Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"YouTuberzy" Metin2. Wasze opinie.

•PiffPaff•

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hajs nie tylko z wyświetleń? W Polsce za 1000 wyświetleń masz parę groszy. To nie Ameryka, gdzie masz 5$ za 1000 wyświetleń ;)

Stawka YouTube jest identyczna za 1000 wyświetleń i tu i tu jest to samo, 1KK wyświetleń - 400$

Prosta matematyka wiec nie wiem co Ty ćpiesz.

Co do tych wszystkich YouTuberów, ostatnimi czasami mialem iedentyczne zdanie na ich temat lecz zastanawia mnie fakt aktywności na ++ na serwerze surka po x seriach o x youberów. Na starcie było 400 czy tam 450+

Teraz 1600+ Przypadek? Nie sądzę :v

Jednak masa robi swoje.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla mnie w dalszym ciągu priorytetem przy wyborze serwera jest jednak zapowiedź na forum i podejście administracji niż to, co jakiś chłoptaś próbuje mi "przekazać" w swoim 10minutowym filmie o niczym xD

Nie wiem jak to tam stoi z kasą, ile się na tym zarabia, ale skoro jest tyle chętnych i ogólnie takie typowo polaczkowe podejście, to musi być to opłacalny biznes. Mnie jednak osobiście strasznie nudzą Let's playe z metina, bo ileż można wachlować ten temat. Gram w tą gre ponad 5 lat aktywnie i jeszcze mam jakieś filmiki z tym samym oglądać.

Wróć. Mam jeden kanał zasubskrybowany, a jest to Wallander. I na pewno zdecydowana większość zgodzi się ze mną, że jest on na pierwszym miejscu wśród polskich youtuberów zajmujących się Metinem. Raz, że naprawdę poświęca się temu, co robi i robi to dobrze przez długi czas - z miesiąca na miesiąc widać progress. Dwa, że nie leci na wyświetlenia... i przez to wyświetlenia same do niego przychodzą.

Są nieliczni, którzy idą podobną ścieżką. Mam nadzieję, że o nich usłyszę :D

Miło jest obejrzeć profesjonalnie pokazany film, stworzony przez człowieka, który liczy się z opinią odbiorcy. Naprawdę przyjemnie jest obejrzeć odcinek wiedząc, że oprócz dopracowanej treści złożonej z KONKRETÓW zwiazanych z grą na danym serwerze, dowiem się dodatkowo przydatnych informacji na temat chociażby dungeonów i bonusów tam działających.

Niemiło natomiast jest oglądać kolejnego youtubera, który wrzuca tygodniowo 10 filmów o niczym z przedstawieniem, jak to ktoś fajnie ujął, 10 minutowego bicia metka w m2. No ludzie, to może i było fajne, ale w 2010 roku, kiedy to jeszcze sprawiało radość a nie było rutyną.

Mózg mi paruje, jak widzę też te marne podróby isamu, którzy zamiast przecinka używają ku*wy, nie pokazują twarzy i liczą na sukces. Nie żebym coś miała do samego isamu, bo on się na tym swoim stylu bycia wybił i to jest fajne, ale jakby to powiedzieć... on przynajmniej ma "predyspozycje" ku temu, by takim być.

Wiem, że niektórych takie podejście jara, ale patrząc na ich konta na YT nie wróżę im świetlanej przyszłości. I podziwiam cierpliwość ludzi, którzy takie gadki wytrzymują.

Ogółem, gejmerski polski jutup to w większości dno ;x

who cares?

Opublikowano

Stawka YouTube jest identyczna za 1000 wyświetleń i tu i tu jest to samo, 1KK wyświetleń - 400$

Prosta matematyka wiec nie wiem co Ty ćpiesz.

Co do tych wszystkich YouTuberów, ostatnimi czasami mialem iedentyczne zdanie na ich temat lecz zastanawia mnie fakt aktywności na ++ na serwerze surka po x seriach o x youberów. Na starcie było 400 czy tam 450+

Teraz 1600+ Przypadek? Nie sądzę :v

Jednak masa robi swoje.

cos nie gra 1k wyswietlen i 400 dolarow czyli np.wrzucam byle co i sam sobie klikac moge co minute i zarabiam czy jak dziala?

Opublikowano

cos nie gra 1k wyswietlen i 400 dolarow czyli np.wrzucam byle co i sam sobie klikac moge co minute i zarabiam czy jak dziala?

