Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

youtuberzy metin2

kubaxyt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

polaaaaki biedaki jak zawsze ból dupy o is XDDDDDD

jak tak ci przeszkadza is to polecam zagrać w minecraft, singleplayer­

albo opłać reklame, dedyka etc serwerowi

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Nie każdy Yt nagrywa za "IS". Większość za kasę realną ;) po za tym każdy Yt który ma 700 sub + chce sobie zarobić to normalne xD

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

polaaaaki biedaki jak zawsze ból dupy o is XDDDDDD

jak tak ci przeszkadza is to polecam zagrać w minecraft, singleplayer­

albo opłać reklame, dedyka etc serwerowi

Myślę, że chodziło mu o to, że youtuberzy dostają sporo SM za nagrywanie i później prowadzą serię z wszystkim z itemshopu co jest mało atrakcyjne do oglądania, a nie o kupowanie sm przez nich samych ;)

Opublikowano

Myślę, że chodziło mu o to, że youtuberzy dostają sporo SM za nagrywanie i później prowadzą serię z wszystkim z itemshopu co jest mało atrakcyjne do oglądania, a nie o kupowanie sm przez nich samych ;)

Wydaje się się że bardziej atrakcyjne jest gdy youtuberzy grają z is, szybciej mogą pokazać ciekawsze elementy gry, to co dzieje się na wyższym lvlu i inne rzeczy. Nie wiem jak ciebie, ale mnie średnio ciekawi seria jak ktoś przez 10 odcinków wbija 100 lvl na serwerze easy/medium i przez większość czasu pokazuje misje/ ulepszanie broni do 100 lvl, gdzie na serwie są bronie do 200lvla. Moim zdaniem ktoś kto ogląda serie z metina, nie ogląda jej po to żeby zobaczyć coś co sam już osiągnął, a raczej aby zobaczyć to czego jeszcze nie widział, bo np. nie ma takiego lvla, nie mógł go tak szybko wbić. 

Opublikowano

Wydaje się się że bardziej atrakcyjne jest gdy youtuberzy grają z is, szybciej mogą pokazać ciekawsze elementy gry, to co dzieje się na wyższym lvlu i inne rzeczy. Nie wiem jak ciebie, ale mnie średnio ciekawi seria jak ktoś przez 10 odcinków wbija 100 lvl na serwerze easy/medium i przez większość czasu pokazuje misje/ ulepszanie broni do 100 lvl, gdzie na serwie są bronie do 200lvla. Moim zdaniem ktoś kto ogląda serie z metina, nie ogląda jej po to żeby zobaczyć coś co sam już osiągnął, a raczej aby zobaczyć to czego jeszcze nie widział, bo np. nie ma takiego lvla, nie mógł go tak szybko wbić. 

Po części masz rację i szanuję Twoje zdanie, ale zauważ, że wszystko sprowadza się do tego jak ktoś prowadzi swoją serię. Możesz pokazywać jak wbijasz levele i ulepszasz bronie dzięki czemu szybciej wrzucisz średniej jakości odcinek, ale możesz też posiedzieć nad serwerem i odcinkiem dłużej, pograć trochę, zdobyć wiele nowych rzeczy i wypuścić odcinek dopiero po kilku dniach (dobrym przykładem takich serii może być Wallander) i osiągniesz to samo z tym, że bez itemshopu na który część publiczności patrzy mniej przychlnie. Wiele osób nagrywa teraz tak, że nie grają kompletnie poza "kamerą" i wchodzą tylko żeby odklepać ten odcinek i mieć pieniądze.

Opublikowano

Po części masz rację i szanuję Twoje zdanie, ale zauważ, że wszystko sprowadza się do tego jak ktoś prowadzi swoją serię. Możesz pokazywać jak wbijasz levele i ulepszasz bronie dzięki czemu szybciej wrzucisz średniej jakości odcinek, ale możesz też posiedzieć nad serwerem i odcinkiem dłużej, pograć trochę, zdobyć wiele nowych rzeczy i wypuścić odcinek dopiero po kilku dniach (dobrym przykładem takich serii może być Wallander) i osiągniesz to samo z tym, że bez itemshopu na który część publiczności patrzy mniej przychlnie. Wiele osób nagrywa teraz tak, że nie grają kompletnie poza "kamerą" i wchodzą tylko żeby odklepać ten odcinek i mieć pieniądze.

