Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Automatyczny sklep minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[seripSMS]

Dość fajną sprawą jest to, że sam decydujesz jaka ma być komenda od kupna danego pakietu, a wszystko to jest ładne pokazane w inventory, żeby gracz nie miał problemu z kupnem.​

Jeżeli chcemy ujżeć liste pakietów, usług czy jak to tam sobie nazwiemy należy wpisać komendę '/sms' i wyskoczy nam takie coś:

4049l7.jpg

Jak widać wyżej, wszystkie usługi są pokazane w oknie, a dodatkowo mamy podany koszt, treść i numer sms-a, który nalezy wysłać.

Po wpisaniu komendy pod danym pakietem, a w tym przypadku jest to komenda '/vip' zobaczymy komunikat:

absfyo.jpg

Plugin dodatkowo posiada możliwość kupowania pakietów co jakiś czas (do ustawienia w konfiuracji) oraz sprawdza poprawność kodu.

rw7kdp.jpg

czekam na wszelkie propzycje co dodać do pluginu :D

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

moge to wgrac do siebie na serwer ale kto wysle smsa na sprawdzenie ? dziala na cashbillu czy tylko profitsms ?

Z tego co wiem to na profitsms masz taka opcje jak "testowy kod" :)

Opublikowano

Gratulacjee, mam pytanko można edytowac kodzik do własnych potrzeb?

Raczej nie, chociaż... no ale trzeba przecież szanować prace innych.

moge to wgrac do siebie na serwer ale kto wysle smsa na sprawdzenie ? dziala na cashbillu czy tylko profitsms ?

Tylko profitsms, a sms-a nie musisz wysyłać, bo masz takie coś jak kody testowe.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Bardzo fajny plugin. Chyba pierwszy raz widzę taki na mpc.

Zrób w configu do wiadomości bo może ktoś chce zmienić wiadomość bo według niego słabo wygląda.

A tak po za tym to jest ok.

Pozdrawiam

531001454960877632167.png

Opublikowano

Bardzo fajny plugin, dodaj w configu coś takiego:

cashbill: true/false

itp..

Czyli możliwość zmiany na inny serwis płatności SMS?

Opublikowano

@Serip Zaraz wrzucę na testowy serwer i ci powiem czy działa

//edit

@Serip Plugin działa zero błędów sms się aktywuje tylko nie wykonuje komend konsola czysta a tu config

apiKey: 'XXX'
ID: 'CUBEVIP'
time: 1
services:
  '1':
    number: 7936
    name: 'vip'
    description: 'Ranga VIP na 30 dni'
    commands:
      - 'say %nick% vip 10d'
      - 'give %nick% 264 1'

edit2//

Propozycje co dodać 

• Możliwość kilka ID
  • Możliwość dodania więcej usług 
  • Config mniej wiecej w tym stylu
    apiKey: 'XXXX'
    uslugi:
    	'Vip'
    		ID: CUBEVIP
    		description: 'Jakis tam VIP'
    		commands:
    			- 'say %nick% kupił chyba vipa'
    	'Svip'
    		ID: CUBESVIP
    		description: 'Jakis tam SVIP'
    		commands:
    			- 'say %nick% kupił chyba svipa'

Opublikowano

@Serip Zaraz wrzucę na testowy serwer i ci powiem czy działa

//edit

@Serip Plugin działa zero błędów sms się aktywuje tylko nie wykonuje komend konsola czysta a tu config

apiKey: 'XXX'ID: 'CUBEVIP'time: 1services:  '1':    number: 7936    name: 'vip'    description: 'Ranga VIP na 30 dni'    commands:      - 'say %nick% vip 10d'      - 'give %nick% 264 1'
edit2//

Propozycje co dodać

• Możliwość kilka ID
  • Możliwość dodania więcej usług
  • Config mniej wiecej w tym stylu

apiKey: 'XXXX'uslugi:	'Vip'		ID: CUBEVIP		number: 7936		description: 'Jakis tam VIP'		commands:			- 'say %nick% kupił chyba vipa'	'Svip'		ID: CUBESVIP		number: 7936		description: 'Jakis tam SVIP'		commands:			- 'say %nick% kupił chyba svipa'
Usług możesz sobie robić ile chcesz, musze tylko dać edytowanie wielkości okna. Co do ID to zostawię tak, jak jest, bo chyba serwery korzystają z pojedynczych usług, tzn. bez różnych treści sms-a.

Potem edytuje to i naprawie przy okazji te komendy.

Opublikowano

Ja akurat do każdej usługi daje inny sms żeby mieć przejrzyste zarobki :)

Opublikowano

Do pluginu mógłbyś dodać kilka hostingów premium sms typu: microsms, cashbill, homepay, dotpay :).

Możliwe ze dodam to.

@2UP

Możesz robić na różne kwoty przecież, wystarczy zmienić numer sms-a.

Opublikowano

Serip zawsze w ciebie wiezylem i nadal wieze <3 nie zawiodlem sie uzyje tego :) i nic nie zmienie

10/20/100/150/200/300/400/500/600/700

Opublikowano

@Serip Tylko jest bug na Proficie jak wyślesz najtańszego  a treść sms jest ta sama to możesz aktywować droższe usługi 

Opublikowano

Serip zawsze w ciebie wiezylem i nadal wieze <3 nie zawiodlem sie uzyje tego :) i nic nie zmienie

Dzięki :D

@Serip Tylko jest bug na Proficie jak wyślesz najtańszego  a treść sms jest ta sama to możesz aktywować droższe usługi 

Musze chyba sobie konto zrobić tam i ogarnąć to. 

Proste jak cholera, przynajmniej lekko oryginalne, aczkolwiek już takie rzeczy się pojawiały.

Ja bym ci radził w konfiguracji dać rubrykę na link API, i zmienną %sms albo %smscode coś takiego :)

Mam takie coś w planach, w końcu nie kazdy korzysta z profitu.

Jezeli chodzi o komendy to wszystko już działa, popełniłem mały błąd przy ładowaniu ich, a co do usług to można je tworzyć i tworzyć, w zależności od rozmiaru gui, ale to już można sobie edytować w konfiguracji :D

Opublikowano

Planujesz rozwinąć projekt w najbliższym czasie pod względem innym serwisów oferujących płatności sms?

Tak, tylko nie wiem kiedy, bo jak narazie jestem trochę zajęty, ale postram się dodać niedługo jeszcze jakieś serwisy. Możecie mi pisać jakie chcecie, będzie mi nawet łatwiej trochę xD

Opublikowano

Ciekawy plugin. Jak to działa, coś trzeba zrobić, czy trzeba postawić sklep na np. HayPay?­

Opublikowano

Świetny plugin na pewno przyda się początkującym.

Potrzebujesz pomocy z konfiguracją, zabezpieczeniem, bazą danych, stworzenia unikalnego wyglądu - serwerów teamspeak 3? Poniżej kontakt do mnie ;). Gwarancja i zadowolenie.

GG: 67581351

Discord: Hax3ey#4838

PW: Forum

Opublikowano

Plugin - genialny! Dużo osób na pewno tego szukało! Tylko jakbyś mógł.. 

Zrób proszę wersje pod HomePay'a. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...