Wyświetlenia są zliczane po usunięciu cache i nie 1k, a 1kk....

Opublikowano

Ja mysle ze metin juz 2 lata temu upadl (privy).Zrobia fajny server przez 2 tygodnie bedzie wszystko okej beda odpisywac gdy bedzie grac 1000osob wszystko pieknie w isa laduja osoby i w d***e maja server nawet na niego nie wchodza poprawic dodac cos itp.Przykladem takim byla male*tia  100 razy lepsza od sravi czy chujmory gralo z 1000 osob albo nawet wiecej ;) moglo grac nawet 2k osob ale bez reklam nic nie zrobisz ;) gdy zabq nazbieral na kompa mial server daleko w d***e : ) i nagrywal sobie z innego servera filmiki zamiast nagrywac z swojego :D z 700 osob w miesiac spadlo do 150  )

Opublikowano

Hajs nie tylko z wyświetleń? W Polsce za 1000 wyświetleń masz parę groszy. To nie Ameryka, gdzie masz 5$ za 1000 wyświetleń ;)

Nie przesadzaj ze takie grosze, nie wierz we wszystko co zobaczysz na youtube. Za 100k wyświetleń z 100-200zl można zgarnąć, jeśli oczywiście masz wyświetlenia tylko i wyłącznie z pl, tutaj stawki za 1k wyświetleń z kilku innych krajów http://scr.hu/1hvd/uuj3k, więc nie takie 5$. 

Opublikowano

Powiem Wam jak to wygląda z mojej perspektywy. Będąc początkującym YT-berem w ogóle nie myślałem o zarobkach. Marzeniem było osiągnąć ten próg 500, potem 1000, 2000 subskrybcji. Wtedy rolę odgrywało tylko to, bo na resztę się nie patrzyło. Kiedy jednak serwery zaczęły powstawać jak grzyby po deszczu, to administratorzy starali się przyciągnąć jak największą liczbę osób na serwer, do czego zaczęli "wykorzystywać" YT-berów, bo nie wystarczyło już samo MPC jak kiedyś. YouTube się zmienił, kiedyś robiło się to tylko i wyłącznie na zabawy, a teraz do tego dochodzą pieniążki. Oczywiście jest wiele osób (w tym na przykład ja) gdzie swoją pasję, czyli nagrywanie spokojnie mogę łączyć z zarabianiem pieniędzy - nie są to ogromne kwoty, ale pieniądz to pieniądz. Ja głównie przeznaczam to na poprawę sprzętu do nagrywania, a to zbieram na komputer, a to na kamerę a to na coś innego. Oczywiście, nie jest tak, że tylko w to inwestuję, bo zdarza się też kupić coś dla swojej przyjemności, albo dziewczynie w podziękowaniu za pomoc. Zastanów się, czy nie ma nic lepszego jak łączenie tego co sprawia Ci przyjemność z zarabianiem pieniędzy.

Powiecie "za co dostaje pieniądze". A otóż za to, że poświęcam w cholerę czasu na odcinki jeśli chcę być dobry i mieć publiczność + kupno sprzętu aby jakość była dobra.

Każdy głupi może nagrywać, ale przyciągnąć publikę i utrzymać ją przy sobie to jest duże wyzwanie. Mógłbym równie dobrze zapytać, czemu każdy tutaj z hejtujących, nie zostanie takim "youtuberem" i nie będzie brać pieniędzy "za nic" ? Bo wielu potrafi tylko gadać i nic nie robić. Weź się jeden z drugim za nagrywanie, poświęcaj temu kilka godzin dziennie, czasem nawet olewając szkołę i spróbuj robić to za darmo i powiedz czy Ci się to podoba. Teraz już najmniejsi dostają jakieś pieniądze za nagrywanie, a ja kiedy zaczynałem te 1,5 roku temu to nic takiego nie było. Trzeba było sobie samemu na wszystko zapracować. Spróbuj osiągnąć ten próg 8 tysięcy widzów, zobacz jakie to wyzwanie a dopiero potem zacznij gadać.

