i za tyle to on chusteczki kupuje.

Dodam, że każdy robi z siebie gwiazde nie wiadomo jakiego formatu, bo ma 500 subów i myśli, że już jest kimś, ale zapomina o tym, że był promowany.

Pazerność.

Często gęsto youtuber nagle wyskakuje z tekstem "No fajny ten serwer masz, nawet z*******y, ale na serwerze 'XXX' oferują mi 2.5 zł więcej, więc odmawiam", może nie tak dosłownie jak ja to napisałem, ale napewno nie jeden z Was spotkał się z takimi youtuberami, bo nie jest ich mało.

Szacunek dla pieniądza.

W tym czasie gdy my pracujemy na nasze serwery i ładujemy gruby hajs w serwery, taki pasożyt nie ma żadnego poszanowania dla naszego pieniądza i myśli, że my je z drzew zrywamy.

Do takiego nie dociera, że musi poczekać na kase, bo kasa z serwera za miesiąc działania serwera przyjdzie dopiero za tydzień i od razu zmienia serwer, a potem nas obsmarowywuje.

Jak się czegoś dorobi to, to sprzeda, a jeżeli nie, to "rozda" widzom, zazwyczaj wygrywa znajomy, dlaczego? Pazerność.

Umiejętności.

Temat komedia, większość z nich nie potrafi porządnie obsługiwać vegasa (Prostych edycji).

Nie mówie tutaj o profesjonalnej obróbce, oni nawet nie mają pojęcia o obróbce audio, czy sprzęcie.

Skoro się z tego utrzymują, to dlaczego się tym nie zainteresują?

Jakby rozwijali się tak, jak biorą kase, to można byłoby te filmiki oglądać.

Większość filmów to zwykły wytłumiony bełkot przez naciągniętego kondoma na mikrofon.

Obróbka video, jak i audio leży w trumnie, bo umiejętności brak.

Niczym się nie różnią, chociaż jest kilka wyjątków, może 2-3 osoby, które biorą to na poważnie i jest to ta elita, która od zera rozwijała swoje kanały sama.

Rozwój kanału.

Prosty tematek, większość youtuberów ma tych samych widzów, bo sobie wzajemnie w dupe wchodzą.

Jak popatrzycie na komentarze pod filmem, to zobaczycie same komentarze innych youtuberów.

Ludzie nawet tych filmów nie oglądają, bo słuchanie tych bełkotów o niczym jest nudne, ludzie traktują te kanały jako miejsca zdobywania informacji o nowych serwerach.

Podsumowując, ja rozumiem branie pieniędzy np. 50 zł od odcinka, ale tylko wtedy, jak biorą takie pieniądze osoby z wyświetleniami, kanałami promowanymi samemu, umiejętnościami obróki, dobrą jakością i sporą wartością merytoryczną.

Nie rozumiem kompletnie brania pieniędzy za niskie wyświetlenia, promowany kanał, brak umiejętności obróbki, jakość góra 720p i bełkotem w tle.

Mi by było wstyd brać pieniądze za lipne filmy, no ale cóż, pasożyty nie mają z tym problemu.

Kwoty, których zarządzają mocno mijają się z tym co oferują.

Nie martwie się zbytnio, bo przyjdzie okres, że administratorzy się wkur*** i skończy się życie pasożytnicze.

Robi się coraz większy syf, a potwierdza to kilka osób, które mają serwery i z youtuberem robią interesy, a na TS'ie nazywają go lepiej nie będę pisał kim.

Tyle odemnie, nie napychajcie im kieszeni, to patologia się skończy, albo zacznijcie wymagać.

Opublikowano

Nie jesteście czasem ciekawi, co by było gdyby żadnemu youtuberowi nikt nie płacił? Co oni by zrobili? Nagrywaliby za darmo z jakiegoś serwera, czy odpuściliby i czekali aż ktoś trafi się z zapłatą?

