Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"YouTuberzy" Metin2. Wasze opinie.

•PiffPaff•

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Weezy wrzucił nowe odcinek, w którym oczywiście ma do rozdania SM (pewnie nie ze swojej kieszeni, stwierdzam to po odcinku z Thorii, gdzie z bólem serca musiał wydać na SM) i prosi o łapki, suby, komentarze itp.

idiotyzm po raz enty...

sami wszyscy dobrze wiedzą, że wallander króluje na scenie youtube z metina, zamiast mniej więcej brać z niego przykład to napierdalają dalej idiotyczne filmy - rozumiem swój styl a nie kierować się kimś, ale jeśli od każdego jest hejt to warto nad tym pomyśleć, co o tym sądzicie?

Niektórzy czyt. R3spect nie są nawet banowani za wh. Sam siebie nagrał i wstawił filmik   :O

Bo oczywiście, jak skończy serię, zostanie. Co to da, skoro i tak pójdzie już gdzieś indziej?   xD

Troszeczkę kolego nie myślisz... Został opłacony przez administratorów to ci im da zbanowanie go? Stracą nie dość, że pieniądze wpakowanie w serie to jeszcze graczy bo ucieknie im 'reklama'.

Chociaż też z drugiej strony, jakby go zbanowali za WH to chciałbym zobaczyć minę Respekta i to jak nagra kolejne odcinki, jesli jego konto jest zbanowane.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Człowieku, jesteś głupi czy udajesz? Myślisz, że jeszcze komuś chce się grać w metina? Wszyscy grają na siłe, youtuberzy chcą złapać na tym sporo hajsu. Dostają za to SM, aby grało im się łatwiej i było z czego skleić odcinek :) Sorry, ale jak się nie znasz to nie zadawaj głupich pytań.

Pseudo Youtuberów wypromowały Prywatne Serwery, płacąc każdemu za odcinki. Efektem tego jest sytuacja, że każdy z pseudo youtuberów domaga się ziemskiej zapłaty za odcinek, bo ma dużo subskrypcji (5k+) i "inni mu tak płacili". Jasne masz dużo subskrypcji ale na 2010 rok, a nie na 2015.

W obronie ich wiadomo, każdy chce zarobić.

Dokładnie tak, w 100% się zgadzam.

Dodam jeszcze od siebie, że YouTube to jedyne co trzyma jeszcze metina, bądźmy szczerzy.

Jest jeszcze taka sprawa... Koleś bierze 400zł za odc.(nie mówie kto). Chce jeszcze za to SM, to jest już lekka patologia. Mało tego... On sprzedaje te SM w tobołkach, albo na allegro :D

Chociaż też z drugiej strony, jakby go zbanowali za WH to chciałbym zobaczyć minę Respekta i to jak nagra kolejne odcinki, jesli jego konto jest zbanowane.

Powiedziałby, że serwer to gówno, administracja to złodzieje :) Taka prawda. Zresztą to jest R3spect, sorry.

2e1x0dv.png

Opublikowano

Mało dzisiaj kto gra z przyjemności. Są i tacy gracze ale dużo graczy gra bo hajs się nie zgadza, bo chcą zebrać ludzi na youtube na siłę, bo coś jeszcze a szkoda... ;)

ViaCamp.pl - Obozy Młodzieżowe i kolonie letnie dla dzieci! Najlepsze w Polsce!

Obóz Paintballowy • Obóz Quadowy • Obóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów Wodnych • Obóz z Psem 

• Obóz Przygodowy • Obóz Wypoczynkowy • Obóz Dla Dzieci • Obóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie  • Obóz DIY (artystyczny)  • Obóz Quadowo-Przygodowy  • Obóz Gitarowy • Elfy z Zielonego Wzgórza • Obóz Językowy (Angielski) - Sounds Great!

Opublikowano

Serio wierzycie, że Ci YouTuberzy, to są tacy zapaleni gracze Metin2, że zmieniają serwer 3 razy tygodniowo, dodatkowo z każdego robią serię, bo ta gra tak bardzo im się podoba?