Podsumowując: Serwery dalej mogłyby funkcjonować bez pomocy YouTuberów, gdyby tylko nie powstawało ich tak wiele. Czy gdybyś miał wybór: nagrywać za darmo, a nagrywać za pieniądze, co byś wybrał? Więc sprawa staje się prosta. Serwery podbijają stawki, aby mieć jak największą reklamę i przyciągnąć dużo osób. Jeśli serwer będzie ciekawy, to nawet jak YouTuberzy odejdą, to dużo osób zostanie, a jeśli jest to s**t to odpowiedzcie sobie sami.

Co do otrzymywania SM za nagrywanie: Kiedyś sam chciałem ich jak najwięcej, lecz z biegiem czasu zmieniło się to. Zauważyłem, że widz oczekuje pokazania rozgrywki na tym samym poziomie co on, dlatego przestałem korzystać z przedmiotów z ItemShopu - chyba, że kupie go za zarobione Yang w grze.

Niektórzy jeszcze po prostu nie dorośli do tego, że aby coś osiągnąć nie można piąć się w górę po skrótach.

To tyle ode mnie, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem oraz pokazałem jak to wygląda z mojej perspektywy. Oczywiście są wyjątki "pseudo yt-berów", których nicków nie będę wymieniać, ale każdy wie o kogo chodzi, którzy uciekają się nawet do kupowania wyświetleń i łapek w górę, aby pozornie stworzyć widownię i otrzymywać za to pieniądze. Dlatego zanim wykupisz reklamę, to zastanów się poważnie 2x i wybadaj odpowiednio temat.

Opublikowano

Co do tego że niektórym youtuberą odpier... to się zgadzam, jeden z drugim myślą że ma 5k widzów to jest panem wszechświata i mu się wszystko należy, a jak czegoś nie dostanie to wielki foch i koniec serii. Niektórzy to już grają typowo pod serie i po za nią nic więcej nie robią. Doskonale rozumiem i nie mam nic do tego że youtuberzy mają płacone za odcinki, w końcu są reklamą (Czasem lepszą, czasem gorszą). Nie ma co się oszukiwać taki priv da gościowi 20-50zl za odc, a zwróci mu się to kilku/kilkunastokrotnie. Ale czasem nie pojmuje jak ludzie mogą oglądać jak typ pierdoli przez pół odcinka o niczym i bije metiny w m1/m2 na serwerze medium/easy. Kiedyś chociaż niektórzy to się starali, ale od kiedy płacą za byle gówno, to i byle gówno wrzucają ci pseudo youtuberzy. 

Zacznijmy od tego że kreca po 99999 serii w tym samym czasie a nie skupiaja sie na 1 serwerze

33748387117269464751.png

Pasjonat
Opublikowano

Nie przesadzaj ze takie grosze, nie wierz we wszystko co zobaczysz na youtube. Za 100k wyświetleń z 100-200zl można zgarnąć, jeśli oczywiście masz wyświetlenia tylko i wyłącznie z pl, tutaj stawki za 1k wyświetleń z kilku innych krajów http://scr.hu/1hvd/uuj3k, więc nie takie 5$. 

Polska to w dalszym ciągu kraj, gdzie internet nie jest najważniejszą formą reklamy. Przykładowo, mamy grupę 3-4 chłopaków nagrywających 'śmieszne filmy' o różnych zachowaniach danych osób itp. (każdy chyba wie o kogo chodzi) no i mają te 1.7mln widzów. Co jest ich głównym zarobkiem? jutup? Nie, sklep z koszulkami i bluzami. To nie są Niemcy, czy USA, gdzie za reklamę na takim kanale i przy tak rozległym odbiorze mieliby kokosy, i praktycznie wszystko co zechcą.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Moim zdaniem youtuberzy niepotrzebnie pchają się do metina. Mam na myśli serie, które obejmują powiedzmy 10-20 odcinków. Jak taki youtuber odchodzi, to przeważnie jego subskrybenci także.

Miałem okazję grać na serwerze, gdzie serie prowadziło dwóch w miarę znanych (jak na metina) youtuberów, którzy się nie lubili.

Można śmiało powiedzieć, że zepsuli serwer oczernianiem się nawzajem, oraz oskarżaniem administracji o rozdawanie eq z navi.

Może winą jest to, że dawno nie wyszło nic ciekawego, dobry serwer będzie miał graczy nawet bez reklamy na YT.

O youtuberach którzy zakładają serwery nie wspomnę. Grałem na trzech takich serwerach - nigdy więcej.