Ostatnio dowiedziałem się (choć to w sumie łatwo można zobaczyć), że wielu youtuberów w danym momencie nie nagrywa za DARMO - jak pasożyty czekają, nie będą nagrywali dopóki, dopóty nikt nie zgłosi się z ofertą, choćby kanał miał stać miesiąc bez filmów.

Nie będę wymieniał nazw kanałów, ale każdy wie pewnie sam z siebie.

Zgodzę się po części z poprzednikiem, bo ma rację. Jest paru naprawdę kozackich youtuberów, którzy nie proszą o łapki, nie proszą o komentarze, o udostępnienia, nie robią durnych konkursów (tj. polajkuj film, udostępnij, napisz komentarz, zasubskrybuj) etc., którzy dbają o jakość filmu, o jakość dzwięku, o każde detale jak nawet ucięcie niepotrzebnej klatki.

No cóż, jest 2015 rok. Czekajmy, aż ci sławni youtuberzy z metina wyrosną na takich jak rezi, isamu, nitro i zaczną robić z siebie gwiazdy, bo zostali wypromowani przez metina i prywatne serwery.

@exile

Z tym że ja tych SM nie dostałem.

Dostałem pieniądze za odcinki które władowałem spowrotem w jego serwer zeby mieć tą trute  xD

chyba że Ci chodzi o te odcinki  :D

to zwracam honor  xD

Chodziło mi o to, że przez 2 minuty płaczesz, że musiałeś ZE SWOICH CIEŻKO ZAROBIONYCH PIENIĘDZY NA YOUTUBE wydać na is, bo nie chcieli ci dać za darmo (pewnie).

Ponadto jakim trzeba być ograniczonym, żeby w filmie do WIDZÓW mówić, że seria została przedłużona... Jeśli nie byłaby to byś skończył grę na xx lvl`u z ulepszaniem truty na +7 tak po prostu - bo pieniążków nie dostałeś?

Opublikowano

Koniec końcem ja sądze że ci cali youtuberzy sa słabo opłacalni bo graja na serwerze i im placisz to graczy masz a tylko skończy serie i gracze znikają np poprostu f**k logic.

Według mnie juz lepiej zainwestować w reklamy typu promowanie na facebooku lub google adwords.

A biorąc tak pod uwage że to właściciele privów często wstawiają na swoje fb filmy youtuberów to raczej youtuberzy powinni płacic admina serwerow za umieszczanie ich filmow na naszych fb.

33748387117269464751.png

Opublikowano

Co do tego że niektórym youtuberą odpier... to się zgadzam, jeden z drugim myślą że ma 5k widzów to jest panem wszechświata i mu się wszystko należy, a jak czegoś nie dostanie to wielki foch i koniec serii. Niektórzy to już grają typowo pod serie i po za nią nic więcej nie robią. Doskonale rozumiem i nie mam nic do tego że youtuberzy mają płacone za odcinki, w końcu są reklamą (Czasem lepszą, czasem gorszą). Nie ma co się oszukiwać taki priv da gościowi 20-50zl za odc, a zwróci mu się to kilku/kilkunastokrotnie. Ale czasem nie pojmuje jak ludzie mogą oglądać jak typ pierdoli przez pół odcinka o niczym i bije metiny w m1/m2 na serwerze medium/easy. Kiedyś chociaż niektórzy to się starali, ale od kiedy płacą za byle gówno, to i byle gówno wrzucają ci pseudo youtuberzy. 

Opublikowano

­

Nie jesteście czasem ciekawi, co by było gdyby żadnemu youtuberowi nikt nie płacił? Co oni by zrobili? Nagrywaliby za darmo z jakiegoś serwera, czy odpuściliby i czekali aż ktoś trafi się z zapłatą?

Ostatnio dowiedziałem się (choć to w sumie łatwo można zobaczyć), że wielu youtuberów w danym momencie nie nagrywa za DARMO - jak pasożyty czekają, nie będą nagrywali dopóki, dopóty nikt nie zgłosi się z ofertą, choćby kanał miał stać miesiąc bez filmów.

Nie będę wymieniał nazw kanałów, ale każdy wie pewnie sam z siebie.