Ludzie rzygają tym Metinem, tak samo jest z osobami które tworzą prywatne serwery, niby dlaczego jest ich tak dużo? Pasja? Jeżeli 99% serwerów jest pod hajs, to niech się nie dziwią, że ludzie za reklamę chcą tego samego.

Pozdrawiam,

http://www.youtube.com/user/Trailer1337Pl

To idź postaw serwer i zobacz ile to jest pracy, potem napisz ten komentarz jeszcze raz.

2e1x0dv.png

Opublikowano

Niestety, na przestrzeni ostatniego roku (?) właściciele serwera zauważyli, że reklama zakupiona u osób nagrywających Let's Play z Metina stała się bardzo opłacalna co doprowadziło do stopniowego wyniszczenia tej "sceny". Kiedy ja zaczynałem nagrywać pierwsze, prawdziwe "Let's Play" w połowie marca 2012 roku nikomu nawet nie śniło się dawać komukolwiek nawet SM a co dopiero płacić za jakikolwiek film. Z czasem to się zmieniło, nie mam pojęcia kiedy, nie mam pojęcia jak. Wcześniej ktoś słusznie wspomniał, że obecnie 1) odcinki nagrywane są na "odwal się", tj. youtuber wchodzi na serwer (najlepiej medium, bo można szybko nagrać) -> robi odcinek - > wychodzi aż do czasu kiedy będzie musiał nagrać kolejny  2) nagrywa się kilka serii na raz, w efekcie wychodzi max 5-6 odcinków co nie jest fajne w stosunku do widzów z oczywistego powodu. Sam po powrocie w lutym ubiegłego roku miałem podobny syndrom, miałem nawiązaną współpracę z Hooltrasem z Invorii i właśnie tak wyglądały moje odcinki. Obecnie gram na WoM2 na którym spędzam bardzo dużo czasu i to odbija się na moich odcinkach - są lepsze, konkretne, dłuższe i w dodatku można mnie tam spotkać. Do takich youtuberów którzy nagrywają jeszcze w "starym" stylu mogą zaliczać się właśnie Wallander i Tream.

Dlaczego ludzie ciągle tak nagrywają? Bo się im to opłaca. Mają wyświetlenia, mają pozytywne oceny i co najważniejsze - mają pieniądze. Taka sytuacja nie zmieni się aż ludzie przestaną takie osoby oglądać.

Opublikowano

@TheHikariYami

Ludzie zaczęli po prosu przekupywać YouTuberów, bo oni nie chcieli nagrywać z ich serwerów, gdyż grali na innym. Najlepsze jest to, że taki Wallander i nie tylko on przyjmując na łapę przykładowo 400 zł za odcinek nie jest światom tego, że popełnia przestępstwo, nie odprowadza podatku. To się nazywa korupcja ze strony kupującej firmy "Metin2" oraz czarne interesy ze strony YouTubera i grozi za sroga kara, a zwrot wszystkich zarobionych pieniędzy to za mało. Urząd Skarbowy może poruszyć sprawy nawet do 5 lat wstecz. Wpisać Cię do Krajowego Rejestru Dłużników i wymierzyć wyrok pozbawienia wolności. Wystarczy, że ktoś będzie na tyle wkurzony, że nie nagrywa z jego serwera i poinformuje o tym urząd skarbowy. A wątpię, by mu ktoś wystawiał tzw. "Umowę o dzieło".

Ku przestrogi, kiedyś z pierwszego prywatnego serwera Metin2 się nie rozliczyłem z podatkiem, nie miałem firmy etc.. etc.. ,a dokładnie powinienem zwrócić do Skarbówki 1zł, otrzymałem za to karę 500zł. Również miałem też przypadek, że pomagałem chwilę na sklepie u brata, nie zdążyłem wręczyć paragonu, otrzymałem 500 zł. I to nie działa tak, a może "umorzą", tylko oni specjalnie "dopierdolą", bo to jest dla nich kasa. I tak jak mówiłem odkopują sprawy do 5 lat.