Opublikowano

Moim zdaniem youtuberzy niepotrzebnie pchają się do metina. Mam na myśli serie, które obejmują powiedzmy 10-20 odcinków. Jak taki youtuber odchodzi, to przeważnie jego subskrybenci także.

Miałem okazję grać na serwerze, gdzie serie prowadziło dwóch w miarę znanych (jak na metina) youtuberów, którzy się nie lubili.

Można śmiało powiedzieć, że zepsuli serwer oczernianiem się nawzajem, oraz oskarżaniem administracji o rozdawanie eq z navi.

Może winą jest to, że dawno nie wyszło nic ciekawego, dobry serwer będzie miał graczy nawet bez reklamy na YT.

O youtuberach którzy zakładają serwery nie wspomnę. Grałem na trzech takich serwerach - nigdy więcej.

Niestety nie zgodzę się z tobą jakoby dobry serwer miał graczy bez youtuberów. Było już kilka takich i jakoś na żadnym nie grało więcej niż 500osób. Oczywiście można zainwestować w reklamę na fp/ na innych forach, ewentualnie adwords ale jest to droższe i dużo bardziej czasochłonne. Osobiście nie znam żadnego z nowszych privów na którym gra +1k bez reklamy youtuberów. Co do początku komenta większość właścicieli popularnych privów nie bierze youtuberów po to aby nabili im graczy którzy będą grać tam przez najbliższe kilka miesięcy, a jedynie po to aby takie osoby weszły na serwa, nabiły kasy i tyle, a priv po 2-3 miesiącach jest zamykany, a na jego miejsce wchodzi kolejny który działa na takiej samej zasadzie. Niestety gama privów na których można grać przez najbliższe kilka miesięcy bez obawy że go za chwile zamkną jest coraz mniejsza i to nie przez youtuberów, tylko przez masę privów która teraz powstaje. 

Opublikowano

Niestety nie zgodzę się z tobą jakoby dobry serwer miał graczy bez youtuberów. Było już kilka takich i jakoś na żadnym nie grało więcej niż 500osób. Oczywiście można zainwestować w reklamę na fp/ na innych forach, ewentualnie adwords ale jest to droższe i dużo bardziej czasochłonne. Osobiście nie znam żadnego z nowszych privów na którym gra +1k bez reklamy youtuberów. Co do początku komenta większość właścicieli popularnych privów nie bierze youtuberów po to aby nabili im graczy którzy będą grać tam przez najbliższe kilka miesięcy, a jedynie po to aby takie osoby weszły na serwa, nabiły kasy i tyle, a priv po 2-3 miesiącach jest zamykany, a na jego miejsce wchodzi kolejny który działa na takiej samej zasadzie. Niestety gama privów na których można grać przez najbliższe kilka miesięcy bez obawy że go za chwile zamkną jest coraz mniejsza i to nie przez youtuberów, tylko przez masę privów która teraz powstaje.

Na Arianei praktycznie bez reklamy było 800+ online ;)

tenor.gif

Opublikowano

Wallander najlepszy youtuber metina i nawet z tym nie dilujcie .

Zawsze go oglądam i jestem zadowolony a nie zażenowany jak oglądam takich "rezich" z pedalskim głosem .
Może i wall bierze hajs ale i tak dobrze wiecie , że za hajs z letsplejów metina sie duzo nie zarobi ( no moze isamu czy ten fubu )

xD

Opublikowano

Sam nagrywam i zdania o youtuberach nie powinienem może tutaj pisać, ale sam po sobie wiem że do czasu nagrywa się bo się chce, dla pasji (a nie pa$ji), lecz z czasem się zarobi.

Ja osobiście tak trochę swój kanał zjebałem, nie nagrywam tylko za hajs, bo z argentusa ile nagrywałem i co jakiś czas nadal coś nagrywam a nie wziąłem od nich złamanego grosza (jedynie małą kwotę SM na konkurs wartości kilkunastu złotych).

Serie za które dostawałem hajs (sami administratorzy na wstępie pisząc do mnie pytali za ile PLN im nagram odc) wychodziły marnie, administracja rezygnowała po kilku odc, serwer padał szybciej niż powstawał, lub serwer wgl mi nie odpowiadał.

Dzięki właśnie takim serią dużo ludzi zwiewa od swoich youtuberach, bo wierny widz raczej chce zagrać na serwerze ze swoim youtuberem, a nie gonić za nim co tydzień na nowy serwer.