Zgodzę się po części z poprzednikiem, bo ma rację. Jest paru naprawdę kozackich youtuberów, którzy nie proszą o łapki, nie proszą o komentarze, o udostępnienia, nie robią durnych konkursów (tj. polajkuj film, udostępnij, napisz komentarz, zasubskrybuj) etc., którzy dbają o jakość filmu, o jakość dzwięku, o każde detale jak nawet ucięcie niepotrzebnej klatki.

No cóż, jest 2015 rok. Czekajmy, aż ci sławni youtuberzy z metina wyrosną na takich jak rezi, isamu, nitro i zaczną robić z siebie gwiazdy, bo zostali wypromowani przez metina i prywatne serwery.

Chodziło mi o to, że przez 2 minuty płaczesz, że musiałeś ZE SWOICH CIEŻKO ZAROBIONYCH PIENIĘDZY NA YOUTUBE wydać na is, bo nie chcieli ci dać za darmo (pewnie).

Ponadto jakim trzeba być ograniczonym, żeby w filmie do WIDZÓW mówić, że seria została przedłużona... Jeśli nie byłaby to byś skończył grę na xx lvl`u z ulepszaniem truty na +7 tak po prostu - bo pieniążków nie dostałeś?

Tak to właśnie wygląda w tych czasach.Teraz już nie ma grania bo lubie tylko gram bo chce hajs.

­

QufL90L.png

Opublikowano

Youtuber = hajsiarz że tak powiem :D

Teraz prawie każdy youtuber(nie tylko od metina) zrobi wszystko by mieć hajs

Jest nawet taki debil, który drogie telefony niszczy i to nagrywa, a potem mu się zwraca jak ma dużo wyświetleń.

Ciekawe czy były by takie filmiki, gdyby youtube nie płaciło za wyświetlenia?

A youtuberzy mt2 mają hajs nie tylko z wyświetleń ale jeszcze od adminów innych serwerów za reklame.

Pieniądze wszystkim rządzą, kiedyś było lepiej na serwerach jak reklamą było tylko mpc i dużo graczy ;)

Moim zdaniem trzeba mieć coś z głową nie tak, żeby lecieć na serwer bo youtuber tam gra, zamiast patrzeć na własny gust.

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Youtuber = hajsiarz że tak powiem :D

Teraz prawie każdy youtuber(nie tylko od metina) zrobi wszystko by mieć hajs

Jest nawet taki debil, który drogie telefony niszczy i to nagrywa, a potem mu się zwraca jak ma dużo wyświetleń.

Ciekawe czy były by takie filmiki, gdyby youtube nie płaciło za wyświetlenia?

A youtuberzy mt2 mają hajs nie tylko z wyświetleń ale jeszcze od adminów innych serwerów za reklame.

Pieniądze wszystkim rządzą, kiedyś było lepiej na serwerach jak reklamą było tylko mpc i dużo graczy ;)

Moim zdaniem trzeba mieć coś z głową nie tak, żeby lecieć na serwer bo youtuber tam gra, zamiast patrzeć na własny gust.

Hajs nie tylko z wyświetleń? W Polsce za 1000 wyświetleń masz parę groszy. To nie Ameryka, gdzie masz 5$ za 1000 wyświetleń ;)

tenor.gif

Opublikowano

Nic dziwnego, że na początku serwera dostają jakieś itemy czy sm'y musza szybko wyexpić lv a czasem nie starcza czasu na eq, więc... Mimo wszystko uważam, że kiedyś było inaczej, a teraz jest tak jak piszą przedmówcy "Gracze idą z serwera na serwer za youtuberem" i to jest problemem serwerów dlatego tylko kilka trzyma się świetnie a nowe cały czas powstają i znikają.

Procesor: Intel i5 4690k 3,4GHz - Haswell | Grafika: Asus Strix GeForce GTX 970 4GB Płyta Główna: AsRock Z97 Pro4| Pamięć operacyjna: Crucial Ballistix 8GB | Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W + 80 Bronze | Dysk Twardy: Western Digital Caviar Blue 3,5" 1TB | System: Windows 10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...