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

­Koniec końców, youtuber mały który ma kiepski materiał załóżmy 50 subów robi to tylko żeby mieć IS'a na serwie i się panoszyć a materiały robi syfiaste

Osoba przy graniczu 1k subskrybcji nagra dobry materiał lecz dla pieniędzy nie żeby zachęcić widzów

Osoba przy graniczu ponad 2-3 k nagra dobry materiał, nie panoszy się na IS oraz na pieniądze lecz robi to dla swoich widzów

Jeśli mamy wdrążać już porządane nicki danych osób , tego jest po prostu masa.

To co napisałem nie tyczy się wszystkich lecz większośći bo na Polskim YouTubie robi się coraz więcej tego syfu.

Najlepsze jest to jak napisał Bambus3k żaden nie odprowadza podatku co jest karalne bo YouTuberzy którzy zarabiają(więksi) na życie taki podatek odprowadzają.

Opublikowano

Nie mam bladego pojęcia z jakiej racji wypowiadają się tu takie osoby jak Perserga ? jak WeZZy ?

Za kogo wy się uważacie... proszę was, jacy z was Youtuberzy ? o kimś takim jak Persega świat nie słyszał, a WeZZiego 40% subbów to kolecy z TS i podwórka także pls...

Perserga ma 1k widzów i robi po 300 wyświetleń, także jak on śmie się nazywać Youtuberem i żądać za to jakiś pieniądz ...

WeZZy to samo, pamiętam jeszcze czasy jak wchodził na kanały TS3 i wklejał na każdy pokój swój kanał i prosił o suby nawet jeśli go nikt nie ogląda...

Teraz wygląda to tak że ktoś robi na siłe kanał jak perserga, zbiera po kolegach 1k widzów i rząda za to gotówke, no błagam was...

Jak wygląda nagrywanie WeZZiego ? robi 2-3 odcinki i następny serwer, 2-3 odcinki i następny serwer, żaden z tych śmiesznych Youtuberuuff nie poprowadził jeszcze żadnej normalnej ciekawej serii.

Jedynymi Youtuberami których naprawdę da się oglądać to są zdecydowanie TreamProducion i Wallander ... Jedyne osoby które znam i które za prawie każdym razem wbijają max lvl i robią max EQ na serwerach.

Seria Tream-a na Invorii ? osiągnął wszystko co się da, seria trwała jakiś ponad miesiąc, a nie jak u WeZZego tydzień czasu.

Jedynymi osobami które zasługują na jakąkolwiek zapłatę to są Tream i Wallander... był jeszcze kiedyś TheHikariyami ... ale jego zniszczyło robienie serwerów, gdyby się w to nie bawił pewnie robił by tak dobrą robotę jak Tream czy Wallander.

Opublikowano

­LordDharma6, MrCybuch, to byli prawdziwi youtuberzy od Metina, a nie te gimbo grajki co teraz próbują hajs zarobić a gówno dają.  Teraz aktualnie na rynku liczy się Wallander, Tream i Dariusz, reszta jest do odjebania.

Opublikowano

Nie mam bladego pojęcia z jakiej racji wypowiadają się tu takie osoby jak Perserga ? jak WeZZy ?

Za kogo wy się uważacie... proszę was, jacy z was Youtuberzy ? o kimś takim jak Persega świat nie słyszał, a WeZZiego 40% subbów to kolecy z TS i podwórka także pls...

Perserga ma 1k widzów i robi po 300 wyświetleń, także jak on śmie się nazywać Youtuberem i żądać za to jakiś pieniądz ...

WeZZy to samo, pamiętam jeszcze czasy jak wchodził na kanały TS3 i wklejał na każdy pokój swój kanał i prosił o suby nawet jeśli go nikt nie ogląda...

Teraz wygląda to tak że ktoś robi na siłe kanał jak perserga, zbiera po kolegach 1k widzów i rząda za to gotówke, no błagam was...