Oczywiście po niektórych youtuberach nie widać że widzowie im uciekają, ale w tych czasach nabić lewe łapki, wyświetlenia a nawet komentarze to nie problem + połowa łapek i komentarzy pochodzi z tak zwanych współpracy na zasadzie łapka za łapkę, komentarz za komentarz.

Co mogę dodać jeszcze na koniec, każdy większy youtuber bierze hajs za serie, gp, zapowiedzi i nie będę tu wymieniał po nicku bo to chyba zbędne.

Osobiście znam może dwóch youtuberów nagrywających tak o bo chcą, tyle że jeden ma może 1k subów a 2 2.7k.

Tyle ode mnie, samego siebie troszkę skrytykowałem, no ale czasem trzeba bo taka prawda:)

A tu jeszcze odp panu wyżej:

Wallander najlepszy youtuber metina i nawet z tym nie dilujcie .

Zawsze go oglądam i jestem zadowolony a nie zażenowany jak oglądam takich "rezich" z pedalskim głosem .
Może i wall bierze hajs ale i tak dobrze wiecie , że za hajs z letsplejów metina sie duzo nie zarobi ( no moze isamu czy ten fubu )

Dużo nie zarobi, nie rozśmieszaj mnie, jak dostanie 200zł+ za odc (jeśli jeszcze dodatkowo nagrywa dla widzów, pasji).

Jeśli tylko ma ludzi którzy od niego kupują, to wystarczy że nagra 5 odcinków tygodniowo i ma 1000zł co mu więcej do szczęścia potrzeba, wyżyje za to.

No i ja oczywiście mówię o youtuberze poziomu Walandera, nie reziego ( sam osobiście żadnego z nich nie oglądam bo nie oglądam let's player'ów )

di-HLXD.jpg

Opublikowano

Tylko wytłumaczcie mi fenomen nagrywania kilku serii w jednym czasie? Po co, dlaczego?

Każdy youtuber co nagrywa więcej niż z jednego serwera leci na hajs, od razu to widać - bo mu zapłacą i dlatego gra, bo musi.

Może ten temat trochę też będzie przesłaniem własnie dla takich ludzi na mpcforum jak. perserga, xmateox, adasbambi, respect, bubbex itp.

Opublikowano

Tylko wytłumaczcie mi fenomen nagrywania kilku serii w jednym czasie? Po co, dlaczego?

Każdy youtuber co nagrywa więcej niż z jednego serwera leci na hajs, od razu to widać - bo mu zapłacą i dlatego gra, bo musi.

Może ten temat trochę też będzie przesłaniem własnie dla takich ludzi na mpcforum jak. perserga, xmateox, adasbambi, respect, bubbex itp.

No i dla mnie, zapomniałeś o mnie bo sam nagrywałem jakiś czas temu tak i marnie to wychodziło, mówiąc szczerze to wychodziło totalne dno a nie marnie:)):D.

Listę można by tu śmiało wydłużyć, a zaledwie może 5% osób nagrywa z kilku serwerów, bo gra na kilku (nie za hajs), np jedna seria na hardzie, a druga na easy.

Wtedy to jest jeszcze logiczne, bo może się męczyć godzinami na hardzie, expić itp, a czasem mieć dzień gdy chce sobie wejść i po bawić się, mieć wszystko łatwiej.

di-HLXD.jpg

Opublikowano

Bądźmy szczerzy, youtuberzy teraz powstają tylko dlatego żeby dostać 'gratisy' na serwerze.

Najśmieszniejsi są CI, którzy mają po 100-200 subów i piszą do adminów " Chcesz żebym nagrał coś na twoim serwerze? Ale wiesz to będzie Cię kosztowało.. "

Aktualnie z Metina to  tylko dwóch youtuberów jest wg mnie aktualnie ok. : Tream  i Wallander.

Co z tego że powoli dążą do wszystkiego, przynajmniej pokazują grę ze strony GRACZA a nie IS'owca.. 