Czyli mam rozumieć, że jak startuje nowy serwer to taki „YouTuber” grający z IS, który pokazuje dużo materiału, jakimś dziwnym trafem zawsze albo jest najlepszy w PVP, albo TOP1 wyprzedając wszystkich o parę dni... jest wiele takich przykładów dlatego moim zdaniem item szop to rzecz, którą się nabywa za pieniądze, a nie za marną reklamę na YouTube, albo Facebooku. Najbardziej mnie razi, że te osoby są strasznie przemądrzałe i nie dają sobie nic powiedzieć, mania wielkości to się nazywa, nawiązując do tematu. ;)

Opublikowano

­

2 youtuberow tlyko gra bez IS'u :) NoPerfect i Wallander... Reszta ssie i bd ssala na is xD

NoPerfect też dostaje SM ^^.

Wg. mnie seria z IS'em jest ciekawsza, bo nie ma nudnego wbijania lvli w m1 w 3 odcinki. I tak każdy jakby mógł to by grał na IS'ie, więc nie wiem po co się tak spinać.

tenor.gif

Opublikowano

Dokładnie, ja nie lubię oglądać filmów gdzie jutuber wchodzi pierwszy raz na serwer a już kupuje sobie kostiumy z dupy, peta, expa i drop. Co jest w tym ciekawego do oglądania? :) Mnie bardziej interesuje oglądanie normalnego gracza który gra bez wydawania pieniędzy. Wtedy ogląda się dużo ciekawiej :)

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Ja nawet rozumiem to, że Ci co reklamują serwer chcą mieć łatwiej i idą na układy z administracją, że dostają ileś tam tych SM za odcinek, lub ogólnie za reklamę i wtedy tak jak już up pisali, mogą więcej i szybciej pokazać.. I nigdy się o to nie czepiałem. Przyczepić mógłbym się tak jak w temacie z MorieS mają pretensje ludzie, że YouTuber'om się pozwala na więcej i mowa tutaj o tym wh co respect używał. Nie gram na tym serwerze i nie mam zamiaru, bo DLA MNIE każdy Polski serwer jest stawiany pod IS pod  p2w.. Ale takie akcje jak na tym przykładowym serwerze Mories, gdzie Admin tłumaczy się, że poprosił YouTuber'a o sprawdzenie czitów, to chyba jakieś nieporozumienie.. Takie rzeczy się sprawdza na testowym serwerze i to przez adminów, a nie daje się zielonego światła na hacki dla kogoś kto im robi reklame, a mało tego nagrywa podczas używania hacków odcinek i bezczelnie wrzuca na YT, by ludzie zobaczyli, że on może, a inni nie, na głównej postaci korzystając  dla swoich zysków, na głównej postaci z czitów, bo to z tego co widziałem na filmie nawet nie była testowa postać, tylko ta którą grał.. Czy to jest fair  wobec zwykłych graczy ? Bo ja osobiście gdybym zaczął gre na takim serwerze, po obejrzeniu takiego filmu od razu bym wyszedł z tego serwera. I dziwi mnie, że ludzie mimo tego grają na takich serwerach.  Nikt mi też nie może zarzucić teraz, że hejtuje ten serwer, bo tak jak pisałem nie gram na Polskich serwerach, a to jest zwykłe obiektywne wyrażenie swojego zdania na temat POLSKICH serwerów, na których też sam kiedyś marnowałem czas. 

Inną rzeczą jest, że mnie osobiście zawsze ciekawił fakt PO CO  ludzie oglądają w ogóle te '' Let's play " z metina... o.O  
Poważnie... ta gra nie ma żadnej fabuły. Śmieszą mnie w każdej ( może nie w każdej, ale w wielu ) prezentacji, pod opisem serwera, te krótkie historie typu:  '' dawno temu było 1 wielkie królestwo, które zostało podzielone przez coś tam bla bla bla '' albo '' dołącz do wojowników światła i staw czoło armią ciemności '' czy coś w ten deseń..  
Po co te historie? Po co te let's play z czegoś, gdzie na każdym serwerze jest to samo ? CAŁOŚĆ jest  WSZĘDZIE taka sama, na serwerach sa zmieniane tylko dodatki, jakieś ułatwienia dla graczy, ale ta cała '' fabuła '' się nie zmienia.. w dalszym ciągu trzeba ( może nie zawsze trzeba, ale poniekąd jednak trzeba ) wbić max lvl, żeby móc konkurować z innymi graczami w pvp, trzeba wbić odpowiedni lvl, żeby móc wejść na jakieś mapy, które są ograniczane lvl'em.  Mówią ludzie, że liczy się spryt, technika i inne rzeczy w walkach itd... i dla mnie osobiście to też jest troche śmieszne.. To nie jest Aion, CS czy inna gra gdzie umiejętności <- i mówię tutaj o prawdziwych umiejętnościach graniem daną postacią > ma jakieś wielkie znaczenie, bo wystarczy zobaczyć sobie jak wygląda mechanika tych postaci w walce itd. i już wiadomo jak grać..  Czemu pvp zwykle wyglądają u każdego z topki tak samo? czemu w wielu przypadkach podczas pvp ninja czy inna postać zaczynają od tych samych skili ?  A no dlatego, że jak dla mnie myśleć przy tym wcale nie trzeba... 
I to co mówiłem już u siebie w temacie.. ludziom się popierniczyło w głowach... Nie mają zielonego pojęcia o co chodzi w tej grze.. Czy po to są 3 królestwa, by po wbiciu max lvl'a mówić, że nie ma co robić? stać w m1 i narzekać, że nie ma nowości? No chyba nie.. w takim wypadku mogłoby być tylko jedno królestwo i wtedy mogliby narzekać że nie ma 100 dungeonów.. Zamiast dążyć do wbicia lvl'a zrobienia eq i chodzić walczyć po królestwach co na prywatnych serwerach jest ułatwione, bo nie trzeba jeździć przez doline itd. tylko tepasz się do shinso i bum.. klepiesz się ile wlezie.. to ludzie wolą wiecznie expić, expić i expić, a potem dalej expić i znowu expić, a gdy już wbiją wszystkim możliwym postaciom, max lvl'e to wtedy odchodzą z serwera, bo mówią '' nuda '' '' nic się nie dzieje ''... 