Jak wygląda nagrywanie WeZZiego ? robi 2-3 odcinki i następny serwer, 2-3 odcinki i następny serwer, żaden z tych śmiesznych Youtuberuuff nie poprowadził jeszcze żadnej normalnej ciekawej serii.

Jedynymi Youtuberami których naprawdę da się oglądać to są zdecydowanie TreamProducion i Wallander ... Jedyne osoby które znam i które za prawie każdym razem wbijają max lvl i robią max EQ na serwerach.

Seria Tream-a na Invorii ? osiągnął wszystko co się da, seria trwała jakiś ponad miesiąc, a nie jak u WeZZego tydzień czasu.

Jedynymi osobami które zasługują na jakąkolwiek zapłatę to są Tream i Wallander... był jeszcze kiedyś TheHikariyami ... ale jego zniszczyło robienie serwerów, gdyby się w to nie bawił pewnie robił by tak dobrą robotę jak Tream czy Wallander.

Hikari nagrywa znowu ^^ I jest całkiem git.

tenor.gif

Opublikowano

Ogólnie każdy YouTuber grający w metina ma +/- 500 subów, bo nie ma na to hajpu, a content maja niezły. A szkoda. :(

Opublikowano

Hikari nagrywa znowu ^^ I jest całkiem git.

Tak ... ale to już nie jest ten sam Hikari który kiedyś nagrywał i który miał świetny kanał ... Hikariego zniszczyły jego prywatne serwery, zniszczyło go olewanie widzów, gdyż jako administrator nic kompletnie nie robił, no i po failu uciekał na parę tygodni bez słowa a potem wracał  ... ale niema się co dziwić, każdy z nas jako za łepka marzył o swoim własnym serwerze, o własnym fejmie ... teraz zapewne Hikari tego żałuje, ale czasu nie cofnie, a szkoda bo myśle że teraz bez problemu równałby się z Tream-em czy Wallanderem ... w sumie, byłby pewnie wyżej od nich gdyż Hikari zaczął wcześnie i miał sporo widzów.

Opublikowano

Wypraszam sobie kolego takie słowa, bo na 1k subów trzeba sobie zasłużyć i jakoś sobie zasłużyłem. Jeżeli masz coś do mnie zapraszam na ts3 to sobie coś wyjaśnimy :]

­

No właśnie niektórzy robią odcinki na odwal, robiąc je w 10 minut i wychodząc z serwera ;x Tylko jak można za coś takiego płacić?

Tutaj mowa o mnie czy jak? bo nie rozumiem

Opublikowano

Wypraszam sobie kolego takie słowa, bo na 1k subów trzeba sobie zasłużyć i jakoś sobie zasłużyłem. Jeżeli masz coś do mnie zapraszam na ts3 to sobie coś wyjaśnimy :]

Nie o Tobie, bo Cię nie oglądam, ale niektórzy tak robią ;x Nagrać odcinek na siłę i tyle ;p

Ostatnio nawet ktoś się reklamował, czy tam kogoś reklamował, co typek miał 4 filmy, z tego 3x pierwszy odcinek z trzech różnych serwerów :v

tenor.gif

Opublikowano

­LordDharma6, MrCybuch, to byli prawdziwi youtuberzy od Metina, a nie te gimbo grajki co teraz próbują hajs zarobić a gówno dają.  Teraz aktualnie na rynku liczy się Wallander, Tream i Dariusz, reszta jest do odjebania.

Dariusz? Widziałeś jego filmy? Dwa odcinki z jednego serwera potem jeden z kolejnego i te zapowiedzi. Wszystko dla hajsu nawet dla 20 zł...

Dawniej było okej aktualnie polski yt to syf i przypał dla kraju. Jedyny YT to Wallander który gra i nagrywa bo lubi. Reszta to syf... którego nie powinno już dawno być.

Ale taki jest internet :)

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

­

Przecież Ty jesteś totalnym zerem i wypromowali Cie koledzy, nikt Cie nie ogląda bo Ciebie się nawet słuchać nie da jak nawijasz na tych filmach.