Taka moja skromna opinia,  xD DONT H8 ME xD

Opublikowano

OK YouTuberzy grają za hajs i Sm i co z tego? Dzięki nim są osoby... Taka prawda z serwera który jest gównem ktoś kupi 3/4 yt i zrobi z niego kur** hit... wiec nie wiem po co tak spinacie :) A jak YT robi konkurs na sm to kurw* od razu mili pisza komentarz i spamia w grze ;)))

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

No i dla mnie, zapomniałeś o mnie bo sam nagrywałem jakiś czas temu tak i marnie to wychodziło, mówiąc szczerze to wychodziło totalne dno a nie marnie:)) :D.

Listę można by tu śmiało wydłużyć, a zaledwie może 5% osób nagrywa z kilku serwerów, bo gra na kilku (nie za hajs), np jedna seria na hardzie, a druga na easy.

Wtedy to jest jeszcze logiczne, bo może się męczyć godzinami na hardzie, expić itp, a czasem mieć dzień gdy chce sobie wejść i po bawić się, mieć wszystko łatwiej.

Nie, nagrywanie z dwóch hard i easy też jest bezsensu. Ma on się skupić na tym za co mu zapłacili w 100%, a nie na odpierdalaniu odcinków jak Weezy, dostanie hajsik za odcinek, a przez 4 minuty bije 4 metki w lesie, potem ze 2 razy trutę ulepszy i odcinek skończony i fapkujcie, komentuje, subskrybujcie... idiotyzm.

Opublikowano

Nie, nagrywanie z dwóch hard i easy też jest bezsensu. Ma on się skupić na tym za co mu zapłacili w 100%, a nie na odpierdalaniu odcinków jak Weezy, dostanie hajsik za odcinek, a przez 4 minuty bije 4 metki w lesie, potem ze 2 razy trutę ulepszy i odcinek skończony i fapkujcie, komentuje, subskrybujcie... idiotyzm.

Źle się zrozumieliśmy.

Podstawiając serwer hard i easy jednocześnie, miałem na myśli osobę która nagrywa za free.

Jeśli ktoś nagrywa za hajs to rzeczywiście, lepiej zabrać się za jedną serię i zrobić ją porządnie.

di-HLXD.jpg

Opublikowano

To youtuber ma nagrywać filmiki żeby rozwijać swój kanał czy cokolwiek a nie nagrywać tylko dlatego żeby zarobić na nowe majtki.

Nikt mu nie kazał nagrywać więc nikt nie musi mu za to płacić.

Na dodatek jak można renderować filmik 5h? Ja mam 5 letni komputer i filmiki 15 minutowe renderuje jakieś 30-40 minut. Istnieje coś takiego jak procesor, polecam zainwestować.

Pomijając fakt że żaden z youtuberów nie ma pojęcia żadnego o Metinie no oprócz wallandera bo on swoje na Pl-u pograł i nauczył się co i jak działa a jak widzę tych niektórych jutuberów w jaki sposób oni grają czy co za głupoty gadają w filmikach to normalnie dostaje raka dupy z przerzutami do serca.

PS. Ktoś bardzo mądry kiedyś powiedział...

"Jak coś sprawia ci przyjemność to nie nazywaj tego pracą"

facepalm tylko ze szybkosc wrzucania filmu nie zalezy od procesora tylko od internetu -,-

Początkujący youtuber nie dostanie bo nie robi zadnej reklamy mozna tak powiedzieć ale z czasem robi reklame i chcialby za to cos miec. Nie wypowiadaj się jak nie wiesz.

Co ty masz typie do mnie? Nie wiesz jak działa odcinki nie wiesz ile się nagrywa z metina odcinek to się odczep. 

Opublikowano

­

facepalm tylko ze szybkosc wrzucania filmu nie zalezy od procesora tylko od internetu -,-

Początkujący youtuber nie dostanie bo nie robi zadnej reklamy mozna tak powiedzieć ale z czasem robi reklame i chcialby za to cos miec. Nie wypowiadaj się jak nie wiesz.

Co ty masz typie do mnie? Nie wiesz jak działa odcinki nie wiesz ile się nagrywa z metina odcinek to się odczep. 

No właśnie niektórzy robią odcinki na odwal, robiąc je w 10 minut i wychodząc z serwera ;x Tylko jak można za coś takiego płacić?

tenor.gif

Opublikowano

Niektórzy czyt. R3spect nie są nawet banowani za wh. Sam siebie nagrał i wstawił filmik  :O

Bo oczywiście, jak skończy serię, zostanie. Co to da, skoro i tak pójdzie już gdzieś indziej?  xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...