Także ja osobiście jak oglądam let's play, to z gier typu The last of Us, w co wiem, że nie zagram, bo nie mam ps4, gdzie nie wiem co się dalej stanie i co się ogląda z zaciekawieniem co się wydarzy, a nie raz się i człowiek wzruszy gdy są jakieś filmiki na wysokim poziomie.. Wtedy rozumiem, że można obejrzeć takie let's play.. ale nie tracić czas na coś co sam mogę osiągnąć w grze, w którą chyba każdy może pograć.. Takie moje zdanie..

Opublikowano

Wydawanie kasy na IS, to jest dla mnie już choroba.. Ale to już pomijając ten fakt..

Co masz na myśli mówiąc '' byłem słaby ''?  Padałeś przy każdym graczu? 

Pasjonat
Opublikowano

Wydałem na vesteris.pl na is około 300 zł i byłem słaby :) w topce przez chwile byłem

Mógłbyś i wydać 1000zł na itemshopa, a w słabym eq leżysz przy osobie, która z is'a nie korzysta, a mozolnym dropem zarobiła na ekwipunek. 

@Cutler bez przesady, każdy chce zarobić na swojej pracy, a poza tym nikt nie jest zmuszany do gry, ani zakupów. Nie ma płatna rejestracji w 99% serwerów.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Jak dla mnie bez sensu bo wiadomo że taki ma odrazu przewagę nad tobą.. i weź się ścigaj o topke z typem który ma full is i nie wiadomo co jeszcze..

Opublikowano

@Cutler bez przesady, każdy chce zarobić na swojej pracy, a poza tym nikt nie jest zmuszany do gry, ani zakupów. Nie ma płatna rejestracji w 99% serwerów.

Yyyyy szczerze mówiąc troszeczkę się tutaj zgubiłem i nie wiem o co chodziło...? ;p  " Bez przesady, każdy chce zarobić na swojej pracy " - no ja to wiem i przecież napisałem, że rozumiem, iż YouTuber dostaje za reklame SM od administracji :P Chyba, że Ty mówisz o czymś innym.. :P 

Opublikowano

W is powinny być itemy które upiększają grę a nie które ją pogarszają.Gracz graczowi powinien być równy a nie że jeden ma bogatych rodziców i już jest bogiem metina.

Opublikowano

a po co ludzie zakladaja serwery? chyba nie myslicie zeby gracze mieli gdzie grac tylko zarobic $$, a jak dadza youtuberowi troche rzeczy z is'a to by zyskac innych graczy i ich $$

Opublikowano

Moim zdaniem youtuber nie powinien dostać SM tylko być traktowany jak zwykły gracz. Powinien nagrywać dla własnych widzów a nie dla smoczych monet.

ViaCamp.pl - Obozy Młodzieżowe i kolonie letnie dla dzieci! Najlepsze w Polsce!

Obóz Paintballowy • Obóz Quadowy • Obóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów Wodnych • Obóz z Psem 

• Obóz Przygodowy • Obóz Wypoczynkowy • Obóz Dla Dzieci • Obóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie  • Obóz DIY (artystyczny)  • Obóz Quadowo-Przygodowy  • Obóz Gitarowy • Elfy z Zielonego Wzgórza • Obóz Językowy (Angielski) - Sounds Great!