Opublikowano

Po pierwsze nie jesteśmy na ty ;)

Po drugie nie rób z siebie gwiazdy którą nie jesteś ...

Po trzecie nic sobie nie będziemy wyjaśniać bo nie jesteś na moim poziomie.

Na 1k trzeba było sobie zasłużyć ? a teraz powiedz ile z tego to są sztuczne suby? bo bieganie po ts3 i namawianie ludzie  " pls daj suba " to nie jest widz....  po drugie skoro wziąłeś się za nagrywanie to nagrywaj do końca.. a nie biegacie po serwerach ty i reszte pseudoYoutuberów i szukacie kto da 20zł za odcinek ... jak już przestaną dawać to zmieniacie serwer... kończycie serie zawsze wtedy gdy nikt wam nie płaci ;)

Ja np. widząc takiego Perserge na serwerze czy WeZZego to mnie to nie przyciąga, a w ręcz odrzuca gdyż widze że serwer zniżył się do takiego poziomu by płacić tak żenującym osobą jak wy.

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

GIMBA i tyle. Darek, wallander, tream - nikt inny :)

tumblr_mxao8uPws31qadhufo1_540.jpg

Opublikowano

Darek i Wallander jedyni JUTUBERZY dobrzy.

Jak ostatnio obejrzałem z ciekawości kilka  filmików NoPerfect to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać ''Będę top1'', ''Jakie przetopy wkładało się do butów i tarczy?'' Albo robienie eq na szycie dla BM.... Pro gracz, marny jutuber mówiący jak naćpany.

Opublikowano

Nie wiem kto ci dal te suby :D pewnie na alegro kupiles xD robisz 3 odcinki z servera i koniec.Chwalisz sie tymi 1k subami a i tak dla kazdego jestes "NONAMEM" :D 3 odcinki i koniec.Jesli to prawda ze dostajesz 20 zloty za taki gowniany 10 minutowy filmik to ja nie wiem jaki debil ci to placi :D.A co do tematu :D robia gowniane servery nawpierdalaja bony 5000000000000000hp 500000 statusy noi wez na takim graj :D to zapraszaja youtuberow po 1k subow i mysla ze cos sie zmieni gdzie sie podzialy servery typu avalon elite czy diamondu :D? 1 czy 3 sety  kazdy sie cieszyl jak zrobil 3 set :D a teraz nawpierdalaja po 10 setow bizu i z 50 setow broni :D i wez tu graj :D aa jeszcze te zbroje co sie swieca jak psu jaja 

Opublikowano

Darek i Wallander jedyni JUTUBERZY dobrzy.

Jak ostatnio obejrzałem z ciekawości kilka  filmików NoPerfect to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać ''Będę top1'', ''Jakie przetopy wkładało się do butów i tarczy?'' Albo robienie eq na szycie dla BM.... Pro gracz, marny jutuber mówiący jak naćpany.

Prawie każdy YT nie potrafi w sumie grać w metina. Są pomyłki ale czy ty byś nie robił pomyłek językowych gdybyś siedział przy kompie 10h?

Zarabianie pieniędzy w internecie ma 2 strony medalu :) Można się dorobić ale przesiedzisz na komputerze prawie cały dzień.

Mnie dość irytuje sytuacja która miała już miejsce u wielu YT jaka? " Uzbieram na komputer i na kanale będą sie pojawiały inne filmy z innych gier "

No kurde... To jest tzw marna próba wybicia się na metinie... Tak jak szczur i małysz " wybili się " ( chociaż i tak są gównami ) tak teraz robi większość 16-18 latków.

Nie zdają gimnazjum jak typowe youtuberowe gówna typu ZabQ czy też LeBron aka Weezy tylko po to by zarabiać 50 zł za serię.

Dzięki m.in tym osobą metin2 upada.. Dawniej nie miałeś reklamy na yt a było te 1k bez reklamy... A teraz? Szkoda gadać.

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...