Opublikowano

a po co ludzie zakladaja serwery? chyba nie myslicie zeby gracze mieli gdzie grac tylko zarobic $$, a jak dadza youtuberowi troche rzeczy z is'a to by zyskac innych graczy i ich $$

Dlatego właśnie ja polecam innym, jak ja to mówię - normalnym graczom co chcą pograć, a nie wydawać kasy na IS, serwery zagraniczne, gdzie mają świetne rozwiązanie w tej kwestii. Gdyby w Polsce wprowadzili podobne Top listy  serwerów, które dzięki głosom ludzi by się trzymały, to wtedy miała by sens gra na Polskich privach. A co to za gra na serwerze, gdzie w IS'ie są różne dopalacze, a potem jak ma konkurować ze sobą zwykły Kowalski z full IS'em?... nieporozumienie.. 

Moim zdaniem youtuber nie powinien dostać SM tylko być traktowany jak zwykły gracz. Powinien nagrywać dla własnych widzów a nie dla smoczych monet.

Właściwie to masz racje i faktycznie tych SM nie powinien dostawać, tylko jak już by chciał to niech wyda na to swoją realną kase, choćby tą którą dostanie za odcinek. 

Opublikowano

Dlatego właśnie ja polecam innym, jak ja to mówię - normalnym graczom co chcą pograć, a nie wydawać kasy na IS, serwery zagraniczne, gdzie mają świetne rozwiązanie w tej kwestii. Gdyby w Polsce wprowadzili podobne Top listy  serwerów, które dzięki głosom ludzi by się trzymały, to wtedy miała by sens gra na Polskich privach. A co to za gra na serwerze, gdzie w IS'ie są różne dopalacze, a potem jak ma konkurować ze sobą zwykły Kowalski z full IS'em?... nieporozumienie.. 

Właściwie to masz racje i faktycznie tych SM nie powinien dostawać, tylko jak już by chciał to niech wyda na to swoją realną kase, choćby tą którą dostanie za odcinek. 

Te toplisty by raczej na nic się nie zdały, bo serwery oferowałby coś graczom w zamian za głos i tak naprawdę to byłaby toplista popularności serwerów.

Opublikowano

Te toplisty by raczej na nic się nie zdały, bo serwery oferowałby coś graczom w zamian za głos i tak naprawdę to byłaby toplista popularności serwerów.

Właśnie o to chodzi.. Na Niemieckich serwach za oddany głos dostajesz coinsy, czyli na nasz język te całe smocze monety. A oni dostają punkty w ranku itd. tłumaczyć chyba nie muszę jak to działa. Tutaj by z tego względu nie działały te TopListy, bo tak jak mówisz były by tylko rankingiem popularności serwera, ale nikt by za to kasy nie trzepał i przez to, żeby serwer się mógł utrzymać mają wprowadzone Item Shopy na serwerach..  I jak na Niemieckich serwerach zwykły Kowalski może mieć z IS'u rzeczy za oddany głos i nie musi wydawać na to realnej kasy, tak u nas tutaj musi zapłacić realny hajs za to. 

I gdzie tu problem? Ty też możesz grać z full IS.

Jeżeli masz na myśli, że ja też mogę wydać KASE na IS, to już pisałem wyżej, że dla mnie ludzie którzy wydają kase na gre są chorzy..

Jeżeli zaś masz na myśli, że mogę zdobyć wszytko w grze to co jest w IS, lub przynajmniej większość rzeczy, to masz racje, tyle, że nim zdobędziesz to w grze musisz poświecić zwykle na to sporo czasu, a każdy dobrze wie, że inaczej się gra jak się ma na start rzeczy z IS'u, niż jak się gra bez tego. Dlatego tak jak pisałem i będę to pisał do znudzenia, dla zwykłego Kowalskiego ( czyli dla gracza, który chce sobie pograć / porobić coś dla zabicia czasu - czytaj choćby Ja ) serwery Polskie są bez sensu, bo zwykle z tymi którzy władowali kasę w IS nie idzie na równi konkurować.  A na takim choćby Shiro gdzie miałem wszytko z IS'u dzięki vote i nie grałem od startu serwera tylko po roku czasu, dałem rade się wybić na tyle, że nie byłem najlepszy, ale mogłem bić się z najlepszymi i nie padałem na serie. Także ja wybiore za kazdym razem serwer w którym każdy gracz jest równy, bez znaczenia czy to znajomy admina, czy to youtuber czy zwykły gracz, a takiego serwera w Polsce nie znalazłem. A jeśli ktoś z Was znalazł i ten serwer stoi i gra na nim conajmniej 1.5k graczy to poproszę o link do tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...